Nie no, Bad Company 2 na pewno rozwali Modern Warfare 2, jeżeli chodzi o niszczenie otoczenia, bo wątpię żeby Infinity Ward wprowadziło coś lepszego od DICE po tym co pokazało w pierwszej części w porównaniu do Bad Company 1 ( właściwie prawie nic nie było można zniszczyć ).
Oczywiście to był tylko taki wywód, bo byłem i nadal będę fanem obu serii.
Czytasz dyskusję w temacie: Zapowiedź: Battlefield: Bad Company 2
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Battlefield: Bad Company 2 Bad Company po raz drugi. Ulepszony silnik Frostbite ma sprawić, że teraz naprawdę będziemy mogli zniszczyć wszystko. Ale czy to wystarczy na Modern Warfare 2? |
|
Czas dodania: 02.10.2009, 12:08
Chętnie zagram ... Oo
|
|
|
Krebsu (Gość)
|
Czas dodania: 02.10.2009, 13:02
Ha ha ha porównywać BFa do COD jeśli chodzi o grę sieciową, to jak zestawić Ige Wyrwał i kanclerz niemiec. BF rządzi w potyczkach sieciowych. Gram w BF2142 i wciąga znacznie bardziej, niż cod4,5. Serii COD nie można odmówić natomiast GENIALNEGO trybu jednoosobowego, który wgniata w fotel.
|
|
bartek (Gość)
|
Czas dodania: 02.10.2009, 13:47
Śmiech na sali!!! Infinity Ward powinno się martwić czy to COD dorówna battlefield bo jak dla mnie i wielu innych graczy battlefield było, jest i mam nadzieje że będzie najlepszą FPS przez sieć.A teraz idę popykać w Battlefielda 2142 przez sieć!!!
|
|
Czas dodania: 03.10.2009, 18:17
Ciekawe jakie będą wymagania sprzętowe na PC. Mam nadzieję, że da się spokojnie pograć na średnim sprzęcie. Ale skoro gra ma być też na konsole, to nie może mieć kosmicznych wymagań.
Phenom II X2 550 & Zalman 9700NT Gigabyte Radeon 6850 1GB OC 4 GB DDR2 800MHz GeIL Ultra + PDP Patriot AsRock A780GXH 128M SB X-Fi Xtreme Audio Pentagram Silent Force 460W Windows Vista 32-bit |
|
|
DaX (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 20:18
Ja nie grałem w BF więc się nie wypowiadam ale poczekajcie na premierę Call of Duty Modern Warfare 2 ! :]
|
|
|
|
|
Walt (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 20:31
Jeśli ktoś toleruje pikselową grafikę, to z powodzeniem bedzie grał w BF (graficznie-pożal się boże). Natomiast prócz grywalności ktoś ceni sobie walory graficzne itp. to z pewnością zagra w CoD 4.Ale wymaga to już lepszego sprzętu.Poniżej 125 FPS w sieci lepiej nie schodzić.Dostępność nowych map ze strony fpsbanana.com jest ogromna.Niektóre serwery stawiane są na tych mapach, m.in. serwer CKSS.Zabawa na dłuuuugie lata :)
|
|
wth4hk (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 20:39
Walt skończ już pieprzyć bo się niezdrowo zrobiło
|
|
therealdeal (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 20:41
Ludzie to lubią pieprzyć bez sensu i nie popierać swoich wypowiedzi argumentami. CoD4 sprzedało się w 25 milionach egzemplarzy na świecie, w ilu sprzedał sie Battlefield? Dziękuję za uwagę.
|
|
Walt (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 20:53
No tak.... ale od kiedy to BF jest w sprzedaży na rynku ? :)) Wydaje mi się że znacznie dłużej niż CoD 4.W osobach którzy niepoprawnie się o CoD 4 wyrażają widzę ludzi posiadających marny sprzęt PC (nie chcę nikogo obrażać).Wielu moich kolegów gra w starsze "tematy" właśnie z tego powodu....na marginesie - nie obrażajmy się.Prowadźmy dyskusję na cywilizowanym poziomie.Obrażanie innych kojarzy się z nielatami.BF jest grywalne, ale momentami nie wiadomo czy biegnę po trawie, czy po koronie drzew.
|
|
Walt (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 21:02
Ponadto dodaję, że ilość dostępnych serwerów na których można sobie pograć nawet o godz. 4.00 jest zatrważająco duża.Wyprzedza go tylko World of Warcraft - ale to można zrozumieć.Tytuł mówi za siebie.
|
|
Dziubasek (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 21:15
Teraz trudno wyrazić mi opinię ponieważ opiera się ona głownie na trailerach, trailer CoD MW 2 wygląda obiecująco, ALE nie zapominajmy że jest to kontynuacja czegoś co już było powielane wiele razy, może okazać sie tak jak w przypadku części WaW przerostem formy nad treścią. Jedynej rzeczy której jestem ciekaw w MW 2 to nowe mapy, i tryb single, sama rozgrywka będzie podobna do wcześniejszych wersji, twierdzę tak ponieważ poprzednie części były praktycznie takie same.
