Czytasz dyskusję w temacie: Recenzja: Forza Motorsport 3

Forza Motorsport 3 - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Forza Motorsport 3

Forza Motorsport 3 to nie jest gra. To społeczność konsolowych kierowców, to niekończący się festiwal fanów prawdziwych koni mechanicznych i graficzny majstersztyk pokazujący dlaczego obecne generacje konsol przez długie lata nie zostaną zastąpione nowymi modelami.

użytkownik nie posiada awatara
Tudim (Gość)
Czas dodania: 29.10.2009, 15:15
Od kiedy to w grze samochodowej "brak przycięć" traktowany jest jako zaleta??? To jest norma, a nie zaleta.
Co najwyżej obecność przycięć może być potraktowane jako wada.

Równie dobrze jako zaletę można dodać: "możliwość kierowania samochodem" i "możliwość ścigania się z innymi samochodami".

Ciekawi także brak uwag odnośnie grafiki w "minusach"...
Gość (Gość)
Czas dodania: 29.10.2009, 15:38
Forza Motorsport 3 postawiła poprzeczkę na takiej wysokości, że nikt nie będzie w stanie jej przeskoczyć---> mocne słowa szczególnie że jednak idzie jeszcze coś poprawić patrz minusy które sam dałeś w recenzji...
Gra napewno cudowna i za to chwała programistą ale czy aż na tyle że nic nie jest w stanie tego tytułu przeskoczyć i nie mówie już o GT5 lecz np o Forze4 !! ups ale widocznie już pozostaniemy przy Forze3 bo jak jest tak idealna że nic nie może jej przeskoczyć to po co wydawać kolejne wyścigi :)
Czas dodania: 29.10.2009, 16:05
W TEJ chwili nie jest jej w stanie nic przeskoczyć. Chodzi o to, że ciężko sobie wyobrazić co można poprawić w sferze audiowizualnej, żeby wyglądała jeszcze lepiej. Zobaczymy co pokaże GT5.

No i bez jaj - Foraz Motorsport 4 będzie prawdopodobnie jeszcze lepsza. Ale na to jeszcze poczekamy.

Brak przycięć ogólnie w grach na Xboxie to jest niestety zaleta ;-)
Krooger
Superb (Gość)
Czas dodania: 29.10.2009, 16:53
@Tudim
skoro grafika jest idealna to nie będzie o niej nic w minusach,
a brak przycięć to brak spadku ilości klatek na sekundę przy tak pięknej grafice
Czas dodania: 29.10.2009, 17:01
Właśnie Tudim, nie wiem czemu grafika miała by być minusem. Dla mnie niewątpliwie jest ona plusem...
XBL: Cokane Masta
PSN: Ten-Tailed-Jubi
GG: 1879928
gosuralf (Gość)
Czas dodania: 29.10.2009, 18:08
Bardzo fajna recenzja, nie żałuje kupna FM3. FM2 miała lekkie niedociągnięcia, ale najnowsza osłona pokazuje która gra jest królem w tym gatunku. Zapraszam na Xbox Live :-)
Tudim (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 11:00
Osobiście nie widziałem Forza 3 poza filmikami, ale w innych recenzjach (m.in. www.eurogamer.net) pojawia się informacja, że w grafice wyraźnie widać ustępstwa w liczbie szczegółów na rzecz płynności. Pada tam również stwierdzenie, że grafika (pomijając jej płynność) jest gorsza, niż w NFS:Shift i Grid 2. Pomijam już fakt, że niektóre z modeli pojazdów wyglądają gorzej, niż w Forza 2 (mówię o modelach widocznych podczas wyścigu, a nie w garażu).
Czas dodania: 30.10.2009, 12:27
Forza 3 dominuje bez wątpienia do marca 2010.
Mam nadzieję że gra w nią Polyphony Digital i już doskonalą Gran Turismo 5.

