Mają u mnie plus. Dodatkowo z tego co zrozumiałem z jakichś obcojęzycznych wiadomości Red 5 Studios anulowało wszystkie swoje plany związane z E3, bo ESA - organizacja która organizuje E3 popiera SOPA.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Dlaczego 18 stycznia??
Czytasz dyskusję w temacie: News: Kolejne firmy przeciwko SOPA
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Kolejne firmy przeciwko SOPA O Stop Online Piracy Act pisaliśmy już w kontekście decyzji Sony i wiążącego się z nią ostrzeżenia ze strony Anonymous. Teraz do grona krytykujących SOPA dołączają kolejne firmy i portale,... |
|
Czas dodania: 13.01.2012, 15:24
|
|
|
Czas dodania: 13.01.2012, 15:57
Dlaczego 18 stycznia?? Cytując Antyweb: "18 stycznia amerykański komitet rządowy będzie wysłuchiwał opinii ekspertów od bezpieczeństwa i przedsiębiorców w sprawie planowanej ustawy". |
|
|
Czas dodania: 13.01.2012, 18:38
Czy coraz wiecej firm poszlo po olej do głowy,czy boja sie Anonymus-a ? Jak by nie było,krok w dobra stronę
|
|
|
Czas dodania: 14.01.2012, 12:41
Po Riot Games spodziewałem się takiej reakcji, szczególnie po zmianach jakie wprowadzili w LoL'u wraz z najnowszym patchem. Nie wiem czy jakaś inna firma wprowadziła do swojej gry paletę kolorów dla daltonistów by i oni mogli w pełni cieszyć się z gry. Może i te mniejsze firmy dbają o swoje interesy przeciwstawiając się SOPA, ale tym samym są też po stronie zwykłych obywateli nawet, jeżeli nie są to gracze. Jestem ciekaw czemu w telewizji nie mówi się o SOPA i tym podobnym ogólnoświatowym projekcie (ACTA). Chociaż z drugiej strony, że nie mówią bo zapewne była by to manipulacja w stylu, że jest to coś dobrego i niczemu nie zagraża (wolności słowa).
|
|
|
Czas dodania: 14.01.2012, 15:22
@Fett
Dzięki, tego zabrakło w newsie. @dzieciol1992 WarGaming też wprowadził do World of Tanks opcję dla daltonistów zmieniającą paletę kolorów. Co do niemówienia o SOPA w TV. Co by to dało? Ja wiem o SOPA a i tak nic nie mogę z tym zrobić bo nie jestem obywatelem USA. Nie mogę napisać maila do swojego senatora prosząc go o zablokowanie tej ustawy. Co najwyżej mogę się wyżalić w komentarzach w internecie. Co do ACTA to się zgodzę, że przydała by się kampania informacyjna w TV, ale widząc sposoby działania telewizyjnych serwisów informacyjnych i programów publicystycznych, wolę już żeby wcale o tym nie mówili. |
|
|
|
|