Czytasz dyskusję w temacie: News: Modern Warfare 2 wycofane w Rosji
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Modern Warfare 2 wycofane w Rosji Według informacji, które pojawiły się wczoraj w Internecie, konsolowe wersje Call of Duty: Modern Warfare 2 zostały wycofane ze sklepów w Rosji z powodu kontrowersyjnej misji na lotnisku,... |
|
Yareku (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 11:02
Przegięli tą misją. Jak zobaczyłem co się tam dzieje, to tylko padło głośne z moich ust: "co to k**** jest?". Wcielili mnie w terrorystę, który masakruje w realistyczny sposób cywilów. To nie było potrzebne.
|
|
kisielmaniak (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 11:24
Spokojnie Steve, tylko spokojnie......
|
|
Reniu (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 12:04
Moim zdaniem misja jest bardzo ostra ale tez i bardzo mi sie podobala. Jest bardzo szokująca i troszkę odrażająca, ale też i filmowa. Fakt, wcielamy się w rolę terrorysty i zabijamy cywilów, ale to samo pokazują na filmach, tyle że nie z pierwszej perspektywy. Uważam, że co do fabuły, ona BARDZO pasuje i jest potrzebna, a ludzie po prostu przesadzają. Tu chodzi o prywatne podejście do sprawy i uważam, że to przesada. Zakładam, że gdyby ten poziom był akurat rozgrywany na amerykańskim lotnisku, to nikt by się nie odezwał. ehhh ludzie...
|
|
Czas dodania: 17.11.2009, 12:10
gdyby był na amerykańskim lotnisku byłoby jeszcze gorzej ;)
|
|
|
Danear (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 13:36
gangsta leprzy od terorysty moze zabijac samochodem albo automatem kazdego nawet cywili i nikt nie ma do tego pretensji a jak jestes terorysta to co masz ich glaskac po dupach ? (mowie o GTA i MW2) pozatym to gra , prawdopodobna fikcja . Psychol ktory zagra w ta gre moze pojdzie zabijac ale ja nawet po grze gorszej jaka jest GTA gdzie bez sensownie mozna zabijac kazdego nie mam ochoty isc i modowac - chyba to rozni normalnych ludzi od barbazyncow . A ta mija to NUDA w porownaniu do GTA
|
|
|
|
|
radzio2k (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 15:17
^ rofl
|
|
Mroq (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 15:19
Uwazam,że ta misja jest ważna dla fabułuy, a poza tym na opakowaniu gry jest wyraźny znaczek, że gra jest od 18 lat.
|
|
Czas dodania: 17.11.2009, 16:35
Ehhh ... ci rosjanie.
Chętnie zagram ... Oo To bardzo nieprzewidywalny kraj. |
|
|
tfojastara (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 16:43
wycofac ze sklepow amerykanskich
na koncu caly waszyngton jest w gruzach hehehehehe |
|
qwerty (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 17:07
ale przecież to amerykański najemnik i w dodatku na końcu misji zabija go rosjanin. więc chyba jest si^^
|
|
Douger (Gość)
|
Czas dodania: 17.11.2009, 17:49
chyba ruskim skojarzyło się z zagazowywaniem teatru i rzezią w szkole.
|
|
4got10 (Gość)
|
Czas dodania: 18.11.2009, 09:44
Co do porównania do GTA, to trochę przesada, a tym bardziej porównanie do GTA4. W gta zabija się gangsterów, ludzi złych, dokonuje się wyborów moralnych za bohatera, można kogoś ułaskawić... itd. Niema żadnej misji w której zabija się cywili z premedytacją.
Jak już kiedyś pisałem o porównaniu gier i filmów- w filmie nie musimy utożsamiać się mordercą, możemy go ocenić, możemy krytykować, ale nie musimy się w niego wcielać. Rozumiem że MW2 ( nie grałem ) trzeba tych cywili wystrzelać jak kaczki żeby ukończyć misję. Trzeba się utożsamić z głupim mordercą. Czy faktycznie jednak to daje do myślenia? Czy dochodzimy do konkluzji że Ci terroryści też nie mieli wyboru? Mi się jednak wydaję, że wszyscy mamy jakieś wewnętrzne instynkty które każą nam nie zabijać. Uważam też, że misja powinna być tak skonstruowana, że wcielamy się w postać terrorysty który może wybrać, czy zabić cywili, czy sam zginąć. po prostu za niewypełnienie rozkazu zostajemy zabici i oglądamy rzeź którą wykonują "koledzy". W orginalnej wersji jednak nie wiem co reżyser gry miał do przekazania, chyba tego nie przemyślał peace |
|
Black Hayate (Gość)
|
Czas dodania: 18.11.2009, 16:24
@4got10 SPOILER ALERT w misji na lotnisku wcielasz się w tajnego agenta CIA który miał przeniknąć do grupy terrorystów, to raz. Dwa, w celach misji nie masz powiedziane wyrżnij cywili, tylko podążaj za leaderem terrorystów. I grande finale na końcu misji i tak giniesz z ręki tego wielkiego złego. Tak więc cały ten poziom został naprawdę przemyślany przez twórców
|
|
4got10 (Gość)
|
Czas dodania: 18.11.2009, 19:18
no to w takim razie nie wiem o co tyle krzyku :)
|
|
TomeceK33 (Gość)
|
Czas dodania: 20.11.2009, 04:18
Jak by nie bylo zacheca do zabijania cywilow.Pozatym same ogladanie tej rzezi troche mdli... :( Wspolczene gry to nie sa Gry To Sa SYMULATORY LUDZKIEGO ZACHOWANIA.
|