Czytasz dyskusję w temacie: Recenzja: BioShock 2

BioShock 2 - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: BioShock 2

Czy warto odwiedzić Rapture po raz drugi? Ba, i to jak!

użytkownik nie posiada awatara
danny (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 14:05
rety, od poczatku do końca tekst bez ładu i składu...co pan miał w szkole z polskiego? a sama gra - faktycznie - całkiem znośna,
choc jak w przypadu gier o II WŚ mam wrażenie, ze to juz wszystko widziałem...
Czas dodania: 09.02.2010, 14:11
a gral pan?
edopedoes (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 15:29
czemu banujecie moje opinie.. powtórzę raz jeszcze.. BEZNADZIEJNA RECENZJA
Czas dodania: 09.02.2010, 15:37
nie banujemy, jest filtr, sprawdzę, czy przypadkiem nie piszesz brzydkich rzeczy i wrzucę :D
danny (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 18:31
Pan wie! bez dyskusji:)
Gol (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:09
Pierwsi w Polsce??!! chyba żartujecie na tvgry już dawno pokazywali filmiki z cyklu gramy i recenzje dawali widzę WP ciągle spada na psy
RedSonia (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:10
Zapowiedź artykułu w migawce na pierwszej stronie WP.... i aż woła o pomstę do nieba... panie autorze- nie "polsce" a "Polsce" - nazwy państw piszemy wielką literą.
Pozdrawiam
CD-ACTION (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:11
gowno prawda CD_action 2 miesiace temu wydala numer z opisem jak sie gralo nie klamicie juz!
Maciek (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:21
Recenzja nieporadna i nieudolna. Błąd na wstępie:

"Są dwie szkoły robienia kontynuacji.
1). Pierwsza z nich mówi, że tworząc drugą część serii, należy wysłuchać opinii fanów i zmienić (w założeniu na lepsze) wszystkie elementy, które były krytykowane w pierwowzorze, jednocześnie wprowadzając nowości, o które gracze prosili najczęściej.

Bioshock 2 powstał według reguł tej drugiej. "

A gdzie ta druga jest opisana bo nie widzę?
owsiany (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:29

1). Pierwsza z nich mówi, że tworząc drugą część serii, należy wysłuchać opinii fanów i zmienić (w założeniu na lepsze) wszystkie elementy, które były krytykowane w pierwowzorze, jednocześnie wprowadzając nowości, o które gracze prosili najczęściej.

WOoKiE (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:29
Ok,może jestem zbyt pijany,ale jaka jest ta DRUGA szkoła tworzenia kontynuacji gier??!!
owsiany (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:34

A nie przyszło panu Maciejowi do głowy że może to taki torchę, dowcip.

I ze należenie do tej drugiej szkoły oznacza że jest to kontynuacja wg innych założeń?
jas (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:35
Staram sie nie ulegac powierzchownym opiniom. Tu jednak nie mam wielkiego wyboru. Jezeli stosunkowo wazny portal pozwala sobie publikowac teksty z bledami, to juz zalamka. Ja rozumie, ze mozna miec problemy z rz i z, o i u itd. Pisanie jednak: "Jako pierwsi w polsce ..." to juz przesada. Czy spec wp od gier komputerowych to ignorant w tak oczywistej sprawie?
owsiany (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:35
w sensie druga szkoła = cała reszta

... to takie skomplikowane?
adi (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:46
Same głupoty czytam wiekszości pokolenie NEO ok 15 lat Kto pierwszy jakie wp czy cda litosci bo ze smiechu niemoge to takby jakby w Australi 2 pigmejów kłóciło sie czy w olsztynie aktualnie pada śnieg powiem tak dzieciaki niedorobione lepiej sie uczyc to tyczy sie autora recki spod psa jak i autorow opini
owsiany (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 20:49
Staram sie nie ulegac powierzchownym opiniom. Tu jednak nie mam wielkiego wyboru. Jezeli stosunkowo wazny portal pozwala sobie publikowac teksty z bledami, to juz zalamka. Ja rozumie, ze mozna miec problemy z rz i z, o i u itd. Pisanie jednak: "Jako pierwsi w polsce ..." to juz przesada. Czy spec wp od gier komputerowych to ignorant w tak oczywistej sprawie?

Zrobiłem mały rekonesans po polskich portalach o grach (sprawdziłem polygamię, gola i gram, onet, gamecorner)
i z pośród owych portali poza wp recenzję w chwili obecnej ma tylko gram. Owa recenzja dodana została o 15:00, tu nie widzę godziny dodania, ale pierwszy komentarz jest z godzi 14:05, wiec tekst musiał już wtedy być na stronie. Oczywiście mogłem pominąć jakiś portal

A tak poza tym to...
na litość boską
JA ROZUMIEM

ON/ONA/ONO ROZUMIE

(a nie jak wyżej ja rozumie)
Zetkowny (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:02
@Adi
Pigmeje mieszkają w Afryce zazwyczaj, więc gdyby kłocili się w Australii to byłoby nieźle. Znim zaczniesz innych do szkoły posyłać, to...
czszkojad (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:04
gra jest super ja na ps3 gram czszkojad moj nick jak chce ktos zagrac
Atmos (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:15
Super gra jak na ps3 jak i na pc.Polecam!!!
bardzo1@op.pl (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:23
jak w polsce małą literą to jestescie do bani...
!! (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:23
Pierwsi w Polsce... jasne...
Zork (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:30
Ha chyba na tej stronce
wiader (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:31
pierwsi to byli gry-online.pl wiec prosze soebie nie dopowiadac !!!
Spioch (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:32
Pierwsi??? Chyba sobie jaja robicie wcześniej było od was miedzy innymi CDA!!!!
Seth_ (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:36
Debile z wp napisali ze jako pierwsi w polsce opisuja SWOJE WRAZENIA a niby jak inni mogliby opisac wrazenia debili z WP - idiotyzm do kwadratu. Ja teraz jako drugi w Polsce opisuje wraznie dzieci neo z WP. Opis powyzej.
Czas dodania: 09.02.2010, 21:36
Niemowite - bardziej mnie ubawiło śledzenie tej dyskusji, aniżeli sama krytykowana (i nie) recenzja.
Co do samego tekstu - jest w porządku, choć z uwagi na to, iż sam piszę recenzje, brakuje mi w nim bliższego przyjrzenia się kilku aspektom gry, np. ścieżce dźwiękowej, która w pierwszej części była fenomenalna. Niemniej jednak publikacja dobrze oddaje punkt widzenia autora i jego odczucia, co do których intuicja mi podpowiada, że będą się pokrywać z moimi, przynajmniej w większej części. Niech no ja tylko dostanę Bioshocka 2 na blaszaka w swoje ręce...
"Si vis pacem, para bellum"
,... (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:44
Czy to takie ważne kto był pierwszy. Dla WP, WP było pierwsze, a dla innych gry-online. A jak jesteście tacy mądrzy to sami napiszcie recenzję.
der (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:55
HAHA pierwsi chyba na tym portalu :]
McKlaudiusz (Gość)
Czas dodania: 09.02.2010, 21:59
...pierwszymi którzy opisali tą grę byli redaktorzy gry-online...pierwsze filmiki na tv-gry.pl...nie oszukujcie ludzi błędnymi nagłówkami...cała pierwsza strona WP to skandale...kiedyś to był porządny serwis, a teraz jedno wielkie komercyjne bagno...pozdrawiam
Czas dodania: 09.02.2010, 22:03
OJ sie czepiacie, zwyczajnie sie pomylili, napisali w POLSCE a chodziło im o pierwszych w WIRTUALNEJ POLSCE ;)
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...