Czytasz dyskusję w temacie: News: Dialogi w Dragon Age 2 uproszczone
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: [Uaktualniono] Dialogi w Dragon Age 2 uproszczone Wieści z targów Comic-Con głoszą, że opcje dialogowe w Dragon Age 2 zostaną uproszczone. Gracz będzie miał do wyboru trzy opcje: 'dobrą' reprezentowaną znaczkiem gałązki oliwnej, 'złą',... |
|
Czas dodania: 25.07.2010, 16:02
Żenada - o ile DA nie powaliło mnie swoimi rozwiązaniami fabularnymi i wtórnym światem to już DA2, zapowiada zmierzch gatunku... Tną te dialogi masowo... Już pomysł z Wiedzminem 2 i jego skrótami nie podszedł mi do gustu.
I'm totally flabbergasted... |
|
|
Murarz (Gość)
|
Czas dodania: 25.07.2010, 18:28
prawdziwe RPG sa juz na wymarciu :( gry akcji z elementami RPG oto nowy gatunek! i pomyslec ze BioWare czyli guru w sprawie role playow lideruje w debilizacji RPG a inni wzoruja sie na nich :/ gdzie te stare dobre czasy?
|
|
ded (Gość)
|
Czas dodania: 25.07.2010, 19:58
Precz jrpgizacją zachodnich rpgow
|
|
Yar (Gość)
|
Czas dodania: 26.07.2010, 10:40
Dragon Age to kicz, te ciągłe ubrudzone krwią twarze wywołują śmiech i politowanie a nie grozę. Kiedyś RPG miały lepszy klimat. Fani fantasy mieli dostać następcę Baldura a co wyszło każdy widział. Współczuję bo nic dobrego nie wyszło od dziesiątek lat.
|
|
el dupa (Gość)
|
Czas dodania: 26.07.2010, 10:42
prawdziwe RPG to Dungeon Master 1/2, Stonekeep, Black Crypt, Hired Guns ewentualnie jeszcze Ishar.
Baldursy czy Tormenty już maja w sobie wiele z action rpg, wiec jak przywołujecie kanon to mówcie o klasykach anie łączonych slasherach z RPG. Baldurs miał bliżej do Diablo niż do Dungeon Master. |
|
|
|
|
Czas dodania: 26.07.2010, 10:57
Prawdziwe RPG to Dungeons and Dragons, Warhammer, Wiedźmin: Gra Wyobraźni, Kryształy Czasu, Kult czy Zew Cthulhu etc.
I'm totally flabbergasted... To co wymieniłeś to cRPG ;) |
|
|
pff (Gość)
|
Czas dodania: 26.07.2010, 11:16
Prawdziwie prawdziwe RPG, to... Proszę Was, dajcie spokój z tym prężeniem się:]
|
|
Watt (Gość)
|
Czas dodania: 26.07.2010, 15:25
Prawdziwe RPG to... bajki opowiadane dzieciom na dobranoc. Mogły sobie wtedy wyobrażać, że są głównymi bohaterami i uczestniczą w opowiadanej historii :)
Może ja głupieję na starość, ale obecne gry, które mają RPG w nazwie bardzo mi się podobają, a w połączeniu RPG i FPS jestem zakochany. Owszem taki Baldurs Gate był świetny, ale jak widać wymyślenie dobrej fabuły dla gry jest obecnie zbyt trudne. W końcu wszystko już widzieliśmy. |
|
Ankalagon (Gość)
|
Czas dodania: 26.07.2010, 15:48
Grę zapewne kupię bo teraz trudno o rozrywkę na poziomie, aloe na 1 części srodze się zawiodłem chyba jedyne co maluje nadzieję na horyzoncie to aktualnie 2 część przygód Białego Wilka to może się uda chociaż też parę rzeczy obiecali zepsuć... ehhh... to już chyba koniec rozrywki nadającej się dla ludzi inteligentnych teraz same bezmózgie strzelaniny i hack 'n slashe (czy jak to się tam pisze). Cóż postaram się przyjść na pogrzeb gatunku
|