Czytasz dyskusję w temacie: News: Serwery Ubisoftu znów "zaatakowane"!
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Serwery Ubisoftu znów "zaatakowane"! Wygląda na to, że wczorajszy „atak” na serwery Ubisoftu nie był ostatnim. Jak poinformował francuski wydawca na swoim oficjalnym Twitterze serwery zostały "zaatakowane" ponownie. Ewidentnie... |
|
Ares (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 10:09
Ha, ha, ha... Pozdrowienia dla wszystkich uczciwych graczy, którzy nabijają kasę Ubisoftowi.
|
|
Olo (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 10:43
Cieszę się że mam Xboxa 360. Tam nie ma takich przypałów.
|
|
mrnoise (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 10:45
Ja nabijam i jestem wkur... ale za to nie jestem jeba..złodziejem dzięki którym mam takie problemy !!!!
|
|
GG (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 10:45
Ten "atak" to po prostu legalni nabywcy gier Ubisoft-u którzy próbując JEDNOCZEŚNIE połączyć się z serwerami dla gier AC2 i SH5 dokonują "ataku" DDoS na nie :D
|
|
el dupa (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 11:01
niech rozwalą te serwery a UBI wydaje patcha na granie offline
|
|
|
|
|
Czas dodania: 09.03.2010, 11:09
We don't need no water, let the motherf*cker burn, burn motherf*cker, burn...
I'm totally flabbergasted... |
|
|
Ares (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 11:31
he, he, lepiej być złodziejem niż frajerem.
|
|
el dupa (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 12:11
lepiej być uczciwym i kupować produkt dostosowany cenowo do rynku na którym jest wprowadzany i odzwierciedlający jakość i przyjemność stosownie do tego za ile został zakupiony.
Ciekaw jestem czy dożyje dnia kiedy spokojnie i bez poczucia byc wydupczonym w kape kupie premierówke na konsole w sklepie a nie na allegro czy gametrade. |
|
pff (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 12:52
Czyli jaka to wg Ciebie cena? 59 zl za grę na konsole?
|
|
mrnoise (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 13:41
Wolę być frajerem niż złodziejem i gratuluje zyciowego motta @ARES !!! Gdyby nie było takich mądrych jak ty to nie miałbym żadnych problemów z grami !!
|
|
czejenesku (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 13:41
dziwne ja od piatku nie mam zadnego problemu z ac2. chodzi mi jak zloto a mam oryginal...
|
|
Viktor (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 13:43
Taka sytuacja to częściowo wina graczy, którzy godzą się na każde warunki żeby zagrać.Gdyby gracze byli bardziej świadomymi konsumentami po prostu zignorowali by produkt, który jest wybrakowany i nie w pełni wartościowy. Niestety gracz to taki typ, ze po prostu musi zagrać, producenci to wiedzą i robią co chcą.
Ktoś powie nie podoba się to nie kupuj, ale jeśli chcę zagrać np w AC 2 legalnie to nie mam wyjścia i muszę godzić się na każde warunki. Gdyby np tę samą grę można było kupić od różnych dystrybutorów to była by idealna sytuacja. Np możesz kupić AC od Ubi za np stówę ale godzisz się na uciążliwe zabezpieczenia albo tę samą grę kupić od EA za 150zł bez zabezpieczeń; itd. Ale to oczywiście utopia. |
|
lololo (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 14:02
nie no cale to zabezpieczenie to smiech na sali.Wiadomo ze piractwo bylo jest i bedzie i ze crack predzej czy pozniej powstanie... Wiec takie zabezpieczenia to tylko utrudnianie zycia legalnym nabywcom.
