Czytasz dyskusję w temacie: News:: Patch do GTA IV na PC-ty - zapowiedziany

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Patch do GTA IV na PC-ty - zapowiedziany

GTA IV w wersji na komputery osobiste okazało się bardzo problematycznym produktem. Nie dość, że sama gra wymaga potężnej konfiguracji, to jeszcze w przypadku Polaków - pojawił się...

Czas dodania: 06.12.2008, 10:31
Witam, dobrze, że wprowadzą tego patcha bo gra naprawde jest wymagajaca sam mam :
Core 2 Duo E4500 2,2GHz 4GB RAM Geil Black Dragon Radeon HD3870
Gram na Rozdzielczości 1024/768 na średnich detalach, w grze mam około 30-35fps lecz przy dużej żeźni spada czasami do 17-20 :) Gre Polecam Gorąco ale tylko dla ludzi z dobrymi sprzętami xD zobaczymy jak bedzie po wprowadzeniu patcha. Odemnie 9pkt/10
Czas dodania: 06.12.2008, 10:51
z tego co pamiętam wszystkie GTA (3,VC,SA) w chwili wydania miały problemy z doczytującymi się teksturami i obiektami, przynajmniej na słabszych komputerach)
Czas dodania: 06.12.2008, 11:28
Path i tak tu niewiele da. Poprostu wasze "Super" komputerki tego nie pociągną płynnie i tyle.
Czas dodania: 06.12.2008, 11:37
Witam, dobrze, że wprowadzą tego patcha bo gra naprawde jest wymagajaca sam mam :
Core 20 Okto Elo4500 24,2THz 4,2TB RAM Geil Black&White Dragon&Dog Radeon FullHD9870
Gre Polecam Gorąco ale tylko dla ludzi z dobrymi sprzętami xD
U mnie jest od 25k FPS do 1M FPS
Czas dodania: 06.12.2008, 12:19
haha dobre :D
gta ma podobno problem z dzialaniem na radeonach wiec dlatego masz tak malo fps
Czas dodania: 06.12.2008, 12:29
te zawyzone wymagania to czyste marketing :) podobnie jak przelozenie premiery na "chwile" przed mikolajem. z pewnoscia producent ma nie mala prowizje od sprzedarzy najnowszych ukladow graficznych NVIDII.... z ogromna niecierpiwoscia czekalem na najnowsza czesc gta zamierzalem nawet kupic nowa maszyne (core 2 duo 8400 geforce 9600gt ... ) ale widze ze na taki sprzecie nie pociagnie , przynajmniej nei z zadowalajaca szybkoscia. zeby tego bylo mala ponoc na piratach dziala mniej problematycznie...
mysle ze najwiecej na GTA IV przynajmniej w Polsce zarobia administratorzy platnych stron z torentami za rejstracje nowych uzytkownikow , czemu zreszta trudno sie dziwic .
Czas dodania: 06.12.2008, 12:35
Ja sam mam Intel Core2Duo E8400 @4GHz, 4GB corsair 1066MHz no i grafikę Saphira HD4870x2 i mi muli hehe ,tak że mam nadzieję że coś z tym zrobię bo narazie gra działa tylko na 1 rdzeniu ,nie obsługuję dwuch.
Czas dodania: 06.12.2008, 13:02
Witam wie ktoś czy jak ten patch wejdzie i kupię gre później czy wtedy ta poprawka będzie już w nowej wersji gry jeżeli naprzykład kupię w styczniu lub w lutym ??????
pozdro dla kolegów graczy
Czas dodania: 06.12.2008, 13:15
Witam wszystkich i mam ogromną prozbę czy ktoś wie co zrobić???? kupiłem GTA IV i po instalacji 2-dwóch płytek na końcu wyskoczyło mi że mam wpisać kod xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx i serie ? i tu jest problem.
O jaką serie chodzi ?
Proszę o pomoc!!!!!!
Czas dodania: 06.12.2008, 14:45
c2d e8500,2x2gb ocz reaper 1066mhz,gtx 280 i prawie wszystko chodzi na maxa ponad 25fps w 1280x1024, ale mnie to nie zadowala.Zje.... ta gre na pc i załuje ze kupilem oryginala.
Czas dodania: 06.12.2008, 18:16
To fakt:
2 procesory Core 4 okto 2THz,
2x 4TB Ram,
2 grafiki x860x4 w SLI3.0
do tego nano-dopalacz komórkowy,
wszystko zasilane z "Mini-atom Power" 18kW a i tak się tnie :D
a napisali że na minimum powinno wystarczyć :/ XD

