Czytasz dyskusję w temacie: News: Nowe informacje o LA Noire

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Nowe informacje o LA Noire

Magazyn Game Informer opublikował garść informacji na temat nowej produkcji Rockstar zatytułowanej LA Noire. W październiku zeszłego roku dowiedzieliśmy się, że głównym bohaterem będzie...

Czas dodania: 08.02.2010, 11:18
a skad info, że mamy do czynienia ze "skorumpowanym" gliną
fragment z IGN:
"You play as Cole Phelps, a beat cop looking to clean up the streets of L.A. It won't be easy, seeing as how the L.A. police force is mired in corruption from top to bottom."
tutaj jest mowa o skorumpowanej policji, która nie ulatwi zadania Phelpsowi czyli bohater raczej będzie poza tym układem
wracajac do samej gry - cieszy to, że unikają porównań do GTA i wygląda na to, że nacisk będzie kładziony raczej na prowadzenie śledźtw i interakcje z NPCami, a nie strzelenie i samochodowe pościgi
Obrazek

mój blog: http://gametarium.blogspot.com/
użytkownik nie posiada awatara
polander (Gość)
Czas dodania: 08.02.2010, 11:21
Gra miała być exclusivem na PS3 i z tego co czytałem nie jet potwierdzona na inne platformy przez twórców a jedynie przez redaktora jakiejś gazety o grach. Jednak jest to bardzo prawdopodobne
Zetkowny (Gość)
Czas dodania: 08.02.2010, 11:53
Cytat z game informera: "a part of corrupted LAPD" - więc można na dwa sposoby to rozumieć - to że IGN tak to napisało jeszcze o niczym nie świadczy.
Czyli w sumie albo może byc skorumpowany albo i nie. MOże był w układzie i postanowił przestać w nim być? Mają nim też targać wspomnienia z drugiej wojny światowej, itd. - podsumowując, nie wiemy jaka będzie fabuła. Możemy analizować na podstawie informacji, tak jak to zrobili panowie z IGN i WP :)
Czas dodania: 08.02.2010, 13:41
analiza, analizą, ale własne wnioski trzeba raczej oddzielać od treści właściwego newsa - nawet jeśli uznamy, że faktycznie nie ma oficjalnego info na temat "moralności" głównego bohatera (nie mogłem znależć tego artykuły na GI)

na tę chwilę to wg IG wcielamy się w skorumpowanego policjanta, a wg IGN i kilku innych serwisów w glinę działającego na przekór skorumpowanym
przedstawicielom prawa
a to dość znacząca rozbieżność (o ile jakiekolwiek info na tym etapie można nazwać "znaczącym")
po prostu pojawia się pytanie gdzie kończą się suche fakty, a gdzie zaczyna interpretacja autora newsa - ot taka moja mała uwaga
Obrazek

Zetkowny (Gość)
Czas dodania: 08.02.2010, 14:10
Tak naprawdę, to dyskusja na ten temat jest akademicka, bo skąd wiemy, że "większość serwisów" nie przepisała od IGN. którzy tak zinterpretowali. Trzeba poczekać na więcej informacji.
Czas dodania: 08.02.2010, 16:39
pełna zgoda - dlatego mi nie chodzi o ustalanie "prawdziwej wersji" bo w najbliższych dniach szykuje się wysyp tego info więc prędzej czy później to się wyjaśni - chodzi o sam fakt podawania newsów
Obrazek

obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...