Czytasz dyskusję w temacie: Pojedynek: Wiedźmin 2: Zabójcy królów vs. The Elder Scrolls V: Skyrim

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Wiedźmin 2: Zabójcy królów vs. The Elder Scrolls V: Skyrim

Czas dodania: 09.04.2011, 04:09
BULLSHIT Skyrim nie może przegrać :(
Noga do wiadomości na Forum.
użytkownik nie posiada awatara
jahras (Gość)
Czas dodania: 09.04.2011, 12:21
Te głosowanie nie będzie sprawiedliwe, bo jesteśmy w Polsce :)
Zagłosowałem na TESV
fan Bioware (Gość)
Czas dodania: 09.04.2011, 12:45
Moim zdaniem i tak Dragon Age rządzi pomimo swoich różnych wad. Wiesiek ani Skyrim ani Mass Effect w cale nie będą lepsze.
Hudson (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 13:30
Na pewno pogram w Elder Scrolls, ale nie zmienia to faktu, że jestem wielkim fanem Wiedźmina i Sapkowskiego, a więc zagłosuję na Wiedźmin 2.
qwerty (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 14:01
Zagłosowałem na Wiedźmina. Pierwsza część była świetna. Myślę, że sequel będzie równie dobry albo nawet lepszy. Skyrim zapowiada się fajnie, ale nie znoszę w grach otwartych, dużych światów (jeszcze żadnej takiej gry do końca nie przeszedłem)
@fan Bioware- nie ośmieszaj się z tym Twoim pseudo-rpgiem
Dante (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 15:11
jest jedna róznica, że skyrim będzie miał o wiele dłuższą żywotnośc niż wiedzmin.... dlaczego? MODY! ich będzie conajmniej 100 razy wiecej do skyrima. dlatego oddaje głos na tą właśnie grę. i sądze, że gdyby ta "ankieta" została przeprowadzana wśród ludzi którzy znali maksymalny potencjał oblivona i wiedzmina 1, sadze ze skyrim moglby wygrać, bo w obliviona mozna bylo grać tyle ile gra sie w takie gry jak CoD, CS czy TF2 czyli po kilka set godzin... a wiedzmin? max 80h potem ciagle to samo...ale każdy czuje poczucie obowiązku by zagłosować na polską grę, czemu sie nie dziwie...
fan Bioware (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 18:04
Erpegi Bioware są lepsze od wszytkich innych. Wiesiek i gierki Bethesty to prawdziwe pseudoepegi, walka jak w nawalankach ciągłe klikanie, w Wiesku nawet nie ma wyboru postaci, Morrowind był nudny jak flaki z olejem, dialogi też były denne. Inna sprawa, że Bioware też obnizz poziom ale jakoś niewierze, żeby inne firmy go pozwyższyły. Takie czasy.
Dante (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 19:42
tytuły bioware mają w sobie tyle rpg ile jest realizmu w CoDzie. Ostatni ich prawdziwy rpg to DA jedynka, który i tak nie był jakiś wspaniały. a te nowości, jak np. ME, to przyjemne wyroby erpego podobne....
fan Bioware (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 21:17
Wiadomo, że nic nie dorówna baldurom, ale po co się zachwycać czymś czego jeszcze nie ma. Przecież na zapowiedziach każda gra jest genialna:P Poczekamy zobaczymy, ale nie wierze że coś przebije Dragon Age II w tym roku. Dwójka też miała swoje zalety, była bardziej dynamiczna, w końcu walki nie były długie i nudne, można było się bardziej skupić na fabule. Fabuła choć nie była jakoś super genialna, była całkiem fajna (dialogi niestety do bani) po raz pierwszy można było się wczuć w zwykłego człowieka a nie maszyne do ratowania świata.
Lee999 (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 22:15
@Dante- z tym, że Wiedźmin był ciekawy, nieliniowy opowiadał o dylematach moralnych a obliwjon był, nudny, płytki, liniowy. Poza tym jak powstał Mod Do Wiedźmina to był ciekawy, sensowny i świetnie zrobiony a nie "zbroja dla konia". Tylko jeden mod a w zasadzie TC jest godny uwagi. Wygogluj "NEHRIM"
Ale co do besztania Bioware to muszę się z Tobą zgodzić. Dał bym okejke albo coś nawet. ;P Gry Bioware są żałosne a nowy DA jest... kreskówkowa walka i grafika, tylko trzy odpowiedzi :dobra, zła, neutralna, gra liniowa do bólu. Zresztą wystarczy zajrzeć na Metacritic. ;) nawet ktoś z Bio powiedział że to jest ich życiowa porażka. A DA jedynka była równie żałosna. Same walki które polegały na tym że klikasz, idziesz zrobić kawę, wracasz i po walce, idziesz dalej, kolejna walka, wracasz po ciastko i tak dalej.
@fan Bio
Jeszcze co do maszyny do ratowania świata to właśnie kimś takim jest Geralt z Rivii, zwykły wiedźmin który zostaje wplatany w ratowanie świata zaczynając od zera, tak jak Twój Hołk tylko że w przeciwieństwie do DA jest to zrobione z sensem. ;P
luk (Gość)
Czas dodania: 11.04.2011, 01:18
Tak, tak, wiedźmin najlepszy na świecie :]. Do tego z innego artykułu dowiaduję się, że wiedźmin 1 to 56 godzin gry i pozycja numer 1 w zestawieniu. Ludzie :(, CDProjekt Red opłaca GRY WP? (bo powoli to robi się podejrzane).
Wiedźmin 1 wcale nie był grą wybitną, dobrą, ale nie wybitną. Grałem i poza kilkoma rzeczami nie pamiętam z tej gry za wiele. Średnia ocena z 54 recenzji - 81%, Oblivion 99 recenzji - 94%. Wierze, że wiedźmin 2 będzie grą dobrą, ale nie spodziewam się otwartego świata czy wysokiego poziomu trudności. Ot, rpg w którym gracz prowadzony jest za rączkę (mimo kilku zakończeń).Czy grę warto kupić? Pewnie! Czy będzie ona grą RPG roku? Nie.
@Lee999
Zależy kiedy grałeś w obliviona, w dniu premiery zachwycał chociażby grafiką (o mnogości questów i dowolności działania nie wspominając - np. po co kupować jak można zabić sprzedawcę lub nocą okraść).
Mam nadzieję, że Witcher czymś mnie zaskoczy, bo w pamięci mam tylko łupanie.
Czas dodania: 11.04.2011, 10:18
Tak, tak, wiedźmin najlepszy na świecie :]. Do tego z innego artykułu dowiaduję się, że wiedźmin 1 to 56 godzin gry i pozycja numer 1 w zestawieniu. Ludzie :(, CDProjekt Red opłaca GRY WP? (bo powoli to robi się podejrzane).