Battlefield to inna kwestia, nowościami mogli napawać się wyłącznie posiadacze Xbox-ów część Bad Company była tylko na konsole. Nam PC-towcom pozostała wyłącznie wersja BF2 plus dodatki. Długo nic nie było planowane w kwestii kontunuacji serii. A tu taki można powiedzieć wielki przeskok. Dla mnie BF2 jest bardzo solidną pozycja w świecie multi, wydaje mi się że Bad Company 2 będzie sporym zagrożeniem dla CoD głownie z racji sporego przeskoku serii z BF2 której wszyscy znają, i nie zapominajmy że przez długi okres nie było nic nowego, do zupełnie nowej otoczki, grafika, lepszy silnik, wiecej szczegółów, bronie, pojazdy, oraz większa interakcja z otoczeniem (rozwalanie budynków, ścian, i różnych konstrukcji). Podsumowująć, bardziej czekam na BF niż CoD, CoD stał się przewidywalny co według mnie nie jest dobrą strategią marketingową. Ciekawi mnie wyłącznie single, a przeciez to gra multi, CoD zabiła monotonia i gęstość wypuszczania nowych części, BF jest całkowitą reinkarnacją poprzedniej części. Albo okaże się hitem albo klapą. Ryzyko spore. Jak to się ma do szarego gracza... BF kupię w ciemno bez zastanowienia nawet pre-orderem, natomiast z CoD, poczekam na opinie, zobacze co powiedzą ludzię, szkoda mi wydawać piniądze na "MW 2" w nowym pudełku. Jak single okaże się fajny a multi powtórką to pewnie ściągne z neta pirata i przejde, a jak będe chciał multi to odpale MW2. Tyle w tej kwestii. |
|
Dziubasek (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 21:22
poprawka - szkoda mi wydawać piniądze na "MW" w nowym pudełku. Jak single okaże się fajny a multi powtórką to pewnie ściągne z neta pirata i przejde, a jak będe chciał multi to odpale MW.
|
|
Walt (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 21:31
Z tym się zgodzę - częstotliwość "wypszczania" na rynek stale nowych części CoD nie wychodzi na dobre.Widocznie górę wzieła komercja.Przecież wystarczyłyby nowe mapki takie jak na fpsbanana.com.Ech.....temat rzeka.Podsumowanie: .... liczy się dobra zabawa.... :)
|
|
panicz (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 21:36
czekam na nowego battlefielda z niecierpliwością w dwójkę gram juz 5 lat, jedna z niewielu gier która była warta swoich pieniędzy
|
|
muzykbb (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 21:59
zal sie robi pecetowcow jak czytam te opinie. FPS - zapomnialem co to jest od kiedy mam PS3 (2lata)- a wy dalej sprzet, karty, pamieci, systemy, cracki, bajery, tylko po to by nastepna czesc skakala :-) chlopaki, pecet jest dobry do biura, do obrobki, do tworzenia. jak czytam o pececie do grania, to tak jak o wyscigowym wielbladzie - nigdy nie wyprzedzi rumaka, bo ma dwa garby i inne zalety, ale nie szybkosc. jezeli zas chodzi o tamat samej gry, to opinie wywyzszajace COD nad BF`a sa smieszne- COD to teatrzyk dla wielbicieli Quake`a a BF to teatr wojny. POJAZDY + REALIZM (zniszczenia budynkow). gralem przez rok w COD4 i bylo miodne, ale nie kladlem jej na polce obok BF`a z szacunku do tego drugiego wlasnie- lezala na polce pod telewizorem z grami dla dzieci.....
|
|
Shadi® (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:06
Człowieku o czym Ty piszesz;> taką perfekcje w sterowaniu i kontolowaniu grą jak na PC-ecie nie osiagniesz nigdzie;> chyba ze podlaczysz kierownice do swojego ps3. pozdro chłopak!