A tak serio, to oczywiście patch jak najszybciej i jak najbardziej wskazany.
Gdyby nie grudzień pewnie by tego nie wydali bo to chyba jakaś pre alfa jest.
Czas dodania: 06.12.2008, 21:26
Heya ja mam konfiga Quada 2,4 4 gb ramu + geforca 260 i gram w 1200x1024 na high high i ejst wporzadku dobrze smiga czasami chrupnie gdzieniegdzie i tyle ogolnieejst ok ale fakt nie obsluguje 4 rdzeni:/:/ chujnia i lipton z tym msuza zoptymalizowac cos czekam !!!!!
Czas dodania: 06.12.2008, 22:34
emuworld <- kolejny fan-boy debil :) Licz się z tym "konsolowcu" że my mamy ładniejszą grafikę w GTA IV niż te wasze konsolowe badziewie, a komputer mam bardzo dobry. napewno parametrami przewyższający kilkakrotnie twoją marną konsolke :)
Czas dodania: 06.12.2008, 22:43
Najpierw poproś rodziców o słownik pod choinkę.
Czas dodania: 07.12.2008, 04:05
mi chodzi płynnie na średnich ustawieniach, zato wywala mnie do windowsa.. mam naprawde dużo błędów.. mam nadzieje że je naprawią bo nie da się grać :/
Czas dodania: 07.12.2008, 14:54
GTA IV powinno wyjść za miesiąc dwa jak je dopracują lecz wszyscy producenci wydaje gry teraz by ludzie kupowali je jako prezenty i zgarniają wielką kasę. Rockstar przynajmniej stara się coś nowego w grach robić nie tak jak EA wydając Fife czy nowego NFS. Odcinają tylko kupony za odświeżanie starego produktu.
Szkoda, że takie są problemy w multi :( ale R* wyda patcha jednego czy dwa i większość błędów poprawią.
E8500 3,16GHz 4GB Ram 9600GT 1GB i poza małymi wyjątkami chodzi bardzo dobrze.
Czas dodania: 07.12.2008, 15:19
Dla mnie to jest żenada kupywać kompa za 4-5 tysiakow z porzadnym zasilaczem i grafika ;] nie lepiej kupic xboxa 360 elite + gta IV ? ;] mniej pradu pozera niz PC i nie jest duzy wydatek 1000zł za ta cene nie kupisz dobrej karty graficzej do PC. Dla mnie to jest bez sensu robia teraz takie gry tak zeby ludzie tylko kupywali sprzet z gorej polki a Nvidia jak i AMD tylko na ludziach zarabiaja przez te gry ;] Przemyslcie sobie to ja tam mam xboxa 360 elite i gta IV chodzi płynnie w jakośći HD Ready :) i bez problemowo. Pozdrawiam fanów GTA IV.
Czas dodania: 07.12.2008, 16:07
seba, dla dziecka albo kogos kto uzywa tylko pc do grania nie ma roznicy, ale dla ludzi ktorzy sza zmuszeni do ptacowanie na kompie, albo lubia sie zajmowac grafika/muzyka/lazenie po necie, to pc to jedyy wybor ;]
robia takie gry zeby ludzia sie podobaly, ja jestem zadowolony z tego ze kolejne produkcje popychaja rozwuj kart graf do przodu, gdyby nie to mielibysmy teraz 2x gorsza grafe w grach, niestety drogie podzespoly to cena rozwoju ...
Czas dodania: 07.12.2008, 20:56
Nvidia wydało nawet sterowniki w związku z tą gierką..tyle, ze ot nic nie daje..gre mi wywala do widowsa..wystarczy przyspieszyc i w cos przywalic...albo za syzbko zachamowac i albo sie tnie..albo wywala do windowa/ wylacza kompa nawet!!!..masakra..a specjalnie kupiłem oryginał:(..a wcalen ie mam słąbego sprzętu..dopiki nie probuje sie zderzac czy jechac ponad 20 km/h to jest w miare..ale i tak po pewnym czasie wywala:/:(
Czas dodania: 07.12.2008, 23:47
1. Można mieć komp do pracy, muzyki, grafiki... a do gier konslolke... ale ja lubie grac na kompie :)
2. Fakt.. za grafike trzeba dac tyle co za konsolke i to jest przegiecie
3. troche przesadzaja producenci z tym parciem na grafike... to sie ma nijak do grywalnosci, wystarczy porownac np diablo 2 czy gothic 2 do dodatku do gothica 3 czy nudnego (dla mnie) FarCry 2 :)
4. Conor1---> pograj troche i sprawdz temp na grafice i cpu. Wylaczanie sie kompa... moze byc przegrzewanie sie.. no ew zasilacz nie wyrabia na napieciach :)
Czas dodania: 08.12.2008, 09:13
Pentium D 2,8Ghz, 2GB Ram, GF9800GT 512, legalna winda z sp2 i GTA kupione w sklepie. Śmiga bez większych problemów. Gram na 1280x1024 przy najmniejszych detalach i jest nieźle, na 1024x768 gra chodzi bez zgrzytów.

