Polityka NCsoft czasem mnie dziwi. Pozbywają się małych MMO, bo są nierentowne? Pamiętam, że zespół robiący i utrzymujący "Dungeon Runners" miał tylko pięcioro osób. I co z nimi zrobili? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że koszty utrzymywania serwerów i łącz były tak wysokie. Ktoś kiedyś pokazywał mi wyliczenia, że MMO darmowe jest w stanie się zwracać już przy tysiącu stałych klientów (i to nie przeglądarkowe).
Zresztą ich gra ich pieniądze. Mam nadzieję, że ten program lojalnościowy będzie dobry, bo inaczej ludzie będą częściej uciekać z gier tej firmy.
Czytasz dyskusję w temacie: News: Koniec Exteela
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Koniec Exteela Wszystkich fanów gry Exteel, darmowego MMO w klimacie science-fiction, czeka niemiła wiadomość. Odpowiedzialna za nią firma NCSoft, poinformowała, że projekt nie jest rentowny i zamknie... |
|
kontestator (Gość)
|
Czas dodania: 30.07.2010, 16:48
|
|
MORPHON (Gość)
|
Czas dodania: 21.10.2010, 17:11
"EXTEEL" TO PRAWDA NCSOFT to dyrne głupki , jak można sprzedawać itemy za kase, tak tanio i to na zawsze są w EQ. Powinni od samego początku podnieść ceny, i wszystko na czas. A drugim powodem są -HACKERZY-, bo po co kupować itemy jak mogę hackować, przecież nawet nie ścigają tych co hackują, czysta paranoja.
Ja nie mogę sobie wyobrazić tego, że jak komuś zostały NCOINy przeniesie je na inne gry, bo grał w gre akcji ( TPP ), a inne to RPG mmo. NCSOFT TO KASZANA, ja wydałem 100 zł. pie....... du... ukradły mi kase.!!!! |
|
MORPHON (Gość)
|
Czas dodania: 21.10.2010, 17:16
Mam nadzieje że jakaś inna firma przejmie tą super grę.
NCOSFT Wy ..... .....upe!!!1 |