Czytasz dyskusję w temacie: News: God of War 3 to połowa możliwości PS3

Ten temat zawiera komentarze do materiału: God of War 3 to połowa możliwości PS3

God of War 3 jest grą wizualnie przepiękną i w pewnym sensie wyznaczającą nowe standardy, ale według Stiga Asmussena, jednego z odpowiedzialnych za grę, i tak jest to tylko połowa możliwości...

użytkownik nie posiada awatara
Tomie (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 12:32
Tak grajac na 720p. Jakby zmniejszyli rozdzielczosc do 360p to by dopiero mieli rezerwy mocy. Dajcie se spokuj z tymi dzidowskimi konsolami i ta cala propaganda wokol nich. Jesli ktos uwaza sie za prawdziwego gracza, to majac gre multiplatformowa nigdy nie wybierze konsoli, taka jest prawda.
Czas dodania: 12.03.2010, 12:48
po przeszło 20latach grania na różnych platformach teraz słyszę, że nie moge uważać sie za "prawdziwego gracza"
moc!

wracając do właściwego tematu newsa - standardowa gadka-szmatka o wykorzystaniu iluś tam procent jakiejś tam mocy. tak naprawdę chyba nikt się nie tym ekscytuje. Po 15 latach dominacji konsol wszyscy przyzwyczaili się do tego jak wyglada cykl życiowy tych platform i to jest oczywiste, że gry będą wyglądać i działać coraz lepiej
mnie osobiście najbardziej interesuje kolejny projekt ekipy odpowiedzalnej za GoWIII - trylogia z Kratosem stworzyła nowy standard dla "gier akcji" więc ciekawe czy spróbują swoich sił w innym gatunku
Obrazek

mój blog: http://gametarium.blogspot.com/
el dupa (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 13:00
cos w tym jest.

Dopiero 2 dni temu zdobyłem Mass Effect 1 na Xboxa 360 i porównując jestem w szoku.
Mass Effect się tnie! Animacja harczy, a poza postaciami to grafika rodem z PS2.
Teraz porównując taki Mass Efect 1 z Assasins Creedem 2 można powiedzieć, że pierwsza masa to jakieś 20% mocy Xboxa.
Gry dzielą prawie 3 lata różnicy, więc i na PS3 za 3 lata gry będą lepiej dopracowane.
Czas dodania: 12.03.2010, 13:02
"Tak grajac na 720p. Jakby zmniejszyli rozdzielczosc do 360p to by dopiero mieli rezerwy mocy. Dajcie se spokuj z tymi dzidowskimi konsolami i ta cala propaganda wokol nich. Jesli ktos uwaza sie za prawdziwego gracza, to majac gre multiplatformowa nigdy nie wybierze konsoli, taka jest prawda. "

co ty gadasz.... gracz to gracz a ty to jakies masz wybujale fantazje czy jak ty to tam nazywasz... masz jakies problemy ze ludzie graja na czyms innym niz na twoim ukochanym kompie ?placa ci za reklamowanie go ?obudzi sie chlopie bo czasy sie zmienily i do gier teraz najbardziej zblizone sa konsole potem PC
anty żyd (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 13:38
Chciałm tylko zakomunikować ze nienawidze Xboxa360 i Microsoft.
Trzy słowa do posiadaczy Xbox360 H.j wam w D..e!
ben (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 13:50
ja nie wiem ludzie mówią że komp lepszy czy konsola... Prawda jest taka że konsole włączam w 2 minuty i już gram
a komp zanim sie załaduje to z pare minut:)....
Wiecie grafa w kompie no jest lepsza - jak ktoś wyda 4 tyś....
No i kwestia miejsca....
Komp potrzebuje dużo i nie wszędzie się go weźmie:)....
A znowu konsola nie ma aż takich możliwości multimedialnych jak komp....
Reasumując ZALEŻY KTO CO LUBI:)...
Ja mam to i to i nie mówię że ps3 czy Xbox360 jest lepszy od PC....
KWESTIA GUSTU:)....
rys (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 14:21
jak cos jest do wszystkiego to jest do...
:)
horacy4 (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 15:29
ps3 to szmira nie dość ze droga jak na swoje parę lat to ma prócz ceny dwie wady laser słaby no i ten YLOD
Czas dodania: 12.03.2010, 16:56
"Jesli ktos uwaza sie za prawdziwego gracza, to majac gre multiplatformowa nigdy nie wybierze konsoli, taka jest prawda."
A cóż to za herezje kolega Tomi propaguje? Gdzieś ty się człowieku uchował?
Od kilkunastu lat z chałupy nie wychodziłeś czy co? Prawdziwy gracz, to taki, co gra przede wszystkim na automatach, potem na konsolach, a jak nie ma możliwości grać ani na jednym, ani na drugim, to zmuszony jest męczyć się na blaszaku.
Ja mając grę multiplatfomową zawsze wybiorę wersję na konsole, albo...wcale. Nie zbrukam swojego honoru graniem w gry tzw. komputerowe.
Bus (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 18:56
Piecyka kocham za RTS, których ostatnio coraz mniej...
jednak nie wyobrażam sobie grania np w Assassin's Creed na PieCu bez pada, można sobie połamać palce
FPS to kwestia gustu mi wygodniej gra się w nie na konsoli

PS3 to już prawie PC większość gier wymaga instalacji (porażka) i ten dual shock dostosowany do małych rączek...