|
|
Bob (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 15:06
Hmm od czasu kiedy wyszły konsole rynek gier na PC ciągle maleje, coraz mniej tytułów na PC bo pojawiają się tylko na konsole, większość gier to jedynie niezoptymalizowane konwersje... jest to zabieg który można określić jako dodatek dla portfela producenta. Gdy gdy na konsole są dosyć drogie te same gry na PC są w cenach nawet o 100% niższych. Konsole zwiększają swoją popularność na całym świecie, myślę ze kiedyś przyjdzie ten moment ze gdy na PC nie będą wydawane na PC aby zmusić ludzi do gry na konsolach. Łatwo drastycznie ograniczyć piractwo stosując 2 zabiegi,
1.nie zniżać cen nośników Blu-ray (60-80 zł) za płytkę. 2 wycofując z rynku PC gry :) wtedy piractwo na konsole nie będzie już tak opłacalne, a na PC nie będzie co piratować :P |
|
mrnoise (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 15:23
tylko wtedy ostro zaczną pracować jak rozpracować konsole !! I napewno to zrobią i znów bedzie to samo :D :D
|
|
radzio2k (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 18:31
No i wlasnie z jedej strony to fajnei taki pstryczek w nos Ub$oftowi za te durnote ale to i pstryczek w PCtowcow od ktorych firma mzoe sie w koncu odwrocic... :/
|
|
wkurw!0ny (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 20:30
Bob , ale mi cię żal człowieku.Nie będzie już gier na PC...buuuuu, buuuuu.Jasne, a Nvidia i ATI będą stały i czekały co dalej.Przecież żeby nie pc gaming,w pc nie byłaby potrzebna karta grafiki za tysiaka lub więcej a za 200 pln.Pewnie nawet wbudowane w procesory serii i3,i5 lub i7 starczają do większości prac biurowych i netu i filmów HD.Jest dokładnie odwrotnie to przestarzałe graficznie konsole hamują fantazje developerów w tworzeniu nowszych efektów w grach z wykorzystaniem całej mocy bibliotek dx 11.Granie na pc będzie jeszcze długo dominować ,zwłaszcza w krajach takich jak Polska.
|
|
... (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 20:32
Potem wielkie zdziwienie że ludzie nie chcą kupić takiego chłamu. Zgadzam się że brakuje wśród graczy świadomych konsumentów, ludzie kupią każde g.. Może czasem warto się by było zastanowić czy opłaca się dać za gre 150zł, od wydawcy który oszukuje.
|
|
OK (Gość)
|
Czas dodania: 09.03.2010, 22:39
dobra, mogę się przerzucić na konsole, ale niech mi dadzą grać w GoW2 na myszce i klawiaturze, przecież pady są upośledzone do takich gier!
|
|
BoB (Gość)
|
Czas dodania: 10.03.2010, 08:29
"dobra, mogę się przerzucić na konsole, ale niech mi dadzą grać w GoW2 na myszce i klawiaturze, przecież pady są upośledzone do takich gier!"
Hmm sądzę ze to kwestia przyzwyczajenia ;), o gustach nie powinno się dyskutować ;P "tylko wtedy ostro zaczną pracować jak rozpracować konsole !! I na pewno to zrobią i znów bedzie to samo :D :D" Tak jak napisałem, może i zostaną rozpracowane, ale jeśli ustali się wysokie ceny nośników (np. Blu-Ray) to nie będzie sensu z zabawą w piratowanie. Problem rozwiązany? ;) "Jasne, a Nvidia i ATI będą stały i czekały co dalej." A zgadnij kto jest producentem grafiki do konsol... ;) "Jest dokładnie odwrotnie to przestarzałe graficznie konsole hamują fantazje developerów w tworzeniu nowszych efektów w grach z wykorzystaniem całej mocy bibliotek dx 11." Nie sądzę?! konstrukcja konsol różni się od PC. Gdzie w PC potrzebny jest znacznie mocniejszy osprzęt żeby obsłużyć to co w konsoli. Każdy komputer ma inną specyfikacje, i żadna gra na kompa nie będzie tak zoptymalizowana jak na konsoli. stąd ta różnica w sprzęcie ;)... btw. a pokaz mi jakakolwiek grę na PC która wygląda lepiej i chodzi płynniej niż GT5... (podkreślam również ze na PC nadal nie ma 7-rdzeniowych procesorów dostępnych dla mas) :) W świecie konsol jest jeszcze jeden wielki plus, to nie Ty optymalizujesz się pod gry kupując nowe karty grafiki itp... to gry optymalizują pod Ciebie :) |
|
shakal (Gość)
|
Czas dodania: 10.03.2010, 09:01
Znając życie zabezpieczenie polega na ściąganiu albo raczej odczytywaniu z serwera brakujących plików(np do rozpoczęcia misji) aby móc zagrać, tak więc ataki na serwer są po to aby te pliki wykraść. Brakujące pliki będą na komputerze to nie trzeba będzie się łączyć. Ale zastanawiam sie czy nie łatwiej będzie pozyskać te pliki w trakcie przechodzenia gry, gdy właśnie je odczytuje z serwera...
|
|
adk (Gość)
|
Czas dodania: 12.03.2010, 19:23
Z przykrością należy stwierdzić,że uczciwy nabywca gry nie moze sie cieszyc w pelni swoim nowym nabytkiem bo jacys JEBANI HAKERZY atakuja serwer ubisoftu...
