Czytasz dyskusję w temacie: News: W Heavy Rain gra się tylko raz

W Heavy Rain gra się tylko raz - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: W Heavy Rain gra się tylko raz

Większość producentów zachwala swoje gry jako mające wiele zakończeń i możliwości przejścia. Zachętą do pokonania gry wielokrotnie są także poukrywane bonusy oraz Trofea/Achievementy,...

Czas dodania: 01.09.2009, 09:35
jak mi sie bedzie podobać to przejde ja i z 10 x. I jak gra bedzie dobra, to nic nie zabije jej magii. Jakas dziwna jest jego polityka marketingowa...
XBL: Cokane Masta
PSN: Ten-Tailed-Jubi
GG: 1879928
użytkownik nie posiada awatara
thiefi (Gość)
Czas dodania: 01.09.2009, 09:38
Piania i samozachwyty cześć dalsza? Jak zrobili kilka zakończeń to sami namówili by grać wielokrotnie. Ja wybitne gry przejde pare razy (serie MGS czy Resident Evil), dobre raz- dwa (np Bioschock) ale przeciętne to ledwo dociagam do końca.

Nie mam nic przeciwko krótkiej grze o ile odblokowuje się bonusy i można grać wiele razy.
Resident Evil 2 można było przejsc (jedną postacią) gre w mniej niż 3 godziny (wtedy była klasa A i bronie sie dostawało) i co? Przeszedłem ją z 12 razy.
Policzcie 12x3 = 36 godzin nad grą. Słaby wynik?

Mi krótkie gry nie przeszkadzają o ile zachęcają grać ponownie (w tym są zdecydowanie najlepsi Japończycy)
Tudim (Gość)
Czas dodania: 01.09.2009, 10:00
Mam nadzieję, że powodem takich zaleceń nie są rozwiązania rodem z gry "Fahrenheit". Osobiście "Fahrenheit" bardzo mi się podobał (może poza końcówką), zwłaszcza pod tym względem, że budował iluzję, że gracz ma bardzo duży wpływ na przebieg fabuły.
Problem polegał na tym, że była to iluzja -, grając w tą grę po raz kolejny okazywało się, że wpływ gracza jest znacznie mniejszy, niż początkowo się wydawało i zbyt często mocno różne decyzje prowadziły do takiego samego rozwoju wypadków.
Tak naprawdę jednak gra była - i wciąż jest - rewelacyjna. W tworzeniu iluzji wpływu na fabułę (za pierwszym razem) nie ma chyba sobie równych.
Vanres (Gość)
Czas dodania: 01.09.2009, 11:07
A ja się przyznam że chyba wiem o co temu Panu chodzi.
Czas dodania: 01.09.2009, 12:01
nalezy odroznic oficjalną informacje prasową od teamu gry, a slowa wypowiedziane w wywiadzie ktore nalezy traktowac jako "życzenie" twórcy gry
przecież to nie ma absolutnie zadnego przelożenia na grę - ktora jest wielowątkowa, ma 4 głównych bohaterów - 7h potrzebne na przejście jej (co po prostu uniemozliwia poznanie "wszystkiego" przy jedym podejściu)
wiec spokojnie
Obrazek

mój blog: http://gametarium.blogspot.com/
Czas dodania: 01.09.2009, 13:41
Dla mnie żadna magia nie potrzebna, jeżeli gra będzie fajna to będę grał w nią tyle razy ile zechcę.
Za pierwszym razem na pewno zaciekawi mnie to i tamto i jakoś gra mnie zauroczy, ale na pewno zagram w nią więcej niż jeden raz.
Chętnie zagram ... Oo
Czas dodania: 02.09.2009, 01:08
dobre gry nei traca tej magii gdy przechodzisz je po raz 2, wlasnie chyba po tym mozna rozpoznac dziela wybitne, od przecietnych.
Wojtas (Gość)
Czas dodania: 02.09.2009, 11:32
~thief

A co powiesz na 160h na liczniku GTA San Andreas?:)
ClayMore (Gość)
Czas dodania: 10.04.2011, 16:48
Skoro Panu Cagowi tak zależy, żeby HR przechodzić tylko raz to po co w grze trofeum: "OBEJRZ WSZYSTKIE ZAKOŃCZENIA"?
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...