Czytasz dyskusję w temacie: Recenzja: Crysis (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Crysis Crysis. Po prostu Crysis. |
|
Czas dodania: 29.11.2007, 14:06
Kurde redakcja z wp chyba nie miala najlepszego kompa bo jak patrze na screeny z ich grania to bardziej mi far crya przypomina, wszysto tam takie mdłe i bez zycia.A moze poprostu crysis juz nie jest takikm szokiem
|
|
|
Czas dodania: 29.11.2007, 14:19
Ehh WP grala na niskich detalach. Wstyd nie mozecie sie zrzucic na jeden normalny komp? Litosci moj 2 letnie sprzet daje rade z Crysis medium. Na niskich detalach to inna gra zupelnie. Obciach WP wychodzi fuszera.
|
|
|
Czas dodania: 29.11.2007, 17:29
Spoko recenzja. Głównie skupia się na opisie gameplay'u a to jedyna rzecz której nie sprawdzimy w materiałach prasowych.Szkoda, że nic nie napisaliście o dźwięku, który dostał 9/10. W ogóle ocena dźwięku w grach jest podrasowywana do oceny grafiki i grywalności żeby średnią nie zaniżać.... chyba. Po takiej ocenie spodziewam sie naprawdę perfekcyjnych efektów, porywającej muzyki i profesjonalnych voice aktorów. . Mam nadzieję, że tak włąsnie jest. Co do screenów....Screeny wyglądają makabrycznie :)))). Jeśli tak gra wygląda na medium... to crysis traci chyba swój glówny atut. Przynajmniej teraz. Orzynajmniej u nas w Polsce ;P
pozdrawiam |
|
|
Czas dodania: 29.11.2007, 17:58
ehh ludzie, nic sie nie znacie, wiekszosc screenshotow ktorymi ta recka jest okraszona to screenshoty stare, udostepniane przez crytec jeszcze przed premiera gry, wp stac na mocne kompy, ale sa zbyt leniwi aby samemu zrobic fajne screeny :P
|
|
|
Czas dodania: 29.11.2007, 18:01
Gra na 8800 GTS z core 2 duo i full detalach przy rozdzielczości 1680x1050 i monitorze wide 22 cale wygląda obłędnie.Szczegółowość jest zaskakująca jak i fizyka,a dzwięk nie odstaje od grafiki.
Tylko idiota wypowiada się na temat grafiki oglądając jeden obrazek,mowa tu o przedmówcach. Brawo,pozycja obowiązkowa!!!!!. Szkoda że nic o multi bo tam też się dzieje wiele. |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 29.11.2007, 18:42
PIERWSZE 30 screenów to ustawienia LOW.Nie kumam jak można przy recenzji takiej gry dodawać takie beznadziejne screeny.To już far cry na medium wygląda lepiej.I wierz mi kaczylca,crysis będzie szokiem przez conajmniej rok tylko przy ustawieniach na maksa.nara
|
|
|
Czas dodania: 29.11.2007, 23:15
wszytko fajnie mariasidoruk tylko ze ja mam komputer 2 lepszy od tego co podales i moge pomazyc o takiej rozdzialce, ale w 1024 na 768 da sie grac, coprawda wiecej niz 35fpz nie zobaczysz ale tez nei bedzie slideshow, i to bez aa... za to w high nie spada ponizej 50 fps ;] Na najwyzsze detale trzeba miec jakiegos potwora nie z tej ziemi O_o
a zapomnialem, gra bardzo dobra, grafika bije wszytko na glowe, gameplay bardzo dobry, dzwiek rownie dobry co grafika, dali dokladnie to co obiecywali ;] |
|
|
Czas dodania: 29.11.2007, 23:29
Na temat Crysis można wypowiadać się bez końca. Jest wiele recenzji są setki komentarzy.Ja powiem coś od siebie: Crysis nie zrobił na mnie takiego wrażenia jakie wywołał FarCry kiedy się ukazał. Według mnie FarCry bije na głowe Crysisa pod względem fabuły. Poza tym grając w Crysis cały czas odnosiłem wrażenie, że kiedyś to już było.... Jak dla mnie jest to to samo danie tylko odpowiednio przyprawione (grafika) i odgrzane.. chociaż grało się całkiem przyjemnie..(ale nie tak przyjemnie jak w CALL OF DUTY 4 czy GEARS OF WAR).
