Czytasz dyskusję w temacie: News: EA: "PS3 to teraz gorący towar"

EA:

Ten temat zawiera komentarze do materiału: EA: "PS3 to teraz gorący towar"

Od czasu obniżenia przez Sony ceny PlayStation 3 do poziomu 299 dolarów / euro, wprowadzenia modelu zwanego „slim” i nowej kampanii reklamowej, konsola ta radzi sobie zdecydowanie lepiej,...

Czas dodania: 04.07.2010, 17:16
To miło, ale taka sytuacja powinna wystąpić w 2008 a nie 2010.
Obecnie już konsola nie szokuje jakością audio-wizualną, ale dobrze, iż w końcu Sony wyciągnęła rękę z nocnika
Gry to medium nie gorsze i nie lepsze niż filmy, muzyka czy sztuka. Grają w nie setki milionów ludzi, ale wielu wciąż trudno się do tego przyznać
użytkownik nie posiada awatara
jozio (Gość)
Czas dodania: 04.07.2010, 17:44
moze nie szokuje jakoscią audio-wizualna ale nie zmienia to faktu ze to na tej konsoli mamy najpiekniejsze gry ostatnich 2 lat ;) Uncharted 2 , Gow3 , Killzone2.
Nareszcie nadchodzące Gran Turismo 5 tez wygląda i prezetuje sie niesamowicie. Do tego nadchodzi infamous2, Uncharted 3, Last Guardian i cała masa innych ;p
polander (Gość)
Czas dodania: 04.07.2010, 21:04
sorki ale jeżeli chodzi o dźwięk to raczej nie można się przyczepić. PS3 pod względem audio sprosta chyba jak dotąd wszystkim amplitunerom. Tak niedawno mowa była o TV 3D że drogie a teraz poruszany jest wątek Audio który aby ujarzmić potrzebujemy amplitunera wartego około 3000 zł . Ale amplituner to podstawa gry na konsoli po TV LCD rzecz jasna
Calibur (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 00:00
"...PS3 pod względem audio sprosta chyba jak dotąd wszystkim amplitunerom. Tak niedawno mowa była o TV 3D że drogie a teraz poruszany jest wątek Audio który aby ujarzmić potrzebujemy amplitunera wartego około 3000 zł ...."
"czy pan to piszący w ogóle wie o czym napisał. Na litość boską a zresztą ......."
:]
el dupa (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 08:49
Wczoraj szczegółowo porównywałem jakość grafiki Forza 3 z GT5 w HD z pokazów E3.
Szczerze wątpię, czy GT5 zbliży się jakością do Forzy3. Ta ostatnia ma nawet w pełni trójwymariowych i porządnie oteksturowanych kibiców, cieżarówek, pojazdów i wiele wiele elementów pobocza, które w GT5 zostały pominięte plus jakość aut.
Wiem, że w GT5 lśnią jakby je górale 10 razy lakierem nasmarowali, ale detali nie mają więcej niż Forza 3.
W GT5 lepiej odddane jest wnętrze auta, ale może 1% graczy używa tego widoku do jazdy.

Jak to sobie tłumaczę? Tym, że Xbox 360 i PS3 mają 512 pamięci, z tym, iż ten pierwszy przydziela ile mu potrzeba do grafiki, a drugi ma sztywne 256 MB.
Mogło dojść do sytuacji, iż Forza 3 przydzieliła z 400 MB na tekstury resztę na program , a PS3 może na tekstury przydzielić maks 256 MB.

Fakt faktem tekstury zajmujące 400MB będą lepiej wyglądać niż te 256 MB, ale przekonamy się w listopadzie.

A co do reszty gier co jozio wymienił, interesuje mnie tylko Uncharted, gdyż reszta ma swoich odpowiedników w innych tytułach.

Og God of War III bardziej mi się Dante Inferno podoba, przynajmniej jest nam bliższy kulturowo i gra się pozytywnym bohaterem a nie jakimś sadystą masowym mordercą (zabijanie ludzi by ładować sobie energię).
Last Guardian to jakieś dziwna gra, która nie wiadomo kiedy wyjdzie.

Cała masa innych? Jakich
Calibur (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 09:10
~el dupa przepraszam cię bardzo ale czy brałeś też pod uwagę to że GT5 chodzi w rozdzielczości 1080p a FM tylko w 720p.
Przecież to tez ma decydujący wpływ chociażby na szczegółowość otoczenia. Dlatego FM ma bogatsze w detale otoczenie. Co do teksturek to masz racje że FM może mieć lepsze- mówię tak gdyż jeszcze GT5 nie wyszło,, ponieważ X360 może więcej sobie przypisać pamięci niż PS3 które ma sztywno 256. Chociaż PS3 ma jeszcze bufor na dysku, ale to i tak ma znikome znaczenie w porównaniu do RAM.
Calibur (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 09:17
Może żeby jeszcze bardziej to zobrazować, układ graficzny X360 w FM ma do przerobienia 921 600 na jedną klatkę animacji, natomiast PS3 w GT5 ma ich do przerobienia aż 2 073 600 pikseli. Taka ilość punktów do przerobu naprawdę wymaga wprowadzenie pewnych cięć.
pff (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 09:28
@ el dupa - No, no, mistrzostwo świata - porównywanie filmików z gier i wydawanie opinii na temat produktu, którego jeszcze nie ma. Gratuluje obiektywnego podejścia. Weź jeszcze na tapety obrazki i koncepty, może znów coś ciekawego wywróżysz.