Nie, nie opłaca, ale jesteśmy otwarci na propozycje :D Napisaliśmy, że Wiedźmin 2 jest kandydatem do gry roku, a nie będzie grą roku. A to zasadnicza różnica.
bezinteresowny (Gość)
Czas dodania: 08.06.2011, 19:33
brak mi słów
Pliskin (Gość)
Czas dodania: 12.07.2011, 23:16
Niezbyt mądry pomysł, żeby urządzać taki pojedynek na głosy skoro Wiedźmin 2 jest jeszcze strasznie niedopracowany (wyraźnie widać że system walki i rozwoju postaci dopiero zostanie zbalansowany i poprawiony w patchach, więc wrażenia z gry mogą jeszcze drastycznie się zmienić) a TES5: Skyrim jeszcze nawet nie wyszedł.

W obu przypadkach nie mamy żadnych podstaw by powiedzieć, że którakolwiek z tych gier jest lepsza czy gorsza.
Murarz (Gość)
Czas dodania: 13.07.2011, 15:45
z Mass Effect 3 taki RPG jak z koziej (wiadomo co) traba. gra akcji z rozbudowanymi dialogami. pierwszy ME to byl dobry RPG ale BioWare z kazda kolejna odslona swoich gier idzie bardzie w strone akcji. drugi przyklad to Dragon Age. pierwsza czesc jak dla mnie znakomita bo troche oldschoolowa a druga czesc? uproszczona niemilosiernie, podazajaca sladami ME. do walki o RPG roku moga oprocz Wieska i Skyrima wlaczyc sie Deus Ex HR i Dark Souls (chociaz trudne gry nie pasuja kazdemu). co by nie bylo rok 2011 to zniwa dla milosnikow RPG i pewnie dlugo nie bedzie rownie obfitego rocznika.
aaaaaaaaaa (Gość)
Czas dodania: 23.07.2011, 18:49
TES jest pseudo"erpegiem"? kogos chyba piescil prad ostatniej nocy, TES to legenda i jeden z najwiekszych rpg w historii, ale czego mozna bylo sie spodziewac po fanach gothica, wiedzmina czy ego draconis phew
Sword (Gość)
Czas dodania: 01.08.2011, 17:35
Nie ma co porównywać Wiedźmina do TES. Trzeba wziąć pod uwagę znaczne różnice jakie zachodzą pomiędzy grami. Jak dla mnie to Skyrim będzie bezkonkurencyjny, a w Wiedźmina już nigdy nie zagram (po prostu nie lubię bohatera, ale to mój gust, a o nich się nie dyskutuje). Nazywanie ojca rpgów czyli TESa pseudo rpg to głoszenie herezji i jak ktoś by przymnie to powiedział to zarobił by w pysk.
Primu (Gość)
Czas dodania: 01.08.2011, 22:29
Kocham TES-a!!!wiedźmin nie jest dl niego konkurencją!!!!
Pablo (Gość)
Czas dodania: 20.08.2011, 22:41
Ten cały TES to jakiś taki drętwy, te postaci takie przekombinowane jak w Startreku. Próbowałem w to grac kilka razy, ale ten świat jakoś mnie odpycha. Sto razy bardziej wolę Gothica.
Steve (Gość)
Czas dodania: 20.08.2011, 22:48
Zagłosowałem na Skyrim, moim zdaniem będzie to najlepszy RPG roku, przebije bez problemu serię Gothic
