Czytasz dyskusję w temacie: News:: Nowy Top Secret już za niecały tydzień

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Nowy Top Secret już za niecały tydzień

Grudniowy numer Top Secret pojawi się w kioskach w najbliższy wtorek. Mimo nienajlepszych wieści o sprzedaży tego miesięcznika my wciąż mocno wierzymy, że Martinez, Alex i spółka odniosą...

Czas dodania: 22.11.2002, 09:51
NIE ROZUMIEM JAK TO JEST MOŻLIWE ŻE CORAZ M,NIEJ GIER WYCHODZI NA PC I POJAWIA SIĘ CORAZ WIĘCEJ MIESIĘCZNIKÓW.A O KONSOLACH SA RAPTEM 2 A GIER WYCHODZI MASA-I TO SUPER GIER
Czas dodania: 22.11.2002, 09:55
Nędza do bólu, niech oni sie już zapakują i wyjadą z rynku !
Czas dodania: 22.11.2002, 10:15
Pamietam Krzysia... Atari gora! :)... szkoda czlowieka :((((
Czas dodania: 22.11.2002, 10:16
Nie przypadł mi do gustu ten magazyn
lecz ten numer zapowiada sie dobrze.
ja tam sie ciesze z broken sword 2 (sic!) juz chciałem zamawiac a tu patrze bedzie w gazecie. niezłe pełne gierki nawet. ten numer KUPIE.
Czas dodania: 22.11.2002, 10:35
Hehe... a na GoL pisza, ze TS wyszedl juz dzis do kioskow :) Fajne rozbieznosci - 7 dni roznicy pomiedzy dwoma serwisami :)
a tk btw - numer podwojny (tzn na grudizen i styczen, choc objetosciowo bez zmian) - czyzby poczatek konca?...
Czas dodania: 22.11.2002, 10:44
U mnie w kiosku nie ma ;(. No ale moze trefny. Albo to GOL sie myli
Czas dodania: 22.11.2002, 11:34
Martinez napisał na naszym forum co i jak. Wklejam tutaj, coby oszczędzić zachodu

"Najbliższy numer jest grudniowo-styczniowy, to znaczy:
- ma tyle samo stron i wszystkiego, plus dodatkową grę na CD
- kolejny ukaże się jako lutowy, ale oczywiście w styczniu

Powody i okoliczności:
- TS sprzedaje się świetnie wśród core-targetu (tzw. hardcore'owcy), ale za słabo wśród nie-hardcore'owców (tzw. dzieciarnia). Powoduje to, że wyniki są niższe od zaplanowanych i przyszłość pisma nie jest jasna
- TS jest za mało znany (niestety! postarzeliśmy się!) i dłuższa niż 4 tygodnie ekspozycja w kiosku może pomóc

Jeśli sytuacja się nie poprawi, to TS będzie miał kłopoty i my też.
Niestety, wspaniały odzew graczy takich jak my, - nie przełożył się na reakcję tzw. dzieciarni. To za mało, żeby utrzymać pismo.
Może robimy za ambitnie, za mądrze i za ładnie? Albo za głupio i za brzydko? W każdym razie TS2 na pewno zaproponuje zupełnie nowe rozwiązania rynkowe, chociaż merytorycznie pozostanie taki jak jest. Ale o tym wiedzą nieliczni, którzy wysilają się na czytanie :)
Czas dodania: 22.11.2002, 12:10
druga gra ekonomiczna w tym magazynie fajnie może kupie ale tylko dala gry bo reszta (recenzje, zapowiedzi) w tym magazynie mi się nie podobają (wole np. Clicka lub Playa
Czas dodania: 22.11.2002, 14:08
a mi sie to czasopismo bardzo podoba, pierwszy numer przegapilem(tzn. poza reklamami nie mialem stycznosci), drugi mnie zaciekawil i sie podobal, a trzeci na 100% kupie, chocby dla Broken Sword, a poza tym baedzo podoba mi sie sama gazetka, choc recenzje powinny byc conajmnniej na 2 strony, no i oprawa graficzna jest mila dla oka. tak trzymac chlopcy!
Czas dodania: 22.11.2002, 14:13
Sluchaj Cobitus, takie teksty, ze niby nie czytamy, bo co na przyklad nie umiemy czytac?, to sobie mozecie w redakcji do siebie sadzic. Jestescie nieudacznikami, a graczy obrazacie, zeby swoje stresy odreagowac? Nauczcie sie ciekawie pisac, to moze bedzie to ktos chcial czytac.
Czas dodania: 22.11.2002, 14:19
obawiam sie ze dlugo nie pociagna...
Czas dodania: 22.11.2002, 14:20
Nie podoba mi sie to ciagle epatowanie martyrologia. My z pierwszego polskiego czasopisma o grach, madrzy cudowni i wspaniali. Piszemy dla was prawdziwych starych graczy. Mlodzi nas chyba nie rozumieja, moze sa zbyt glupi? Dlaczego nas nie chca? Nie dla siebie prosimy - kupcie nas dla Polski:), jest tyle czasopism w kazdym wlasciwie to samo. Po co w ogole jeszcze kupujemy - jesli potrzeba opinii, recenzji i porad to jest przeciez tyle darmowych serwisow.
Czas dodania: 22.11.2002, 14:44
Do wszystkich młodych oburzających się na tekst Martineza (tak, Martineza, drogi gamblerze, radzę uważniej czytać) - termin "młokos" bynajmniej nie dotyczy wieku.
Czas dodania: 22.11.2002, 14:47
Hardkorowcy??? Dzieciarnia???
A w redakcji same lamy siedza!!!!!!!!!
TOP SECRET SUXXXXXXX
Czas dodania: 22.11.2002, 14:53
TOP SECRET bardzo mi się spodobał. Podstawą tego magazynu, są naprawdę dobre teksty a nie obrazki jak w innych czasopismach. Przykro mi się robi gdy widzę, że większą wagę przywiązują do screen'ów i zawartości płyty niż do jakości tekstów !!! Mam nadzieję, że Top Secret przetrwa !!!!
W przeciwnym wypadku nie będę miał co czytać. Na pewno nie kupię magazynu z obrazkami !!!!!!!!
Czas dodania: 22.11.2002, 15:20
Zadziwia mnie to, że moderatorzy przepuszczają w komentarzach wyzywania od lam... konstruktywna krytyka jest mile widziana, ale na pieniackie kwakanie nie mamy zamiaru reagować.
Czas dodania: 22.11.2002, 15:26
Będę bezczelny - TS ma ciut za długie artykuły ale pod względem literackim (tj. jak jest napisany) bije CDA o głowę a jest nie gorszy od ŚGK. CDA jest kupowany chyba wyłącznie dla dołączanych płytek bo czytać to się tego nie da. A juniorzy (mam w pamięci ankietę o wieku zwiedzających ten portal) mający pretensje, że się ich obraża niech zadadzą sobie pytanie kiedy i ile przeczytali KSIĄŻEK. I to nieważne czy to średnie jakościowo fantasy czy coś z wyższej półki (pewne standardy trzeba znać, choc nie ma obowiązku ich lubić). Bo jeżeli "dla ludzi" są dla nich pięć zdań z topowym słownictwem jako recenzja - no coż to ja się sprzeczał z takim poziomem "literackim" nie będę.
Czas dodania: 22.11.2002, 15:34
Za duzo kofeiny? :)

