Czytasz dyskusję w temacie: News: Wiedźmin 2 trafi na Xboksa 360 w kwietniu
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Wiedźmin 2 trafi na Xboksa 360 w kwietniu Ostatnio informowaliśmy, jakoby Wiedźmin 2: Zabójcy królów miał zadebiutować na Xboksie 360 dopiero w drugim kwartale bieżącego roku. Wczorajsza konferencja CD Projektu potwierdziła... |
|
Czas dodania: 27.01.2012, 11:34
I jak rozumiem nie mają w planach wydania wersji na ps3... świetnie, nie dość że nie mogę na blaszaku w to pograć to nawet na konsoli nie dam rady -_-' ..... Pewnie jeszcze wieki miną nim ogarnę drugiego Wieśka na czymkolwiek xD
|
|
|
tbc (Gość)
|
Czas dodania: 27.01.2012, 11:45
130 ziko? o.0 Wow, to trzeba wciągnąć bez zastanawiania!
|
|
Czas dodania: 27.01.2012, 11:48
@slimshady14
Powinieneś się cieszyć bo i tak na ps3 jest dużo gier exclusivów ;P Chociażby Gran Turismo 5 (w które zagrałbym z wielką chęcią) lub Metal Gear Solid. Jak na razie Wiedźmin to był jedyny znaczący exclusive na PC nie będący strategią :] Z drugiej strony Wiedźmin 2 to jest jedna z najlepszych gier 2011 roku (o ile nie najlepsza) więc jest czego żałować... |
|
|
Calibur (Gość)
|
Czas dodania: 27.01.2012, 12:02
Filmik promujący czysta poezja :> Ale czy to oznacza że zemną jest coś nie tak:]
Poza tym bardzo mi się spodobał napis na głównej: ... na Xklocki.... To tak można na legalu takie słowa na głównej umieszczać:P:P |
|
Czas dodania: 27.01.2012, 12:35
Studio Bagińskiego - wystarczyło przeczytać, kto to zrobił by wiedzieć, że poziom jest wyjątkowo wysoki. Choć w mojej opinii outro W1 oferowało trochę więcej suspensu aniżeli ten materiał - kwestia gustu. Oba materiały z przyjemnością się ogląda.
I'm totally flabbergasted... A posiadaczom X'klocków pozostaje życzyć miłej gry. Oby po wydaniu konsolowym Redzi zajęli się pracą nad jakimś konkretnym DLC, edycja 2.0 ze wszystkimi dodatkami i leaderboardem jest w porządku, ale jednak chciało by się jakiegoś większego fabularnego dodatku. |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 27.01.2012, 13:22
michael3231
Spoko, GT5tka jest niczego sobie, można jeździć na okrągło praktycznie (nie licząc wyścigów 24ro godzinnych - to już przegięcie xD), ale w momencie kiedy bym zagrał w solidne rpg to do głowy wskakuje mi aby Wiesiek (może gdyby nie trafił szlag Rise of the White Wolf to bym tak nie narzekał xD) |
|
|
Czas dodania: 27.01.2012, 14:02
Kurde, ale jestem podjarany, jak wyjdzie na Xbox to dzieli ich niewielki krok do wersji na PS3. Osobiście wierze, że taką wydadzą bo z wielu wywiadów wynika, że robili by odrazu na obie konsole tylko maja za małe studio na takie przedsięwzięcie. Do tego zachodni wydawcy powinni brać przykład z Polaków - w pudełku otrzymujemy więcej zawartości niż w niektórych super limitowanych edycjach kolekcjonerskich (pomijam Rockstar bo oni zawsze dadzą jakąś mapkę xD)
|
|
|
Czas dodania: 27.01.2012, 15:49
O, planowałem właśnie zakup nowego/dodatkowego pada. Jak będzie z serii z poprawionym d-pad lub w ciekawej kolorystyce, to zestaw Wiedźmin 2 + pad chyba sobie sprawię :)
|
|
|
Czas dodania: 27.01.2012, 16:19
Należę do tych osób ,które zawiodły się wieśkiem z numerem 2 (wg mnie im dalej tym gorzej...) ,także mogę pocieszyć tych z PS3 ,że nie ma za bardzo nad czym płakać .