która i tak już się skończyła (w przenośni) i Dragon Age. A wiedźmin raczej jest słaby przy TES, w jedynce był strasznie nudny ;/ Przeszedłem chyba tylko wyzime a dalej był strasznie chaotyczny i nie można było się połapać. Powracając do Skyrim jestem fanem seri TES i o ich najnowszej grze wiem tyle co zapewne nie wielu ;). Na pewno prezentuje się znakomicie i gameplaye też wyglądają świetnie, będzie o wiele lepszy od Obliviona który i tak ma świetne oceny :). A co do pojedynku, słabo... Jasne że większość zagłosuje na Witchera bo jest to polska gra, a o TES tak na prawdę wiedzieli tylko Ci PRAWDZIWI gracze, a nie jakieś grajki serii gothic i nic poza tym.
khorba (Gość)
Czas dodania: 06.09.2011, 20:14
gra jeszcze nei wyszla ale napewno przebije wiedzmina w wielu kwestiach
Zaba (Gość)
Czas dodania: 12.09.2011, 00:13
wiedźmina nic nie pobije !!!
Czas dodania: 16.09.2011, 11:56
Jasne, że dwa czary na raz!
Steve (Gość)
Czas dodania: 21.09.2011, 23:43
Jasne, że dwa czary na raz!
I tak nikt nie wie o co chodzi ;D Ale podwójny fireball mega wygląda.
new002 (Gość)
Czas dodania: 25.09.2011, 23:30
Ale jesteście śmieszni . Wiedźmin lepszy a to niby czemu ?
No właśnie , wszyscy sądzą że wiedźmin najlepszy tylko dlatego bo to produkt polski , tacy są Polacy nie stety
Maciek (Gość)
Czas dodania: 26.09.2011, 15:03
Osobiście uważam, że seria TES jest przereklamowana. Grałem zarówno w morrowinda jak i obliviona, i obie gry po pierwszym zachwycie nad stroną wizualną, wiały nudą. TES - moim zdaniem nie ma się czym zachwycać, chociaż wiem, że cała seria ma swoich zagorzałych zwolenników i pewnie to ta gra zdobędzie tytuł rpga roku. Wiedźmin 2 był całkiem fajny, chociaż miejscami zbyt wulgarny. Z niecierpliwością za to czekam na ME3.
witajcio (Gość)
Czas dodania: 29.09.2011, 01:11
Sword (Gość)
"po prostu nie lubię bohatera"

a ja nie lubiem ślifkuf

ale moje zdanie jest najfajniejsze
luknak (Gość)
Czas dodania: 17.10.2011, 19:00
dla mnie ostatni wiedzmin 2 jest duzo gorszy od jedynki. Chwalony jest bo zrobili go Polacy ale trzeba spojrzec prawdzie w oczy co w nim jest oprocz lepszej grafiki - nic. jedynka to byl przynajmniej rpg , a czesc 2 to zrecznosciowka dla debili. Kto szybciej wciska przyciski ten wygrywa. Niestety dzis wszystko sie tak robi i wygląda na to ze nawet Wiedzmina mozna spie..olić.
No ale sie pewnie lepiej sprzedał niz jedynka bo kretyni go kupili.
lapci (Gość)
Czas dodania: 18.10.2011, 15:51
nie mam nic przeciw szybkiemu wciskaniu przyciskow w wiedzmin 2, ale przy swojej dobrej grafice moglby byc bardziej skomplikowany - zaczynalem z ciekawoscia i nadzieja a zakonczylem z nuda; glosuje w ciemno na tes
fan skyrima (Gość)
Czas dodania: 30.10.2011, 16:56
jesteście debilami
idioci skyrim rządzi
nic go nie pobije to najlepsza gra 2011 roku
macie jakiś problem ?!
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...