Czytasz dyskusję w temacie: News:: Crysis 2 najlepiej wyglądająca grą konsolową?
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Crysis 2 najlepiej wyglądająca grą konsolową? Wielu fanów shooterów posiadających konsole czekało na dzień, kiedy jakaś produkcja autorstwa Cryteka trafi na PS3 lub X360. Niebawem za sprawą Crysis 2 wszyscy przekonają się jak ten... |
|
Czas dodania: 03.06.2009, 10:50
Raczej Uncharted 2 na PS3 nic nie przebije na konsolach. http://www.gametrailers.com/player/50366.html
Liczą się gry, bez wojny na platformy. |
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 11:09
yareku1 piszesz pierdoły jakich się czytać nie da, ale czego można wymagać od dziecka srajstation :)
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 11:28
Oj koleś ,ale z ciebie tępy fanboj.
Yareku1 podał argument w postaci filmiku , możesz się z tym nie zgodzić ,ale uargumentuj to jakoś a nie wyzywaj ludzi. Swoją drogą na E3 zaprezentowano masę gierek z świetną grafiką , Final Fantasy XIV , Demo God of War 3, standardowo już Gran Turismo 5, Forza 3 i całkiem ciekawie zapowiada się Front Mission Evolved (czwórka wyszła na PS2 i nie opuściła granic Japonii , a szkoda bo w trójkę na PSXa się fajnie szarpało) także o grafikę przyszłych gier możemy być spokojni. Trochę rozczarował mnie Alan Wake ,ale może fabułą i klimatem nadrobi niedociągnięcia. No ale Uncharted 2 i tak prezentuje się o klasę lepiej niż jedynka. Pozdro dla wszystkich debilnych fanbojów. |
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 15:33
Jebac Wszystkie Konsole!!!
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 16:16
Jak już pisałem w innym topicu na temat pierwszego Crysisa - jest to strasznie przereklamowana gra, bardzo nudna i z nadzwyczaj słabym AI przeciwników. Poza tym temat konfliktów zbrojnych już chyba wszystkim obrzydł. Jeśli chodzi o grafikę, to pierwszy Crysis i pierwszy Uncharted kompletnie niczym się nie różnią. Graficznie wyglądają identycznie. Dla wielu blacharzy jest to bolesne, ale niestety nic na to nie poradzą, poniewarz takie są fakty. Chłopcy z Crytek'a marzą aby stworzyć najładniejszy tytuł na konsole....
No to niech marzą, zobaczymy co z tego wyjdzie. Niech jednocześnie pamiętają, że nie grafika jest najważniejsza, ale gameplay. I to właśnie ten aspekt decyduje o miodności gry. ICO i Shadow of the Colossus miały grafikę wręcz archaiczną, (osobiście uważam,że to jak najbardziej zaleta) , ale opowiedzianą historią i niezwykłą grywalnością nokautowały pierwszego Crysisa bez większego wysiłku. Niech się tak nie skupiają na graficy, a pokombinują nad urozmaiceniem rozgrywki, bo w jedynce nuuuuda.... |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 17:59
julietta2006 no nie przesadzajmy. Fakt, faktem, że Uncharted miał rewelacyjną grafikę, ale Crysis to było techdemo, którego nawet KIllzone 2 nie pobił i chyba długo nic nie pobije.
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 18:35
zgadzam sie. albo w crysisa nie grales.. albo widziales go tylko na screenach i filmikach z youtube. gra sie wielu zachwyca i podnieca... bo jezeli chodzi o grafike to w pelni slusznie... ja otwieralem usta momentami - cudo. crysis jako gra jest calkiem ok. poczatek dretwy ale kazda kolejna misja i robi sie ciekawiej. w statku obcych czulem sie jakbym gral w PREY tylko ze jeszcze bardziej pokrecony.
tak wiec licze na tego crysisa2 ale nie wierze ze bedzie mial lepsza grafe na mojej konsoli niz crysis1 na pc. jezeli tak to kosztem tej fizyki (tak jak to mialo miejsce przy farcry2... drzewa i krzewy z metalu czy co ?:D) |
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 22:40
wkońcu stoi za tym EA dla którego grafika jest na 1. , 2. i 3. miejscu reszta jest zbędna byle by grafa była wypasiona
|
|
|
Czas dodania: 03.06.2009, 23:05
ICO i Shadow of the Colossus to prawdziwe arcydzieła wśród gier wyróżniające się nie tylko wspaniałą grafiką,ale też muzyką a przede wszystkim niesamowitym klimatem,którego dziś brakuje wielu produkcją(Team Ico cały czas pracuje nad czymś nowym i ja ten tytuł kupię w ciemno).A co do Crysisa to zobaczymy czy klimat będzie miał równie intensywny jak Killzone2 ,bo grafika choć jest ważna to jednak nie najważniejsza.
