Na filmiku mi sie gra bardzo spodobała. Faktycznie dopakowali engine, grafika i fizyka pierwsza klasa ale jeste jeszcze jedna rzecz : wymagania sprzętowe.
Jedynka była mocno zasobożerna i na full potrafiła pod koniec gry zaciąć mocniej niż Crisis na full.
Jeśli nie zoptymalizują kodu gry to czterordzeniwiec i geforce z seri GT 2xx czy Radek 4xxx plus 4 GB ramu może się okazać za mało dla tej gry.
Nie mniej nie spodziewam się wiedzmina przed końcówką 2010 r. więc jeszcze jest trochę czasu na postęp technologii komputerowej.
Konsole już by tego wiedźmina nie uciągneły
Czytasz dyskusję w temacie: News: Wyciekł zwiastun Wiedźmina 2!
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Wyciekł zwiastun Wiedźmina 2! Z CD Projektu wyciekł pierwszy filmik, na którym zobaczyć można jak wyglądać będzie Wiedźmin 2 i poznać pierwsze konkretne informacje na temat nowości, które zaserwuje graczom. Wideo... |
|
Czas dodania: 18.09.2009, 10:58
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać
|
|
|
Czas dodania: 18.09.2009, 11:13
Przesadzasz thiefi, na moim sprzęcie Wiedźmin chodził na full w rozdzielczości 1600x1200 i z pełnym AA bez problemów, trzymając stały poziom 40-45 FPS. W Wyzimie Handlowej, czasem zarwało, ale tak, zero problemów. Nie tylko ja zresztą nie miałem problemów, kumpel ma podobny, trochę słabszy sprzęt i tak samo dobrze gra działała, a na blaszaka nie wyłożyliśmy więcej niż 2 kafle.
I'm totally flabbergasted... Jestem bardzo zadowolony z tego że kontynuacją powstaje, Wiedźmin jako gra z gatunku trzymała równy i wysoki poziom jeśli chodzi o fabułę. Nie popadała w śmieszność z głupawymi i naiwnymi dialogami, a takie wrażenie np. miałem grając w Obliviona. Mam nadzieję że AS będzie pracował przy głównym wątku gry. |
|
|
paanrkacyk (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 11:21
W przypadku optymalizacji razilo tylko jedno - dlugosc wczytywania sie poziomow. No ladowaly sie niejednokrotnie dluuuugooo. Tak poza tym gra chodzila plynnie i bez zaciachow i tez nie mam najnowszego sprzetu, chociaz nie wydaje mi sie, zeby w 2010 4 GB ramu to byla rzadkosc (sam zreszta mam tyle na pokladzie a i mysle o podwojeniu, ale to akurat nie na potrzeby gier).
|
|
Czas dodania: 18.09.2009, 11:43
Myślę że jednak realnie wiedzmin 2 pojawi się w 2011 r.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać Za rok wiec bedę miał dylemat. Konsola czy rozbudowa PC Zobaczymy jak będzie z PS3 za rok. |
|
|
Czas dodania: 18.09.2009, 12:18
Juz widze, że będę miał w co grac :D
XBL: Cokane MastaMnie w jedynce denerwowal podobnie jak pankracyka loading, a gierka chodziła bez zarzutu, mimo iż nie mam najlepszego kompa... Mam nadzieję, że będzie na konsole, może anulowali pierwszego konsolowego wieśka na rzecz nastepnej części... oby. PSN: Ten-Tailed-Jubi GG: 1879928 |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 18.09.2009, 12:50
Dla mnie absolutne must have! Na filmiku gra wygląda przezarąbiście, nawet jak na wersję alpha :)
Phenom II X2 550 & Zalman 9700NT Gigabyte Radeon 6850 1GB OC 4 GB DDR2 800MHz GeIL Ultra + PDP Patriot AsRock A780GXH 128M SB X-Fi Xtreme Audio Pentagram Silent Force 460W Windows Vista 32-bit Dwie sprawy - data i wymagania. Co do daty, to mam nadzieję, że Wiedźmin 2 pojawi się choćby na gwiazdkę 2010 - to byłby wspaniały prezent :) Oby uporali się do tego czasu... Co do wymagań - mam nadzieję, że tak grę zoptymalizują, żeby spokojnie chodziła na takim sprzęcie jak pierwszy Wiedźmin. |
|
|
Ja (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 13:39
Ale mi wyciek. Prezentacja jest przygotowana pod graczy...
