Czytasz dyskusję w temacie: News: Dyski Blu-Ray będą się rozrastać wraz z potrzebami twórców gier
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Dyski Blu-Ray będą się rozrastać wraz z potrzebami twórców gier Blu-ray Disc Association, organizacja odpowiedzialna nośniki BD, stworzona z firm takich jak Sony, Samsung, Disney, czy Warner Bros zapowiedziała, że dyski Blu-Ray będą się z czasem... |
|
Murarz (Gość)
|
Czas dodania: 03.09.2010, 16:42
wiekszosc obecnych gier powinna sie bez problemu miescic na plytach dvd dl i tylko przez mozliwosc uzycia wiekszego nosnika tworcom gier po prostu nie chce sie stosowac kompresji itp bo po co skoro nie musza tego robic tylko wrzuca wszystko na 25 czy 50 gb plytke? dajac im jeszcze wieksze nosniki tylko pogarsza sie sprawe a nie polepsza i gadki typu "wieksza plyta to wiecej moga zmiescic i gra bedzie lepsza!" sa bez sensu bo na ile starczaja dzisiejsze gry? 12-15 godzin to max a w przypadku ambitniejszych gier jak RPG czy strategie to ok 20 godzin moze wiecej. wczesniej tworcy na 1 max 2 krazkach CD potrafili zmiescic tyle materialu ze starczal na ok 35 godzin rozgrywki (tyle zajelo mi przejscie pierwszej czesci Gothic cieszac sie w pelni rozgrywka) a nawet do 40 (tyle zajelo mi ukonczenie Deus Ex) a w Morrowinda dobilem do nawet ponad 100 godzin i dalej mialem co robic bo gra jest po prostu swietna. dzisiaj ma byc krotko, zwiezle i najbardziej efektownie. pfff
|
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 03.09.2010, 16:58
po pierwsze stare gry miały wyższy poziom stąd długość rozgrywki.
po drugie brak miejsca na płytach odczuli właściciele X360 w grze FF. Przypomnę że GT4 na PS2 zajmowało już całą płytę DVD DL @Murarz nie myślisz chyba, że twórcy będą robili gry na PS3 po 35GB czy 50GB samej rozgrywki , a co z graczami posiadającymi X360?? - no właśnie bądź co bądź jest ich kilkadziesiąt milionów Jak myślisz z czego biorą się DLC które już są gotowe przed premierą gry??? Poprzez zaparcie M$, który boi się przyznać -Tak daliśmy dupy z napędem , my gracze na tym cierpimy. Czemu w exclusivach (tych co mam ) nie ma płatnych dodatkowych misji w postaci DLC?? , a te które się ukazują to głównie na prośbę fanów (Heavy Rain np) |
|
mar55tin (Gość)
|
Czas dodania: 03.09.2010, 17:34
"Jak myślisz z czego biorą się DLC które już są gotowe przed premierą gry???" no niestety tutaj już bredzisz głupoty. Większość DLC wydawanych chwilę po premierze lub czasem nawet w dniu premiery (...), odblokowują tylko zawartość która już jest na płycie.
|
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 03.09.2010, 17:43
kod jest zapisany na płycie wraz z silnikiem gry. Sprawa dotyczyła także gry Tekken , a jak wyszło wszyscy widzieli
|
|
kontestator (Gość)
|
Czas dodania: 03.09.2010, 18:54
Murarz: to jeszcze nic w porównaniu do gier z ery cd, kiedy to takiego baldura rozkminiało się w dwa tygodnie.
Tutaj to nie wina nośników, tylko samych twórców, którzy idą za mainstreamem (gra nie ma być trudna, wszędzie ma ci sejwować rozgrywkę, nie ma frustrować i dać się skończyć w weekend - wszystkie gry tak teraz powstają, vide fallout 3). Kiedyś nintendo gadało, że płyty CD to fanaberia i w erze saturna i playstation wydało nintendo 64. Pamiętamy jak to się skończyło. MS też próbuje tutaj kozaczyć, ale oni są w o wiele lepszej sytuacji, bo mają całkiem dobrą alternatywę, którą mogą reklamować jako przyszłość. No i sami twórcy wolą cyfrową sprzedaż, bo odpada cała logistyka i walka z piractwem. |
|
|
|
|
x360 (Gość)
|
Czas dodania: 03.09.2010, 20:02
xbox nie proboje kozaczyc.. ludzie to sprzet z 2005 roku :P wtedy wydanie konsoli z obsluga DVD bylo jak najbardziej na miejscu. chyba nie sadzicie ze nowy xbox tez bedzie posiadal naped dvd. te 5 lat temu (a nawet 2) w zupelnosci DVD wystarczylo.
mi osobiscie nigdy nie przeszkadzalo granie w gry na psx i zmiana plyty. czy dyskietki na amidze... to nie kwestia polityczna a jednak wydawcow gier. |
|
polander (Gość)
|
Czas dodania: 04.09.2010, 14:10
x360 kiedyś nawet nie przeszkadzało chodzić do sklepów i czytać gazet a dzisiaj????? Chyba wiesz co mam na myśli ?? W USA w marketach są wózki elektryczne z koszykami którymi jeździ coraz więcej ludzi bo im się nie chce.
Jak mnie wu....wiało jak w MK2 przy FATALITY trzeba było zmieniać dyskietki. Nie mówcie że to nie wkurzało. Poza tym wszystko było na kablu więc siedzieliśmy najczęściej 1,5 od urządzenia. Teraz wywalając się w fotelu średnio bawiłoby mnie zmiana płyty |
|
Bus (Gość)
|
Czas dodania: 05.09.2010, 13:50
Nie przeszkadza mi jak gra jest wydana na kilku nośnikach, jak zwykle narzekają na nośnik DVD ci co nie mają Xbox360....
|