Xbox360 brak polskiego live, ring of fire gdyby nie to maszynka do grania była by boska

Wii to zabawka

Nie ma maszyny idealnej

a gadanina typu "wykorzystujemy tylko połowę mocy" w przypadku gier to bzdura, z reszta odnośnie GOW3 był artykuł że cześć operacji przeniesiono z układu graficznego PS3 na jej "boski" procesor bo nie dawał rady a teraz piszą ze to połowa możliwości =]
killu (Gość)
Czas dodania: 12.03.2010, 22:11
co ty gadasz.... gracz to gracz a ty to jakies masz wybujale fantazje czy jak ty to tam nazywasz... masz jakies problemy ze ludzie graja na czyms innym niz na twoim ukochanym kompie ?placa ci za reklamowanie go ?obudzi sie chlopie bo czasy sie zmienily i do gier teraz najbardziej zblizone sa konsole potem PC
--------------------------------------------------------------

Kasę na modę na konsole pompuje MS i Sony, a że skutecznie widać po tobie. Większość gier w które gram są na PC, wyglądają znacznie lepiej, chodzą płynnie, a w dużej części mogę pozwolić sobie na Full HD. Dodatkowo nie jest się skazanym na tandetę i można kupywać komponenty, kontrolery jakie się chce dające komfort jakie konsola nie da do kanapy ( możesz nawet telefonem grać, ale pewnie przerasta to twoje wyobrażenie). Mam PS2 i PSX, ale na szajs PS3, X360 nie wydam ani grosza, plastiki bez klimatu.
heh (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 02:17
killu gadasz glupoty od 12 roku zycia jestem PC-towcem nadal kocham mego pieca ale musze przyznac ze gry typu F1 championchip edytion, Nfs shift, Gt5 prologue, Grid gdy masz gt5 logitech wheel sa boskie gdy koryzstasz z ps3 i pozadnego tv. Pozatym ostatnio sie przekonalem ze w Fpsy gr asie fajniej na padzie niz na klawie i myszce ( nie mowie tu o CSie czy q2- q3 lub team fortres ) mam na mysli MAG czy bf bc2 na padzie jest trudniej i podnosi to jakosc rozgrywki pozatym mozesz se wygodnie polozyc na sofie. Pozatym konsola to wieksza wygoda brka instalacji w wiekszosci przypadkow, brak wymagan psrzetowych i w przypadku PS3 blue ray dotego ps store i wypozyczalnia filmow ala itunes. Oczywiscie mozesz to wszystko miec na PC ale uwiez mi wydasz wiecej pieniedzy na pozadnego PC niz na konsole. nie jestem zadnym fanbojem osobiscie posiadam PC, PS3, xbox 360 i macbook pro ( tak kochane dzieci nauka w szkole poplacala wiec stac mnie :P ) i szczeze z calego sprzetu jaki posiadam ps3 dziala najczesciej zaraz po Macu ktorego uzywam do pracy :P
Superb (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 11:03
@heh

Hahaha. Na padzie w fpsy ?! No tak trudniej - bo to idiotyczne..... a

a co do 50-60%... - buahahaha. Typowa nawijka za którą podążają chordy zćpanych dzieci widzących tylko GoW III i mega wydarzenia... Jakie ? 100% zużycia CPU konsoli
Czas dodania: 13.03.2010, 11:36
widzących tylko GoW III i mega wydarzenia

ja widzę tylko i wyłacznie GoWIII i MEGA wydarzenia
for the cHorde!
Obrazek

mój blog: http://gametarium.blogspot.com/
killu (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 14:40
~heh to ja sprzedam mojego deathaddera i x6 sidewinder aby grać na padzie w BC2 EPIC LOL Na szczęście od 12 roiku życia nie miałem PC ani konsoli co pozwala podejmować rozsądne decyzje :)
Musslik (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 15:25
połowa możliwości hmmm
w PS3 zastosowali procesor graficzny G70 NVIDII taktowanie rdzenia 500 MHz z 256 MB własnej pamięci DDR 3, to nic innego jak pecetowy GeForce 7900GTX król wydajności z 2006 roku,
a ci się cieszą że wykorzystali jedynie połowę mocy
jak dla mnie to żaden powód do dumy ]:->
Czas dodania: 13.03.2010, 15:43
"Na padzie w fpsy ?! No tak trudniej - bo to idiotyczne..... a"