|
|
|
Czas dodania: 30.11.2007, 07:52
No ok lepszej grafy nie ma zadna gra.....ale to nie grafika czyni gre hitem (patrz oceny Lair). Crysisa skonczylem, ale nie dlatego ze mnie tak wciagnal tylko z czystego obowiazku gracza. Bawilem sie dobrze ale co tu duzo mowic wrazenia nie byly w polowie nawet tak pozytywne jak przy Bioshock, CoD4 czy Gears of War. ps: jesli macie karte gorsza niz 8800gts to nawet nie startujcie do tej gry.....nawet na 8800gtx tryb very high gubi polowe klatek w wyzszych rozdzilakach ;[
|
|
|
Czas dodania: 30.11.2007, 09:19
W koncu wp opisalo ta gre i skoncza sie dziwne wrzuty typu odgrewany Far Cry gralem w Far Crya i powiem tyle nie ma on nic wspolnego z Crysisem poza tworcami no i poza rewolucyjnaa grafika jak na swoje czasy.A Crysis to dla mnie najlepsza gra w Historii dzieki niej wielu moich starych kolezkow wrocilo do grania a wszyscy mamy juz okolo 30 na karku wiec gra musi zabijac fabula i realizmem zeby takich starych prykow zadowolic
|
|
|
Czas dodania: 30.11.2007, 09:40
Naprawde dobra recenzja, mam Crysisa od priemiery na sprzecie X2 5200(2X"2760Mhz) GF8800GT 2GB DDR2 800Mhz XP SP2 chodzi na HIGH w roz 1280x1024 bardzo plynnie dodam tylko ze procek x2 5200 (2X2600Mhz) czeba bylo troche podkrecic bo niekiedy przycinalo pozdrawiam
|
|
|
Czas dodania: 30.11.2007, 11:14
gra ciewaka itp . Ale z oceną 9.1 sie naprawde nie moge zgodzić... to jest gra na raz , przeszedlem ją na poziomie delta (najwyższy) i naprawde nie widzę najmniejszej potrzeby rozgrywać jej jeszcze raz ... zero wyborów (oprócz stylu gry,po jednokrotnym przejsciu i tak już każdy ma sie opracowany i przestudiowany), brak jakichś"znajdziek" wydłużających czas gry,smaczków, dodatkowych lokacji które możemy zwiedzić itp.
Sama gra zresztą jest FPS-em klasycznym właściwie,dlatego taka ocena pomimo nawet bug-u w grze uniemożliwiającego ją skończenie w niektórych przypadkach, lekko mnie zdziwiła... autor widać poddał się hypowi stworzonemu wokół gry ... multiplayer ustępuje grom zaprojektowanym specjalnie do niego (ut3,quake wars, battlefieldom itp itd) a nuda zaczyna się po 3-4 godzinach gry (kiedy to powinno być najciekawiej), mała ilość broni (jednak duże możliwości modyfikacji ratują sytuację) sam posiadam high endow-y sprzęt i w detalach high itp grałem...Grafika mną jakoś nie wstrząsneła , a "epickość" O wiele lepsza, bardziej spektakularna i ciekawa jest w COD4 IMO ;] |
|
|
Czas dodania: 30.11.2007, 15:48
Najpierw narzekacie na COD4 a potem mowicie ze COD4 jest najwiekszym hitem. Mnie to jakos nie przekonuje.
