Czytasz dyskusję w temacie: News: 3D „przyszłością” gier

Ten temat zawiera komentarze do materiału: 3D „przyszłością” gier

Ian Bickerstaff, inżynier w firmie Sony, powiedział, że przyszłość technologi 3D w grach zależy od wprowadzenia kompatybilnych telewizorów, dodając również, że nie zajmie to dużo czasu....

użytkownik nie posiada awatara
el dupa (Gość)
Czas dodania: 17.03.2010, 12:53
może za 10 lat. Lepiej by opracowali technologię co na zwykłym TV robi 3D.
rys (Gość)
Czas dodania: 17.03.2010, 15:11
true.. na xboxa mam gre arcade bijatyke ktora wspiera 3d. nawet w tej zwyklej anaglifowej formie (okulary papierowe czerwono niebieskie) mozna sobei wlaczyc. i serio jest fajnie :D te wrzystkie slupy sie pzesuwaja tak wyraznie za postacia.. nie jest to moze takie 3d jak w kinie ale widac glebie bardzo. niezle to wyglada. cieszylbym sie gdyby wszystkie gry mialy takie przelaczniki (chociaz od tego anaglifu po czasie mi sie w glowie kreci :D)
Czas dodania: 18.03.2010, 13:54
Normalnie bym ich zachwalał ale nawet jak na takiego fana sony jak ja to lekka przesada. Grałem w grę 3D na PS2 (Sly 3) i nie wyszło to wspaniale. Według mnie sony chce na siłę dorównać Nintendo i wprowadza coraz to nowe innowacje (kontroler PlayStation Move a teraz to). Niech lepiej skupiają się bardziej na grach i grywalności jak Nintendo (przyznaje to z bulem). Na przykład PSP nie ma wspaniałej grafiki ale grywalnośćią przepija nie raz dzisiejsze konsole nowej generacji.
Ssmoku (Gość)
Czas dodania: 19.03.2010, 00:02
Za 4 lata to ja dopiero swój obecny telewizor spłacę... ;/
Sopor (Gość)
Czas dodania: 20.03.2010, 17:46
PSPtrack ty lepiej weź sie za słownik, a później za gry, co?
zelot (Gość)
Czas dodania: 22.03.2010, 12:43
i na kiego grzyba ten obraz 3D ?! ;/
Jeszcze wiekszy oczojeb.. Ja w to nie wchodze. Mi wystarczy 21' Monitorek LCD i jest syto ;)
Bob (Gość)
Czas dodania: 23.03.2010, 09:10
Widzę nie rozumiecie znaczenia słowa ewolucja ;)

Tak czy inaczej to wprowadzą mimo ze część jest za "nie". Po jakimś czasie się to przyjmie, tak samo jak przyjmuje się Blu-Ray i stanie się to standardem ;) trzeba na to tylko trochę czasu :) i nie jest to złe! myślę ze fajnie będzie grać w np jakiegoś RTS w 3D :)
killa (Gość)
Czas dodania: 23.03.2010, 16:09
zenada...jakby ktos nie widzial te badziewia na okuary 3d ktore wchodza w tym roku to tylko przedsmak telewizorow z prawdziwym 3d do ktorego nie beda wymagane zadne okulary....ukaza sie za jakies 3-4 lata
Bus (Gość)
Czas dodania: 25.03.2010, 01:15
Bzdurą jest nazywanie płaszczyzny trójwymiarem bo jak by nazwać trzeba było rzeźbę ?
czyżby obraz na ekranie nie był kreowany na osiach X,Y,Z ?
te efekty powinni nazwać po imieniu "sztuczką" wykorzystującą nasz układ rozstawienia oczu typowego dla drapieżników (oczy z przodu czaszki nie na bokach jak u roślinożernej cześć "mieszkańców" tej planety)
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...