...jeśli możesz, uzasadnij również swoje zdanie. To uwiarygodni wyniki, jeśli wygra ta część, na którą głosowałeś :)
Przy okazji chciałbym się dowiedzieć, co sądzicie i czego się spodziewacie po FFXII...
Greetz
Czytasz dyskusję w temacie: Najlepsza część serii Final Fantasy to...
|
Czas dodania: 26.04.2003, 16:23
|
|
|
Czas dodania: 26.04.2003, 16:38
FF7 rządzi
zresztą wystarczy popatrzeć na mojego avatorka i podpis ^_^ FF7 ma świetną fabułe (pomomi że liniową) ale super (no może to że ratuje sie cały Świat kilkoma osobami już było ale nie w takim wydaniu),cała historia głównego bohatera który ze zwykłego najemnika staje sie bojownikiem o przyszłość planety, z początku walczy z organizacją a następnie z niewiarygodnymi mocami i siłami, musi pokonać najlepszego z najlepszych czyli Sephirotha (to była podróbka mnie :D ) itd, kto grał ten wie jaka jest fabuła :P walka pomimo ze turowa jest ciekawa i wciągająca dzięki dużej ilości materii która nietylko pozwala czarować ale i dodaje różne umiejętności przez co walka jest ciekawa prezez cały czas minius stanowi to ze na całym Świecie jest tylko kilka osad ludzkicg ... no i wiele minigierek oraz materii do zdobycia których niewystarczy iść bezmyślnie do przodu, wiele ciekawych postaci (2 ukryte:)) pozwalają kombinować z ustawieniem drórzyny, limit braiki i grafika...poza animacja postaci podczas poruszania bo to jest troche słabo zrobione filmiki są spox przeszedłem 5 razy :D podsumowując Final Fantasy rulz!!! :D |
|
|
Czas dodania: 26.04.2003, 17:06
Koleś zapomniałeś o Final Fantasy Tactics na psx i FF:Tactics Advance na GBA. Najlepszy jest dla mnie FINA FANTASY TACTICS
|
|
|
Czas dodania: 26.04.2003, 17:12
mi najbardziej przypadla do gustu 8 super filmiki wciagajaca fabula i wspaniale postacie po prostu uwielbiam ta gre . jednak cala reszta jest rowniez extra!! :]
|
|
|
Czas dodania: 26.04.2003, 23:20
mr_bbb -> Koleś zapomniałeś o Final Fantasy Tactics na psx i FF:Tactics Advance na GBA. Najlepszy jest dla mnie FINA FANTASY TACTICS
'Koleś', mnie chodzi o FF stricte RPG. Tamte są poza konkursem. |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 27.04.2003, 10:12
Jako, ze nie przepadam za ta seria a FFVII jedynie jako tako mnie zainteresowala wiec wybor moj jest oczywisty. Najbardziej trzyma klimat i troszke wolniej sie nudzi.
|
|
|
Czas dodania: 27.04.2003, 10:54
VII byla najlepsza, pelno w niej fajowego poczucia humoru, klimatu, bardzo ciekawa fabula i duuuzo godzin rozrywki :)
|
|
|
Czas dodania: 27.04.2003, 11:47
Gierka mojego Zycia Jest Final Fantasy VII Pierwszy Raz Grałem W Nią W 1997 i do dzis jest najlepsza gra jaka wog,e kiedykolwiek powstała !! wypaaaaas ziom
|
|
|
Czas dodania: 27.04.2003, 16:02
w 7 są weponki które mozna sobie rozsiekać, a niejest to łatwe nawet jeśli ma sie dopasione postacie, chodowanie "kurczaków"
szkoda tylko że Sephirothem sie tam niegrało tylko jakimś kolczasto włosym Cloudem |
|
|
Czas dodania: 27.04.2003, 18:13
sephiroth_rioth -> w 7 są weponki które mozna sobie rozsiekać, a niejest to łatwe nawet jeśli ma sie dopasione postacie, chodowanie "kurczaków"
szkoda tylko że Sephirothem sie tam niegrało tylko jakimś kolczasto włosym Cloudem a ja ci mówie ze w wersji na PC mozna pograc Sephirothem trza miec tylko trainer i ładujesz sobie ta zajebista postac do składu ! |
|
|
Czas dodania: 27.04.2003, 19:56
ja w FF7 grałem jescze na mojego PSXa i tam jest kod na to żeby Sephim grać ale na GS a ja sobie specjalnie GH skombinowałem ( PSXowcy wiedzą poco, spręzynka rulz :D ) i mi niechodzi....