Poza tym TS tez jest z obrazkami - wiec widze tu pewna logiczna sprzecznosc :).
Czas dodania: 22.11.2002, 18:01
Top Secret jest spoko. Fajny papier , rezenzje. Po prostu cool.
Czas dodania: 22.11.2002, 20:13
top sekret jest wypas!!!
Czas dodania: 22.11.2002, 20:20
Jak dadzą w tym Top Secret jakieś dobre wyscigi (podkreślam: DDOBRE!) to wtedy kupię
Czas dodania: 23.11.2002, 00:33
Jeszcze nie miałem styczności z poprzednimi numerami pisma. Ale ten najnowszy kupię dla gry Broken Sword 2. Dobry wybór.
Czas dodania: 25.11.2002, 09:05
Cubituss

A nie dziwi cie, ze moderatorzy na innym forum puszczaja "CDA to g***o" itd? :)
WOlnosc slowa i w ogole - jak widac - obowiazuje :P.
Czas dodania: 27.11.2002, 13:28
Trochę ten kometarz red. naczelnego TS mnie zniesmaczył. Mam już parę latek na karku i czytałem jeszcze stare dobre TS. NIe przypominam sobię by tam kiedyś mlodych czytelników nazywano dzieciarnią. Teraz wydaję mi się że jest to poprostu chamstwo, aby tak traktować czytelników.Niech sobie panowie redaktorzy przypomną kto czytał ich "wypociny" za czasów TP, albo SS. Wtedy ja też byłem dzieckiem i jakoś umieliście trafić do mlodych i starszych. Nie można obwiniać innych za swoje nie powodzenia bo to jest właśnie dziecinne! I jeszcze jedno SS padło, NSS padło, TS też chyba padnie. Czy mi się zdaje czy tylko ja widze tu jakąś prawidłowość? Poprostu nie umiecie dotrzeć z pismem do różnych grup wiekowych, a to powinna być podstawa pisma. Na rynku jest już wiele czasopism nie to co na początku lat 90. Teraz jest ostra konkurencja i wygrają najlepsi. Jakoś ŚGK znalazło swoich wiernych fanów i jest już z nami przez wiele lat(tak samo CDA tylko z mniejszym stażem).WIęc myśle że zwalanie winy na czytelników to poprostu brak talentu w prowadzeniu magazynu i nieumiejętność walki.Aha i jescze coś pozdrówka dla Gulasha z N+ wiedział kiedy zwiać z SS :) .
Czas dodania: 28.11.2002, 23:50
A dla mnie Top Secret to kompletna porazka. Pamietam dawnego TS - tamto pismo mialo swoj klimat, cos co powodowalo, ze czekalo sie z niecierpliwoscia na kolejny numer. Teraz tego brakuje. Co z tego, ze calosc fajnie wyglada - swiecaca okladeczka, bielutki papier i eleganckie strony w srodku. Zaczynam czytac i robi mi sie niedobrze - wszystko jakies kompletnie sztuczne i nadmuchane. Zupelnym przegieciem sa zas teksty "jacy my to nie jestesmy wspaniali, bo za nami sa wieki tradycji i wszyscy zyjacy gracze w Polsce..." Co to? Partyjna propaganda? Nie wiem jak innych, ale mnie takie rzeczy zniechecaja.
Top Secret mial byc wielkim wydarzeniem w swiecie czasopism o grach. Na razie ma szanse stac sie zwyciezca w kategorii "klapa roku". No, chyba ze redakcja sie opamieta i zaproponuje cos nowego, swiezego i wlasnego. I skonczy z ta radiomaryjno-komunistyczna retoryka.
Czas dodania: 28.03.2003, 21:39
Czy znacie kody do tej gry??? Nie mogę się uporać z misjami. Z gory dzięki.
P.S gra jest swietna :-]
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...