Jest po co żyć. Kot pożyczy Xboxa 360?
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać
kk (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 13:29
cieszcie sie, bo juz niedlugo nadchodzi jak zwykle rewelacyjny gt5.big lord of racing games
zzzz (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 13:53
Może i najlepsza, ale na pewno nie na PC.
tad (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 15:11
Najlepsza gra to live for speed, mogliby tylko ulepszyc model zniszczen...
DarthGhost (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 15:26
Gra moze i jest najlepsza, ale najlepsza na XBOX, bo jezeli chodzi o najlepszą gre samochodowa to bezapelacyjnie Gran Turismo bije ja na glowe.
Jonathan (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 15:29
GRID rzadzi i tyle!!! ;]
gracz (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 16:05
gra wypas!! ale.... frajerstwo jak wprowadza grę na polski rynek to niech sie wysili i wyda polską wersję językową bo się bydło nauczyło że angielski jest uniwersalny. dlatego co najwyżej kupię pirata, bo za wersje obcojęzyczną takiego szmalu nie dam!!!
Marcin (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 16:24
Co za idiotyczna recenzja.A plusy , minusy sa tak durne ze az jaja bola:) Calkiem realistyczna? Otoz FM3 jest najbardziej realistycznym symulatorem jazdy na rynku. Sam bym lepiej napisal ta recenzje. Jedyne co sie zgadza to ocena.Pozdrawiam.
-_- (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 16:26
Z tego co słyszałem i czytałem to w Grand Turismo nawet fizyka się nie zmieniła. Więc nie podniecać się tak. Oczywiście brakuje też zniszczeń i można się odbijać od band żeby nabić lepszy czas. Tak więc żenada. GT 5 może mieć lepszą grafikę i więcej samochodów (ok. 800), ale na pewno nie będzie symulatorem. Chodź twórcy kurczowo się tego trzymają. Wolę mniej samochodów i gorszą grafikę (która i tak jest super), ale w zamian otrzymuję realistyczny model jazdy. A żeby oceniać to i tak trzeba poczekać do premiery. Pozdro!
kikolo (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 16:49
GTA 5 RZĄDZI i tyle W TEMACIE
tester (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 17:04
Ile za recke podplacil M$? Bo ta gra na 10 na pewno nie zasluguje.

Jest nudna jak flaki z olejem.
ilujah (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 17:48
gralem w to media marktcie, nic specjalnego...
sterowalo sie jak wozkiem golfowym, grafika nie oszołamiala.
GT5 bedzie leprze!
Co do recenzji?
Czemu nie pisza ich gracze?
Czas dodania: 30.10.2009, 17:48
Marcin -> Masz możliwość napisania lepszej. W Imperium Gier jest taka opcja. Na co czekasz? ;-)

gracz -> GRA JEST W POLSKIEJ WERSJI JĘZYKOWEJ. Przepraszam za przeoczenie!
Krooger
znawca (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 18:04
Popieram, ta gra jest boska. GT5 to odgrzany kotlet , naet nie ma zniszczen, a 3 czesc forza jest wysmienita , chodz przypomina troche GT , bo w koncu robili ja ludzie ktorzy odeszli z polyphony, wiec nie podniecajcie sie posiadacze ps3 ktora jako sama konsola jest slaba i ma cienkie exclusivy Forza 3 bije wasze GT w tym sezonie i przyjmijcie porazke z godnoscia.
klaske (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 18:09
na xboxa wychodzi sam szajs. mialem xboxa i podniecalem sie gearsami 1, 2 i cieszyle msie ze mam xboxa i moge sobie w to pograc, podobnie jak forza, ale ja co jest normalne xboxc sie zepsol po kilku miesiacach grania a mowiac kilka mam na mysli niecale 4 to kupilem sobie nowe ps3 slim... nie wiem ile pochodzi ale wiem jedno, na ps3 sa niebo lepsze eksklusiwy ... metal gear solid 4, heavenly swords.... gearsowie odpadaja w przedbiegach przy tych grach, do tego PSLife , ogromne mozliwosci multimedialne itp itd etc... xbox to tani szit, dlatego wydaja tanie gowna a nie gry . tyle do poweidzenia.
rys (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 19:09
na xboxa co druga gra jest po Polsku :P
z exclusive na xboxa wyscigowych to zagrywalem sie w project gotham racing 4 (w pelni wersja PL) oraz forza motorsport 2 (tez w pelni wersja PL).

