Czytasz dyskusję w temacie: News: Wiedźmin 2 na Xboksa 360 oficjalnie!

Wiedźmin 2 na Xboksa 360 oficjalnie! - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Wiedźmin 2 na Xboksa 360 oficjalnie!

CD Projekt oficjalnie poinformował o pracach nad przeznaczoną na Xboksa 360 wersją Wiedźmina 2 podczas transmitowanej w Internecie "konferencji"* w Los Angeles. Twórcy obiecują, że...

użytkownik nie posiada awatara
Calibur (Gość)
Czas dodania: 02.06.2011, 22:52
Niech ludzie z CDP nauczą się optymalizować kod. Jak zobaczyłem zalecane wymagania to spadłem z krzesła.
Czuję że port na Xklocka będzie podobnie się prezentował jak port Risen'a. A wersja na PS3 będzie jeszcze gorsza- o ile odważą się pokazać ją światu, z definicji gdyż konsola jest "trudna".
Karkolo (Gość)
Czas dodania: 02.06.2011, 23:40
Wedlug mnie chca sie skoncentrowac na jednej konsoli wylacznie na poczatek bo poprostu lepiej wyjdzie a potem PS3 tak samo :P
Czas dodania: 03.06.2011, 00:01
Mam nadzieje, że gra zostanie wypuszona tak jak na Pc tj. w pełnej polskiej wersji językowej. Chociaż zdaje sobie sprawe, że pojemność płytki może być problemem a rynkiem docelowym bynajmniej nie jest rynek polski
http://nieskoordynowaneopinieintelektualisty.blogspot.com/
Czas dodania: 03.06.2011, 00:08
@wielkimistrzmistrz000

Przecież nie ma prawa, które mówi, że na całym świecie musi być sprzedawana ta sama wersja gry. :) Takie Dragon Age czy Mass Effect 2 na Xboksa 360 sprzedawane w Polsce miały wyłącznie polską ścieżkę dialogową - nie widzę powodu, żeby nie miało tak być z rdzennie polskim Wiedźminem 2.
Czas dodania: 03.06.2011, 07:48
Wedlug mnie chca sie skoncentrowac na jednej konsoli wylacznie na poczatek bo poprostu lepiej wyjdzie a potem PS3 tak samo :P

chodzi o to, że przeniesienie PCtowej wersji gry na X360 jest łatwiejsze niż przeniesienie tej samej gry na PS3 - tutaj "koncentrowanie się" na jednej wersji nie ma wielkiego znaczenia - CDP nie ma ani ludzi ani finansów żeby wypuścić grę jednocześnie na obie platformy.
tak czy inaczej - dobre wieści. Oby tylko poszła za tym dobra sprzedaż.
Obrazek

mój blog: http://gametarium.blogspot.com/
Czas dodania: 03.06.2011, 09:24
Czuję że port na Xklocka będzie podobnie się prezentował jak port Risen\'a.

Z tą różnicą, że Risen i na PC był grą raczej średniej jakości :)
Raziel (Gość)
Czas dodania: 03.06.2011, 09:55
i pewnie bedzie DLC z domem dla wiedzmina... i cala reszta opcji The Sims...
Czas dodania: 03.06.2011, 10:10
I będzie można prowadzić flirt wybierając czy chcemy zażartować, przytulić czy prawić komplementy :)
Czas dodania: 03.06.2011, 10:21
jeżeli nie wyjdzie wiesiek na ps3 to się wku**** maksymalnie -_-'
Czas dodania: 03.06.2011, 10:25
Itak port Wiedźmina 2 będzie wyglądał na konsolach lepiej niż na pecetowych wymaganiach minimalnych, a sporo ludzi (w tym ja) ledwo je spełnia.
Nad wersją konsolową CDP będzie musiał porządnie popracować, tam już nie ma łatwizny na zasadzie: "po co optymalizować, gracze kupią lepszy komputer i będzie płynnie".
Na konsolach mniej niż 30 fpsów być nie może, no i jakość, bo brzydkiej grafiki nie zdzierżą hamburgery (czyli co co najwięcej gier na świecie kupują).
Risena konwersję na Xbox 360 skopali i wersja ta zaliczyła porażkę rynkową, a silnik Wiedzmina 2 jest dużo bardziej mocożerny niż Risena.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać
Czas dodania: 03.06.2011, 13:07
Właśnie sobie pomyślałem, że ten koniec roku będzie trudny, jeśli chodzi o wybór gier do kupienia. Wiadomym zakupem jest Batman: Arkham City i Battlefield 3, ale RPG... Damn it, nie wiem teraz, czy zdecyduję się na Wiedźmina 2, w którego już grałem, czy też skuszę się raczej na Skyrima.

