Czytasz dyskusję w temacie: piraci z karaibów jak pływać czarną perłą
|
Breko (Gość)
|
Czas dodania: 06.08.2009, 19:52
tak jak w temacie. Czy można grać czarną perłą bo gdzieś słyszałem że można
|
|
Breko (Gość)
|
Czas dodania: 11.08.2009, 10:20
Ponieważ nikt się nie pofatygował żeby mi odpisać na własną rękę zacząłem grzebać po plikach i wygrzebałem :P ponadto znalazłem jak zmieniać postać i dużo więcej. Wchodzimy do głównego katalogu z grą i szukamy folderu PROGRAM/Characters i albo od razu characters_init.c albo wchodzimy jeszcze w katalog English który jest w katalogu Charakters, i tam wybieramy charakter_init.c w moim przypadku to działało w English/charakter_init.c. Otwieramy go notatnikiem i szukamy linijki ch.Ship.Type = SHIP_LUGGER_ENGLAND; radze nadusić ctrl f skopiować tekst i wklejić. Gdy go znajdziemy zmieniamy linikje ch.Ship.Type = SHIP_LUGGER_ENGLAND; na ch.Ship.Type = SHIP_BLACK_PEARL; zapisujemy i możemy cieszyć się legendarnym statkiem.
|
|
Breko (Gość)
|
Czas dodania: 11.08.2009, 10:44
Elo to znowu ja teraz napisze jak zmienić ilość początkowych pieniędzy i główną postać. Znowu wchodzimy do katalogu tam gdzie zainstalowana jest gra wtedy i
-Jeśli chcemy mieć więcej pieniędzy to w katalogu PROGRAM/Characters/characters_init.c lub Characters/English/characters_init.c to 5 linijek wyżej niż statek którym zaczynamy gre jest money możemy tam wpisać dowloną sume UWAGA: zapomniałem tego napisać w tamtym poście musimy sobie wpisać przynajmniej 10 000 bo czarna perła jest tak uszkodzona że na wodzie jeśli na niej jesteśmy po 2 sek. tonie wieć musimy ją naprawić (za równe 10k) -Jeżeli chcemy zmienić główną postać wchodzimy do RESOURCE/Models/Character tam mamy spis postaci znajdujących się w grze. Wybraną postać kopjujemy jego nazwe i wklejamy do characters_init gdzie znajdujemy ch.model = "Blaze"; tam gdzie jest Blaze Wklejamy nazwe np. Jeżeli chcemy grać Jackie Sparrowem zamiast Blaze wpisujemy z małych liter depp :) linijke wyżej możemy zmienić mu narodowość wpisując z dużych liter np HOLLAND uwaga PIRATE nie działa ponieważ nie idzie być piratem. 3 Linijki wyżej możemy zmienić imie i nazwisko radze to zrobić bo inaczej bedą mówić na nas "Nathaniel Hawk". Linijke wyżej niż ch.money znajduje się spis umiejętności możemy tam wpisać od 1 do 10 tu ch.perks.freepoints = 36 noramlnie jest 0 ale my wpiszemy 36 są to punkty umiejętności tu ch.skill.freeskill = 0; nie musimy nic wpisywać ponieważ możemy sobie od ręki wpisać na maksa np: ch.skill.Repair = "1"; to wpisujemy ch.skill.Repair = "10"; i już mamy 10 w naprawę. Po wszystkim zapisujemy. Dla bezpieczeństwa przed edytowaniem radze zrobić zaposawe pliki. Wszystko powinno działać po włączeniu nowej gry. Mam nadzejie że pomogłem. Jeżeli czegoś nie wiecie to piście na mój E-Mail Breko995@gmail.com może jakoś pomoge. Pozdro |
|
Jeff hardy (Gość)
|
Czas dodania: 27.11.2009, 18:21
Elo eol to prawda że można pływać czarną perłą. Ale zrobiłem tak jak mistrzu kazałeś i jak chce włączyć gre to przy wczytywaniu robi się czarny obraz i gra dalej nie chce grać PROSZE POMÓRZ bo ten żal na kułkach mnie wkurza???????
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
mncnxa (Gość)
|
Czas dodania: 01.05.2011, 18:40
Jeff hardy musisz wziasc nowa gre
|
|
|
|
|
koxar321 (Gość)
|
Czas dodania: 06.07.2011, 13:45
też tak zrobiłem, i gdy brałem nowa gra też pojawiał mi sie czarny ekran
|
|
Orlando De Purietta (Gość)
|
Czas dodania: 03.08.2011, 16:30
Bo zeby nie miec czarnego ekranu trzeba zmienic to sHIP_LUGGER_ENGLAND na SHIP_BLACK_PEARL
i potem wyzej jest tes SHIP_LUGGER to trzeba na SHIP_BLACK_PEARL to tyle pozdrowienia wiem ktos jak zmienic ilosc HP gracza? |
|
Xeran95 (Gość)
|
Czas dodania: 11.02.2012, 23:23
Ja miałem czarny ekran kiedy wpisałem to ''depp'' bo to nie działa więc nie wiem jak można grać Sparrowem
|