|
|
|
Czas dodania: 04.06.2009, 09:24
droga julietto, naprawdę wątpię w to, że grałaś kiedykolwiek w Crysis, a jesli już to pewnie na słabym sprzęcie. Uncharted rzeczywiście (moim zdaniem) jest najlepiej wyglądającą grą na konsole. Jednak (mówię tylko o grafice) do Crysis ma daleko. Dla przykładu podam przewagi tej młotkowatej strzelanki, która stała się symbolem doskonałej grafiki: ostrzejsze tekstury, dużo bardziej zaawansowana fizyka i przede wszystkim zasięg widzenia gdzie w uncharted wszystko jest stopniowo wyblurowane w Crysis widzisz na kilometry. Co w Uncharted mnie urzekło graficznie to doskonałe animacje i efekt mokrego Drake'a :D
|
|
|
Czas dodania: 04.06.2009, 16:18
Masz całkowitą rację, sam "własnoręcznie" nigdy nie grałem w pierwszego Crysisa (w ogóle nigdy nie grałem na blaszaku, prędzej zagram na bałałajce), ale wielokrotnie obserwowałem szwagra, który to był swego czasu wręcz oczarowany tą produkcją. Niemniej nie widzę róznicy pomiędzy ta grą a Uncharted. Ten drugi przegrywa jedynie w kwestii interakcji z otoczeniem. Nic ponadto. Nie wiem czym tu się zachwycać. Mam nadzieję, że chłopaki z Crytek'a nie zawiodą i sprostają zadaniu. Dzisiaj są już takie czasy, że naprawdę wielkie pieniądze deweloperzy zarabiają na grach konsolowych. Dlatego Taki Crytek, czy CD Project Red niejako muszą robić gry na konsole. Jeśli wydadzą jakis tytuł tylko na PC-ta, to zapewnią sobie jedynie zwrot kosztów produkcji. Więc cienizna. Dzisiaj trzeba robić tytuły multiplatformowe. Przed Crytek'iem więc niełatwe zadanie.Oby nie odbiło się to na jakości gry. Mam tu na myśli Gears of War, którego konwersja z XBOXa 360 na blaszaka była chyba najgorzej zrobioną konwersją w historii.
|
|
|
Czas dodania: 04.06.2009, 17:11
Ej julietta2006 dobry jesteś...
Raz piszesz, że Crysis jest nudny, ma złe AI przeciwników i wygląda identycznie jak Uncharted a potem piszesz, że nigdy w niego nie grałeś. Baa! Piszesz, że nigdy na kompie nie grałeś a zawsze tak tego biednego kompa katujesz, że jest beznadziejny do gier. Ja pier..... ty normalny jesteś??? (nie odpowiadaj to pytanie retoryczne). |
|
|
Czas dodania: 04.06.2009, 21:29
Katuję i będę katował, bo takie cepy jak ty, zlepku bezmózgiej masy organicznej musza wreszcie pojąć, że do gier są konsole, a blacha służy do pisania e-maili,gadu-gadu,pisania wypracowań i ewentualnego sprawdzenia jakie gry wyjdą na konsole. A swoją drogą to bardzo, ale to bardzo chciałbym cię spotkać, abyś zechciał powiedzieć mi to prosto w oczy. Już po dwuch sekundach twarz twoja stanowiłaby wysokiej klasy rękodzieło ludowe przyozdobione odciskami mojej podeszwy. Bo jak mawiał wieszcz : jeśli nie przemawia siła argumentu, to przemówi argument siły. Tępy śmieciu.
|
|
|
Czas dodania: 04.06.2009, 21:29
A w ogóle po co się odzywasz? Skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia?
|
|
|
Czas dodania: 05.06.2009, 14:57
Boże twoja głupota aż skwierczy i piszczy... powiedz szczerze starzy katowali cię klawa i myszką? A może komp spadł ci na pysk jak byłeś mały i od tamtej pory masz jakieś lęki przed nim? A może twój alfons jest zapalonym graczem PC i dlatego tak ich nie lubisz?
