Niech ludzie z CDP nauczą się optymalizować kod. Jak zobaczyłem zalecane wymagania to spadłem z krzesła.
Czuję że port na Xklocka będzie podobnie się prezentował jak port Risen'a. A wersja na PS3 będzie jeszcze gorsza- o ile odważą się pokazać ją światu, z definicji gdyż konsola jest "trudna".
Czytasz dyskusję w temacie: News: Wiedźmin 2 na Xboksa 360 oficjalnie!
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Wiedźmin 2 na Xboksa 360 oficjalnie! CD Projekt oficjalnie poinformował o pracach nad przeznaczoną na Xboksa 360 wersją Wiedźmina 2 podczas transmitowanej w Internecie "konferencji"* w Los Angeles. Twórcy obiecują, że... |
|
Calibur (Gość)
|
Czas dodania: 02.06.2011, 22:52
|
|
Karkolo (Gość)
|
Czas dodania: 02.06.2011, 23:40
Wedlug mnie chca sie skoncentrowac na jednej konsoli wylacznie na poczatek bo poprostu lepiej wyjdzie a potem PS3 tak samo :P
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 00:01
Mam nadzieje, że gra zostanie wypuszona tak jak na Pc tj. w pełnej polskiej wersji językowej. Chociaż zdaje sobie sprawe, że pojemność płytki może być problemem a rynkiem docelowym bynajmniej nie jest rynek polski
http://nieskoordynowaneopinieintelektualisty.blogspot.com/ |
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 00:08
@wielkimistrzmistrz000
Przecież nie ma prawa, które mówi, że na całym świecie musi być sprzedawana ta sama wersja gry. :) Takie Dragon Age czy Mass Effect 2 na Xboksa 360 sprzedawane w Polsce miały wyłącznie polską ścieżkę dialogową - nie widzę powodu, żeby nie miało tak być z rdzennie polskim Wiedźminem 2. |
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 07:48
Wedlug mnie chca sie skoncentrowac na jednej konsoli wylacznie na poczatek bo poprostu lepiej wyjdzie a potem PS3 tak samo :P chodzi o to, że przeniesienie PCtowej wersji gry na X360 jest łatwiejsze niż przeniesienie tej samej gry na PS3 - tutaj "koncentrowanie się" na jednej wersji nie ma wielkiego znaczenia - CDP nie ma ani ludzi ani finansów żeby wypuścić grę jednocześnie na obie platformy. tak czy inaczej - dobre wieści. Oby tylko poszła za tym dobra sprzedaż. ![]() mój blog: http://gametarium.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 09:24
Czuję że port na Xklocka będzie podobnie się prezentował jak port Risen\'a. Z tą różnicą, że Risen i na PC był grą raczej średniej jakości :) |
|
|
Raziel (Gość)
|
Czas dodania: 03.06.2011, 09:55
i pewnie bedzie DLC z domem dla wiedzmina... i cala reszta opcji The Sims...
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 10:10
I będzie można prowadzić flirt wybierając czy chcemy zażartować, przytulić czy prawić komplementy :)
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 10:21
jeżeli nie wyjdzie wiesiek na ps3 to się wku**** maksymalnie -_-'
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 10:25
Itak port Wiedźmina 2 będzie wyglądał na konsolach lepiej niż na pecetowych wymaganiach minimalnych, a sporo ludzi (w tym ja) ledwo je spełnia.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać Nad wersją konsolową CDP będzie musiał porządnie popracować, tam już nie ma łatwizny na zasadzie: "po co optymalizować, gracze kupią lepszy komputer i będzie płynnie". Na konsolach mniej niż 30 fpsów być nie może, no i jakość, bo brzydkiej grafiki nie zdzierżą hamburgery (czyli co co najwięcej gier na świecie kupują). Risena konwersję na Xbox 360 skopali i wersja ta zaliczyła porażkę rynkową, a silnik Wiedzmina 2 jest dużo bardziej mocożerny niż Risena. |
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 13:07
Właśnie sobie pomyślałem, że ten koniec roku będzie trudny, jeśli chodzi o wybór gier do kupienia. Wiadomym zakupem jest Batman: Arkham City i Battlefield 3, ale RPG... Damn it, nie wiem teraz, czy zdecyduję się na Wiedźmina 2, w którego już grałem, czy też skuszę się raczej na Skyrima.