Gralem z Crysisa, przeszedlem i gram jeszcze raz. Z recenzja sie takze nie zgadzam. Crysis jako FPS zasluguje na ocene 10! jak nie wiecej. Grafika mimo iz jest rewolucyjna, to ja korzystalem tylko ze srednich ustawien. Podniesionych na maxa przy zwiedzaniu statku kosmicznego (moment opisany przez recenzenta jako najgorszy w grze) jest imho czyms niezwyklym. Grafika bila na glowie, a gdy lecialem w tunelu czasteczek, czulem sie sam jak w tunelu. W sumie byl to moment, ktory zapadl mi w pamiec, jako najwiekszy odlot nie z tej ziemi w historii gier. Crysisa z cala pewnoscia moge zaliczyc jako najlepsza gra. Multi, pomimo iz rewelacyjne, to nudzi sie po czasie. Ale gdy tak czlowiek gra zapominajac o bozym swiecie, potrwafi sie zdziwic, gdy zobaczy ze licznik odliczajacy godzinna rozgrywke, dobiega konca obwieszczajac text zwyciezstwa lub przegranej. Mimo wszystko, i tak najlepsza strzelanka na swiecie byl, jest i bedzie soldat ;) |
|
|
Czas dodania: 30.11.2007, 17:20
silnik Crysisa wyprzedza nasza epoke o kilka lat.... TAaaaaaa Poczekajcie na Killzone2 Graficznie itd zje Crysisa
I wiecie co jest najlepsze kazdy posiadacz Playstation3 i tej gry bedzie mogl sie cieszyc najwspanialsza grafika No ale wiadomo Blaszak is the best przeciez ogrzewania na zime nam nie trzeba jak sie odpali to mocarne pudlo |
|
|
Czas dodania: 30.11.2007, 21:03
@mariasidoruk nie ma szans, żeby Crysis śmigał na Very High w rozdzielczości 1680x1050 bo nie daje sobie z tym rady nawet jeden GTX co zostało pokazane w artykule FrazPC na ich stronce. Chyba że masz GTS'a w SLi i na High Detalach to wtedy może minimalnie GTSy dają radę ponad 25 fps.
W Crysisa grałem ostatnio na PGA i muszę powiedzieć, że gra na Medium Detalach wyglądała niesamowicie! Przypadła mi również do gustu dynamika i fizyka gry, która również potrafi wywołać niezwykłe odczucia :) |
|
|
Czas dodania: 01.12.2007, 15:44
plaski1691 ile masz lat ?? w ps3 jest gf 7800 gtx 256 na kąpie z Quadem 4 gb ramu taka grafa mogła by pociągnąć crysis-a w medium-low a ps3 ma (niby 8 rdzeniowy procesor procesor jest 1 a 7 pozostałych to procesory strumieniowe ) 256mb ram 3.2 ghz więc niby czemu nie zrbili crysisa na ps3 ..pomyśl a jak bedziesz miał jakieś argumety to je napisz w poście >>
|
|
|
Czas dodania: 01.12.2007, 19:50
mowisz masz Polinar 1 Konsole sa paronasto krotnie wydajniejsze od blaszakow Jak pytasz mnie o moj wiek to pewnie stara wyga jestes wiec dziwi mnie ze tego nie wiesz Powodysa bardzo proste Gra na konsole jest robiona pod jedna konfiguracje a robiac gre na Pcty tworcy musza brac pod uwage tysiace konfiguracji sprzetowych Gra konsolowa jest max zoptymalizowana Poszzczegolne podzespoly w konsoli idealnie ze soba wspolgraja Zreszta moge jeszcze tak długo pisac a i tak pewnie nic to nieda Wiec podam taki namacalny dowodzik Gierka Resident Evil 4 Jedna z ładniejszych gier na Playstation2 żeby grac w nia na Pc w max detalach itd trzeba miec :Procek-Pentium 4 2.4 GHz / Pamiec 512 MB RAM / Karta grafiki 256 MB(GeForce 6600 lub lepsza) Teraz przerazajaca;) moc PS2 : Procesor Emotion Engine 294,912 MHz / Pamiec 32 MB / Grafika Graphics Synthesizer o niewyobrazalnie wielkiej pamieci 4 MB A co w tym wszystkim jest najbardziej smieszne???? To ze ta gra lepiej wyglada na Playstation2 Pozdro Specyfikacje Playstation 3 chyba nie musze przytaczac........
