Sam osobiscie jestem wilkim zagorzalym fanem seri LOST(wszystkie sezony obejrzalem "z jezykiem na brodzie"). Jednakze sama gra jest slabiuuutka, co prawda nie przeszedlem jej,bo juz po krotki czasie zazczelo wiac nuda i beznadziejnoscia. Te zamkniete lokacje i ciagle loadingi dobijaja na maxa. Nie rozumiem tez wymagan tej gry... na moim sprzecie (Intel Pentium Dual Core E2160@2.8 ghz, Abit IP35-e, DDR2 2048MB 900MHz Patriot (2x1024MB, DualDDR2, CL4) , ZOTAC GeForce 8800 GT 512MB 256Bit) plynnosc gry potrafila spac do 30-40 fps!
Zwlaszcza biorac pod uwage ze brak w niej dynamicznych cieni otoczenia(!!!) (podejdz do ogniska, a zobaczysz o co chodzi), a grafika odstaje od dzisiejszych gier (do wygladu Crysis'a to jej duuuzo brakuje).
Autor recenzji napisal: "Dżungla powala wykonaniem".
Co z tego ze drzewa, rosliny faluja? Skoro lazimy po zamknietej z wszystkich stron, otoczonej sztucznymi scianami klatce... Chcesz pozwiedzac dzungle to po prostu nie mozesz.... sprobojesz wyjsc za te 4m to zaraz nasz bohater jeczy cos pod nosem i wlancza nam sie menu: RESTART SCENE or RESUME. Gdy wezmiemu opcje druga, nasz bohater po prostu odwraca sie plecami i mozemy kontynuowac "zwiedzanie" tego samego.
Czepie sie jeszcze samego poczatku gry, gdy Said nie chce nas wposcic do bunkru jezeli nie powiem jak mam na imie (amnezja), bo musza sprawdzic czy jestem na liscie pasażerów ". Gdy zagadasz do innych wspominaja oni o nieufnosci do mojej osoby poniewaz nie wiem jak mam na imie i nie wiedza czy moze jestem "OTHERS". Najsmiesniejsze jest to, ze ludzie nam nie ufaja, a gitarzysta sprzedaje nam bron za kokosy (tak, tak owoce) , ktore zebralismy. To sie nazywa zaufanie...
Nie bede tu juz mowil o kolejnych bledach gry, bo juz mi sie po prostu nie chce. Naprawde po grze spodziewalem sie czegos ambitniejszego. Niemniej ubolewam nad tym.
Niewiem tez skad taka wysoka nota u autora recenzji, chyba dawno juz nie gral w dobre gry ,bo ta ocena kwalifikuje ja do tych dobrych, co bezwatpienia nie jest prawda. Autorzy gry poszli na latwizne i mysla, ze marka bardzo dobrego filmu zapewni im sprzedaz. Gra bez watpienia nie jest warta swoej ceny. Jak dla mnie 4/10.
Czytasz dyskusję w temacie: Recenzja: Lost: Via Domus (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Lost: Via Domus Jeżeli jesteś zagorzałym fanem Zagubionych, to wirtualna wersja popularnego serialu okaże się dla Ciebie wyjątkowa. |
|
Czas dodania: 12.03.2008, 11:34
|
|
|
Czas dodania: 12.03.2008, 15:01
film nudny , tragiczny , głupi , dla debili , gra to samo , choć co się dziwić że gra zrypana , a z czego mieli brać przykład ?? z glupiego filmu ?? wole mode na sukces oglądać
|
|
|
Czas dodania: 12.03.2008, 17:33
Także jestem fanem serialu Lost. Trochę pograłem w grę i niestety nie ciągnie mnie do niej. Osobiście jako wielkiii fan Gothica, cała rozgrywkę i odkrywanie tajemnic wyspy, połączone z nieograniczonym dostępem do wszelakich zakamarków terenu, widziałbym właśnie w tym stylu.
|
|
|
Czas dodania: 13.03.2008, 13:38
jestem fanka tego serialu,, i chętnie zagrałabym w te gre, ,,,
|
|
|
Czas dodania: 13.03.2008, 14:51
Strikerone1 czy ty masz komplex malego fiuta ze sie odezwac po ludzku nie potrafisz? Jak Ci cos nie pasuje wcisnij Alt + F4 a na pewno bedziesz zadowolony, chyba ze zadowolenie sprawia Ci bluzganie innym w twarz. To wyjdz na ulice, zobaczymy ile minut przezyjesz. Dalej niz po pieciu matka bedzie Cie z chodnika zbierac, tylko jej nie zwyzywaj, ze ma takiego jebnietego syna.
A gra swietnie sie zapowiada, a recenzja nie za dobra, recenzent albo od niechcenia albo z podniecenia wyjawil za duzo szczegolow dotyczacych fabuly gry. |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 21.03.2008, 10:28
JA już przeszedlem tę gre i wam powiem że sie zjebanie kończy ale grafika jes boska
|
|
|
Czas dodania: 04.04.2008, 17:27
No, ja już sobei kupiłem w Merlinie (z promocyjna koszulką :) ) teraz nic tylko czekać. Też jestem maniakiem serialu, więc z wywieszonym językiem siedzę i czekam na przesyłkę! Już sie doczekać nie mogę :D Tym bardziej po tej recenzji.
|
|
|
Czas dodania: 08.04.2008, 22:35
Gierka bardzo dobra. Koncepcja gry niestety jest taka że możliwości swobodnego zwiedzania wyspy czy chodzenia po lokacjach są ograniczone do minimum wymaganego przez misję. Czyli zamiast gry, mamy interaktywny odcinek LOST. Jeżeli to przebolejemy to wszystko inne już jest ciekawe i warte uwagi. Ogólnie podoba mi się to że można zobaczyć, poczuć na własnej skórze to co bohaterowie. Dobrze że gra odpowiada na parę pytań. Bo dzięki temu chciało mi się jeszcze bardziej pokonywać fabułę. No i co po za tym, ogólnie dobre wrażenie, tylko szkoda że nie wszystkie głosy są oryginalne. Jeżeli ktoś czuje się fanem serialu to jest duża szansa że potraktuje grę jako uzupełnienie do cotygodniowego (albo co 5 tygodniowego jak teraz) oczekiwania na kolejny odcinek. Mi się spodobało, szkoda że jeszcze tyle czasu do następnego odcinka ;]
|
|
|
Czas dodania: 16.04.2008, 23:38
Gierka wciaga jakby alternatywa dla wydarzen z serialu, calkiem sympatyczna ;)
|
|
|
Czas dodania: 20.04.2008, 16:17
Czy ja wiem czy alternatywa ... to co jest w grze wygląda jakby było specjalnie wycięte z serialu i dane teraz na tacy :P Więc tymbardziej przyjemnie się w to gra, łatwo można sobie wszystko poukładać fabularnie.
|
|
|
Czas dodania: 21.04.2008, 09:10
Gierka słabiutka, zagadki irytujące, małe przestrzenie, organiczone do minimum rozmowy. Kolejny przyklad na to, że można sprzedać chłam bazując na popularności serialu.
|
|
|
Czas dodania: 23.04.2008, 22:38
Ambrozja911 poprostu nie czaisz tej gry i slabo ogladales serial, tutaj jest specjalnie tak ograniczone by skupic sie na watku i wydarzeniach jakie sa z gory ustalone, nawet serialu to tak wyglada.
|
|
|
Czas dodania: 22.05.2011, 12:40
Dobra recenzja.
|
|