Czytasz dyskusję w temacie: News: Nieczyste zagrywki #116 - Tak będzie wyglądał Internet!
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Nieczyste zagrywki #116 - Tak będzie wyglądał Internet! Przyjrzyjcie się dobrze, bo tak będzie wyglądała przyszłość. Przyszłość, w której w Internecie można napisać to, co się chce i tylko wewnętrzne zasady przyzwoitości i dobrego smaku... |
|
Czas dodania: 25.01.2012, 19:46
Też przeszedłem Modern Warfare na weteranie w piżamie... Przyłączam się do czekania na Maxa Payne'a, mnie też podoba się zaprezentowany gameplay i wizerunek a la Bruce Willis. Swoją drogą, Expendables 2 będzie PG-13, bo taki był warunek Chucka Norrisa na wystąpienie w tym filmie (a w każdym razie tak mówił w wywiadzie na TVN). Pozdrawiam i czekam na opowieści o piwniczce (to ja wspominałem, że brakuje mi ich ;) )!
|
|
|
Turbokaloryfer (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 20:03
Co do Valve to zupełnie nie rozumiem dlaczego mieliby cokolwiek ujawniać. Z tego co pamiętam to ostatnio, kiedy prezentowali HF'a 2 na E3, to padła zapowiedź, że gra ma wyjść za miesiąc (to się nazywa hype ;d). Wiadomo w końcu im się trochę nie udało dopiąć terminów i gra wyszła rok później ;]. Ale mimo wszystko - co jeśli chcą znowu powtórzyć taką akcję i Gabe Newell wyjdzie na E3 na scene i powie, że nowy hl ukaże się za miesiąc... albo za tydzień... albo za godzinę będzie na Steamie. OMG! :D. W każdym razie - czy mają sobie popsuć całą akcję marketingową tylko dlatego, że ludzie chcą mieć wszystko tu i teraz? Swoją drogą wydaję mi się, że takie roszczeniowe podejście do życia jest spowodowane tym, że żyjemy w coraz bardziej socjalistycznym społeczeństwie, ale to już zostawiam na inną rozmowę ;/.
|
|
Czas dodania: 25.01.2012, 20:11
@Turbokaloryfer
Tu nie chodzi o konkretną datę premiery nawet, tylko o proste tak/nie w sprawie, czy gracze mają w ogóle czekać na Half-Life 3. |
|
|
Czas dodania: 25.01.2012, 20:15
Dominiku wstyd!!!
Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem odcinek 0 i to prawda, mówicie tam o Faloucie MMO, o tym że firma Interplay to nie to samo co kiedyś. Tłumaczycie tam jak wygląda umowa pomiędzy tymi firmami i jakie Dominik ma problemy grając w Fallouta. ALE Nie mówicie tam że Interplay kłóci się z Bethesdą tylko po to żeby jeszcze więcej kasy wyciągnąć. Więc nie był to dobry odcinek do udowodnienia jaki to Michał mądry! Rozczarowałem się Dominiku twoją inteligencją i wiarą w mojego skilla. |
|
|
mk (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 20:26
Ej a mieliście w ostatnich dniach taka sytuacje ze gra wyświetla wam regulamin, mimo że już kiedyś go zaakceptowaliście ? Tak mi się przypomniało gdy tomek wspomniał.
|
|
|
|
|
Turbokaloryfer (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 20:26
@Moloh
Tak, ale ja nie mówiłem o konkretnej dacie premiery, chodzi właśnie o to, że samo ujawnienie faktu, że gracze "mogą się spodziewać" Half-Life'a 3 od razu eliminuje efekt zaskoczenia, który być może chce osiągnąć Valve. Oczywiście nie mówię tego ze 100% przekonaniem, tylko sobie gdybam, żeby zaznaczyć, że to nadal sprawa dyskusyjna. |
|
Czas dodania: 25.01.2012, 20:50
@Turbokaloryfer
Wybacz, zasugerowałem się tym przykładem z E3 i tym wydaniem Half-Life 2 po miesiącu. IMHO przesadzili z czekaniem, i jeżeli nie pokażą czegoś naprawdę rewolucyjnego, to reakcja graczy będzie moim zdaniem mniej więcej taka: "o, nareszcie H-L3. data premiery... za dwa lata, aha, spoko, spoko. co tam dalej za newsy... O KURCZE JA PIERDZIU, FUTURE WARFARE!!!!!111oneoneone". Oczekiwania po takim czasie będą ogromne. |
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 21:28
ty, micho, nie jechali po tobie to może ja...
weź popracuj coś nad wymową, bo u mnie zajęcia z fonetyki oblejesz aha, i amerykański akcent jest dla wsioków modern [ˈmɒdən] warfare [ˈwɔːˌfɛə] world [wɜːld] war [wɔː] jest tam gdzieś "r"? ;) |
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 21:37
o dominiku i tomku bym zapomniał, ale mają przynajmniej pół wymówki
half [hɑːf] |
|
Czas dodania: 25.01.2012, 21:51
O, nie wiedziałem, że kolega po fachu słucha. Będę się starał wtedy, co by Twoich anglistycznych uszów nie psuć.
