Czytasz dyskusję w temacie: News: Szczegóły akcji związanych z Xbox Live w Polsce
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Szczegóły akcji związanych z Xbox Live w Polsce Tego listopada polscy gracze doczekają się ostatecznie, oficjalnego startu usługi Xbox Live. Sam Live to jednak nie koniec atrakcji jakie szykuje Microsoft Polska. Wprowadzone zostaną... |
|
Nawakee (Gość)
|
Czas dodania: 04.09.2010, 10:55
Mnie to bardziej interesuje cena Rocznego Golda oraz ceny MP.
|
|
gracz (Gość)
|
Czas dodania: 04.09.2010, 11:45
Microsoft zrobil wielki uklon dla polskich graczy w sieci, wielki plus za xboxlive w polsce.
|
|
Yar (Gość)
|
Czas dodania: 04.09.2010, 11:53
Ta już widzę jak większość Polaczków zobie zagra w turniejach na łączach bazujących na adsl z kodowanie interleaved, generującym ogromne opóźnienie. Kilka osób na światłowodach może sobie pograć. Servery i tak pewnie stoją poza Polską, więc o dobrym pingu można zapomnieć.
|
|
Czas dodania: 04.09.2010, 12:30
@Yar
Poza tym, że umiesz obsługiwać Wikipedię, to grałeś kiedykolwiek na Livie? |
|
|
Yar (Gość)
|
Czas dodania: 04.09.2010, 13:34
Grałem na live i co z tego. Piszę w imieniu osób, które mają internet świadczony drogą telefoniczną jak, TPSA, Netia i inni operatorzy tego typu. Obecnie łącza ADSL zostały przełączone z trybu Fast patch na Interleaved. Wielu ludzi w tym ja zaczęło narzekać na opóźnienia. Kiedyś można było osiągnąć ping rzędu 20ms teraz minimum 40. Jeśli server stoi za granicą to ping będzie wyższy. W takich warunkach to sobie można grać w szachy, strategie, gry turowe ale nie bardzo dynamiczne strzelanki. Chyba że lubi ktoś być na straconej pozycji. Wiem, że jest też sporo osób na łączach od innych operatorów z nowoczesną infrastrukturą, więc owszem ci sobie mogą pograć.
|
|
|
|
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 04.09.2010, 13:51
YAR ja mam neostradę i w Killzone 2 przeważnie jestem na 1 pozycji i ADSL tutaj nie przeszkadza. Trzeba się cieszyć że Polska jest zauważana (w końcu) na świecie. Zacofani Czesi i Słowacy prawie zawsze mieli swoje języki w grach , a MY??? Obawiam się , że usługa Live w Polsce może się długo nie utrzymać - jednak trzymam kciuki
|
|
Czas dodania: 04.09.2010, 15:05
ŁAŁ jaki ten Microsoft łaskawy
|
|
|
tornax (Gość)
|
Czas dodania: 06.09.2010, 03:15
Nie ma powodu aby live wylecial szybko, nikt nie inwestuje w usluge kasy jezeli nie zaklada ze sie zwroci
Yar, jezeli chodzi o łącza to bywa różnie, faktycznie kiedyś w wiekszość tytułów można było spokojnie grać, teraz? niestety na czesci dupa. Inna kwestia, że dużo zależy od lokalnych centralek ich obciążenia i jakości sprzętu. Niestety tutaj inicjatywa odgórna nas załatwiła, nakazując TP (w skrócie) udostępnienie swoich łącz innym operatorom na dobrych warunkach. Rezultat: tak mamy spory wybór operatorów i ceny poszły w dół, wtedy również (jak niektórzy pamiętają) zniesienie limitów ściągania na neo. Jednak rezultat jest taki, że oficjalne stanowisko TP zakłada, że nie będzie żadnych modernizacji łącz, tylko najpotrzebniejsze naprawy, a co za tym idzie coraz gorsza jakość połączeń,ADSL'owych wszystkich operatorów korzystających z łącz TP. |
|
Busw (Gość)
|
Czas dodania: 06.09.2010, 09:28
TP strzeliła sobie w kolano....
nie inwestuje w infrastrukturę, sprzęt wycofywany z innych krajów trafia do naszych central a TP proponuje nam super nowoczesne rozwiązania tak było z ADSL obecnie ADSL2+ Nadchodzi era telefonii komórkowej 4 generacji projektowanej do przesyłania ogromnej ilości danych a nie jak to miało miejsce dotychczas głownie do komunikacji głosowej... Już teraz technologia LTE jest wstanie zapewnić transfer do abonenta na poziomie 150 Mbit/s, a od abonenta 50 Mbit/s |
|
Scisca (Gość)
|
Czas dodania: 13.10.2010, 03:11
Tak to jest, jak TP należy do Francuzów, a nie do Polaków. Oni mają nasz kraj w dupie. Państwowa firma Telekomunikacja Polska została SPRYWATYZOWANA poprzez sprzedaż PAŃSTWOWEJ francuskiej France Telecom. Teraz nasza infrastruktura to na 100% odrzuty wycofywane z Francji, które tam już są przestarzałe i wymieniane na nowe technologie. Niestety, tak długo jak będziemy głosować na takich głupców jak PO (a wcześniej AWS/UW - to przecież te same partie tylko przemalowane), to nigdy w Polsce nie będzie dobrze.
|