Chciałbym mieć przenośną konsolę o mocy XBox360
o TDP na tyle niskim by dało się trzymać takowe urządzenie w rękach bez rękawiczek.
Nie wątpię że gry na przenośne konsole będą wyglądać ładnie ale tym hiper entuzjazmem bym się wstrzymał
Czytasz dyskusję w temacie: News: Fishlabs: Za rok urządzenie mobilne przegonią graficznie Xboksa 360
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Fishlabs: Za rok urządzenia mobilne przegonią graficznie Xboksa 360 Według prezesa studia Fishlabs, Michael’a Schade, już za rok urządzenia mobilne pokroju iPada dogonią graficznie konsole stacjonarne obecnej generacji. Warto jednak zwrócić uwagę, że... |
|
Bus (Gość)
|
Czas dodania: 14.07.2010, 15:51
|
|
horacy4 (Gość)
|
Czas dodania: 14.07.2010, 16:06
Ciekawe ale raczej nie do spełnienia
|
|
radzio2k (Gość)
|
Czas dodania: 14.07.2010, 17:32
Jesli to co widzieliśmy na traielrze nowego Residenta na nowego DSa nie jest żadną ściemą to może nie 1 rok ale ze 2-3 lata brzmi wielce prawdopodobnie
|
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 14.07.2010, 19:55
Nie znacie pieprzenia Amerykanów ??? Co powiedzą w TV we wszystko uwierzą. Nie chcę prowokować wojny ale zobaczcie z grami na X360 czy laptopami HP i Apple
|
|
zelot (Gość)
|
Czas dodania: 14.07.2010, 21:01
a mi osobiscie grafika lata kolo paly.. tylko kompa co pol roku trzeba by zmieniac zeby nadazyc za grami, jestem zdania ze juz teraz grafa jest na bardzo dobrym poziomie. Bardziej liczy sie grywalnosc, fizyka i inne elementy.. Czy CS1.6 ma ladna grafike? W porownaniu do Crysisa to kupsztol.. t
|
|
|
|
|
Czas dodania: 14.07.2010, 21:58
tacy sami spekulanci w 2008 mówili iż w 2010 Blue ray dogoni popularnością DVD.
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać A jak jest każdy widzi. |
|
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 15.07.2010, 15:04
thiefi właśnie widzisz!! :D Wszyscy moi koledzy którzy dysponują jakimkolwiek odtwarzaczem BD kupują filmy właśnie na tym nośniku. Na całym świecie największe hity filmowe sprzedają się w podobnej ilości zarówno na DVD jak i BD. Patrząc natomiast na to ile osób posiada odtwarzacz BD, procentowo BD bije DVD ostro po głowie.
|
|
dt (Gość)
|
Czas dodania: 15.07.2010, 16:03
polander ty jak zwykle jesteś głupi jak but z lewej nogi. Bluray nawet nie osiągnął 10% tego co DVD jeśli chodzi o sprzedaż. Mówię o urządzeniach, bo filmy sprzedają się jeszcze gorzej. Nie mówię już tylko o polskim rynku gdzie Bluray praktycznie nie istnieje jeśli porównać do sprzedaży DVD. Mówią o rynkach takich jak Niemcy, czy Szwecja. Jakoś średnio widać sens wydania 100zł na bluray który często jest okrojony z dodatkowej treści gdzie według badań ponad 87% ludzi nie widzi różnicy w jakości w stosunku do DVD. Zatem przestań pierdolić.
|
|
Ptasx (Gość)
|
Czas dodania: 15.07.2010, 18:09
Tak, oczywiście, może jeszcze będziemy nimi jeździć?
Przecież, kiedy dogonią konsole (w co wątpię, aby zrobiły), to będzie zapewne nowa generacja konsol i już nie dorównają im :) A co do HD to ja sam nie wiedzę wielkiej różnicy, trochę mnie to śmieszy, obraz troszkę lepszy i podnieta straszna... |
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 15.07.2010, 20:25
87% ludzi nie widzi różnicy??? To te osoby które nie w życiu nie widzieli filmu na BD.
I trzeba mieć jakieś poważne problemy aby nie dostrzec różnicy między DVD a BD. @dt głupek to cię zrobił i zobacz nawet baranie sobie na allegro (wklep avatar). Mimo że na DVD jest polowe tańszy to więcej ofert kupna jest na BD-chcesz więcej dowodów dzieciaku??. Szwecja ?? 8 milionów mieszkańców -porównał idiota.Niemcy?? Odwiedź ebay/de. Odnosiłem się do chwili obecnej ,a nie do całej kariery DVD. Jeżeli BD osiągnął 5% tego co DVD to byłby megasukces na dzień dzisiejszy. |
|
dt (Gość)
|
Czas dodania: 15.07.2010, 23:34
polander ty niedorobiony imbecylu Allegro, czy ebay to nie jest cały świat. To marna kropla w morzu całej sprzedaży tępy palancie. Wiedziałbyś to gdybyś miał trochę więcej lat niż 12 i nie był przesiadującym non stop w domu, odmóżdżonym troglodytą. Podałem Niemcy i Szwecję bezmózgi palancie bo to wysoko ucywilizowane kraje o sporym stopniu przyswajania nowych technologii.