Ty budda, ja już zajęcia z fonetyki zaliczyłem niejedne! "R" w amerykańskiej wymowie nie jest wieśniackie. Wieśniackie jest uważanie, że ten co nie mówi "r" po spółgłosce jest w jakiś sposób lepszy od tego, co mówi. Ale nie przejmuj się, z tego się wyrasta, też tak miałem. Poza tym w takim słowie jak "warfare" swobodnie można skrócić drugą sylabę do pojedynczego "szła" jak się mówi szybko, a nie przemawia do brytyjskiego parlamentu. |
|
|
Czas dodania: 25.01.2012, 21:58
Hell yeah godzinny podcast:D
|
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 22:09
szły na maxa mejt ;)
ale erów nie daruję za rzyć, nie da się ludzi uświadomić, że ich tam nie ma |
|
Czas dodania: 25.01.2012, 22:55
to wszystko co piszecie jest bardzo ciekawe...
tak, czepiam się, bo lubię :)ale ja się Was pytam... czy oglądacie El Clásico ??? no proszę państwa?!??!?!?!? polecam, bo pierwsza połowa...boska można by powiedzieć fantastic, bez "r" i się nudzę :p |
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 23:07
ee, nie mogę patrzeć jak real znowu marnuje wszystkie szanse i kończy się 5-1 :/
ale postawiłem, że bramkę strzelą :) i sprawdzam relację między bitwami, odłamkowym! |
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 25.01.2012, 23:47
ku... wygląda na to, że to najlepsze gran derbi (za mourinho) i akurat pierwsze, które olałem :/
it's always like that, isn't it :/ |
|
Czas dodania: 25.01.2012, 23:59
@budda....
tak, czepiam się, bo lubię :)żałuj synu, żałuj świetny mecz, od początku byłem za barcą, wiec do ostatnich sekund gryzłem paznokcie... i się nudzę :p |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 05:20
Trochę Was Sz. P. Redaktorzy nie rozumiem. Ale od początku. Wydaje mi się, że jesteście dość dojrzałymi graczami - nie fanboyami, nawet Tomek (może poza pavelo, bo to przecież fanatyk ff). Więc po co kłócicie się o duperele, które po pierwsze nie mają znaczenia, a po drugie obie strony się mylą :)
Chodzi mianowicie, o to która strzelanka miała bardziej istotny wpływ na rozwój fps-ów. Odpowiedź: ani jedna, ani druga. Oczywiście, są to udane produkcje. Dominik ma rację, że w H-L2 po raz pierwszy wykorzystano na taką skalę fizykę i nawet uczyniono z niej element gameplayu. Ale to tak, jakby udowadniać, że Doom 3 wywarł olbrzymi wpływ na rozwój strzelanek, bo w nim pierwszy raz na taką skalę pokazano dynamiczne cienie liczone w czasie rzeczywistym. Każdy pamięta, że taki był design Dooma 3 i że był to pokaz nowej technologii, która dziś jest powszechniej stosowana. Ale na to jak rozwijały się strzelanki, większego wpływu to nie miało. Mam tu na myśli obraz całościowy. Może zapodam parę przykładów: 1. Dlaczego strzelamy w multi: bo był Doom na IPX lub Novell, potem Q1 2. Dlaczego mamy skrypty: bo H-L (wg mojego reaserchu był pierwszy w używaniu skryptów na taką skalę) 3. Dlaczego modna była WW2: bo MoH: AA 4. Dlaczego modna być WW2 przestała: bo CoD 4 5. Dlaczego mamy epickie bitwy w B3: bo było Tribes I tak dalej. Wg mnie system osłon z GoW to jest element wpływowy. A nie bullet-time, którego jest tyle w grach, co kot napłakał. I nie, Tomek, kolejne części Fear się nie liczą. Poza tym, to Max Payne i tak pierwszy wykorzystał to w grach. A jeśli chodzi o strzelanki, to dobrze, że gadacie o nadchodzącym Bioshocku, o nowym Max Payne (ale będzie rozpierducha). Jest też nowy filmik z Syndicate. Lubię to. Żeby tak jeszcze chcieli zrobić Shogo 2 zamiast F4er... Ogólnie odcinek dobry, pełen treści i wesołych momentów. Nawet foch się trafił, tym razem Dominika. Może w przyszłym tyg kolej na Michała? Pzdr \m/ |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 08:54
Całkiem udany odcineczek.