|
|
|
Czas dodania: 01.12.2007, 21:55
PO 1 Płaski ,KILLZONE 2 BEDZIE MIAL DUZO GORSZA GRAFE OD GEARSA , A DO CRYSISA NIEMA CO POROWNYWAC , TAK JAK BYS POROWNYWAL ROZE DO TRAWY :) A PS 2 POWINNO JUZ PRZEJSC NA EMERETURE ,BO JAK PATRZE JAK WYGLADA GRAFIKA NA PS 2 TO MI SIE CHCE PLAKAC ,A PO 2 PC BEDIZE MIAL ZAWSZE LEPSZA GRAFE OD PS3 CZY TEGO CHCESZ CZY NIE :)
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 11:10
spider6211 musze sie z toba nie zgodzić w kwestii przejścia ps2 na emeryturę :) Prawdą jest że wysłużony to już sprzęt, ale widać tobie do dobrej gry potrzeba tylko grafiki. A dla większości graczy najważniejsza w PSie była GRYWALNOŚĆ i przypuszczam że większość osób ci to potwierdzi :) Grafika jak na tamte czasy była świetna, a to że komuś się nie podoba po paru latach to znaczy że się nie zna albo nigdy na PSie nie grał.
Muszę się natomiast zgodzić z tobą w kwestii PS3, który wg plaskiego jest kilkanaście razy lepszy od PC <lol> @plaski Co z tego że PS 3 ma kilka procesorów 3.2Ghz skoro do gry i tak nie używa nawet w pełni 1 (no może dwóch) Kartę ma 7800 gtx (nie mówię że jest zła). I jak to może się równać graficznie czy wydajnościowo z PCtem, któy ma Core2 Extreme, 2x 8800 GT i 4GB RAMU-u? o_O Coś sobie nie wyobrażam, aby PS 3 miał szanse z takim potworem :) W sumie to nie mam nic do PS'a 3 ale.... porównywanie go do najmocniejszych zestawów komputerowych jest po prostu nienormalne :) |
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 11:38
Jakie z was ćwoki np ty stasiooo bo plaski dal ci zajebisty argument z porownaniem ps3 do kompa.Bo ps2 jaki ma ten sprzęt????Jezeli programisci robią gre pod jeden sprzet to mogą zdzialac cuda a nie to co na kompach.I co na tym geforcie 7600 czy jaki tam jest w ps3 pograsz z taką grafą w heavnly sword???Osobiscie mam x360 ale jak czytam co wy tu piszecie to plakac sie chce
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 12:07
@kaczylca to płacz, do 12 roku życia to jeszcze normalne. Pewnie jesteś zwolennikiem konsol bo są tanie i można się nieźle zabawić. Mi X360 i PS 3 podpadły do gustu i nie raz i nie dwa myślałem nad ich kupnem, ale mówię że na GeForce 7800 Gtx nie ma szans na ujrzenie czegoś co ukazuje Crysis czyli sporego kroku w stronę fotorealizmu w grach. Zauważ, że gry takie jak Gears of War czy Killzone utrzymują się w ciemnych sceneriach, a te właśnie gry są uważane za lepsze od Crysisa. Otóż Crysis posiada niewiarygodne tekstury, które naprawdę wydają się być bardzo realistyczne. W tych grach na konsolki, przyczyną tego (naprawdę niezłego) wyglądu jest gra światła i cieni bo to one sprawiają, że gra może się wydawać o niebo lepsza od Crytek'owego dzieła. Sprytny zabieg, ale to nie to samo co jest w Crysisie :) Aha i nie ma sensu się denerwować, bo już po pierwszym zdaniu i po stylu twojego pisania wnioskuję że umysłowo nie wykroczyłeś ponad podstawówkę :D
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 12:22
stasioo, nawet nie jestes sobie w stanie wyobrazic na czym polega developing gier i jak to sie ma do PC i do konsoli, jeszcze zobaczysz za pare lat gry na PS3 i X360 to Crysis bedzie smieszną kreskówką....
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 12:32
Hmmm... mi nie chodzi o to co będzie za pare lat ale o obecną sytuację na rynku gier. o_O " ...jeszczę zobaczysz za parę lat..." - koleś wiem że te gierki na konsole na pewno będą lepiej wyglądały od Crysisa, ale nie myśl że przez te parę lat nie będzie gry lepszej graficznie od Crysisa (na PC rzecz jasna)... Jak na razie graficznie lepiej wychodzą kompy :D i wątpię żeby to się zmieniło nawet wtedy kiedy doczekasz się tych swoich "lepszych od Crysisa" gierek... Jak na razie nikt z was nie patrzy obiektywnie na konsolki i pcty tylko chwalicie te swoje psy czy x360. Ja nie zaprzeczam że kompy mają swoje, wady, ale mają na pewno więcej zalet niż owych wad.
