Czytasz dyskusję w temacie: News: Szczegóły akcji związanych z Xbox Live w Polsce

Szczegóły akcji związanych z Xbox Live w Polsce - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Szczegóły akcji związanych z Xbox Live w Polsce

Tego listopada polscy gracze doczekają się ostatecznie, oficjalnego startu usługi Xbox Live. Sam Live to jednak nie koniec atrakcji jakie szykuje Microsoft Polska. Wprowadzone zostaną...

użytkownik nie posiada awatara
Nawakee (Gość)
Czas dodania: 04.09.2010, 10:55
Mnie to bardziej interesuje cena Rocznego Golda oraz ceny MP.
gracz (Gość)
Czas dodania: 04.09.2010, 11:45
Microsoft zrobil wielki uklon dla polskich graczy w sieci, wielki plus za xboxlive w polsce.
Yar (Gość)
Czas dodania: 04.09.2010, 11:53
Ta już widzę jak większość Polaczków zobie zagra w turniejach na łączach bazujących na adsl z kodowanie interleaved, generującym ogromne opóźnienie. Kilka osób na światłowodach może sobie pograć. Servery i tak pewnie stoją poza Polską, więc o dobrym pingu można zapomnieć.
Czas dodania: 04.09.2010, 12:30
@Yar

Poza tym, że umiesz obsługiwać Wikipedię, to grałeś kiedykolwiek na Livie?
Yar (Gość)
Czas dodania: 04.09.2010, 13:34
Grałem na live i co z tego. Piszę w imieniu osób, które mają internet świadczony drogą telefoniczną jak, TPSA, Netia i inni operatorzy tego typu. Obecnie łącza ADSL zostały przełączone z trybu Fast patch na Interleaved. Wielu ludzi w tym ja zaczęło narzekać na opóźnienia. Kiedyś można było osiągnąć ping rzędu 20ms teraz minimum 40. Jeśli server stoi za granicą to ping będzie wyższy. W takich warunkach to sobie można grać w szachy, strategie, gry turowe ale nie bardzo dynamiczne strzelanki. Chyba że lubi ktoś być na straconej pozycji. Wiem, że jest też sporo osób na łączach od innych operatorów z nowoczesną infrastrukturą, więc owszem ci sobie mogą pograć.
polander (Gość)
Czas dodania: 04.09.2010, 13:51
YAR ja mam neostradę i w Killzone 2 przeważnie jestem na 1 pozycji i ADSL tutaj nie przeszkadza. Trzeba się cieszyć że Polska jest zauważana (w końcu) na świecie. Zacofani Czesi i Słowacy prawie zawsze mieli swoje języki w grach , a MY??? Obawiam się , że usługa Live w Polsce może się długo nie utrzymać - jednak trzymam kciuki
Czas dodania: 04.09.2010, 15:05
ŁAŁ jaki ten Microsoft łaskawy
tornax (Gość)
Czas dodania: 06.09.2010, 03:15
Nie ma powodu aby live wylecial szybko, nikt nie inwestuje w usluge kasy jezeli nie zaklada ze sie zwroci

Yar, jezeli chodzi o łącza to bywa różnie, faktycznie kiedyś w wiekszość tytułów można było spokojnie grać, teraz? niestety na czesci dupa. Inna kwestia, że dużo zależy od lokalnych centralek ich obciążenia i jakości sprzętu.

Niestety tutaj inicjatywa odgórna nas załatwiła, nakazując TP (w skrócie) udostępnienie swoich łącz innym operatorom na dobrych warunkach. Rezultat: tak mamy spory wybór operatorów i ceny poszły w dół, wtedy również (jak niektórzy pamiętają) zniesienie limitów ściągania na neo. Jednak rezultat jest taki, że oficjalne stanowisko TP zakłada, że nie będzie żadnych modernizacji łącz, tylko najpotrzebniejsze naprawy, a co za tym idzie coraz gorsza jakość połączeń,ADSL'owych wszystkich operatorów korzystających z łącz TP.
Busw (Gość)
Czas dodania: 06.09.2010, 09:28
TP strzeliła sobie w kolano....
nie inwestuje w infrastrukturę, sprzęt wycofywany z innych krajów trafia do naszych central a TP proponuje nam super nowoczesne rozwiązania tak było z ADSL obecnie ADSL2+
Nadchodzi era telefonii komórkowej 4 generacji projektowanej do przesyłania ogromnej ilości danych a nie jak to miało miejsce dotychczas głownie do komunikacji głosowej... Już teraz technologia LTE jest wstanie zapewnić transfer do abonenta na poziomie 150 Mbit/s, a od abonenta 50 Mbit/s
Scisca (Gość)
Czas dodania: 13.10.2010, 03:11
Tak to jest, jak TP należy do Francuzów, a nie do Polaków. Oni mają nasz kraj w dupie. Państwowa firma Telekomunikacja Polska została SPRYWATYZOWANA poprzez sprzedaż PAŃSTWOWEJ francuskiej France Telecom. Teraz nasza infrastruktura to na 100% odrzuty wycofywane z Francji, które tam już są przestarzałe i wymieniane na nowe technologie. Niestety, tak długo jak będziemy głosować na takich głupców jak PO (a wcześniej AWS/UW - to przecież te same partie tylko przemalowane), to nigdy w Polsce nie będzie dobrze.
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...