Nie wspomniał o Heavy Rain, a to gra z powodu której płacze po nocach wielu komputerowców i X fanów nie posiadających PS3
a odnośnie samego wyprzedzenia, chciałbym to zobaczyć bo nie rozumiem fenomenu X360 w tej chwili, Sony wypucilo silniejszą konsolę i mają jeszcze pewne exclusivy wiec mam nadzieje ze nie rzuca slow na wiatr (Wii-konsola dla dzieci sie nie liczy)
Czytasz dyskusję w temacie: News: Sony: przegonimy Microsoft
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Sony: przegonimy Microsoft Dyrektor do spraw marketingu Sony, Peter Dille, stwierdził, że nie spodziewa się aby za dziesięć lat Xbox 360 istniał na rynku, i do tego czasu PS3 spokojnie wyprzedzi konsolę Microsoftu.... |
|
Kreatos (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 12:10
|
|
horacy4 (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 12:11
Jak dogonią xboxa 360 to dopiero niech piszą a nie dzielą już skórę na niedźwiedziu
|
|
mohaa18 (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 12:18
*Kreatos
Jest jedno proste wytłumaczenie. Piractwo na x360 jest ogromne i to nie tylko w Polsce jak na całym świecie , nie wyłączając w tym także Ameryki ,gdzie przez kryzys ludzie ledwo wiążą koniec z końcem a mieli by wydawać sporą kasę na nowe gry. |
|
Czas dodania: 03.02.2010, 12:19
"Nie wspomniał o Heavy Rain, a to gra z powodu której płacze po nocach wielu komputerowców i X fanów nie posiadających PS3 "
I'm totally flabbergasted... Ta hiperbola jest zbędna. Ale rozumiem że czujesz się dumnie (+5 do rozmiaru członka czy coś w ten deseń). |
|
|
Tudim (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 13:18
W Europie PS3 już dawno dogoniło Xbox 360 i od wielu tygodni sprzedaje się znacznie lepiej, w Japonii Xbox 360 nigdy tak naprawdę nie zaistniał (sprzedaż zbliżona do PS2).
Jedynie w USA Xbox 360 ma się dobrze, częściowo zapewne ze względów "patriotycznych". Jednak nawet w USA coraz częściej zdarzają się tygodnie, w których PS3 wyprzedza Xbox 360 w sprzedaży. Jeśli nic się nie zmieni, PS3 dogoni Xbox-a 360 w ciąu 2-3 lat. Problem w tym, że na pewno coś się zmieni i mam nadzieję, że tym razem Sony nie zaśpi... |
|
|
|
|
el dupa (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 13:55
Wyłączając 30% awaryjnych Xboxów to już mamy po równo.
Wszystko zależy od podejścia do klienta, kto co da. Sony daje rade ostatnio, ale naprawde wiele ma do zrobienia, ich produkty są za drogie, PS3 i PSP Go pokazują, że mimo wszystko targetem są zamożni ludzie. Xbox jest zaś spiracony i to go umacnia lokalnie. Najwiecej kupują piraci według badań, może coś w tym jest, skoro najbardziej spiracona konsola ma największą sprzedaż gier. |
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 14:14
na świecie jak ktoś wspomniał jest sporo piratów na pewno więcej niż te 10mln różnicy. Ja tam troszkę z dystansem podchodzę do Heavy Rain ale zobaczymy. Kryzys powodował że w USA ludzie kupują rodzime produkty samochody komputery itp. stąd trend na IPhony, IPody i inne gadżety drogie i w wielu wypadkach ustępujące konkurencji. PS 3 jest w USA postrzegana jako droga zabawka mój kuzyn od 20 lat będący w USA informujący mnie na bieżąco o tym i tamtym mówi że konsola SONY jest poza zasięgiem wielu amerykanów kredyty ich zabijają tam nikt za gotówkę nie kupuje jak wyciągasz 100 $ w markecie przy kasie to ta Twoja stówa wędruje i jest sprawdzana czy prawdziwa a Ty postrzegany jak jakis kryminał. My Polacy jesteśmy ostrożni w wydatkach liczymy raty jak za duzo wychodzi kupujemy za gotówkę przez 2 miechy zęby w tynk ale tak jest. Amerykanie maja to w d.... dopiero jak przychodzi komornik zaczynają płakać że ich karta kredytowa sama kasę wypłacała.
