Czytasz dyskusję w temacie: Publicystyka: Retro - Pokemon

Retro - Pokemon - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Retro - Pokemon

Na starcie było ich 151, a z czasem przybyło jeszcze 498. Wyszło około czterdziestu gier z ich udziałem na różne platformy Nintendo, co ostatecznie przyniosło im nagrodę Guinnessa dla najlepiej sprzedającego się RPG wszech czasów. Istnieje o nich niekończąca się seria anime i 15 pełnometrażowych filmów.

użytkownik nie posiada awatara
Kesz (Gość)
Czas dodania: 21.01.2012, 12:38
Z tego co ja wiem, jest aktualnie 649 pokemonów - ostatnia seria Black & White i właśnie w nią grywam.
Grałem we wszystkie części od red & blue po yellow, silver, gold, crystal, ruby, sapphire, emerald - jedynie nie wiem, czy przechodziłem całość Diamond lub Pearl - może jak ukończę Pokemon Black to zagram w Pokemon Platinum i nadrobię zaległość. Powiem wprost, w tej grze jest jakaś magia, niby cały czas robisz to samo, chodzisz, zbierasz stworki, walczysz z trenerami, zdobywasz odznaki - przez całą grę w kółko to samo, ale cały czas masz tą chęć nabicia pokemonom jeszcze tego jednego levelu, albo złapania jakiegoś wyjątkowego lub ulubionego stworka, pokonanie ligi a na koniec złapanie tych legendarnych pokemonów i pokonanie największego zła...
Mam 27 lat, a jestem wierny serii od dawna i gram w nią nadal, jest to jedna chyba z najbardziej grywalnych gier jakie kiedykolwiek powstały, dodatkowo jest to jeden z lepszych jrpgów choć fabularnie nie jest skomplikowany, to grywalność jak wspomniałem jest jego najmocniejszą stroną. Jednak jak ktoś chce zacząć przygodę z pokemonami, to polecam od Pokemon Crystal zdecydowanie chyba najlepsza część serii choć emerald też nie był jakiś zły... Jednak w Crystal chyba znajdziemy pokemony z dwóch generacji, do tego przyjdzie nam pojedynkować się ze znanym z serii animowanej Aszem Keczupem i jego pikachu i spółką - od taka ciekawostka, chociaż wiadomo, że gra jest genialna w porównaniu do przeciętnego anime.
Autorzy jednak chyba już nie mają pomysłów, wymyślona generacja nowych pokemonów do Black & White to jakieś nieporozumienie, wystarczy przytoczyć takie twory, jak pokemon-torba na śmieci, ich wygląd i sam pomysł odniesienia jest kiepski... No ale gra mimo tej wady, jak na nią przystało, nadal chłonie gracza.
Czas dodania: 21.01.2012, 15:04
Kesz
Z tego co ja wiem, jest aktualnie 649 pokemonów

- jeśli ktoś je wszystkie kojarzy to zbiorę szczękę z podłogi
Zombie fighter lev38
Czas dodania: 21.01.2012, 15:13
pokemon Crystal jest super.
Why walk when you can ride?
http://img560.imageshack.us/img560/3659/201106081905573.jpg
Czas dodania: 21.01.2012, 15:50
To prawda, że pokemon Crystal są super (dla mnie najlepsza część) lecz jest jeden irytujący mnie minus, że siła Elite 4 nie rośnie wraz z ich pokonaniem i jak już raz się to uda to potem można całą 4 pokonać przy pomocy tylko jednego pokemona. W Heart Gold i Soul Silver problem ten został naprawiony i gdy po raz drugi chciałem z nimi walczyć to musiałem cofnąć się o Save ponieważ siła Elity została zwiększona. W całej serii wkurza mnie jedna rzecz, gdy pokemon przeciwny ma 1HP i jest on sparaliżowany lub śpi to i tak jeżeli ma dość wysoki poziom, ciężko jest go złapać nawet przy pomocy pokebolla wyspecjalizowanego w łapaniu takich pokemonów. Fajnie by było gdyby zrobili w końcu grę na komputery osobiste i wykorzystali potencjał obliczeniowy do zmienienia systemu walki z turowego na rzeczywisty chociaż w jednej grze bo ta turowość to już mnie strasznie nudzi, naprawdę przydałby się potężny "kop" dla tej serii.
Czas dodania: 21.01.2012, 16:05
Oj sporo czasu spędziłem na zbieraniu Pokemonów ;) Nawet teraz na emu zdarza mi się wrócić do pierwszych części, a na strychu leżą gdzieś karty do Pokemon TCG :)
Ostatnia, z wydanych, w jaką grałem to Diamond/Pearl, która mnie już nie zachwyciła...
Czas dodania: 21.01.2012, 16:47
Macierewicz idź........ atak nową komisją do spraw....... tak 649pokemonów i nadal nie stworzono mmo z nimi w roli głównej co sądzę było by hitem na świecie odświeżyło by serie oraz zdobyło wiernych wyznawców bo kto nie chce skopać komuś d.... przy pomocy 649 stworków???
SATAN LOVES YOU!
Ja (Gość)
Czas dodania: 21.01.2012, 18:36
Mimo sporej liczby wiosen na karku marzy mi się choć jedna gra z pokami na PC lub konsole nieprzenośne. Lepsza grafa, animacje, system walki nie turowy. Ta seria ma ogromny potencjał i ogromne grono fanów. Twórcy powinni to wykorzystać!
Me (Gość)
Czas dodania: 21.01.2012, 18:53
To kup sobie wii i graj w Pokemon Battle Revolution a plusem tej gry jest to, ze mozesz grac z kolega przez 2 DS'y i to na duzym ekranie
Me Again (Gość)
Czas dodania: 21.01.2012, 18:57
Sajet1 wystarczy zagrac w SoulSilver, Black no i moze Platinum i obczaisz wszystkie tak jak ja ;)
ICEBrEAkeR (Gość)
Czas dodania: 21.01.2012, 19:01
Ja osobiście uważam, że crystal był dobry ale jeśli chcesz mieć z niego jeszcze więcej przyjemności to graj w Soul Silver. jest to NAJLEPSZA gra o pokemonach na rynku jest tam wszystko z crystal + dodatki no i to, że jest na DS a nie na gameboya :D
sylwioszek (Gość)
Czas dodania: 29.01.2012, 20:43
W artykule jest jeszcze jeden błąd: on się nazywa Satoshi TAJIRI.
Też gram w pokemony, bardzo mi się podoba Mystery Dungeon Red/Explorers of Time/Leaf Green/Crystal/Emerald/Sapphire/Plarinum/Black. Zacznę jeszcze Explorers of Sky. Poki mają tę magię ^_^
gggp (Gość)
Czas dodania: 18.02.2012, 20:15
A kto grał w Pokemon Silver na pegasusa? najdziwniejsza gra jaką w życiu widziałem!!
pokemon (Gość)
Czas dodania: 15.05.2012, 10:35
a ja gram w pokemononline na polskim servie :) Mam juz ponad 300 pokow zlpanych! :)
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...