EA to EA, ciekawe ilu frajerów uda im się naciągnąć...
Jak dla mnie to z każdym kolejnym takim kwiatkiem tylko się pogrążają...
Czytasz dyskusję w temacie: News: "Darmowe dema wkrótce znikną"
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: "Darmowe dema wkrótce znikną" Szef Crytek, Cevat Yerli, ekipy pracującej obecnie nad Crysis 2, spodziewa się, że wkrótce nadejdzie koniec ery darmowych dem i gracze będą musieli za nie płacić. Czyżby Crytek planował... |
|
Tommy-Ka (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 17:20
|
|
heh (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 17:24
„Darmowe dema to luksus jaki mamy w branży gier wideo, którego nie ma w innych dziedzinach, jak branża filmowa. Ponieważ taki luksus jest już u nas od bardzo dawna, istnieją obecnie pewne plany, aby to zmienić. Prawda może być taka, że już niedługo nie zobaczymy żadnych darmowych dem”, twierdzi Cevat Yerli.
branza filmowa tworzy filmy ktore sie OGLADA i wypuszcza trailery ktore sie oglada. Nie ma nic dziwnego ze gry w ktore sie gra maja wersje demonstracyjne w ktore sie GRA. Takze zupelnie sie nie zgadzam z tym panem. |
|
Czas dodania: 16.04.2010, 17:25
fajnie 10 $ za demo a crysi teraz powiedzmy po 1.5 roku na rynku kosztuje kolo 30 zł :) Powaliło ich...
|
|
|
Maniek (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 17:30
Nie można sie doszukiwać analogii do filmów. Pomijając fakt, że filmowcy wypuszczają trailery w nadziei, że zachęcą potencjalnych odbiorców. W kinie za obejrzenie dwu-trzy godzinnego filmu płacę jakieś 20 zł i mam wcześniej darmowy dostęp do zajawek dających przedsmak tego, co mnie czeka. Nowa gra potrafi kosztować 100 - 300 złotych i powinna zapewnić wielogodzinną rozrywkę. I ja nawet nie mam mieć okazji sprawdzenia czy w ogóle pasuje mi produkt na który mam wydać gotówkę (nie oszukujmy się, niemałą) ?
|
|
Sepik (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 17:58
juz to widze,akurat
|
|
|
|
|
zenon (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 18:29
Popatrzmy na to, co jest potrzebne, aby zrobić trailer filmu i co jest potrzebne, aby zrobić demo gry. Naprawdę wolicie poświęcić to, że gra mogłaby być lepsza, bo nie trzeba by marnować czasu na przygotowanie dema (to nie tylko wycięcie fragmentu gry ;) )?
|
|
heh (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 20:38
"Popatrzmy na to, co jest potrzebne, aby zrobić trailer filmu i co jest potrzebne, aby zrobić demo gry. Naprawdę wolicie poświęcić to, że gra mogłaby być lepsza, bo nie trzeba by marnować czasu na przygotowanie dema (to nie tylko wycięcie fragmentu gry ;) )?"
Gre i tak sprawdze zanim kupie. jak nie demo to pirat. niech nie marnuja czasu (lol) na wydawanie dema :] NIE wierze ze nie wydanie dema mialo by wplyw na jakosc pelnego produktu tak samo jak nie wierze w wiele innych rzeczy wypowiadanych przez tych expertow (od marketingu) |
|
Czas dodania: 16.04.2010, 20:42
dema były i będą...gościu chciał się znaleźć w centrum uwagi na chwile to palną idiotyzm...to jest tak samo głupie jak nowe zabezpiezenia Ubi:P...ludzie muszą mieć możliwość sprawdzenia gry bo tak jak napisał Maniek płacimy za gre duże pieniądze i musimy wiedzieć na co je wydajemy...a ty zenon dalej sugeruj sie opisem na pudełku:)napewni wkońcu trafisz na dobrą gre:D
|
|
|
czejenesku (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 21:41
nie to jest przesada skad mam wiedziec czy mam ochote gre kupic czy nie - czy mi sie spodoba czy nie; albo czy bedzie mi dobrze chodzic(chociaz jak na razie nie mam z tym problemu wszystkie gry na moim kompie chodza jak zylety z gta4 na czele)
|
|
radzio2k (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 22:21
zaniedługo przerzucę się chyba na haftowanie bo mnie nie będzie stać na bycie graczem
|
|
Dracoola (Gość)
|
Czas dodania: 16.04.2010, 22:24
- Trailery filmowe
- Próbki kosmetyków - Degustacje produktów żywnościowych - Jazdy próbne samochodami Nie ma odpowiednika dem w innych dziedzinach? Nielicha historia. |
|
Czas dodania: 17.04.2010, 01:49
to niby kto będzie kupował te dema to jest bez sensu
|
|
|
melo (Gość)
|
Czas dodania: 17.04.2010, 02:37
przecież już teraz pełne gry to niemal dema, będą sprzedawać triale (np 5godz. wystarczy na singiel player) jako dema a za dopłatą bezterminowy klucz do grania w sieci
|
|
Czas dodania: 17.04.2010, 08:12
trzeba być debilem, żeby za demo płacić. Taki pomysł (o ile by wszedł) upadł by szybciej, niż powstał. Ostatnimi czasy zaczynają przeginać, trzeba mieć internet, żeby grać w gry single player... płacić za niekompletną grę, a później za DLC uzupełniające luki (łączna cena gry wychodzi załóżmy 500 zł, kiedy powinno 100). Blizzard już tak się chami mocno, że SC2 chce wydać w 3 częściach, więc zamiast za grę zapłacić nawet te 120zł, to załóżmy że 360zl (o DLC nie będę wspominał)... Jakby nie patrzył, to wszystko idzie w złym kierunku, a gdy demo będzie płatne... to będzie już szczyt chamstwa i głupoty.
XBL: Cokane MastaPSN: Ten-Tailed-Jubi GG: 1879928 |
|
|
KKK (Gość)
|
Czas dodania: 17.04.2010, 08:29
Bliz faktycznie trochę przegiął z 3 częściami, ale mnie interesuję tylko multi, więc kupię tylko 1 część a resztę oleję.
|
|
... (Gość)
|
Czas dodania: 18.04.2010, 16:55
I oni potem mają pretensje do ludzi że sobie ściągają z torrenta piraty, tak samo jakby jutro wprowadzić 50zł za paczke fajek i marudzić że ludzie kupują od ruskich.
|
|
skiv (Gość)
|
Czas dodania: 21.04.2010, 19:04
jak juz wprowadza te oplaty (oby nie) to durni amerykanie beda kupowac takie dema. Bo to przecież od nich gl sie doi kase
|