Czytasz dyskusję w temacie: News:: GameStop sprzedaje używane gry jako nowe

Ten temat zawiera komentarze do materiału: GameStop sprzedaje używane gry jako nowe

Sieć amerykańskich sklepów z grami, GameStop, prawdopodobnie będzie sprawdzona przez Federalną Komisję Handlu w sprawie pożyczania nowych kopii gier pracownikom, a potem sprzedawania...

Czas dodania: 11.04.2009, 16:11
Ot, tania sensacja - jeżeli gra wygląda i działa jak nowa, to co mnie to, że ktoś ją wcześniej 2-3 razy do konsoli wrzucił?
Czas dodania: 11.04.2009, 18:04
w empiku to samo jest, nie wiem czy z grami ale na pewno z filmami. nawet kurierom dostarczajacym paczki pozyczano filmy. ja kupujac nowy zafoliowany film chcialbym miec pewnosc ze zaden buc nie dotykal mojej plyty a tym bardziej jej ogladal. jakbym chcial uzywana gre/film to bym sobie kupil takowa na allegro za o wiele nizsza cene.
Czas dodania: 11.04.2009, 21:09
Zgadzam sie z tym jeszcze nigdy nie spotkalem zafoliowanej gry w GameStopie zawsze jest bez foli wiec moga wlozyc do srodka uzywane gre
Czas dodania: 12.04.2009, 00:29
Każda nowa gra po opuszczeniu fabryki powinna być zafoliowana i zabezpieczona. A rozpakować może ją dopiero te kto ją kupi. Jeżeli grę którą kupuję jako nową, ktoś już wcześniej używał to oznacza to że, za moje pieniądze jakiś koleś sobie pograł, poużywał a ja mu to nie jako zasponsorowałem. A to jest lekko irytujące.
Czas dodania: 12.04.2009, 18:27
Ta.... skąd ja to znam. Kupiłem "nową" zafoliowaną płytkę w empiku lub w media markt (nie pamiętam; nie pamiętam też, czy była to gra, film, czy muzyka). Po przyjściu do domu okazało się, że jest cała porysowana. Nie ma to jak pracownik "pożyczy" płytę, a później jest ona ponownie foliowana i sprzedawana jako nowa.
Takich praktyk powinno się zakazać i surowo KARAĆ!
Czas dodania: 13.04.2009, 15:49
"hubert.szczes..."

W media markt to normalka dokładnie 5 razy mi się to zdarzyło, że płyta w zafoliowanym pudełku była tak porysowana, że po powrocie do domu musiałem odrazu jechać z powrotem ja oddać. Jakiś miesiąc temu kupiłem grę i okazało się, że w środku nie ma seriala i jak zwykle po powrocie do domu musiałem znowu zapierdalać do tego pojebanego marketu :) koleś chciał mi wymienić na inny egzemplarz, rozpakował przy mnie 4 gry i w żadnej nie było seriala. Chociaż w tym ostanim przypadku to nie była wina sklepu to i tak już nigdy nie kupię tam żadnej gry, filmu itp. Ultima.pl rządzi...!!!
Czas dodania: 13.04.2009, 20:32
Jeszcze mi sie nie zdarzyło zebym kupil nowa gre w Game Stop'ie ktora byla by bez folii... Jak sprzadaja nowa to tylko w folii
użytkownik nie posiada awatara
S1N
Czas dodania: 14.04.2009, 09:13
Tylko co daje folia skoro np. w MM mają sprzęt do foliowania?! M$ wziął się na sposób i przyklejają plomby.
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...