Czytasz dyskusję w temacie: Recenzja: Tomb Raider: Anniversary (PS2)

Tomb Raider: Anniversary - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Tomb Raider: Anniversary

Najlepiej obdarzona przez naturę ikona wirtualnej rozrywki nie miała lekkiego życia. Począwszy do 1996 roku, gdy przyszła na świat, doświadczyła już zdrady, porzucenia a nawet sprzedaży. Pierwotni twórcy polygonowej bogini zostali wydziedziczeni z praw do tworzenia kolejnych części Tomb Raider’a. Czy osiem operacji plastycznych i zmiana kliniki wykonującej zabiegi dobrze wpłynęły na Larę Croft?...

Czas dodania: 01.05.2007, 17:57
Uprzedzę czytelników zanim ktoś dostrzeże błąd. Oczywiście twórcy TRA to studio "Crystal Dynamics" a nie "Crystal Dynamice". Drobny błąd spowodowany sprawdzaniem poprawności Worda, za który przepraszam.
Czas dodania: 01.05.2007, 18:20
Laras już to poprawilem zakeszowane masz :) w dwóch miejsach było dynamics w jednej na początku dynamice
Wordowska autokorekta czasem chce być mądrzejsza od człowieka....no ale zdjęcia telewizora tożeś trzasnął takie, że jak sciagnalem pliki do publikacji to aż mi włosy dęba stanęły ze zgrozy...;)
Czas dodania: 01.05.2007, 18:38
Laras już to poprawilem zakeszowane masz :)

Dzięki mistrzu :) Krata już leci do ciebie :)

no ale zdjęcia telewizora tożeś trzasnął takie, że jak sciagnalem pliki do publikacji to aż mi włosy dęba stanęły ze zgrozy...;)

Specjalnie je dałem. Już i tak parę osób buntuje mi się, że piszemy recenzje gry, której nie ma i niedowierzają, że w ogóle w nią szpilałem :) Tak przynajmniej jest niepodważalny dowód :)
Czas dodania: 01.05.2007, 22:57
Nie bardzo rozumiem ideę pisania recenzji gry, która nawet nie jest skończona. To bardzo nieprofesjonalne i właściwie głupie. Od tego są zapowiedzi...
Czas dodania: 01.05.2007, 23:26
ach jedynka jest najlepsza kolejne cześci były aż do TR Legends odcinaniem kuponów od sławy np. taki Tomb Raider Chronicles
Czas dodania: 01.05.2007, 23:55
no i kolejna extra giera na Ps2. Pleyka to jednak niesamowita maszyna cholera tyle lat na rynku a się jeszcze trzyma dziarsko. Respekta dla Pleyki2! No i teraz po cztery stówy nawet chodzi. Żal nie mieć PS2
Czas dodania: 02.05.2007, 10:44
Nie bardzo rozumiem ideę pisania recenzji gry, która nawet nie jest skończona. To bardzo nieprofesjonalne i właściwie głupie. Od tego są zapowiedzi...

To, że gra nie została ukończona nie znaczy, że redakcja nie posiada wersji pozwalającej na napisanie recenzji. Gra, którą otrzymaliśmy, prezentowała finalną jakość, nie liczac drobnych błędów, których było zresztą bardzo niewiele, zatem nie widzę problemów pisaniu materiału na jej podstawie.

Gdy tylko ukaże się wersja finalna, również postaramy się ją zrecenzować. A teraz macie bonusik, wrażenia z gry na miesiac przed premierą. I jeszcze źle :)
Czas dodania: 02.05.2007, 22:04
Ach nareszcie wspaniały powrót do przeszłości.
Czas dodania: 02.05.2007, 23:34
uwielbiam lare od kilku dobrych lat czekam na tomb raider
Czas dodania: 02.05.2007, 23:57
Błagam!!! Ludzie!!!

„Grobowy jeździec” odżywa za sprawą studia Crystal Dynamics.

To nie jest RIDER ale RAIDER (czyt. REJ-DER), a więc żaden jeździec...

Aż mnie krew zalewa...

Nauczcue się!!!
Czas dodania: 03.05.2007, 01:31
Grafika nie rzuca na kolana a konwersja na pc będzie pewnie jeszcze gorsza. Ja pamiętam, kiedy byłam u koleżanki a jej brat przyniósł właśnie Tomb Raidera. Nie mogłam oczu oderwać. Wtedy miałam Atari ST i Tomb Raider był niebem samym w sobie. Siedziałam na kanapie i gapiłam się w monitor. Tomb Raider jest dobry dla fanów serii ale myślę, że GTA IV będzie hitem. Sama nie mogę się doczekać.
Czas dodania: 03.05.2007, 10:27
To nie jest RIDER ale RAIDER (czyt. REJ-DER), a więc żaden jeździec...

Właśnie dlatego, że utarło się, aby tłumaczyć to jako "jeździec" piszemy to wiedząc, iż nie jest to dosłowne tłumaczenie. "Grobowy jeździec" można spotkać dosyć często, przez co fani wiedzą o co chodzi. Po to zostało to napisane w cudzysłowie, aby wskazać że nie będzie to bezpośrednie tłumaczenie.

P.S.
Jest też drugi powód, dosłowne tłumaczenie, czyli: grabieżca, najeźdźca, nie brzmi za dobrze i nie oddaje klimatu gry tak jak "Grobowy jeździec", daltego właśnie ta nieprawiodłowa nazwa częściej funkcjonuje w środowisku fanowskim.

Po prostu trzeba przyzwyczaić sie do tego, że często bezpośrednie tłumaczenie tytułów nie jest najlepszym rozwiązaniem i powstają różne kombinacje.
Czas dodania: 05.05.2007, 12:02
reikal, moze sens polega na tym, ze wersja gry ktora redakcja dostala, jest juz praktycznie tą ostateczna. a skoro juz teraz wyglada az tak dobrze jak mówią, to jak moze prezentować sie ta wydana po premierze? bo cos mi sie wydaje ze tylko - lepiej ;-)
Czas dodania: 08.05.2007, 14:15
Ja mam pytanie do redakcji, czy ta wersja co dostaliście obsluguje tryb 16 / 9 i progressive scan ???

W finalnej wersji tomb raider legend na ps2 były takie opcje a jak jest z tą wersją, bo 576i to przeżytek smród i brud w dobie telewizji HD :)
Czas dodania: 08.05.2007, 14:25
Ja mam pytanie do redakcji, czy ta wersja co dostaliście obsluguje tryb 16 / 9 i progressive scan ???

si, i nie tylko nasza wersja ale finalna także.
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...