Czytasz dyskusję w temacie: News: Wkrótce pojawią się oficjalne informacje o Resident Evil 6

Wkrótce pojawią się oficjalne informacje o Resident Evil 6 - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Wkrótce pojawią się oficjalne informacje o Resident Evil 6

Po ogromnym sukcesie Resident Evil 5, który stał się najlepiej sprzedającą grą z serii (ponad 5,3 miliona egzemplarzy) spodziewać można się było, że zapowiedź części szóstej to tylko...

użytkownik nie posiada awatara
el dupa (Gość)
Czas dodania: 02.09.2010, 13:30
Dobrego residenta nigdy za wiele. Nawet jak się zmienia i idzie w kierunku strzelaniny to itak okazuje się, że lepszej strzelaniny na rynku nie ma
Raziel (Gość)
Czas dodania: 02.09.2010, 14:03
@ el dupa strzelanina? Resident najlepsza strzelanina na rynku? cos ci sie pomylilo... Resident to Survival Horror takie gry sa ciezkie do przejscia sa klimatyczne straszne nie marnujesz amunicji bo wiesz ze z nozem nie jest lekko a tutaj? RE5 idziesz przed siebie Zombie raz na jakis czas moze cie przestraszy z reszta oni nie wygladaja jak zombie tylko normalni ludzie ktorym po prostu odbilo w poprzednich RE zombie jakos sie prezentowalo dopiero od 4 czesci weszli w taki a nie inny klimat a szkoda...
powietrze (Gość)
Czas dodania: 02.09.2010, 14:38
capcom proszę wrodzcie do korzeni.re2 w moim skromnym zdaniu najlepsza część serii
Sępik (Gość)
Czas dodania: 02.09.2010, 15:02
dokładnie,RE 5 tylko jako gra ,to bardzo fajna gra,ale jako resident evil to juz jest słabo,tez chciałbym ze by wrocił to do korzeni jak re2,poza tym troche to dziwne,jesli chodzi o sprzedaz,bo pisali ze na konsole sprzedaje sie dosc słabo i ze ten resident to juz od dawna nie to co kiedys
polander (Gość)
Czas dodania: 02.09.2010, 15:21
Ja także uważam że RE2 było najlepsze w serii. Serce aż do gardła podchodziło jak grałem w nocy w dźwięku 5.1. Bywało że puszczałem sobie muzykę. El dupa dobrze napisał to strzelanina a amunicja leży wszędzie i praktycznie po każdym pseudozombi pozostaje pudełko amunicji. RE1 i 2 amunicja była na styk ,a każde chybienie powodowało to, że dane nam było walczyć nożem a save pointy hehe to była masakra dochodzisz a tu brak slotu na karcie pamięci. W RE 5 zrobili ......zrobili??? nie zrobili! Wiele zombi lezie i czekają w kolejce do nas tak jak w Assasin Creed w tych czasach to jedno wielkie nieporozumienie. Lepiej mniej ale z klasą niż nawalić bezsensu aby pokazać co programiści potrafią
Czas dodania: 02.09.2010, 16:05
RESIDEN EVIL TO POPROSTU ZWYKLA GRA AKCJI JUZ NIE MA TEGO KLIMATU CO 1,2,3 GRALEM W RESIDENT EVIL 5 I NAWET JEJ NIE UKONCZYLEM NIE PODOBA MI SIE ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE
Czas dodania: 02.09.2010, 18:13
No nareszcie!!!!
Dżizas! Ileż można czekać?
Piątą część przeszedłem z 8 razy, hehe. I to wcale nie jest tak, że amunicja wala się wszedzię pod nogami. Spróbujcie w trybie Professional. Nie jest lekko.
Tak dawno grałem w piątkę (zamówiłem pre-ordera jeszcze przed premierą), że już jej prawie nie pamiętam. Świetna gra, choć bez wątpienia nie jest to survival - horror. Świetna gra akcji - owszem, podobnie jak czwórka.
Ja także za najcudowniejszą perełkę serii uważam genialną część drugą. To prawie najlepszy horror, zaraz po pierwszych trzech Silent Hill'ach ;). Jej klimat to już legenda. Dzisiaj taka gra raczej nie odniosłaby sukcesu, choć wszyscy uważają ją za rarytas. Dzisiaj młodzi gracze (nieznający korzeni serii) nie zrozumieliby "sztucznych" ścian. Jak to? Trzeba latać pół godziny w poszukiwaniu jakiegoś klucza do kolejnych drzwi, których nie można wyłamać z buta?! Tak, jak w większości współczesnych gier? Nie można przeskoczyć 50-cio centymetrowej wysokości płotku? I wiele innych, podobnych elemntów, będących cechą charakterystyczną gier sprzed kilkunastu lat, okazałoby się dzisiaj poprostu nie do przyjęcia przez młodsze pokolenia graczy. Cóż z tego, że starsi wymiatacze, łaknący takiże doznań kupiliby swój egzemplarz. Gra podobna do legendarnego Resident Evil 2, z całą pewnością dzisiaj nie osiągnęłaby sukcesu.
mariano (Gość)
Czas dodania: 02.09.2010, 20:14
Dokładnie re2 był najlepszym residentem jaki wyszedl. 4 różne scenariusze + dodatkowe misje toffu i cos tam jeszcze.
Czas dodania: 02.09.2010, 23:33
Wszystkie OH'y i AH'y już napisaliście pod tym newsem, więc ja dodam, że niezmiernie się cieszę na tą wiadomość i również pragnę klimatu Resident Evil 1, 2 lub 3.
Chętnie zagram ... Oo
UbaBuba (Gość)
Czas dodania: 03.09.2010, 02:28
RE1 to bylo cos - horror, klimat, klaustrofobiczny "swiat" i niewiedza czy cos nie wyskoczy zza rogu... jak sobie to przypomne to brakuje mi slow ktore odzwierciedlaly by jak ta gra byla GENIALNA, i to wlasnie 1 czesc sprawila ze RE popularny jest do dzis.

