Czytasz dyskusję w temacie: News: Znamy wymagania sprzętowe Mafii II
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Znamy wymagania sprzętowe Mafii II 2K podało wymagania sprzętowe nadchodzącej Mafii II, w wersji na komputery osobiste. Niestety, nie będą one należeć do najniższych i żeby zagrać w ten tytuł potrzebny będzie dość dobry... |
|
tommy (Gość)
|
Czas dodania: 10.07.2010, 12:41
i mus chyba będzie kupić PS 3,zero sterowników i innych bzdetów wkładam płytę i gram na full detalach i nie mam problemu że mus co 2 lata zmieniać kompa eh do d... taki interes
|
|
Czas dodania: 10.07.2010, 12:46
No no, zalecane już są dosyć wysokie, a wiadomo, iż nawet zalecane wymagania nie gwarantują pełnych 30 fpsów w każdym momencie gry.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać Ciekawi mnie to, iż niby grafika nie ma skoków wydajności i jest skalowana do konsol, a mimo to na PC wymagania rosną. Do tej pory dwurdzeniowiec i GF 8800 starczył by wszystkie porty konsolowe śmigały. Mafia 2 zaś wymaga czegoś o 50% wydajniejszego niż wspomniana konfiguracja. Może się mylę i niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu, iż to zwykły zabieg by ludzie zmodernizowali maszyny w zamian za pomoc finansową ze strony producentów hardware PC. Jeśli tak jest, to jest to dopiero nieekologiczne. Raz sprawny wydajny sprzet zamienia się w złom, a lansuje się kolejne konstrukcje, które zużywają środki na produkcję, środki pieniężne już wypracowane , pobierają więcej prądu i za rok czy dwa znów będą złomami. Pewnie głównie przez to konsole obecnie dominują. Nikt nie lubi wydawać masy pieniędzy, by za zaledwie kilkaset dni (a każdy wie jaki dzień jest krótki) ktoś mu udowodnił, iż ma szrot. |
|
|
Tommy-Ka (Gość)
|
Czas dodania: 10.07.2010, 13:56
Mieszczę się między minimalnymi, a rekomendowanymi z moim 4-letnim gratem... ;>
|
|
Kaziu (Gość)
|
Czas dodania: 10.07.2010, 17:58
Na konsoli nie pograsz na full detalach :P Na konsoli masz tylko podstawowy poziom efektów physixa. Bez physixa będzie śmigało też ładnie na przeciętnym kompie. Dopiero włączenie medium lub high w przypadku physixa wiąże się z zakupem 2 mocnych kart graficznych w SLI. Czego sobie i wszystkim życzę :P Pozdrawiam
|
|
zelot (Gość)
|
Czas dodania: 10.07.2010, 18:10
tzw. kuktas w cycki.. moj komputer nie pociagnal GTA 4.. nie pociagnie i tego :/ ... Moze na X'a sie pokusze.. ale no takie gry to tylko na kompa sie nadaja
|
|
|
|
|
Czas dodania: 11.07.2010, 15:29
ze by pograc w tą gre trzeba miec ''dosc dobry ''komputer,trzeba miec zajebisty komputer ze pograc ma max detali razem z phisyx,nie wierze ze tej grze fisyx jest tak złozony i tak duzo go jest ze by trzeba było miec gtx 480 a gtx 285 wykorzystywac tylko do fizyki,widziałem w demonstracjach tą fizyke jak i grafike ,według mnie to jest wielka przesada sam gtx 285 do wszystkiego powinien wystarczyc ,a jesli nie tzn,ze producenci maja kiepska optymalizacje gry,ludzie baz jaj
|
|
|
Scisca (Gość)
|
Czas dodania: 12.07.2010, 01:20
Konsola. To odpowiedź na wszystkie problemy. Kupujesz raz, przez 10 lat masz spokój. Polecam.
|
|
Raziel (Gość)
|
Czas dodania: 12.07.2010, 10:31
Byle ta Mafia byla bardziej zoptymalizowana od GTA tak jak to bylo za czasow Mafii 1 i Gta 3 ale jak 2 rdzenie na procq beda za malo to oznacza ze sie nie postarali z optymalizacja -_- a te physx min max omgf zal widac ile to nvidia zaplacila tworcom mafii zeby takie gowno brac pod uwage no ale coz... trzeba sie z tym pogodzic licze ze moj radziu 4870 512 mb da rade...
|
|
Cantoro (Gość)
|
Czas dodania: 28.08.2010, 10:59
Mafia i jej wysokie wymagania... ja mam AMD x6 T1055 i GTX 480 oraz 4 GB DDR3 więc myśle pozytywnie nad zagraniem na max detalach wraz z PhysX :):)
|
|
tomek32 (Gość)
|
Czas dodania: 24.10.2010, 21:09
czy ja pogram w mafie 2 mam taki pc karta graficzna geforce 240 ddr3 1 gb pamiec karty procesor 4,6 2 gb ram
|