1.nie chca wydac kasy(mimo ze cena jest w miare uczciwa...99zl..a musi sie ubi zwrócic kupa szmalu który wydali na te gre) 2.twierdza ze to nieuczciwe traktowanie graczy(smiech na sali)...w obecnej chwili ok 50procent graczy sciaga gry-To jest moi drodzy kradzież...czegos nad czym masa ludzi sie napracowala 3.dla wlasnych korzysci zaklucaja rozgrywke uczciwych graczy...którzy zaplacili a nie moga grac..(i jeszcze bezczelnie twierdza ze robia to dla graczy!) Ludzie jak nie rozumiecie ze takie rozwiazania sa konieczne to dla szacunku dla tych którzy zgodzili sie na takie mankamenty(ok, choc to troche nie uczciwe...(ale tylko dla uczciwych graczy!)to konieczne...przestancie nawiedzac serwer ubi i dajcie sie nacieszyc gra! |
|
adk (Gość)
|
Czas dodania: 12.03.2010, 19:40
Przepraszam za urzycie wulgaruzmu...ale ponioslo mnie gdy nie moglem odpalic gry...sory...watpie zeby to bylo przecazenie serwerów...to byl atak...ubi przewidzialo napewno duza sprzedaz tak wypromawanego tytulu jak ac2
|
|
amber (Gość)
|
Czas dodania: 13.03.2010, 08:03
Po doświadczeniach z Sacred2, omijam szerokim łukiem gry wymagające wchodzenia na serwery producenta. Na dziś to totalna porażka. Drugim problemem są DLC przy których też często trzeba szukać po różnych stronach sposobu ich uruchomienia.
|
|
gracz_AC1 (Gość)
|
Czas dodania: 17.03.2010, 08:48
Ja osobiście niecierpliwie czekam na usunięcie zabezpieczeń albo powstanie jakiegoś sensownego cracka omijającego zabezpieczenia.
Ten DRM to największa głupota jaką do tej pory stworzono. AC1 kupiłem i jestem z tego tytułu zadowolony, a gdy nadeszła pora na AS2 to... Dali zabezpieczenie tylko pod internet którego ja nie mam pod swoim komputerem. To jest żenujące, że Ubisoft odbiera możliwość nabycia swojego produktu uczciwym graczom. Na co oni liczą? Chcą pobić rekord należący do EA przy Spore - 16 milionów nielegalnych kopii ;-) |
|
rastafarai (Gość)
|
Czas dodania: 19.03.2010, 10:17
"Nie sądzę?! konstrukcja konsol różni się od PC. Gdzie w PC potrzebny jest znacznie mocniejszy osprzęt żeby obsłużyć to co w konsoli. Każdy komputer ma inną specyfikacje, i żadna gra na kompa nie będzie tak zoptymalizowana jak na konsoli. stąd ta różnica w sprzęcie ;)... btw. a pokaz mi jakakolwiek grę na PC która wygląda lepiej i chodzi płynniej niż GT5...
(podkreślam również ze na PC nadal nie ma 7-rdzeniowych procesorów dostępnych dla mas) :) W świecie konsol jest jeszcze jeden wielki plus, to nie Ty optymalizujesz się pod gry kupując nowe karty grafiki itp... to gry optymalizują pod Ciebie :) " DEBILU! NIGDY NIE OSIĄGNIESZ TAKIEJ GRAFIKI I WYDAJNOŚCI NA KONSOLI JAK NA PC!!!! POGÓDŹ SIĘ Z TYM!!!!! JEŻELI TWIERDZISZ ŻE TAKI EFEKT ZOBACZYSZ KIEDYŚ NA PS3 ALBO XBOX360 TO JESTEŚ W WIELKIM BŁĘDZIE I POWINIENEŚ IŚĆ SIĘ LECZYĆ!!! : http://www.youtube.com/watch?v=uEieu-OKVvs tyle na ten temat... a crack powstanie czy tego chcecie czy nie! jeszcze parę ataków na ubi i będzie crack! |