Czytasz dyskusję w temacie: News:: Zmierz swoją głupotę

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Zmierz swoją głupotę

Informacja prasowa: Program Test IQ pozwala na ustalenie współczynnika inteligencji zwanego I.Q. Zadanie polega na rozwiązaniu 40 pojedynczych testów w ciągu 40 minut. Mają one różny...

Czas dodania: 16.04.2003, 16:22
Te testy są wszystkie g***o warte. Jedyny prawdziwy test na inteligencję można zrobić u psychologa - a to i tak nie daje prawdziwej wymiernej, jeśli chodzi o poziom I.Q.
Np ja u psychologa miałem dokładnie 157 - co z tego skoro jestem noga z matmy :P
użytkownik nie posiada awatara
art
Czas dodania: 16.04.2003, 16:35
spit jeżeli jesteś noga z matmy to ci psycholog źle wyliczył IQ, każdy wie że umiejętność matematycznego myślenia zależy głównie od IQ.
Czas dodania: 16.04.2003, 16:45
jesli miales ponad 150, gratulacje niezly wynik ;P a co do samego testu, to ze jestes "inteligentny"=duzo punktow, tak naprawde oznacza logiczne myslenie i kojarzenie pewnych prostych faktow (tak jak wlasnie przebiega test), a nie ze jestes geniusz z matmy, czy czegos innego, a np. einstain byl geniusz z fizy i podobnych, a jednoczesnie mial lekkiego "fiolka" ;)
użytkownik nie posiada awatara
max
Czas dodania: 16.04.2003, 16:49
yyy IQ co to ?
Czas dodania: 16.04.2003, 16:55
Umiejętności LOGICZNEGO myślenia, nie matematycznego, to po pierwsze. Po drugie poziom IQ nie wymierzy ci czy przykladasz się do danego przedmiotu i czy go w ogóle lubisz. Zdolność logicznego myślenia nie zawsze oznacza to, że masz ochotę myślec nad zadaniem :P
Czas dodania: 16.04.2003, 16:55
less, poza tym Einstein był kiepskim uczniem :D
Czas dodania: 16.04.2003, 17:03
Czyżbyś, Joelu, uważał, że wszyscy twoi czytelnicy mogą być najwyżej mniej lub bardziej głupi?
Czas dodania: 16.04.2003, 17:07
157 - jakoś nie wierzę. wg niektórych teorii są różne rodzaje inteligencji, np uczuciowa, muzyczna, itp. nie wiem co ci ten psycholog zmierzył i jak, ale jak byś miał 157 to by pewnie się tobą interesowały agencje rządowe i instytuty naukowe.
Czas dodania: 16.04.2003, 17:26
Na świecie jest pełno takich ludzi, poza tym jak już powiedziałem, to nie jest wymierna prawdziwej inteligencji, pomyślcie, może po prostu mam smykałkę do takich testów, wcale nie muszę być geniuszem. Proste, nie?
Czas dodania: 16.04.2003, 17:28
Artur - bo tak jest. Kazdy czlowiek, wlaczajac mnie, jest mniej lub bardziej glupi. Lub mniej lub bardziej mądry - na jedno wychodzi.
Czas dodania: 16.04.2003, 17:31
coś się tak czepił tych testów? skoro mensa na nich polega to nie ułożył ich żaden z głowy k*** tylko wcześniej bankwowo zrobili dokładny research nad odpowiednią próbą i tyle. idz sie lepiej poucz matmy bo to królowa nauk :PPP
Czas dodania: 16.04.2003, 17:37
157? dzidzia wpisała cyferkę ? jakbyś miał 157 byłbyś geniuszem a Twoja wypowiedź nie świadzy tak o Tobie... przykre ale szara rzeczywistość taka jest...no to jak 107? czy 97? przyznaj sie...
Czas dodania: 16.04.2003, 18:09
Wszystko zależy od punktu widzenia, ale wydaje mi się, że taki, w którym wszyscy są mniej lub bardziej głupi, nie jest najodpowiedniejszy.

