Czytasz dyskusję w temacie: News:: Z innej beczki: ATI Radeon HD3850 dla AGP

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Z innej beczki: ATI Radeon HD3850 dla AGP

Plotki o tym, jakoby podstawka dla kart graficznych AGP została skazana już na śmierć nieustannie krążą po internecie. Mimo tego, najwięksi producenci kart graficznych, czyli NVIDIA...

Czas dodania: 02.01.2008, 08:52
hahah lol powiem wam cos , czysty chwyt marketingowy.... do takich kart potrzebny jest nowoczesny procesor... inaczej karta bedzie niewykorzystana w 70 % moze wiecej... mialem takiego radeona 1950 pro na agp ... najglupszy zakup ever :D
Czas dodania: 02.01.2008, 10:02
Ja myślę, że to nie zakup był głupi, tylko użykownik, który oczekuje nie wiadomo czego. Nowoczesny procesor? Człowieku, pomyślałeś wcześniej choć przez chwilę, zanim napisałeś taką głupotę? Przecież te karty są właśnie tak skonstruowane, by dawać jak najlepsze wyniki przy starszych procesorach. Nowoczesny procesor nie wejdzie przecież do płyty z AGP.
Czas dodania: 02.01.2008, 10:24
"bogucki7" ta karta została stoworzona własnie pod nowoczesną płyte ze slotem PCI-express i nowoczesny procesor. A to że wyszła wersja pod slot AGP to nie oznacza odrazu że pod ten slot ta karta została specjalnie zaprojektowana. Nawet jeżeli jej wydajność jest wysoka to przy wydajność wersji pod AGP będzie pratycznie taka sama jak Radeona 1950 który swoja drogą też nie mógł do końca wykorzystać swojej mocy ze względu na słabsze procesory i leciwą już architekture tych systemów.
Czas dodania: 02.01.2008, 11:34
Dla czego ten news zaczyna się od "z innej beczki"? Przecież każdy kto bardziej interesuje się grami
interesuje sie też kartami graficznymi, to w pewnym sensie prawie ta sama dziedzina
Czas dodania: 02.01.2008, 12:44
Z tego co sie orientuję, a orientuję się dobrze, to są płyty główne z AGP właśnie i podstawką AM2 na przykład. Można do niej wsadzić całkiem mocny procek dwurdzeniowy i posiadacze takich właśnie płyt będą raczej mieli powód do zadowolenia. A co do 1950 na agp, tak karta jest, a raczej była właśnie do ukazania się 3850 bezkonkurencyjna w swojej klasie cenowej, czy to na agp czy na pci-e, a że procek słaby... hmm ja mam athlona 3200+@3GHz i raczej nie mam co narzekać na wydajność z tą właśnie kartą. Inną sprawą jest jednak, to że ATI w kulki se leci z driverami, bo od kilku miesięcy nie potrafią rozwiązać problemu z prawidłową obsługa kart pod AGP i wielu użytkowników zmuszona jest używać starych sterowników (ewentualnie omega-drivers, w których udało się ten błąd obejść, jednak jest to rozwiązanie trochę na siłę, ale działa). Jeżeli Ati w najnowszych catalystach 8.01nie rozwiąże tego problemu zakup tego nowego radeona mija się z celem, bo jak tu grać w najnowsze gry (no bo ufam że po to taką kartę sie kupuje), gdy używamy półrocznych już sterowników, które posiadają wiele błędów, wystarczy zobaczyć changelogi z najnowszych wydań, bo poprawione zostało wiele. No ale użytkownicy AGP na razie są zmuszeni czekać na poprawę sytuacji na co nadzieję daje wypuszczenie tej karty no bo może ati w końcu weźmie się do roboty. Z resztą problem driverów od ati jest chyba nieskończony. Nvidia jakoś potrafiła zrobić dobre drivery i pod windowsa i pod linuxa, a ati jak nie mogło tak nie może. Dobrze chociaż, że w ogóle jeszcze jakieś tam wsparcie dla agp jest (Ati mówi że raz na 3 miesiące chce wypuszczać drivery wspierające AGP, ostatnie były w lipcu:P), na razie na papierze ale jest. Mimo wszystko - Chłopkai z ATi do roboty!!!
Czas dodania: 02.01.2008, 21:05
Ja tez bym tego niekupowal i niepolecal AGP i taka karta te AGP wybuchnie BUHAHA specjalnie tu robia nowsze PCI-E 2.0 oni mysla o AGP smiechu wartee lalalala la
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...