Czytasz dyskusję w temacie: News: PlayStation 2 nie gorsze od nowej konsoli Sony

PlayStation 2 nie gorsze od nowej konsoli Sony - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: PlayStation 2 nie gorsze od nowej konsoli Sony

Najpopularniejsza konsola do gier w historii? PlayStation 2 ze 153 milionami sprzedanych egzemplarzy. Wydawałoby się, że po takim sukcesie i w tyle lat od premiery, ta leciwa maszynka...

Czas dodania: 11.01.2012, 12:15
Co się dziwić nie możemy przeciesz palić na stosie starych konsol jak tylko wyjdą nowe w końcu je posiadamy i jest cacy mamy dużo gier do których można wracać a nie łatwo je oddać w obce ręce które mogą źle się nimi opiekować.... jeśli chodzi o mnie mam 2 i gram na niej od czasu do czasu w gry jeszcze z szaraczka......... cóż niektóre gry nigdy się nie znudzą a skoro nie potrzebują wahadłowca by je odpalić wystarcz PS2 które znakomicie się sprawuje.......
SATAN LOVES YOU!
użytkownik nie posiada awatara
Wit. (Gość)
Czas dodania: 11.01.2012, 12:58
Ten sprzęt po prostu się nie starzeje. Masa exclusiv'ów, a w tym cała masa perełek. Graficznie daje sobie doskonale radę, a przykładowe FF XII dawało po gębie swoją grafiką wyciskając naprawdę niesamowity wynik. Ta konsola to przede wszystkim radocha, której nie sposób zapomnieć.
Czas dodania: 11.01.2012, 13:04
@Wit.
z tym "doskonale" to bez przesady. Nawet najładniejsza gra z PS2 wygląda słabo na współczesnych tv. Ale jak się ma wysłużony kineskop, to faktycznie można nadal czerpać sporo radochy z gier poprzedniej generacji
Czas dodania: 11.01.2012, 16:23
Co ciekawe wczoraj znowu łupałem dobre 4 godziny na PS2 , PC i BOX patrzyły z niesmakiem :P A prawda jest taka ,że jeszcze można wygrzebać parę tytułów , które mają coś w sobie :)
Zombie fighter lev38
Czas dodania: 11.01.2012, 18:54
xguzikx ma rację z tą grafiką na dużych telewizorach, a na pewno na min.42 calowym widać pixele, które jednak po pewnym czasie tak jakby znikają, ze względu na przyzwyczajenie oczu do takiego widoku. Pamiętam jak kilka lat temu u kumpla grałem w Tekken Tag Torunament to wiem, że wtedy grafika była super, ale też i TV mniejszy o jakieś 20 cali, a teraz jak rok temu włączyłem sobie Tekkena 5, który ma lepszą grafikę od TTT to trochę odrzucił mnie pierwszy widok, ze względu na widoczne pixele, ale po jakiejś godzinie już nie zwracałem na to uwagi. Jedynie właśnie czego mi brakuje w PS2 to większej rozdzielczości w grach, ale wtedy Sony zapewne nie myślało o telewizorach większych niż 25 cali no i technologicznie nie dało by się tego osiągnąć.
Wit. (Gość)
Czas dodania: 11.01.2012, 19:41
@xguzikx

No tak. To prawda, że na wielu telewizorach jakość się nieźle psuje, ale też chodziło mi trochę o stosunek wieku do jakości i tego ile można wycisnąć z czegoś, co pozornie pokazało wszystko co miało do zaoferowania.
Czas dodania: 11.01.2012, 19:43
czasami mysle, czy nie sprzedać konsoli, ale wtedy mnie dusi w środku i mam przed oczami te wszystkie tytuły w które grałem, w które jeszcze nie grałem i powstrzymuje sie bo Ps2 to legenda
Why walk when you can ride?
http://img560.imageshack.us/img560/3659/201106081905573.jpg
Scisca (Gość)
Czas dodania: 11.01.2012, 20:39
Jak ktoś nadal nie ma PS2, to powinien kupić. To jest konsola, której zakup zawsze będzie uzasadniony.
Czas dodania: 12.01.2012, 10:47
PS2 slim to moim zdaniem najpiękniejsza konsola stacjonarna ever.
Malutka, leciutka, zabierasz ją do plecaka z eye toyem i robisz imprezę. Znikomy pobór prądu, bezstresowa obsługa, wszystko działa- po prostu ideał.

Mam nadzieję że Sony wydając PS4 wróci do źródeł i zafunduję konsolę lekką, małą i z osem który wgrywa się w kilka sekund (a nie pół minuty jak PS3) , nie będzie aktualizacji co 5 minut, głupiego i wolnego jak pracownik biurowy na kacy PSN (kpina żeby głupie trofea się kilkanaście sekund wgrywały) itd.
Po prostu niech wezmą przykład z PS2 lub Xbox 360 gdzie każda operacja jaką włączyć z menu działa uruchamia się w mniej niż sekundę. Po prostu PS3 ma siermiężny OS na wzór zawalonego Windowsa.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać
powietrze (Gość)
Czas dodania: 12.01.2012, 12:24
ludzie się potrafią bawić muhahaha ja preferuje troche inny zestaw PS2+WIADRO;) to idealna konsola do starych kineskopowych tv ale jak masz tv hd swoim pokoju staje się archaiczna aż boli ot co a xboxa nie kupie bo to uraga mojej inteligencji
Czas dodania: 12.01.2012, 13:35
ja preferuje troche inny zestaw PS2+WIADRO

mojej inteligencji

hmm
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...