Wielkie dzięki za tekst o God of War III vs. Dante's Inferno, nieźle się ubawiłem. Oczywiście masz prawo do własnych preferencji, ale używając takich argumentów (bliższy kulturowo - mega!) potwierdzasz, że nie grałeś w te gry. DI to taka kalka GOWa, że aż oczy bolą.
Calibur (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 10:31
Jeszcze jedno chciałbym dodać o GT i FM. Właśnie co przed chwilą oglądałem nowe filmik z GT na stronie konsolowikso- tak wiem nie powinienem się wypowiadać na podstawie filmików, jest tam jeden film który pokazuje że w wyścigu bierz udział 14 autek! - tak na szybkiego policzone.
W FM3 jest tylko 8 aut. Jeśli naprawdę w każdym wyścigu w GT5 będzie brało udział 14 aut, dla każdego z nich będzie liczona fizyka, każde autko będzie miało swoje AI - nie będą jeździć po sznurku jak w poprzednich częściach, i to wszystko oprawione w rozdzielczości 10800p w 60 klatkach na sekundę, to szczerze to ja mam gdzieś tą grafikę i może to nawet wyglądać duuużo gorzej od FM3, bo pozostałe atuty są dla mnie ważniejsze.
Ale to wszystko zweryfikujemy w dniu premiery, gdyż każdy wie jak to bywa z tymi obietnicami.
polander (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 11:59
Calibur nie zrozumiałem Twojej aluzji do mojej wypowiedzi.

Filmiki z F3 i GT5- nie prolog w HD :0. Każdy kto je porówna wskaże na GT 5 problem poległa na tym czy GT 5 tak wygląda naprawdę. Filmiki z gry te nawet z WP o Ferrari pokazały wyższość GT 5 bezdyskusyjnie. A tu znowu specjaliści od wyliczania pixeli, polygonów itp. i porównanie DI z GOW3 zajebisty koleś hehehe.
I wciąż pieprzenie o pamięci kart graficznych i wyższości X360 na PS 3 pod wzgledem graficznym. Problem polega na tym że nie przypominam sobie gry z X360 aby choć troszkę zbilzyła się do Killzone 2, Uncharted 2 czy GOW3 .
Kogo interesuje 1080p i 60fps no kogo?? Forza 3 nie ma problemu z płynnością (choć lekkie przycinki się zdarzają ) natomiast uczucie prędkości pozostawia wiele do życzenia(mam nadzieje że w GT 5 nie będzie to tak spieprzone) nie mówiąc już o odwzorowaniem wnętrz.
Jak twórcy GT zrobią to co obiecali grafika na poziomie TIME TRIAL mi styknie i tak aby wskazać różnice w grafie trzeba będzie rozebrać grę na pixele a i tak zwycięzcy zdecydowanego nie znajdziemy
el dupa (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 13:41
Nie wiedziałem, że taką burzę wywołalem. GT5 będzie lepsze od Forza 3 na pewno z jednego względu- kampania na kilkaset godzin. Ja wciąż po 5 latach nie uzyskałem nawet 90% gry w GT4 i mam nadzieję, że GT5 nie obetną i nie zrobią mniej niż 200 możliwych wyścigów.
W forzie 3 mamy niestety sznurek kariery. Co prawda także na ponad 100 godzin, ale nie ma tej dowolności.

Oby nie spieprzyli GT5 upraszczając go w trybach w stosunku do GT4.
Na obniżkę ceny PS3 nie ma co liczyć. Trzeba będzie kołować te 1500 zł na PS3 (konsola + GT5). Cholera chyba jeszcze na noc pójdę do pracy :)
el dupa (Gość)
Czas dodania: 05.07.2010, 13:46
Dodam jeszcze, że w dniu premiery GT5 -Forza 3 będzie już roczną grą, więc wstyd będzie, jak będzie wyraźnie słabsza od nie ukrywając wówczas starej gry.
Czas dodania: 05.07.2010, 16:00
@el dupa napisał:
"Last Guardian to jakieś dziwna gra, która nie wiadomo kiedy wyjdzie."

No koleżko, tym krzywym tekstem toś se u mnie na całej lini przeje...chlapał.
Dziwna gra?!!! To killer wszystkich gier jest. Tych wszystkich pustych SZCZelanek i innych gier-trocin, nad którymi się onanizują całe rzesze małolatów. Dałeś dupy el dupa.....
kuc 25 (Gość)
Czas dodania: 06.07.2010, 17:09
Większego wieśniaka od ciebie nie widziałem
no naprawde szacun klocuszu yo
el dupa (Gość)
Czas dodania: 08.07.2010, 12:44
Dałem dupy, bo nie wiem o jakieś niszowej gierce co wychodzi tylko na PS3?
Otóz czytałem zapowiedz, że bedzie dzieciak i bestia plus artystyczna grafika, ale mnie to nie rusza.
mam w dupie artyzm kiedy nie ma grywalnosci.
Czas dodania: 08.07.2010, 15:59
ja mam xboxa 360 i niechce ps3 a to tylko z jednego powodu... --> Play Station Network
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
USERBARS.PL
Obrazek
WARRIOR NATION CLAN
WNxKarKolO
pff (Gość)
Czas dodania: 08.07.2010, 16:05
@ karkolo - PSN jest powodem na nie dla PS3? Czułbyś się nieswojo nie płacąc za granie online?;)
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...