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 14:28
To podaj mi chociarz 3 gry ktore wychodzą graficznie lepiej na kompie, pomijając Crysisa. Pozatym zdecyduj sie o czym piszesz:
"koleś wiem że te gierki na konsole na pewno będą lepiej wyglądały od Crysisa" a doslownie za chwile piszesz "Jak na razie graficznie lepiej wychodzą kompy :D i wątpię żeby to się zmieniło do czasu kiedy doczekasz się tych swoich "lepszych od Crysisa" gierek" Z lekka parsknełem jak to przeczytalem, ale rozumiem ze sa niezdecydowani ludzie na swiecie ktorzy nie maja wyszlifowanej opinii na temat np rynku gier. "Jak na razie nikt z was nie patrzy obiektywnie na konsolki i pcty tylko chwalicie te swoje psy czy x360. Ja nie zaprzeczam że kompy mają swoje, wady, ale mają na pewno więcej zalet niż owych wad." To ty nie patrzysz obiektywnie Oczywiscie z grubsza to komputery maja wiecej zalet, to wspaniale urzadzenia, ale my gadamy o graniu i jezeli chodzi o to, to niema takiego czegos co jest lepsze konsola czy PC, bo oba systemy maja swoje wady i zalety - na kompie masz myszke i granie w shootera jest przyjemniejsze (chociarz na galkach tez wdg mnie sie przyjemnie gra) z kolei na konsolach masz duzo wiecej gier i to lepszych gier ktorych na PCcie nie uswiadczysz. Nie jestem fanbojem zadnych z systemow bo osobiscie gram teraz w Wiedzmina na PCcie i gra sie przednio tak jak na konsoli. Pozdrawiam PS: Wymien mi te 3 gry |
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 14:57
płąsks1695 nie dawaj przykładów z ery mezozoicznej tylko z teraźniejszosci bo robienie gier na pc kiedyś a dzisiaj to 2 ruzne sprawy aaaa mazur3320 chciałeś 3 to nawet bedą 4 sega evo gers of war lost planet i no moze jeszcze bioshock
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 16:41
mazur3211 źłe napisałem 2 słowa a ty potrafisz o tym napisać 7 zdań. Przeczytaj teraz posta bo poprawiłem i jest tam napisane TO co chciałem przekazać. chociarz pisze się nie przez RZ ale przez Ż. a czytając "...koleś wiem że te gierki na konsole na pewno będą lepiej wyglądały od Crysisa..." nie zauważyłeś cytatu twojej własnej wypowiedzi umieszczonego tuż przed cytowanym przez Ciebie fragmentem, co diametralnie zmienia sens, przez co nie jest to zaprzeczeniem napisanych później w moim poście słów. No i gratuluję poczucia humoru jeśli śmiejesz się z rzeczy wyimaginowanych i nieprawdziwych bo właśnie z powodu złego napisania przeze mnie 2 słów i twojego niedoczytania, załatwiłeś sobie pewnie niezłą dawkę humoru, no ale wróćmy do tematu i pożadanych przez ciebie gierek.