RE2 byl juz inny, ale zachowal specyficzny klimat, z pewnoscia mniej straszny, bardziej otwarty swiat ale i tak gra niemal doskonala.

Reszta RE? porazka po calej linii, napalilem sie na RE5 a po zagraniu, z mysla ze przejde do konca i to nie raz, wywalilem gre po godzinie zabawy... o ile mozna nazwac zabawa gre dla casualowcow gdzie jedyny sens gry to rozwalanie zombie... to co oni zrobili z ta seria wola o pomste.
Jezeli czegos nie umie sie powtorzyc to nie powinni ciagnac na sile tej serii.
el dupa (Gość)
Czas dodania: 03.09.2010, 09:11
Julietta ma rację. Tamte residenty dziś by zostały pojechane przez amerykańskich i europejskich dzieciaków a eurogamer by jej dał 2/10.

Dlatego też Resident jest taki jaki jest. Tego wymagają czasy. Sam zagrywałem się we wszystkie pełne cześci residenta wielokrotnie je przechodząć, nie mniej po przejściu 12 razy RE4 odpaliłem Codname Veronica X i nie przeszedłem jej, bo był dla mnie system zbyt archaiczny.
Maszyna do pisania ulokowana raz na ruski rok, małe inventory bez wyrzucania. Niestety to by dziś nie przeszło.

A RE5 jaki by nie był z 6 razy przeszedłem. Pierwszy raz mnie tak rozpalał jak gry z młodości, tak więc co by nie było na RE6 czekam jak minister na lapówkę :)

Niech tym razem dodadzą strzelanie w biegu i prawdziwe zombiaki bo tych los papranos mam dość.
Rafał (Gość)
Czas dodania: 13.09.2010, 17:06
Dwie najlepszze części gry, to RE 0 i REmake, mają niesamowity klimat i mam nadzieję, że RE6 będzie właśnie powrotem do korzeni. Może wreszcie głównym bohaterem będzie Billy Coen (nigdy nie wiadomo co się z nim stało po wydarzeniach z RE 0 ).
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...