Na Darksiders się nie wyznaję, ale Śmierć jest najbardziej cool wśród jeźdźców apokalipsy. Dowód: twórczość Terrego Pratchetta. Dziękuję. Poważnie zaś - dotknie każdego, obchodzi każdego - więc i w sztuce są do niej miliony odniesień - jaka jest, czym jest ... Przywołanie tego obrazu w grze to potencjalny sukces ale i możliwość ogromnej wtopy, jak się zrobi to źle. Dla mnie najlepszy przykład współczesnej zabawy ze śmiercią Sandman - gdzie Death - była chyba najciekawszą postacią, z jednej strony tak odmienną od kanonu - z drugiej, genialnie się wpasowującą w tą rolę. BTW: Freddy Mercury, to nie był przypadkiem ten kolo, co przerabiał dzingle puszczane w przerwach meczów hokejowych na piosenki? |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 09:21
Dwa teksty mnie rozbroiły :D
"Daj chłopaki skończyć" by Michał ~"Ja się nie boję poziomu trudności, bo będę grał na konsoli" by Tomek ACTA srakta :P XD |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 09:22
"Daj chłopakowi skończyć" miało być :P
|
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 09:48
@budda
Hiperpoprawność much? Podcastu nie nagrywamy po angielsku tylko po polsku, więc naturalne jest, że unga unga umpa umpa nie chcemy mieszać fonemów, nieee? |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 09:59
Dobry odcinek (jak każdy zresztą).
Muszę się zgodzić, że HL1 jest grą większą i zdecydowanie ważniejszą. Pamiętam jakie ogromne wrażenie robiło (przynajmniej na mnie) już samo intro, które było zupełnie inaczej zrobione niż w innych grach. Od samego początku gra miała ogromną immersję. Gracz nie sterował Gordonem, graczy BYŁ Gordonem, gracz przyjeżdżał do pracy, robił eksperyment, przeżywał wybuch, zakładał kombinezon. To było coś niesamowitego, czego wcześniej przynajmniej ja w grach nie widziałem. Do tego wydaje mi się, że sztuczna inteligencja przeciwników też była w tej grze wyjątkowa jak na tamte czasy. Dwójka to nowy silnik, fizyka, fajny klimat miejscówek, ale już nie było takiego efektu wow jak w jedynce. |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 10:33
O to to to co powiedział Domek, przy okazji.
|
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 10:40
Też przeszedłem Modern Warfare na weteranie w piżamie... Załóżcie jakiś klub albo stronę na fejsbruku. |
|
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 26.01.2012, 10:49
@ domek & micho
winny się tłumaczy :) żadne to mieszanie, wystarczy r nie mówić a nawet jak r darujemy to zostanie half - tu się nie wykręcicie :śmiechdrevila: |
|
Czas dodania: 26.01.2012, 11:28
@"winny się tłumaczy"
To jedno z najgłupszych stwierdzeń w historii wszystkiego, tuż obok "wyjątek potwierdza regułę". |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 12:14
@"winny się tłumaczy" Dorzucam jeszcze "użyj gugla". Btw... opiniować film na podstawie wywodów michia... muehehe to jak opiniować gry na podstawie Zero Punctuation :)) Zalatuje abstrakcją. |
|
|
Czas dodania: 26.01.2012, 12:39
Niestety nie było nerki na którą skrycie liczyłem ale cóż i tak jest świetnie jak zazwyczaj!!
SATAN LOVES YOU! Ps:Może mały konkursik? Do wygrania przepocona piżama Tomka która odbyła z nim niezapomnianą podróż przez poziomy Modern Warfare na weteranie..... |
|
|
Turbokaloryfer (Gość)
|
Czas dodania: 26.01.2012, 13:14
@budda
"Winny się tłumaczy"? To mam coś dla ciebie - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Znasz może? :) |
|
budda (Gość)
|
Czas dodania: 26.01.2012, 13:54
@ winny
dlatego jest uśmieszek za tym czymś a wyjątek jest dużo głupszy nadgorliwość nigdy nie używam (to najgorsze z nich) anyway, point stands - half nie usprawiedliwicie, muahahaaa a tak w ogóle to mała wprawka z erystyki nikomu nie zaszkodzi :) |