Wiedziałbyś także (gdybyś nie był niedojebanym palantem), że wiele już razy przeprowadzano testy w których pokazywano ludziom Bluray i DVD (a konkretnie chodziło o porówanie obrazu SD z HD). Bardzo mały odsetek ludzi był w stanie odróżnić jedno od drugiego (tak, mnie też to dziwi ale tacy są ludzie). Kolejna sprawa to to, że większość ludzi siedzi za daleko w stosunku do telewizora aby fizycznie dostrzec różnicę w rozdzielczości. Dla telewizora 40" odległość maksymalna dla której da się dostrzec różnicę dla przeciętnego człowieka to ok 1,7m. Tak METR i SIEDEMDZIESIĄT centymetrów. Siedzisz tak blisko telewizora bezmózgi palancie? Jeszcze chcesz czymś błysnąć plejstejszynowski lemingu? |
|
Czas dodania: 16.07.2010, 10:10
Nie znacie pieprzenia Amerykanów ??? Fishlabs to niemiecka firma... co do tych twoich testów dt - to podaj linki bo ja osobiście nie spotkałem się z takim badaniem gdzie zestawiono by Blu-ray i zwykłe DVD (czyli obraz SD) bo to nie miałoby sensu śmiem twierdzić że mówisz o testach Blu-ray vs HD-DVD - i tutaj faktycznie możliwe jest to, że ludzie nie widzą różnicy nie wiem też skąd masz te rewelacje o "przeciętnym człowieku dostrzegającym różnice w rozdzielczości z odległości 1,7m" - podaj linki i przestań trollować co do tego, że blu-ray się w Polsce nie sprzedaje - to ciekawe założenie bo z tego co ja zobaczyłem to przez ostatni rok powstało kilkanaście nowych e-sklepów z filmami w HD, do tego większość sprzedawców gier rozszeżyło swoją ofertę o filmy na BD, ale pewnie masz racje - nikt tego nie kupuje, a te firmy po prostu lubią mieć pełne magazyny ![]() mój blog: http://gametarium.blogspot.com/ |
|
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 16.07.2010, 12:14
@dt siedząc z synem u niego w pokoju oglądając Kung-fu Panda na BD na TV LCD 26" cali z odległości około 5 m , widać różnicę między DVD i to kolosalną. Zresztą syn który ma 6 lat także ją widzi. Oczywiście nie wszystkie filmy jak wiesz są robione natywnie w formacie BD. Jeżeli puścimy film 300-tu to nie ma żadnej różnicy , gdyż film jest wykonany z lekkim smużeniem. Jeżeli mowa o SD i HD( nie full HD) różnica jest także duża. Na dekoder nagrałem sporo filmów w HD przez VOD i do porównania włączałem ten sam film na DVD( DVD 9; 8,5GB aby była jasność, czyli bezstratny obraz DVD) różnica jest i to dość znacząca. Nadmieniam jeszcze raz nie każdy materiał jest natywnie robiony w formacie BD
|
|
el dupa (Gość)
|
Czas dodania: 16.07.2010, 12:28
Co wy ludzie? Blue Ray dogonił DVD ?
Pytam się gdzie? Może tylko w filmach 3D bo takich nie ma na DVD (przynajmniej w tej avatarowej technice). Ja widzę jak jest. Wciąż rzadkością w komputerach jest czytnik czy nagrywarka BD, płyty pierońsko drogie (kiedy stanieją to te 25 GB to już bedzie za malo na dane) , a poza PS3 to nie znam nikogo kto ma standardowy odtwarzać BD. Jeśli chodzi o obraz SD -HD to róznica jest ogromna na korzyść HD. Widać więcej, kolory są żywsze itp. Na DVD w ciemnej scenie mniej widać niż w HD, akurat sprawdzałem na Batman Dark Knight. Swoją drogą polecam oglądać DVD na konsolach. Podbijają rozdzielczość filmu. Blue Ray zestarzeje się zanim stanie się standardem. Już wchodzi jego druga generacja z pojemnoscią 128 GB i spowoduje, iż PS3 stanie się przestarzały jako czytnik. 128 GB Blue Ray to już coś. Poza malkontentami co gadają o zarysowaniach płyt to każdy by chciał taką pojemność. Zarysowania. Osobiście szanuję płyty i nigdy nie zrobiłem na nich nawet odbicia palca, a jak ktoś nie szanuje to i dysk rozwali jak go kopnie, wiec o rysach mi nie pieprzyć. |