Dlaczego zaraz idiotyczne? Jeśli ktoś lubi wyzwania oraz satysfakcję z przejścia jakiejś gry na hardzie padem, to wybierze taki właśnie sposób. Przyznaj kolego, że celowanie myszą to takie....takie....casualowe. Proste, łatwe i przyjemne, coś jak wiilot w Wii. Granie w fps'y padem wymaga już sporego skill'a. Podobnie sprawa z quick save'ami. To również cecha casual-gamingu. Uproszczenie, ułatwienie i uprzyjemnienie gry. Zero wyzwania, zero survivalu. Dwa kroki quick save.....dwa kroki quick save. To jest fajne Twoim zdaniem? A gdzie strach i obawa, czy starczy mi zdrowia do kolejnego save pointa, czy znajdę jeszcze jakieś leki, czy nie padnę, czy wytrzymam? To jest real feeling z gry. No ale, kto co woli.
cekword (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 16:02
Bzdura stara technologia (GF 7900GTX) i co z tego, gry są dopracowane przynajmniej się nie tną sam mam PC i PS3 i takie gry jak Uncharted 2 czy Killzone 2, GTA 4 i wiele innych wymiatają na 40 ` LCD , do peceta mam 22` LCD , więc PC ma co pozazdrościć konsolom
kiksu (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 17:35
widze tutaj odwieczna roznice zdan co jest lepsze i do czego bardziej przystosowane. fakt jest taki ze kazdy kto posiada konsole posiada rowniez pc bo dzisaj bez niego jest ciezko sami przyznacie. Do gier owszem kosola jest prostsza bo nie wszycy sa w stanie przebrnac przez instalacje gry na PC i kosola to w czystej postaci rozrywka. Jak wiadomo komp potrafi stwarzc problemy i moze turtaj nalerzy upatrywac tych zboczen w kierunku kosol i uprzedzen do piecow. Ja osobiscie uwazam ze gry klimatyczne skonczyly sie z era ps2
killu (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 21:11
Konsole nie tną, a to na co wszyscy z X360 i PS3 narzekali w GTA4 przy natężonej akcji, a gry obecnie tak dorobione że nawet Namco wydaje patche do Tekkena. Czas świetności minął i plastikowy badziew PS3 X360 łyso wygląda względem PC, a do klasowych gier z Sega Saturn, PSX, PS2, Dreamcast brakuje mu drogę świetlną, jak nie dalej.

Ps
Błąd systemowego zegara PS3 wprawił w zakłopotanie bardziej niż złe kompy :)
killu (Gość)
Czas dodania: 13.03.2010, 21:18
Aby był twój 40 calowy telewizor wykorzystany to PS3 lub X360 najmniej się do tego nadają\e, bo gry bardziej złożone nie są wyświetlane nawet w 720p, a co dopiero mówić o FullHD.(nawet Wipeout, który reklamowany był jak 1080p okazał się ściemą. bo przy większym obciążeniu dynamicznie obniża rozdzielczość ). Fajnie słyszeć bełkot jak to do FPSów najlepszy jest PAD, a do 40 calowego telewizora konsola xD
bleble (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 10:41
~Kilu rozdzielczość
HD 1280×720 pikseli HD to żadne wyzwanie,
FullHD1920×1080 pikseli
te rozdzielczości dotyczą standardów nadawania telewizji, przekątna ekranu warunkuje jedynie miejsce w którym widz ma zasiąść
killu (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 11:11
To sprawdź w jakiej realnej rozdzielczości np. jest MGS na PS3, wtedy słowo żadne zmieni swoje znaczenie. 720p to też za dużo na "psuedo-nextgeny" :)
BleBle (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 13:38
~killu
tak to jest jak się podłączać PS3 przez Composite video do TV =]
.
killu (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 14:30
Gry są upscalowane do 720p/1080p, więc nawet nie wiesz co kupujesz blebleble
W gazetce z marketu masz HD i tego się marketingu trzymaj :D

Teraz mała prawda o FullHD :D
Wipeout HD ma dynamicznie zmieniana rozdziałkę z 1920x1080 do 1440x1080. Jeśli dzieje się więcej na ekranie, wtedy rozdziałka jest zmniejszana.
GT5p w 1920x1080p jest tylko w menu oraz w garażu wyświetlany. W grze jest 1280x1080.
Natomiast MGS4 jest poniżej 720p z tego co pamiętam to niestandardowa, natywna 1024-576 :)

Konsolami rządzi marketing, czyli ściema i tak jaki kiedyś PSX wyznaczał nowe standardy tak PS3 wyciąga tylko kasę :)
killu (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 14:46
PS.
NA konsolach COD MW2 to 1024x600, więc gdzie tu komfort na TV do kanapy ? :D
pff (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 15:18
@killu - onanizuj się dalej tymi rozdziałkami. Pewnie jeszcze liczysz piksele? Znając życie zapewne nawet nie odróżnisz różnicy między tymi rozdzielczościami.
BleBle (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 15:18
jestem świadomy tego że wiele tytułów jest upscalowanych
i co z tego ???? oraz na tv i tak będzie HD/FHD
killu (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 16:07
Pff podobno wzrok traci się od masturbacji, a więc ręka cię musi mocno boleć skoro nie widzisz różnicy między 1920x1080p, a 1024x600p xD
------------------------------------------------------------------------

bleble filmy DVD też będą w HD Epic Fail :D
BleBle (Gość)
Czas dodania: 14.03.2010, 16:44
Słodki z ciebie dzieciaczek naprawdę =]
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...