ale nawet jakby byly po angielsku nie zmienilbym zdania.

pewne jest ze gdyby gt5 bylo na xboxie to gralbym w to bo wyscigi to moj ulubiony typ gier. a te dwie wymienione to chyba jedyne ktore w ostatnich latach chcialem grac... bardzo liczylem na kazdy kolejny NFS ... ale nawet demka nie dawaly rady :P.

polecam gierka jest naprawde fajna. tryb kariery wciaga i prosilbym nie wypowiadac sie "krytycznie" nie majac okazji nawet tej gry zobaczyc poza youtube.pl
def (Gość)
Czas dodania: 30.10.2009, 19:27
i tak licza sie tylko symulatory GTR2, Enthusia, GT legend i kilka innych
jaaa (Gość)
Czas dodania: 31.10.2009, 15:45
fizyka w grze Forza 3 odbywa się w 360Hz rekordzista. A GT5 hehe to żenada i to nie jest symulator mam GT5 i Forza 3 jest leprze zdecydowanie
derty (Gość)
Czas dodania: 01.11.2009, 02:45
kroger nie wieże w to co piszesz. naprawdę!. Widziałem FORZA3 w Media i grafa jest porównywalna z NFS shift. Serii GT nigdy nikt nie postawił na półce nawet z seria NFS. Mam nadzieje że jako gracz sam wiesz że graficznie ta gra nie powale i że uczucie prędkości jest jak ktoś napisał jak w wózku widłowym. Jeżeli grafa jest plusem czemu w NFS nie jest ??? mogę 200 filmików przytoczyć gdzie NFS prezentuje sie dużo lepiej. Reklamując na stronie głównej FORZA 3 nie można wystawić oceni niższej niż 10. XBOX OFFICIAJ MAGAZIN NL wystawil do sieci ocene 8.5 dziwnym trafem po tygodniu zmieniła ona ocenę na 9.0. podaje wyniki

MS Xbox World 9.0
Official Xbox Magazine UK 9.0
Xbox360Achievements 9.3
Planet Xbox 360 9.5
Official Xbox Magazine 9.5
TeamXbox 9.5

Oficjalne portale X360 nie wystawiły 10
To są po prostu jaja.
Recenzent niech zagra najpierw w tyle gierek co ja to pogadamy. Że zapytam to Twoja pierwsza gra o wyścigach??
Rafael (Gość)
Czas dodania: 01.11.2009, 09:18
potwierdzan że NFS jest o wiele lepszy od Forzy 3 :) NFS jest extra fajny :)
Czas dodania: 01.11.2009, 12:39
CO JEST Z FAKTOGRAMEM ?????
rasss (Gość)
Czas dodania: 01.11.2009, 16:50
Oczywiście seria Forza Motorsport zawsze traktowana była, jako symulator, a ja z symulatorem wole mieć do czynienia w rzeczywistości.

Po tej bzdurze przestałem czytać tę niby recenzję
DMN (Gość)
Czas dodania: 01.11.2009, 20:27
Gra miodzik, jednak ma swoje minusy jesli grało się w Shifta.
1. Kamera w kabinie jest za wysoko, w NFS z tego poziomu jeździ sie idealnie, tutaj nie bardzo.
2. W Shifcie podczas uderzeń rozmywa się obraz i szybciej bije serce, możemy lepiej sie wczuć w kierowce ;)

Forza jednak nadrabia to wspaniałymi licencjonowanymi samochodami, trasami, tuningiem, malowaniem pojazdów(jest genialne) oraz społecznością (aukcje :D )
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...