I jeszcze twoje "sprostowanie" "A w ogóle po co się odzywasz? Skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia?" Otóż gdybyś umiał czytać to byś dostrzegł, że mam coś ciekawego do powiedzenia... pisałem o pajacu który krytykuje grę w którą nawet nie grał i krytykuje kompy jako maszyny do gier a nigdy na żadnym nie grał!!! Jeszcze nigdy w życiu i w necie takiego idioty nie spotkałem i chyba długo nie spotkam. Piszesz jeszcze o sile argumentu i argumencie siły... Jaki ty masz argument, że nigdy na PC nie grałeś ale wiesz, że jest gorszy od konsol??? Ej nie wierzę, że nawet ty sam nie zacząłeś dostrzegać swojej głupoty bo nawet taki debil jak ty powinien się połapać, że od rzeczy pisze, chociaż kto wie z takim idiotą jak ty chyba nikt poza twoim szwagrem nie miał do czynienia. PS. I przyjmij do wiadomości, że Crysis na konsole będzie najładniejszą nań grą i choć byś tupał nóżkami i płakał do swojego szwagra nic tego nie zmieni ty tępy pajacu!!! |
|
|
Czas dodania: 05.06.2009, 16:11
Ludzie zabijcie tego cymbała! Gdybyś umiał czytać, to wiedziałbyś,że nigdy nie napisałem, że komputer jest zły, czy "gorszy" od konsoli. Ja tak nie uważam. Zawsze twierdziłem i nadal twierdzę, że komputer nie jest do gier, ale do innych rzeczy. Mogę sobie np. grafiki porobić, czy poobrabiać zdjęcia, a jak chcę zagrać w grę, to odpalam sprzęt, który do tego celu służy synu psa.
Obserwując twoje żałosne "wypowiedzi" w innych tematach, zapewniam cie, że do żadnego z nich nie wnosisz absolutnie nic nowego. Wszędzie tylko krytykujesz innych forumowiczów wypowiadających się na dany temat. Tak więc nikt cię tu nie lubi i wyp....aj stąd cioto! Nigdy nie grałem w Crysisa, ale wiele czasu obserwowałem, jak to wygląda (podobnie jest z oglądaniem filmu - oglądasz i masz na jego temat jakąś opinię). Dlatego ta przereklamowana gra nie jest mi obca. Ale ty znowu olewasz temat o którym mowa i dopieprzasz się do mnie. Masz szcęście kupo gnoju, że jesteś tylko anonimowym przygłupem na tym portalu. |
|
|
Czas dodania: 05.06.2009, 16:58
No to się przygotuj piczko bo dopiero się rozkręcam. Na takich forach można robić dwie rzeczy. Dyskutować o grach, i kocić takich pajaców co to potrafią tylko pluć się, że ich platforma jest najlepsza... i właśnie znalazłem taką piczkę co się zwie julietta2006. Widać, że świr jesteś bo piszesz teksty w stylu: "mam nadzieję, że PC'towi gracze NAWRÓCĄ się i zaczną grać na konsolach, albo PC nie nadaje się do gier".
To forum a więc takie śmiecie jak ty mogą tu pisać co chcą w końcu wolny kraj ale muszą się też liczyć z tym, że normalni gracze którym się chce (a ja z chęcią znajdę czas aby rozgnieść takiego karalucha jak ty) lekko sprostują takich fanatyków konsol, że PC to tak samo dobra platforma do gier jak konsola a to czy jest lepsza czy gorsza to już od gusta gracza zależy. PS. Na razie dam sobie spokój i poczekam aż palniesz co innego na inny temat bo ten jest już dość zaśmiecony tobą (odezwałeś się już 5 razy i pisałeś, że gra jest słaba a nawet w nią nie grałeś... to według ciebie recenzenci też mogą sobie odpuścić grę wystarczy, że zobaczą kilka gameplay'ów i już mogą wystawiać ocenę), chyba, że (w co wątpię) ogarniesz się, ale coś czuję, że będę miał zabawę przez długi czas... PS. 2 Sorki dla graczy których tak samo mocno wkó.... takie kłótnie jak mnie ludzie pokroju julietta2006 ale pajacowi tak łatwo nie odpuszczę... |
|
|
Czas dodania: 05.06.2009, 17:28
Czyli nadal nic, tyko siejesz spam. Po raz kolejny nie wniosłeś nic nowego w tym temacie. Dziwie się moderatorom, że jeszcze cię nie usuneli. No ale wolność kocha wszystkie swoje dzieci....i dzieci psa.
Nie zrozumiałeś też, iż ja nigdy nie twierdziłem, że Crysis 2 nie będzie najładniejszą grą na konsole nowej generacji. Szczerze życzę tego jej twórcom. Ba, jeśli ta gra okaże się ciekawa (grafika to sprawa tzreciorzędna), to z całą pewnością ją kupię. Chciabym, żeby te przechwałki gostków z Crytek'a nie były pustym krzykiem i hype'm napędzającym im sprzedaż "w ciemno". To ty nadal zamiast wypowiadać się w temacie, będziesz spamował? Zasrałeś cały topic swoimi pozbawionymi najmniejszego sensu wypowiedziami. Większość prawdziwych graczy nie ma ochoty tego czytać. Tak więc pisz na temat lub wcale. |
|
|
Czas dodania: 09.06.2009, 19:59
heh... widzę że komuś żal dupe ściska=mierzwok
|
|