Czytasz dyskusję w temacie: News: Skyrim z modyfikacjami, teksturami HD i niespodzianką
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Skyrim z modyfikacjami, teksturami HD i niespodzianką The Elder Scrolls V: Skyrim to gra, która jako jedna z niewielu została wyróżniona w ubiegłym roku przez naszą redakcję. Autorzy, zgodnie z wcześniejszymi obietnicami, pozwalają nam... |
|
Czas dodania: 08.02.2012, 13:28
W końcu można zabrać się do roboty. Długo trzeba było, czekać ale w końcu i tak jest satysfakcja ;)
I'm totally flabbergasted... |
|
|
Stick (Gość)
|
Czas dodania: 08.02.2012, 16:09
Wie ktoś może, czy paczka tekstur HD pójdzie na dwu rdzeniowym procku ?
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 08.02.2012, 16:54
@stick
pójdzie to bardziej kwestia ramu grafy, ale podejrzewam, że nawet 512 styknie włącz gpu-z, zapodaj loga i sprawdź ile ramu zajęte możesz w sterach grafy max prerendered frames też zmniejszyć |
|
Czas dodania: 08.02.2012, 17:02
Bądźcie przeklęte 4y rdzenie !!!!!!! F$%K znowu trzeba myśleć nad upgrade`m sprzętu.
Zombie fighter lev38 |
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 08.02.2012, 18:34
@sajet
bierz i3-2120 (poniżej 500 już) i płyta byle za 180 potem na i5-2500 można się przesiąść |
|
|
|
|
Czas dodania: 08.02.2012, 18:45
budda
Zombie fighter lev38 Pewnie masz rację :) Aczkolwiek rozpocząłem dopiero polowanie - od tego momentu poczekam rok,albo półtorej (ponieważ obecny blaszak ma jeszcze całkiem dobre parametry - na grafę kasy nie żałowałem) niech wyjdzie parę gier dla których znowu będzie warto kupić coś konkretnego. |
|
|
Calibur (Gość)
|
Czas dodania: 09.02.2012, 00:05
Jak ja się cieszę że z tego wyrosłem :]
Raz w życiu popełniłem błąd że 5tys poszło na kompa. Potem do tego szły wymiany podzespołów.... Teraz już wiem że więcej tego nie zrobię. Komp biuro i internet a konsola gry. Zresztą każdy lubi co innego. Jednego kręci to czy pójdzie mu gra na jego kompie a drugiego jara to że włoży do konsoli i gra:] |
|
roodak (Gość)
|
Czas dodania: 09.02.2012, 00:08
Ta niespodzianka (w moim przypadku) to chyba fakt, ze po zainstalowaniu paczki teksturek poprzez Steam'a Skyrim zaczal mi sie wysypywac do pulpitu co kilka minut... Brrrr. Stres mnie zjada :(
|
|
Czas dodania: 09.02.2012, 00:47
Zresztą każdy lubi co innego. Jednego kręci to czy pójdzie mu gra na jego kompie a drugiego jara to że włoży do konsoli i gra:] Lubie takie pisanie o niczym, bo ta cała gadka o wielkich zmartwieniach posiadaczy blaszaków to jest jakiś mit który kwitnie w głowach posiadaczy konsol od zarania dziejów - nie wiem jak, nie wiem skąd. Kupiłem nowy komputer 4 lata temu, przez ten czas nie zmieniłem nic poza kartą graficzną i nowym monitorem, wyselekcjonowałem, złożyłem - nie wydałem więcej niż 2000 zł na bebechy - przeżyłem GTA IV, które chodziło u mnie płynnie na najwyższych detalach, obecnie cieszę się z gry w Skyrima również na pełnych detalach ze zmodyfikowanymi (autorskimi) teksturami w wysokiej rozdzielczości i z modułem ENB series mając ok. 35 klatek - mając świadomość, że gra którą katuję nie wygląda o niebo lepiej niż u znajomego na X360. Czy wydałem więcej pieniędzy spory kawałek czasu temu na PC niż bym wydał na konsolę? Tak, choć niespecjalnie więcej. Czy uważam inwestycję za trafioną? Jak najbardziej, a jeżeli dalej nie wiecie czemu - wystarczy jeszcze raz przeczytać powoli mój post. Oczywiście można zarzucić mi kłamstwo i uznać za blaszakowego fanboya - na to nic nie poradzę, ani tym bardziej nie zmienię niczyjego poglądu. Swoje wiem i nie zanosi się na zmianę zdania. |
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 09.02.2012, 00:58
ja tam lubię se poapgrejdować ;)
na serio, jak rok coś nie wymienię to mnie kręci, choćby wentylka nowego :) pecetowiec to taki inżynier, który kocha każdą śrubkę swojego ferrari, a konsolowiec nastolatek, co dostał forda focusa i rusza z piskiem przed dyskoteką, a nie wie co to heel-and-toe |
|
Czas dodania: 09.02.2012, 08:29
Akurat w tym roku robiłem upgrade, bo stary sprzęt już zdychał (kupiony 6 lat temu blisko). Z DC na i3, z GF 8600GT 256MB na HD6850 1GB i z 2GB DDR2 na porządne 8GB DDR3. Do tego nowy monitor, nieco większy, a w przyszłości pomyślę o dysku SSD pod system. Na codzień pracuję z komputerem, więc potrzebowałem wydajnego/niedrogiego procka i sporo RAM. Tylko do karty graficznej dołożyłem trochę więcej niż to było wymagane, bo lubię czasami na PC pograć mimo posiadania X360 i paru innych konsol :)
PentaSTAR nie jestem pewien o jakim micie mówisz, sam od dawna korzystam/gram z komputera i konsoli, ale muszę przyznać że zdarzają się pewne 'bolączki'. Największą na jaką ostatnio trafiłem był Rage na PC. Ponad 100zł za grę, która na dobrym sprzęcie przycinała i miała problemy z teksturami. Patche nic prawie nie dały, dopiero z plikiem cfg pobranym z sieci i pomocą innych graczy na forum udało się grę dostosować tak, by wyglądała ładnie i płynnie działała. Pamiętam czasy DN3D czy nawet Unreal, kiedy takich problemów nie było :/ |
|
|
Czas dodania: 09.02.2012, 11:13
jak bralem nowego kompa to polecali szybki dobry 2 rdzeniowiec niz byle jaki 4rdzeniowy...
Why walk when you can ride?http://img560.imageshack.us/img560/3659/201106081905573.jpg |
|