Czytasz dyskusję w temacie: News: Wiedźmin 2 pojawi się na konsolach!

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Wiedźmin 2 pojawi się na konsolach!

Jak donosi serwis PPE.pl potwierdzone zostało, że Wiedźmin 2 na pewno pojawi się na konsolach. To wiadomość na którą czekało wielu posiadaczy PlayStation 3 oraz Xboksa 360. Gra...

użytkownik nie posiada awatara
Murarz (Gość)
Czas dodania: 10.04.2010, 13:36
tylko nie to! juz widze te uproszczenia w fabule/zadaniach/ekwipunku itp oraz kretynskie sterowanie :( chyba ze to wersja PC jest priorytetowa a wersje na X360 i PS3 beda portami lub projektowane beda rownolegle to bede spokojny. pierwszy Wiedzimin byl swietny i nie zaluje ani grosza na niego wydanego.
użytkownik nie posiada awatara
Maniek (Gość)
Czas dodania: 10.04.2010, 14:35
Akurat co do tego, że wiedźmin będzie robiony w pierwszej kolejności z myślą o PC to nie mam wątpliwości.

Swoją drogą "Wydawca ten pomoże w ukazaniu się gry wyłącznie na terenie Polski" może sugerować, że zależy im na uniemożliwieniu wydania gry za granicą, proponuję zmianę szyku zdania ;)
Czas dodania: 10.04.2010, 17:15
Konsolowa wersja Wiedżmina nie jest zagrożeniem dla PC. Wręcz przeciwnie - po pierwsze wersja PC jest priorytetowa (można o tym przeczytać w oficjalnym FAQ) i będzie dostosowana do typowego tandemu klawiatury i myszy. Po drugie, rozszerzenie grona odbiorców nie oznacza złagodzenia treści i uczynienia gry mdłym casualem, myślę że CD Projekt RED ma świadomość tego, że to właśnie bezkompromisowym podejściem jakie zaprezentował w pierwszej odsłonie Wiedźmina, ugrał dla siebie tak sporą rzeszę fanów (a przypomnę że "jedynka" wyszła tylko na PC). Poszerzenie grona odbiorców, to dodatkowy napływ gotówki, która stanowi przecież kluczową zachętę do tworzenia dodatków, czy też kolejnych gier z serii.
I'm totally flabbergasted...
Czas dodania: 10.04.2010, 19:16
Murarz (ksywka bardzo mi bliska, hehe) przestań już chłopie jęczeć. Uczepiłeś się pazurami starodawnych teorii i wyimaginowanych stereotypów.

"....widzę te uproszczenia w fabule,/zadaniach/ekwipunku itp..."
Ty sądzisz, że te wszystkie uproszczenia, które wymieniłeś i te, które pominąłeś, a które coraz częściej dotykają gry video, to wina wersji konsolowych? Ty tak serio, czy dla jaj?
Nie zdążyłeś się zorientować, że przyczyną jest kasa i dotarcie do jak największej rzeszy odbiorców? Te ułatwienia to oznaka czasów, które się zmieniają na niekorzyść graczy wymagających. Niestety. Za przykład wezmę moją ukochaną serię Silent Hill. Trzy pierwsze części były trudne, ciężkie, męczące, duszne i miażdżyły wszelkie oznaki "normalności" w psychice gracza. Czasy się zmieniają, szukamy wygód, przyjemności. Jesteśmy coraz bardziej leniwi. Nikt nie chce dziś grać w trudne gry. A nie daj Boże jak się jeszcze jakaś zagadka czy inna łamigłówka przypałęta. O zgrozo. Niedawno pożyczyłem Silent hill 2 koledze mojego chrześniaka (16 lat). Skończył grę, przyszedł, oddał i mówi, że fajna, ale za trudna i na pewno więcej do niej więcej nie wróci. Woli Call of Duty. Wymiękłem. Call of Duty - gra prosta jak drut, łatwa, pusta i zawierająca wszystko to, co wymieniłeś na początku swojego posta. Sprzedaż Call of Duty:MW 2 wyznacza trendy na kolejne kilka lat. To gracze sami sobie są winni. Właściwie swojemu lenistwu. Nie chcą gier skomplikowanych i wymagających ruszenia mózgownicą. Kupują miliony kopii gry łatwej i prostej. Developerzy i wydawcy nie nadążaja liczyć kasy. Wszyscy inni producenci zaczynają robić gry podobne, proste i przyjemne, aby więcej ludzi je kupiło, aby dotrzeć do jak najszerszego grona odbiorców. I o to chodzi w tym biznesie. Gra trudna nie sprzeda się tak dobrze, jak przyjemna i łatwa. Nie ma tutaj podziału na platformy - czy to wersja konsolowa czy pc'towa. To gracze kupując miliony egzemplarzy gry, nakręcają produkcję i kreują trendy. Wszyscy gracze. Spójrz ile kopii Call of Duty: MW 2 srzedano na całym świecie. Ile na konsolach i blaszakach razem wziętych. To właśnie wina tych graczy. To dzięki nim gry są coraz prostsze, łatwiejsze, płytsze i głupsze. Bez podziału. Ten sam los czeka Crysis 2. Już słyszę żal i jęki, że lipa, syf i tandeta, a jedynka była cudna. Niektórzy (ci mniej rozgarnięci) zwalą winę na wersję konsolową. To jest proste do przewidzenia jak scenariusz M jak Miłość. A to wcale nie prawda. To wina graczy kupujących proste gry. Leniwych graczy.
Czas dodania: 11.04.2010, 10:46
Osobiście uważam, że bardzo dobrze, że Wiedzmin stanie się bardziej dostępny dla tych co porzucili granie na PC czy dla zachodu, który w większości przypadków PC traktuje jako narzedzie do pracy i internetu.

Nie mniej Wiedzmin zasługuje na sukces i fakt, że pojawi się na więcej platform może spowodować, że jego sukces będzie znacznie większy niż jedynki.

Swoją drogą mogliby jakiejś firmie zlecić port pierwszej części na konsole, by zachodni gracze poznali się na tym tytule i fabule przed dwójką.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać
Czas dodania: 11.04.2010, 14:27
mi to lata na jaką platforme gra się ukaże dla mnie liczy sie aby była fabuła chociaż tak dobra jak w 1 części i żeby w wersji pl bluzgali tak smao jak w jedynce
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...