Dlaczego pisałem o legalności? Sporo znajomych ściągnęło grę z Rapid'a i wgrali jakieś badziewne cracki. Nie dziwne że teraz narzekają na forach dyskusyjnych że to i to im nei chodzi.
Zgadza się gra ma trochę bubli ... ale działa.

1) Nie wywala do windowsa
2) Multi działa bez problemow.
3) Doczytywanie tekstur mialem tylko jak ustawiłem wczytywanie obszaru i detali na minimum.
4) Games for windows Live działa, SocialClub działa.
Czas dodania: 10.12.2008, 14:09
witam,

moj sprzet to
c2d e8200 @ 3,0ghz
2x1GB OCZ @980mhz
8800GT galaxy

gram na 1440x900 na detalach prawie minimalnych ale przynajmniej nie przycina
mam srednio okolo 40 fps
problem jest jedynie w multi
po pierwsze aby w ogole grac trzeba bylo stworzyc konto Game for Windows - Live i podac lokalizacje jako USA bo z Polski nie dziala
po drugie, jak przechodze w multi na Custom Match i wybieram rodzaj rozgrywki z listy dostepnych pisze LOADING i za chwile mam komunikat "you have been removed from the game" czy cos takiego

mam nadzieje ze w pathu to poprawia.
Czas dodania: 11.12.2008, 14:03
Witam!
Właśnie jestem po 1 dniowym byciu z gta4.
powiem tak... czegoś takiego to jeszcze nie widziałem. przeszło ponad moje najśmielsze oczekiwania.
Mam config: athlonx2 4200, 2 GB 677, Zotac GF 9600 i na prawie max detalach 1200-1000 chodzi płynnie bez zacięć.
Mnie wprawiło w osłupienie parę rzeczy:
1. miasto w pełni 3d, postacie zyjące swoim zyciem, spolecznośc i otoczenie w pełni samodzielne - poprostu bajka, ludzie na ulicach rozmawiaają w róznych językach polski, rosyjski, i inne slangi
2. prowadzenie samochodu - tylnio napędówki, 4/4 i przednionapędowe czuć różnicę i to ogromną.
3. uszkodzenia samochodów najwyższej jakości której nie powstydziłby się nawet race driver Grid
4. muzyka niesamoiwta
5. ogromne możliwości swobody gry
6. grafika niesamowita
Powiem tak: widziałem i fallout3 i farcry2 ale gta bije je na łeb. chociaż od fallouta niewiele lepsza.
Gta najlepszą produkcją roku 2008..
Tyle RObakko
Czas dodania: 11.12.2008, 17:27
Hmm, kolega akniec chyba z Rockstara......
Doprawdy niewiem co wspólnego ma informacja, że np.

"ludzie na ulicach rozmawiaają w róznych językach polski, rosyjski, i inne slangi"

z tragiczną wręcz optymalizacją kodu gry?

Faktem jest, że mamy prawdo czuć się GTA IV zwyczajnie zawiedzeni, tyle miesięcy oczekiwania od premiery konsolowej wersji, kilkukrotne przenoszenie terminu wydania jej na PC, i otrzymujemy bubel! Przypomina mi się Gothic III.......
Czas dodania: 15.12.2008, 10:54
o jezu az tak zle? a chcialem sobie kupic na piecyka...

patche nic nie pomagaja?
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...