Oto one: 1. Bioshock 2. World in Conflict 3. Call of Duty 4 A to tak jakbyś miał jakieś dalsze prośby o naprawdę ładne tytuły 4. Gears of War 5. Lost Planet 6. Half Life 2: Episode Two 7. Wiedźmin (wygląda świetnie na full detalach) 8. F.E.A.R 9. The Elder Scrolls: Oblivion 10. Company of Heroes I jeszcze jedno: 11. Colin McRae: DIRT Tytuły wyciągnięte z pamięci i mam nadzieję że usatysfakcjonują Cię, przypuszczam że mógłbym znaleźć jeszcze więcej takich. "...Pozdrawiam" - Ja również |
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 20:51
To ja mam pytanie o ile lepsze graficznie sa owe gry? lepsze tekstury? bo niesadze zeby Bioshock z X360 roznil sie zbytnio od tego z PCta. CoD 4 mowisz ze jest najladniejszy na pc? Oblivion jest ladniejszy na PCcie? Company of Heroes wyglada lepiej niz C&C Tiberium Wars? Sluchaj niewiem co masz na mysli przez lepsze graficznie, ustawienie lepszej rozdzialki? czy boskie mozliwosci DX10? gdzie 90% osob niezauwazy roznic pomiedzy Bioshockiem z PC a X360 bo gra ma taka grafika ze szczena opada i raczej dynamiczne oswietlenie robi wieksze wrazenie niz wyzsza rozdziala czy kurcze zwiekszenie liczby polygonow postaci z 1000000 do 1001050. Jezeli o to chodzi w lepszej grafice to zwracam honor ;], wezcie jeszcze pod uwage to ze GoW i Lost Planet byl niezly kawal czasu przed PC na konsolach i osoby posiadajace X360 mogly sie podniecac ta grafika wczesniej. Pozdrawiam i prosze nie czepiaj sie literowek bo kazdemu sie zdarza a wytykaja je osoby ktore sie gubia we wlasych argumentach na temat tematu ... whatever. Pozdrawiam
|
|
|
Czas dodania: 02.12.2007, 21:28
Jak już wcześniej pisałem: nie raz i nie dwa rozważałem kupno jednej z tych dwóch konsol, ale tego nie zrobiłem przez co nie mogę stwierdzić jak wygląda Bioshock na X360 czy też GoW (widziałem jedynie trailer, ale nie odda on rzeczywistego poziomu graficznego gry, chyba że trailer=gameplay) Prosiłeś mnie o ładnie wyglądające gry na PCta więc je podałem. Niemożność porównania do ich konsolowych odpowiedników, jest wytłumaczona w pierwszym zdaniu. Jeśli miałbym taką możliwość, miałbym (może) również podstawy do nie umieszczania ich w poście. Niestety tak jednak nie jest :P
Błąd ortograficzny jaki ci wytknąłem jest rażąco prosty do uniknięcia(4 klasa bodajże), i napisałem to tylko po to żebyś wiedział jak się poprawnie pisze, żebyś potem nie dostał pały z dyktanda. (Czy też nie stracił punktów na jakimś większym pisemnym wypracowaniu :) ) Widzę również, że to w jakiej rozdzielczości grasz nie robi ci różnicy, ale między 1280x1024 a 1900x1200 jednak takowa jest... W ogóle nie wiem po co prowadzimy ten offtop bo to już zaczyna być nudne xD Właściwie to mieliśmy tu dyskutować o Crysis'ie a nie o konsolkach i ich możliwościach. Dlatego proponuję zakończyć tę jakże niepotrzebną dyskusję. Jeśli jeszcze nie napisałeś wszystkich argumentów lub masz jakiś niedosyt zapraszam na maila :) Pozdrawiam |
|
|
Czas dodania: 03.12.2007, 00:30
prosze was nie offtopujcie tylko napiszcie na jakim sprzecie Crysis chodzi płynnie bo chce sobie PieCa kupić
-.- Fanboye Konsol i PC ehh Ja x'a 360 mam i nie bylby taki zly gdyby mi sie po 2 miesiacach nie popsuł ;) |
|
|
Czas dodania: 03.12.2007, 17:50
Prosilem o gry wygladajace ladniej na PCcie a nie ogolnie ladnie wygladajace, ale niech ci bedzie. Co do rozdzielczosci to dam ci fajny przyklad, zagraj w GTA3 na 1900x1200 a na mniejszej. (oczywiscie niema takiej rozdzielczosci) Chyba rozumiesz - krawedzie. Pozatym rozdzielczosc nie przesądza o grafice. A co do czepiania sie bledow to "nie" z czasownikami piszemy oddzielnie czyli pisz : "nie doczytania" a nie jak ty "niedoczytania" Tak ze prosze cie nie czepiaj sie bledow bo one same z siebie wychodza i podwazanie czyjegos zdania poprzez to ze napisał błednie wyraz jest troche nieuprzejme, zreszta niemam czasu na sprawdzanie swojej ortografii raz za razem. Pozdrawiam
|
|