Cieszy mnie natomiast fakt że jak gram w sieci jest mnóstwo Polaków grających ze mną i to o każdej porze dnia i nocy. Sam nie wiedziałem że tylu pogrywa na PS3 w samym kilzone 2 mogę się założyć pogrywa kilka jak nie kilkanaście tysięcy |
|
MussliK (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 14:35
Też mi osiągniecie 10 letnia konsolo będzie sprzedawać się dobrze bo po takim czasie będzie relatywnie tania, zapewne po drodze zrobią jeszcze wersje "ultra slim" nie sądzę ze PS3 przegoni w ilości sprzedanych egzemplarzy PS2...
Po drodze zapewne wejdzie do sprzedarzy nowa generacja konsol, załóżmy że to będzie PS4 i Xbox720 albo jakiś inny twór np od Apple, a SONY będzie się cieszyć że końcu PS3 się sprzedaje głownie do oglądania filmów bo za te pieniążki będzie to sensowny nabytek zważając na to ze jeszcze będzie można pograć (po pijaku w eyetoy) ale nie o ty chyba chodzi co nie ? liczy się poziom rozgrywki w danym momencie a nie za x lat do przodu bo rozwijają tą myśl to "po co kupować sprzęt jak za parę lat będzie nowy?? lepiej poczekać" co nie ? |
|
Bus (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 14:45
el dupo pokaż mi sprzęt który się nie psuję
PS3 dla zamożnych a xbox360 pomaga piractwo >? ciekawe bo stosunek sprzedanych gier do ilości konsol XB360 na rynku jest najlepszy w historii konsol czyli jednak gracze mają za co kupować... PS3 też została złamana kwestia gustu co kto kupuje, jestem ciekawy ile z posiadaczy PS3 ma jakikolwiek film na BR =} |
|
Tudim (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 15:00
@~Bus: "złamanie" konsoli PS3 to jak na razie jedynie możliwość dostępu do jej pamięci.
Wciąż nikomu nie udało się uruchomić żadnego, nawet najprostszego programu w ten sposów, a co dopiero mówić o odpaleniu pirackiej wersji gry. Kiedyś z pewnością się to uda (nie ma zabezpieczeń nie do złamania), ale do tego czasu PS3 ciągle pozostaje konsolą "nie dla piratów". |
|
kaka (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 16:48
"Nie wspomniał o Heavy Rain, a to gra z powodu której płacze po nocach wielu komputerowców i X fanów nie posiadających PS3 "
buahahha mam ps3 i nawet za 2 dychy bym tego gowna nie kupil.....kolejny filmik w ktorym wciskamy guziczki jak malpa...buehehhe to bedzie fail roku....ps jesli myslisz ze ze chociaz jeden pctowiec placze z powodu heavy rain.......to wspolczuje twoim rodzicom.... |
|
pff (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 17:10
kaka - buhehehe, jesli myslisz, ze ktos sie przejmie Twoim zdaniem, to wspolczuje wszystkim Twoim krewnym
|
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 03.02.2010, 19:49
"...ciekawe bo stosunek sprzedanych gier do ilości konsol XB360 na rynku jest najlepszy w historii konsol czyli jednak gracze mają za co kupować....." - o czym TY piszesz jakie gry??
Jak złamali PS 3 to gratuluję pozostaje nam tylko kupić czystą płyte BD za 30zł lub BD DL 90zł ściągnąć z torrentów i nagrać . aha i modlić się że ów torrent nie ma uszkodzonego pliku po powiedzmy 50 zł idzie do kosza opłaca się ?? A co z graniem w sieci? ac co z poprawkami do gry? Przerobienie konsoli bedzie kosztowało skromnie jakieś 300-400 zł. Czy tak naprawdę nie stać ludzi aby kupić raz na 5 misięcy dobry tytuł za 100-120zł?Oczywistym jest że single player przejdziemy w Tydzień góra 2 zależnie od naszego czasu wolnego ale multi ?! nie sądze |
|
SuperB (Gość)
|
Czas dodania: 04.02.2010, 00:57
@kaka - jesteś upośledzony! ?hhaha
|
|
siaxsisi (Gość)
|
Czas dodania: 04.02.2010, 09:42
Tylko, że rynek gier przynosi taką samą lub nawet większą kasę niż RTV.
PS1 i PS2 sprzedały się w ilości blisko 250 mln sztuk. Sony nie miałoby szans tyle telewizorów sprzedać, zwłaszcza w ciągu 10 lat czyli 25 mln na rok. Poza tym rtv trzeba produkować, a gry robią inne firmy a Sony kasuje tylko licencyjne. Więc kaska płynie bez kosztów. Jedynie marketing zostaje. Dlatego też gaming może być bardziej dochodowy niż rtv. |