Zombie fighter lev38 |
|
|
Tyb (Gość)
|
Czas dodania: 27.01.2012, 17:24
A ja wlasnie przeciwnie. Duzo lepszy od pierwszej czesci. Kilka drobnych bledow czasem ale jesli to poprwia w wersji konsolowej to pozycja koniecznie do zagrania! Filmik awesome!!! :)
|
|
Apoleq (Gość)
|
Czas dodania: 27.01.2012, 18:37
Mi Wiedzmin2 podobał się dużo bardziej niż jedynka, wciągnął mnie w swój świat od pierwszej chwili, natomiast pierwsza część odrzuciła mnie do siebie już w pierwszej lokacji, domeczyłem ją aż do drugiego aktu i przestałem grać
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 27.01.2012, 18:50
1 była prawdziwym rpgiem z dużym światem, długa, mnóstwo questów pobocznych, straszne zamieszanie, nic nie wiadomo co gdzie jak i kto, słowiańskie klimaty i ogólny dół
2 to action rpg, zero słowiańskich klimatów, od początku wiadomo o co chodzi, kolorowa graficzka i potwory jak z amerykańskich seriali, czarno-biały świat lepsze w 2? bo ja wiem? grafika? nawet muza w 1 była lepsza to mniej więcej coś tak jak by porównywać przeczytanie władcy pierścieni do obejrzenia filmów |
|
Czas dodania: 27.01.2012, 19:09
Powiem tak Skyrim lepszy od W2, a wiecie jakie mam zdanie o skyrimie ^^. W1 bardzo dobry RPG. W2 irytujaca zrecznosciowka z labiryntami zamiast otwartym światem. Świat mógłby być chociaż tak otwarty jak w czesci 1. Czym tu sie jarac? wyjdzie ta sama gra na xboxa jiiizzz łiiiiaaaa oOoOoOoo O_O no way. GL HF xboxowcy gracze.
Why walk when you can ride?http://img560.imageshack.us/img560/3659/201106081905573.jpg |
|
|
Czas dodania: 27.01.2012, 21:10
fajna wiadomość, że W2 w zasadzie promuje ostatnio podupadłego X360. Świetna cena i bardzo dobre bundle. Gdyby nie Vita to kupiłbym ten zestaw z konsolą, a tak pozostaje czekać na wersje na PS3 chociaż wydaje mi się, że MS w jakimś stopniu będzie chciał zachować W2 jako "exclusive".
![]() mój blog: http://gametarium.blogspot.com/ |
|
|
piotr (Gość)
|
Czas dodania: 28.01.2012, 12:58
Martwie sie ze im cos nie wypali. Po pierwsze ciagle sie z kims procesuja (o co chodz? Pech czy nadgorliwosc?). Po drugie zrobili za dobra grafike na pc, obawiam sie, ze optymalizcja na konsole bedzie slabej jakosci i albo bedzie sie zacinac i wgrywac z opoznieniem jak Two Worlds 2 albo grafika i rozdzielczosc bedzie marna. Moje uwagi to nie psioczenie, lecz obawy bo naprawde trzymam za chlopakow kciuki.
|
|
Czas dodania: 29.01.2012, 11:27
Wiedźmin 2 wg mnie miał jedną zasadniczą wadę: był za krótki.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać O ile jedynkę przechodziłem w 40 godzin to dwójkę w niecałe 20. Jak na RPG to wynik bardzo słaby, porównywalny z wynikiem Call Of Duty w dziedzinie FPSów. Kontrprzykład: Skryrim. 60 godzin i jeszcze nie odwiedziłem połowy miast z mapy. Da się? Da, ale trzeba popracować. Kto zabronił zrobić w Wiedźminie 2 dłuższych questów w jaskiniach lub miejścówkach przeniesionych za pomocą teleportu? Kto zabronił w Wiedźminie 2 zrobić zaawansowanego Craftingu i danie paru gildi? Wiedźmin 1 miał 6 aktów, czemu Wiedżmin 2 miał ich już tylko 3, z czego trzeci symboliczny? Idealnie by było , gdyby dorobili jeszcze te 10-20 godzin gameplaya do Wiedźmin 2 poszerzając i przemieniając Akt 3 na Akt 4 i dodanie zupełnie innego aktu 3. Oczywiście zdaję sobie sprawę , że to są koszty, ale zarobili sporo na wersji pecetowej więc mogliby zainwestować i przez ten rok grę dokończyć, bo mam wrażenie, że po akcie 2 już chcieli na siłę jak najszybciej grę wysłać do tłoczni i końcówkę zrobili na zasadzie streszczenia lektury na ściądze. |
|
|
Czas dodania: 29.01.2012, 20:44
Może i był za krótki, ale powodem tego była w gruncie rzeczy ciasnota panująca w lokacjach. Wszystko było skompresowane i generalnie dosyć korytarzowe - niestety ale W2 pod tym względem mnie zawiodło, W1 oferowało więcej swobody pomimo że lokacje trzeba było załadować.
I'm totally flabbergasted... Co do gildii i craftigu - Wiedźmin to Wiedźmin, jest osadzony w jakichś ramach wyznaczonych przez sagę - pewne rzeczy nijak nie pasują w tej konwencji więc raczej byłaby to dość naciągana opcja wydłużania rozgrywki. Dłuższa fabuła, może więcej bardziej złożonych pobocznych zadań zamiast konstrukcji zabij 10 potworów lub zniszcz 5 gniazd. |
|
|
jh (Gość)
|
Czas dodania: 31.01.2012, 00:38
ale kwas i tyle
|