Na koniec to nie główny motyw muzyczny z Wiedźmina nucę sobie chodząc na spacery...
techno (Gość)
Czas dodania: 03.06.2011, 13:52
No i bardzo dobrze gra się sprzedaje świetnie a na xboxa sprzeda się jeszcze lepiej, tak myślałem że od razu nie będzie wersji ps3 pewnie będą mieli nie lada problem na ps3 z teksturami (na x-a mamy współdzielone 512 a na ps3 2x256 ram+gpu) no chyba że bardzo ostro zjadą z rozdzielczością i dorzucą częste loadingi
Czas dodania: 03.06.2011, 14:47
Damn it, nie wiem teraz, czy zdecyduję się na Wiedźmina 2, w którego już grałem, czy też skuszę się raczej na Skyrima.

Skyrim to nadal duża niewiadoma, a po średnim Oblivionie nie chcę się nadmiernie nastawiać na ten tytuł.
Lolek (Gość)
Czas dodania: 03.06.2011, 15:17
No i bardzo dobrze gra się sprzedaje świetnie a na xboxa sprzeda się jeszcze lepiej, tak myślałem że od razu nie będzie wersji ps3 pewnie będą mieli nie lada problem na ps3 z teksturami (na x-a mamy współdzielone 512 a na ps3 2x256 ram gpu) no chyba że bardzo ostro zjadą z rozdzielczością i dorzucą częste loadingi

Tyle, że spójrz jaka pamięć jest w PS3. GPU ma GDDR3 a CPU XDR DRAM. Ale to jak ktoś wykona port zalezy już tylko od zaangażowania. Jak się nie przyłożą to i port skopią.
Czas dodania: 03.06.2011, 15:26
@Lolek
Zgadzam się, ale nie oczekują, że CDP pierwszy raz robiąc grę na PS3 osiągnie wynik Naughty Dog
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać
arti (Gość)
Czas dodania: 03.06.2011, 18:32
Wiedźmin to zwyka nawalanka i nie dorasta Risen do pięt. Nadaje się idealnie na konsolową sieczkę dla mało rozwiniętych małolatów. Od kiedy to podróżowanie jedną ścieżka z niemożnością zboczenia gdziekolwiek może być choć w minimalnym stopniu uznane za rpg ? Dawno nie widziałem tak słabej gry, która dzięki reklamie zdołała przekonać tłumy graczy że jest świetnym rpg. Niedługo zaczniecie nosić pampersy bo wam wmówią ze dzięki tamu będziecie wyżej skakać.
Rokoko (Gość)
Czas dodania: 05.06.2011, 10:11
arti, jaka znowu jedna ścieżka? W drugą część jeszcze nie grałam, ale z tego co mi wiadomo, w grze dochodzi do wielu wyborów. No, chyba że spodziewałeś się Morrowinda, gdzie mozna olać wszystko i po prostu łazić po świecie bez żadnego konkretnego celu, co w przypadku Wiedźmina byłoby kosmiczną głupotą i zabiłoby klimat gry.
doh (Gość)
Czas dodania: 05.06.2011, 11:48
Tak. Bo o inteligencji decyduje wybór rodzaju gry. :D
Arti, tylko nie zapomnij pisać o tym Risenie na podaniach o pracę! Jest się czym chwalić, serio!
Tatanka (Gość)
Czas dodania: 17.06.2011, 21:09
thiefi:
akurat powiem ci może być mniej niż 30 fps ponieważ mam sporo gier na 360 i kilka chodzi 20-25 fps z tendencją do spadków,np Duke Nukem Forever.nie dość że kupa graficzna to jeszcze muli i przycina a obrót dookoła własnej osi to w tej grze trwa dobrych kilka sekund,aż odechciewa się grać.wspaniała Forza w zapowiedziach miała być ultra płynna a w praktyce okazało się że w widoku z kabiny tnie jak cholera a i zza samochodu potrafi się zająknąć.
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...