Poza tym ten program nie mierzy poziomu głupoty, tylko inteligencji.
Czas dodania: 16.04.2003, 18:30
A ja miałem 307.Mierzyłem sobie. Naprawde
Czas dodania: 16.04.2003, 18:47
Hunter---> BUHAHAHHAHA:D
Czas dodania: 16.04.2003, 19:46
A dla mnie ktos nieinteligentny jest glupi. :P Czyli program mierzy tez poziom glupoty... Zreszta... Ciekaw jestem, ile bym IQ w nim zarwał :)
Czas dodania: 16.04.2003, 20:00
vanquish-----> Wnioskujac po blyskotliwosci twojej wypowiedzi daje ci najwyzej 74 punkty
Czas dodania: 16.04.2003, 21:40
ej ty co pierwszy byłes jak jesteś noga z matmy to znaczy, że sie nie uczysz i prosta sprawa
Czas dodania: 16.04.2003, 22:06
hehe najpierw sie głupio spierają o ps2 czy pc a teraz gadają jak jakieś magistry heheheh
Czas dodania: 16.04.2003, 22:17
HuntER-> 307 powiadasz. a ja "nie wróżę ci zadnych rewelacji. kaczka to max co moze z ciebie byc"(koniec cytatu)
Czas dodania: 16.04.2003, 22:34
Proste, matmy się nie uczę, nie wiąże z nią mojej przyszłości. Ciekaw jestem jak moja wypowiedź może świadczyć o moim poziomie inteligencji? Może ona świadczyć jedynie o moich zdolnościach polonistycznych i o mojej kulturze. Co mam to alfabetem morse'a napisać??

PS: Przejżyjcie sobie te testy z mensy, tak na prawdę otrzymanie wyniku ok 140 IQ nie jest trudne, te testy są dla ludzi potrafiących logicznie myśleć.
Czas dodania: 16.04.2003, 23:51
Ja bym takie testy zupełnie lekce sobie ważył... weźmy te 3 zdjęcia u góry. W 1 i 3 przypadku nie jestem w stanie znaleźć logicznego związku między liczbami, zadanie z kostką zaś zajęło mi 30 sekund... czego to dowodzi?
Ano, niczego. Przynajmniej nic nie mówi o moim IQ. No bo jak można określić na podstawie zadań matematycznych IQ humanisty? Jedyne, co jestem w stanie się o sobie dowiedzieć to to, że mam wyobraźnię przestrzenną, a z ciągami liczb sobie nie radzę. Kropka. Zwykła psychozabawa, jakich pełno w kolorowej prasie.
Czas dodania: 17.04.2003, 00:11
Zgadzam sie z toba SPIT :] Ja w sumie u psychola mialem troche mniej bo 143 pkt :]
Czas dodania: 17.04.2003, 05:18
iloraz powyzej 148 (mierzony metodami MENSY) ma 0.5% spoleczenstwa - nie chce mi sie wierzyc ze ktos kto traci czas na pisanie komentarzy do takich postow ma taki iloraz - bo jest milion ciekawszych rzeczy do roboty :) a tak serio jesli mialbys test w Mensie to bys wiedzial ze obowiazuje zasada nie podawania wynikow - chyba ze ty jeden z tych co to 'breaking all house rules...'

swoi iloraz znam - jestem z niego zadowolony - a ze wiekszosc ma nizszy to w realu sie tym nie chwale bo innym moze to przykrosc sprawic a mi zycie utrudnic - ale wiem ze nawet te 3 cyferki drzwi do szczescia mi nie otworza jesli sie za prace nie wezme

ps. doskonale mozna ocenic poziom intelektualny czlowieka po tym jak i co pisze (nie co do cyferki rzecz jasna)
Czas dodania: 17.04.2003, 08:30
ja tam mam 138 i wiem to bez testów komputerowych
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...