Czytasz dyskusję w temacie: Wideo: Resident Evil 6 - pierwszy zwiastun

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Resident Evil 6 - pierwszy zwiastun

Kooperacyjny Resident Evil 6 pojawi się 20 listopada 2012 r.

użytkownik nie posiada awatara
Murarz (Gość)
Czas dodania: 20.01.2012, 10:52
mam mieszane uczucia. z jednej strony czuc klimat prawdziwego Residenta ale z drugiej strony poszli niestety o krok dalej jesli chodzi o strzelanke - chowanie sie za oslonami, jakies slizgi itp itd. na zagadki chyba nie mam co liczyc. poczekamy, zobaczymy. jakas nadzieja na prawdziwe Resident Evil jest. mala ale zawsze...
Zuh
Czas dodania: 20.01.2012, 11:17
Dokładnie to samo napisałem na innej stronie ;) Pozostaje czekać na kolejne materiały i samą grę.

(...osłony w residencie -_-')

Siłą starych residentów (miedzy innymi) był ciągły brak amunicji. Patrząc na trailer można założyć że to będzie kolejna strzelanka, a nie survival horror. Lubie strzelanki, ale jest ich wystarczająco dużo na rynku. Brakuje mi starego dobrego residenta ( i kilku innych tytułów które się stoczyły w strzelanki itp).
Czas dodania: 20.01.2012, 11:23
osłony, co prawda okazjonalne, były w poprzednim RE.
@Zuh - "stary dobry RE" będzie wkrótce na 3DS ;)
Zuh
Czas dodania: 20.01.2012, 12:07
Nie były stałą częścią rozgrywki (mimo że 5tka tez mnie zawiodła). Nie mam też nic przeciwko systemowi osłon samym sobie. Martwi mnie tylko o czym świadczy jego implementacja. Może kiedyś (za kilka lat) kupie jakiegoś używanego 3dsa żeby zagrać w RE (tak jak zrobiłem z RE1 i RE0). Puki co jednak takie giereczki na konsoleczki szufladkuję jako dodateczki ;)
Czas dodania: 20.01.2012, 12:21
to widać, że nie masz styczności z przenośnymi konsolami ;) wieeele tytułów na DS-a (3DS jeszcze zbyt dużej oferty nie ma) to "pełnoprawne" produkcje, które z pewnością zasługują na uwagę. Jest pełno drobnego shitu, ale nie na miarę appstore'a na szczęście
Zuh
Czas dodania: 20.01.2012, 12:50
Zdaję sobie sprawę z tego ;) Zwyczajnie nie kupuje takiej koncepcji. Jak chce pograć w pełnoprawną produkcje potrzebuje duży monitor, wygodny fotel i normalne wygodne sterowanie (myszka i klawiatura, pad itd) oraz potrzebuje czas aby się "zagłębić" w rozgrywce. jak mam wolną godzinę to nawet nie odpalam nic bo nie ma sensu. Przenośna konsolka dla mnie sprzęt na giereczki które odpalę w pociągu pogram 15 min lub godzinę. Mogę w każdej chwili wyłączyć bez żadnego żalu. PSP fajnie się sprawdzało w tym kontekście ( po zaopatrzeniu go w odpowiednie emulatory ;) ). Dla mnie granie w te pełnoprawne produkcje na kilku calowym monitorku w zgarbionej pozycji prze kilka godzin to przerost formy nad treścią ;) Użyteczne to może być tylko dla ludzi którzy faktycznie dużo podróżują (tydzień tu, tydzień tam) i lubią grać. Nie dla zwykłego gracza który po pracy wraca do swojego domu ;)
Czas dodania: 20.01.2012, 13:35
Mini Spoiler alert (Resident Evil 5)
10 lat po wydarzeniach z pierwszej trylogii oznacza kolejny powrót Alberta "Bańki wstańki" Waskera., choć wolałbym się mylić. Liczyłem, że po żałosnym wyjaśnieniu fenomenu "nieśmiertelności" Waskera w RE5 nie będą brnąć i porzucą tę postać
http://nieskoordynowaneopinieintelektualisty.blogspot.com/
Czas dodania: 20.01.2012, 16:56
Podobnie jak w przypadku skyrima mam w pupie ( a co sie bede cenzurował w koncu to RE ) DUPIE marudzenie na temat tej produkcji - zmoczyłem majtki przy trailerze i jestem tak nakręcony , że jest to dla mnie mega hit na zakonczenie roku :))))))
Zombie fighter lev38
heh (Gość)
Czas dodania: 20.01.2012, 22:15
lool- niewiele ci trzeba sajet1 :D :D :D
Czas dodania: 20.01.2012, 23:03
na mnie jakoś wrażenia nie zrobił - jeżeli strzelanka to wole już powrót do Racoon i multiplayer
w przypadku RE6 pewnie będę czekał aż wyjdzie "wersja Gold" ;)
Obrazek

mój blog: http://gametarium.blogspot.com/
Czas dodania: 21.01.2012, 16:17
heh
Rezydent wie jak mi zrobić dobrze xD
Zombie fighter lev38
Czas dodania: 21.01.2012, 16:18
Dużo osób narzeka na przejście z pełnego survival-horroru do action-shootera, ale pytam się was jak doświadczone i uświadomione o zagrożeniu postaci (Leon, Chris i inne) oraz fikcyjne rządy i armie mają nie być uzbrojone po zęby. Ja osobiście nie chciałbym być uświadomiony o zagrożeniu i walczyć ciągle z nim tak samo.
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...