Na koniec to nie główny motyw muzyczny z Wiedźmina nucę sobie chodząc na spacery... |
|
|
techno (Gość)
|
Czas dodania: 03.06.2011, 13:52
No i bardzo dobrze gra się sprzedaje świetnie a na xboxa sprzeda się jeszcze lepiej, tak myślałem że od razu nie będzie wersji ps3 pewnie będą mieli nie lada problem na ps3 z teksturami (na x-a mamy współdzielone 512 a na ps3 2x256 ram+gpu) no chyba że bardzo ostro zjadą z rozdzielczością i dorzucą częste loadingi
|
|
Czas dodania: 03.06.2011, 14:47
Damn it, nie wiem teraz, czy zdecyduję się na Wiedźmina 2, w którego już grałem, czy też skuszę się raczej na Skyrima. Skyrim to nadal duża niewiadoma, a po średnim Oblivionie nie chcę się nadmiernie nastawiać na ten tytuł. |
|
|
Lolek (Gość)
|
Czas dodania: 03.06.2011, 15:17
No i bardzo dobrze gra się sprzedaje świetnie a na xboxa sprzeda się jeszcze lepiej, tak myślałem że od razu nie będzie wersji ps3 pewnie będą mieli nie lada problem na ps3 z teksturami (na x-a mamy współdzielone 512 a na ps3 2x256 ram gpu) no chyba że bardzo ostro zjadą z rozdzielczością i dorzucą częste loadingi Tyle, że spójrz jaka pamięć jest w PS3. GPU ma GDDR3 a CPU XDR DRAM. Ale to jak ktoś wykona port zalezy już tylko od zaangażowania. Jak się nie przyłożą to i port skopią. |
|
Czas dodania: 03.06.2011, 15:26
@Lolek
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać Zgadzam się, ale nie oczekują, że CDP pierwszy raz robiąc grę na PS3 osiągnie wynik Naughty Dog |
|
|
arti (Gość)
|
Czas dodania: 03.06.2011, 18:32
Wiedźmin to zwyka nawalanka i nie dorasta Risen do pięt. Nadaje się idealnie na konsolową sieczkę dla mało rozwiniętych małolatów. Od kiedy to podróżowanie jedną ścieżka z niemożnością zboczenia gdziekolwiek może być choć w minimalnym stopniu uznane za rpg ? Dawno nie widziałem tak słabej gry, która dzięki reklamie zdołała przekonać tłumy graczy że jest świetnym rpg. Niedługo zaczniecie nosić pampersy bo wam wmówią ze dzięki tamu będziecie wyżej skakać.
|
|
Rokoko (Gość)
|
Czas dodania: 05.06.2011, 10:11
arti, jaka znowu jedna ścieżka? W drugą część jeszcze nie grałam, ale z tego co mi wiadomo, w grze dochodzi do wielu wyborów. No, chyba że spodziewałeś się Morrowinda, gdzie mozna olać wszystko i po prostu łazić po świecie bez żadnego konkretnego celu, co w przypadku Wiedźmina byłoby kosmiczną głupotą i zabiłoby klimat gry.
|
|
doh (Gość)
|
Czas dodania: 05.06.2011, 11:48
Tak. Bo o inteligencji decyduje wybór rodzaju gry. :D
Arti, tylko nie zapomnij pisać o tym Risenie na podaniach o pracę! Jest się czym chwalić, serio! |
|
Tatanka (Gość)
|
Czas dodania: 17.06.2011, 21:09
thiefi:
akurat powiem ci może być mniej niż 30 fps ponieważ mam sporo gier na 360 i kilka chodzi 20-25 fps z tendencją do spadków,np Duke Nukem Forever.nie dość że kupa graficzna to jeszcze muli i przycina a obrót dookoła własnej osi to w tej grze trwa dobrych kilka sekund,aż odechciewa się grać.wspaniała Forza w zapowiedziach miała być ultra płynna a w praktyce okazało się że w widoku z kabiny tnie jak cholera a i zza samochodu potrafi się zająknąć. |