A poza tym mogli się pokusić dostosowanie języka postaci go gry. Jak by podłożyli te teksty do Maxa Payne-a to nikt by się nie zorientował. Poza tym miodzio! |
|
skrew (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 13:52
Miło, że dla rodaków nie mogli zrobić pokazówki w ojczystym języku.
|
|
gelo99 (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 13:55
~paanrkacyk, masz 4GB ramu ale system pewnie Ci obsługuje 3Giga więc nei ma sensu rozbudowywać kompa dalej pod tym względem.
|
|
naz<3 (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 14:15
thiefi - konsole by nie uciągnęły?? to ty nie widziałeś najnowszych hitów jak np. DiRT 2... szkoda że twórcy gry dali do internetu taki filmik, a nie poczekali z prezentacją do PGA, podnieśliby trochę rangę imprezy
|
|
lucasbdg (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 14:17
mam dziwne wrazenie ze te akcje widzialem w wykonaniu altaira w assasin creed...
|
|
Calthrop (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 14:35
Aaa, trzymam kciuki za CDProjekt! Niegdyś uważałem Polskę za kraj, gdzie dobrej muzyki, filmów, polityki i gier po prostu się nie tworzy. "Witcher" odmienił moje pesymistyczne mniemanie przynajmniej w kwestii polskich gier.
Zresztą, jeśli rzeczywiście wszystko tak poulepszają jak się to zapowiada, to może nam wyrosnąć tu jedna z czołowych produkcji RPG wszechczasów. Już w jedynce jest scenariusz i fabuła, system walki, ciekawe dialogi, wciąga jak cholera... Trzymam kciuki! |
|
Czas dodania: 18.09.2009, 15:29
na bogów kiedy w koncu CDP zatrudni kogoś kto potrafi się wysłowić po ang. - ludki od Natala pokazuja głupie "odbijanie piłki", a komentarz jest taki jakby właśnie objawiła się najwazniejsza rzecz w historii gier
tutaj jak zwykle płasko i bez emocji co do do samej gry to wyglada miło - smieszne to pytanie "na jakie platformy sie ukaze" - patrzac na to ze CDP sam nie robil wersji konsolowej to odpowiedz jest oczywista - PC i tylko PC pozostaje liczyc na to ze CDP dobrze wypromuje te gre i sprzedaz bedzie dobra nie tylko "tu i w okolicy", ale i na calym swiecie ![]() mój blog: http://gametarium.blogspot.com/ |
|
|
Zdradek (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 15:36
Ja się martwię czy nowy wiedźmak trochę nie straci na swoim duchu jeśli będziemy więcej walczyć z ludźmi niż z potworami.
|
|
aaaa (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 15:42
~paanrkacyk, masz 4GB ramu ale system pewnie Ci obsługuje 3Giga więc nei ma sensu rozbudowywać kompa dalej pod tym względem. istnieje cos takiego jak 64bitowe versje sytemow kolego ;f |
|
SpeedY (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 17:19
Twórcy Witchera 2 proszę was postarajcie sie o włosy głownego bohatera bo jest nie dopuszczalne aby w takiej "MEGA" grze włosy bohatera były słabo zrobione oraz przechodzili przez miecz.
|
|
VonVreed (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 17:20
rozrywka dla świata zwierząt...heh smacznego banana- orangutany :-]
|
|
wallpurg (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 17:24
Havok ? Jeśli to prawda to znaczy że Aurora poszła do muzeum, co może tylko cieszyć ! Ale nadal nie wiadomo jaką zaporą okaże się dla naszego wiedźmińskiego akrobaty niewysoki płotek...
|
|
ona (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 17:32
Jedynka była rewelacyjna, system walk, wszystkich tych ruchów, odgłosy itp zachwyciły mnie bardzo, z niecierpliwością będę czekała na 2 część:) I trzymam kciuki by była tak dobra jak 1:D
|
|
Czas dodania: 18.09.2009, 17:41
Jestem pewien, że Wiedźmin 2 na pewno odniesie większy sukces od "jedynki".
