Czytasz dyskusję w temacie: News: Produkcja StarCrafta II kosztowała 100 milionów dolarów
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Produkcja StarCrafta II kosztowała 100 milionów dolarów Jak donosi najnowsze wydanie amerykańskiego Wall Street Journal, produkcja StarCrafta II kosztowała aż 100 milionów dolarów. Analitycy przewidują jednak, że koszty te bez problemu... |
|
Raziel (Gość)
|
Czas dodania: 17.07.2010, 18:54
czyli ich miesieczna wypłata od WoWa
|
|
Tommy-Ka (Gość)
|
Czas dodania: 17.07.2010, 20:06
Nie ma się co dziwić, że tyle kosztowała produkcja... ta gra jest niesamowita. W wersji beta zajrzałem chyba w każdy kąt w multi i każdy mi tyłek skopał bo najlepszy w micro nie jestem... ale już nie mogę się doczekać epickiej kampanii, a zwłaszcza mini-kampanii Protoss - Blizz nigdy w kwestii opowiadania historii nie zawiódł...
|
|
heh (Gość)
|
Czas dodania: 18.07.2010, 04:41
Hmmm czekalem 12 lat na ta produkcje !!! Jestem jednym z szczesciazy ktorzy moga sie cieszysc beta testem i poprostu mi glowe urwalo z jakosci tej produkcji. Jest wiele bledow na Bnecie jak brak czata czy kross regionow itp ale sam klimat gry poprostu pozostal. 12 miejsce w platynowej lidze jak narazie i probuje wbic sie wyzej ale jest bardzi ciezko. BTW Ghost i jego EMP przeciwko protosowi jest OP !!!!
|
|
Tommy-Ka (Gość)
|
Czas dodania: 18.07.2010, 11:37
Uwagę o duchu to na forach bnet powinieneś napisać, ale jak platynowa liga to hardcore... przed wyłączeniem 1 fazy ja byłem gdzieś w połowie złotej w obu 1v1 i 2v2.
Teraz, ponieważ został tylko tydzień testuję zachowanie różnych AI... ;> |
|
Imperator Truskawa (Gość)
|
Czas dodania: 18.07.2010, 12:47
Tyle kasy za tak słabą technologicznie produkcje dodatkowo przy otwartej becie, aby nie wykosztować się na beta-testerów? Fail blizzardzie fail. Jeszcze sama cena gry odstrasza, a sprzedawanie jej w 3 częściach n/c.
|
|
|
|
|
Czas dodania: 18.07.2010, 14:05
10 milionów gra, 90 milionów pizze, drinki i gaże dla prezesów.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać Ta gra wygląda nieznacznie lepiej od Warcrafta 3 i pewnie będzie miała jeszcze dziesiątki patchy więc nie wytestowana. Ale co tam, fanboye itak sikają w gatki i polecą dać 220 zł za 1/3 gry. Współczuje takim ludziom. |
|
|
kontestator (Gość)
|
Czas dodania: 18.07.2010, 17:38
Truskawa - były zamknięte beta testy, z których blizzard opublikował np. mecze Davida Kima (gościu to jedna z legend stara i razem z najlpeszymi na świecie dostawał kasę za zamknięte beta testy).
Thiefi - włącz warcraft 3, a później Starcraft 2 i zapewniam ciebie, że zobaczysz różnicę. Po pierwsze: żadna gra w historii Blizzarda nie powalała graficznie. Po drugie: Wystarczy, że zobaczy się usprawniony silnik graficzny w UMS'ach i od razu się wie, że gra sporo potrafi. Po trzecie: I co z tego, że 9/10 kosztów gry, to promocja, opłacanie PR i dyrekcji - każdy ma prawo zarabiać na dobrym produkcie. Założę się, że gdybyś miał na nazwisko Kotick, to postępowałbyś tak samo. Po czwarte: Nienawidzę activizion, ale kocham stara i już teraz widać, że poza bnetem, raczej gry nie skopali. |
|
leozNW (Gość)
|
Czas dodania: 26.07.2010, 14:00
kontenstator
Chyba nie wiesz co mówisz. David Kim legendą SC:BW? To poprostu pracownik Blizzarda... |