|
|
hans (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:09
muzyk a co było gdyby nie te pc nie mielibyście ty wszystkich gier ;];] pozdro
|
|
Artur (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:11
Pusta ta twoja wypowiedź. Właściwie to nic nie wiesz o PC a próbujesz błysnąć! Do dupy ci to wyszło!
|
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:16
gość jesty na chaju nie przejmójcie śię nim
|
|
|
bonzo.pl (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:21
ArmA 2 w you tube wklepać
|
|
muzykbb (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:24
nic nie wiem o PC? chlopak, wez sie ogarnij, skad to wyssales?
mam PC od 15 lat (z gorka), jestem informatykiem, wiem jakie sa zalety peceta a jakie ograniczenia- jego glowna zaleta jets modulowa budowa- czyli wlasnie to co sprawia, ze jest gorszy do grania- bo jak cos jest do wszystkigo to nie jest w niczym najlepsze. wiadomo, ze karty na SLI, procki i7 i 12 GB ramu zrobia swoje, ale ten potwor musi ladowac, trzymac, indeksowac, wszechstronne sterowniki, rejestry. innymi slowy - prostym jezykiem (dla przedmowcow) granie na PC`cie jest jak gra w tenisa w butach narciarskich i z ochraniaczami do pilki noznej i sztanga do wyciskania na klate. jak ktos tego nie rozumie to na zrezygnuje z dlaszego tlumaczenia. a dla milosnika historii, ktory twierdzi, ze gdyby nie pecety to ..... - krotko, gdyby nie zasiedlanie jaskin to bysmy cywilizacji do teraz nie mieli, ale znasz kogos kto mieszka w jaskini??? |
|
lara (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:28
gra bardzo realistyczna, oddajaca calkowicie rzeczywiste odzwierciedlenie sytuacji zywcem wyjetych z kosmicznych opowiesci o zagladzie zla, ktore panuje "wszem i wobec" i goruje nad wszelkimi poczynaniami dazacymi do odkrycia dobra. tak wiec w tym scenariuszu bohater niszczacy wszystko zlo jakie spotka na swojej drodze, jest niezwykle trafnym wymyslem tworcy tego spektaklu. bede obserwowac wszelkie poczynania bohaterow i napawac sie ich zwyciestwem
|
|
sebber (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:28
a na czym te wszystkie gry są tworzone...?
|
|
Malarkey11 (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:32
~muzykbb zgadzam się z tobą pc'ety do biura itp a nie do grania kupując konsole mamy pewność że gra która swą premierę będzie miała za 8miesięcy będziemy mogli w nią mograć co w przypadku pc'eta mogło by sie równać z wymianą procka dokupem ramu itp.
PC do pracy ,nauki biura a konsola do grania |
|
muzykbb (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:40
jest jeden powazny plus peceta, wybor gier - ARMA 2 - WOW!!!!!
|
|
muzykbb (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:48
ARMA 2 bedzie na PS3, wlasnie sprawdzilem. BF BC2 bedzie musial poczekac ;-) moze nawet BF 1943 pojdzie w odstawke. ARMA 2 rzadzi.
|
|
Malarkey11 (Gość)
|
Czas dodania: 03.10.2009, 22:49
No fakt wybór gier na pc jest o wiele większy na PC jak i zarówno ich ceny są o wiele mniejsze... Jedynie to nadal trzyma PC'towców przy PC'ecie... a nawet nie to tylko uTorrent....(piractwo)
Ale również konsole mają swoje gry których nie ma na pc choćby KILLZONE |
|
Brute (Gość)
|
Czas dodania: 04.10.2009, 10:33
Wszystko na czym się da grać jest do grania zarówno PC jak i Konsole !
http://kizi0r.mybrute.com |
|
Czas dodania: 04.10.2009, 16:42
Od ARMA 2 lepsze na pewno będzie Operation Flashpoint 2: Dragon Rising.
Chętnie zagram ... Oo |
|
|
Czas dodania: 04.10.2009, 20:37
muzykbb@ skończ te brednie, jesteś dupa a nie informatyk mówiąc że konfiguracja Pc pod gry jest bardzo trudna. Człowieku PC od podstaw jestem w stanie poskładać od zera i przygotować do wszystkich praktycznie gier w 2 godziny. O jakich rejestrach pierniczysz? sterownikach? Większość tych rzeczy za nas robi dobrze skonfigurowany system, naprawdę rzadko mam problem z jakimś tytułem. Na PC rozgrywka zazwyczaj stawia graczowi większe wyzwanie, przy konsoli siedzisz jak krowa i klikasz w 5 przycisków + auto aim... i inne śmieszne ułatwiania dla konsolowców.
|
|