Chętnie zagram ... Oo |
|
|
ateista (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 17:46
lucasbdg, no nie? Też pierwsze wrażenie tego systemu walki to Assasins Creed. Ba, nawet grafika mi tutaj wyglądała podobnie. Coś mi mówi, że wiedźmin osłabnie w drugiej odsłonie, no i ten nieszczęsny kucyk... Na litość boską, zostawcie te proste włosy, ale nie takie coś :/
|
|
Mesja,; (Gość)
|
Czas dodania: 18.09.2009, 17:51
@~wallpurg
Aurora to engine graficzny, a Havok odpowiada za fizykę. W Wiedźminie 2 są zastosowane. |
|
Czas dodania: 19.09.2009, 11:54
Poczekamy zobaczymy, oby nie trzeba było dla niej kompa wymieniać.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać Mogliby w tym czasie przeportować jedynkę na konsole. W sumie mieliby spory zysk bo poważnych Europejskich erpegów konsole wiele nie mają. Dziwię się ze przez te 2 lata tego nie zrobili. Wiem że robili specjalną wersję na konsolę i projekt porzucili ale nie ma takiej potrzeby, wystarczyłoby jedynkę przetransportować i by było BENE. Gra zasługuje żeby była na każdej platformie, dobrze poznana i wykorzystana. |
|
|
Czas dodania: 19.09.2009, 19:09
Bardzo dobra wiadomosc, mam nadzieje ze tym razem bedzie wersja na PS3.
![]() |
|
|
a (Gość)
|
Czas dodania: 19.09.2009, 22:32
wszystko tylko błagam zlikwidujcie te kucyk
|
|
smok (Gość)
|
Czas dodania: 20.09.2009, 00:07
ten kucyk jest prze prze komiczny..;p hahahahahaha
|
|
Czas dodania: 20.09.2009, 19:05
Nie wiem czy tak przekomicznie. Wizerunek Geralta z kucykiem, występował już wcześniej choćby w niektórych ilustrowanych sagach, czy chociażby w komiksie Macieja Parowskiego. Mnie osobiście nie interesuje czy włosy będą proste, kręcone, czy z kucykiem, póki Geralt nie będzie nosił się z olbrzymim afro to wszystko jest w porządku.
I'm totally flabbergasted... |
|
|
Czas dodania: 20.09.2009, 22:23
Ech, Geralt wygląda jak japoński wojownik.
|
|
|
Czas dodania: 20.09.2009, 22:30
Pamiętając "zaniechanie" prac nad konwersją konsolowego Wiedźmina oraz widząc, że nieszczęsny CD Project robi dwójkę najprawdopodobniej wyłącznie na PC-ty (ponownie olewając konsole), to cóż mogę powiedzieć?
Że nasz rodzimy rynek gier względem zachodnich developerów stoi w miejscu? Nie mogę tak powiedzieć, bo nasz rodzimy rynek gier ewidentnie się cofa. Domyślam się, że ekipa Adriana Chmielarza jest zwyczajnie za biedna, aby ich gra stała się produkcją multiplatformową. Są za ciency na takie przedsięwzięcie, bo czym wytłumaczyć taki "ograniczony" ruch? Najpewniej funduszami. Dla porównania podam przykład gry James Cameron's Avatar: The Game, który to ukaże się na wszystkich platformach świata :-). Bida panie, aż skwierczy. Uwielbiam twórczość Andrzeja Sapkowskiego, przeczytało się kapkę opowiadań o białowłosym tępicielu smoków, potworów i innego szkaradztwa. Bardzo chętnie dałbym się pochłonąć magii tego universum w grze video. Niestety CD Project ma to w południowej części pleców. |
|
|
Yglak (Gość)
|
Czas dodania: 20.09.2009, 23:48
@Julietta2006 chyba jednak niespecjalnie uważnie czytałeś Sapkowskiego, skoro piszesz o tępicielu smoków, polecam jeszcze raz wrócić i przewertować to i owo ;)
|