a właśnie na PSXowej płycie (ang. bo innych niewiem) po wpisaniu pewnegop kodu na GS i GH poza kilkoma bajerami i jakimiś nieprzydatnymi pie*****mi można zobaczć filmiki o tym jak to Cloud z Zackiem do Midgaru przybyli i jak to sie stało itd...pytanie moje brzmi: czy na wersji PCtowej terz jest ten filmik? aha i ile teraz kosztuje FF7 na PC i gdzie można znaleść ten trajner do grania Sephirothem? i czy na kompa jest polska wersja FF7? |
|
|
Czas dodania: 11.05.2003, 00:49
Fakt, że grałem tylko w siódemkę, ale i tak trudno mi sobie wyobrazić coś lepszego.
Te postacie, ta fabuła, no i te chocobosy... |
|
|
Czas dodania: 11.05.2003, 12:25
Final X poprostu za to że ładnie sie prezentował, brakowało mi tylko w nim chodzenia po mapie
|
|
|
Czas dodania: 11.05.2003, 13:10
sam nie wiem która czesc - albo 6 albo 7. Ale chyba jednak FFVII bo byB najbardziej rewolucyjny
|
|
|
Czas dodania: 14.05.2003, 14:47
oczywiście siódemka była, jest i będzie najlepsza. to pierwsza giera jaką posiadałem i ją najwięcej razy przeszedłem ( na dzień dzisiejszy stan następujący: 14 razy przeszedłem i przechodze 15 raz-jestem po ataku Emeralda na Junion) ff7 ma najbardziej odjechaną fabułę( do samego końca nie wiadomo wszystkiego), poplątaną i wciającą( dużo lepsza od średniej klasy fabuł ff9 w której zakończenia można było się domyśleć w połowie 2 cd). ff7 ma świetny klimat i wiele atrakcji w postaci gold saucera, chodowania chocobosów. materie jako źródło zdolności bochaterów to też strzał w dziesiątke( tak przy okazji kto wie gdzie można znaleźć "str up" materie, bo ja jeszcze jej nie znalazłem). jedyne na co można narzekać to końcowa walka z sephirothem( to ja :D ). nie można jej przegrać. gdy przechodziłem ff7 pierwszy raz to liczyłem na walkę dorównującą trudnością co najmniej ruby weapon. jeśli mowa już o weaponach to w ff7 jest ich 4 ale diamond i ultima to takie cieniaki że lepiej o nich nie mówić.przeszedłem 8 części gry(1 i 2 jeszcze nie miałem okazji) i stwierdzam: FINAL FANTASY VII JEST NAJLEPSZA!!!
po ff12 spodziewam się nowych pomysłów bo według mnie ostatni prawdziwy final to ff7. po nim wychodziły już tylko powielane pomysły. i przy okazji final fantasy X-2 to zły pomysł. |
|
|
Czas dodania: 29.05.2003, 15:30
racja racja seFirot tez jak 1 raz grałem to bez problemu przelazłem a po zakonczeniu gry gapiłem sie ze 20 min na lecace gry ... miałem nadzieje ze sie kiedys skonczą .... <lol>
|
|
|
Czas dodania: 30.05.2003, 18:07
salomonik -> 20 min na lecace gry ... miałem nadzieje ze sie kiedys skonczą ...
chyba nie gry a gwiazdy hehe a co do tej ostatecznej walki z moim kuzynem Sephitothem bez nazwiska (btw: sephiroth może ty terz jakaś nasza rodzina :P ) to jak sie ma Clouda na poziomie w okolicach niewiem...może 70 tak zęby bez materii mieć z 6000 życia to można sobie stać i nic nienaciskać bo po ataku Sephirotha następuje automatcznie kontra...i można sobie za kilka minut przez 20 min. gwiazdki oglądać |
|
|
Czas dodania: 01.06.2003, 21:46
było by fajnie jakby zrobili wznowienie ff7 z prawdziwą walką z sephirothem. a co do tej kontry clouda po ataku sepirotha to nawet jak masz mało energii cloudem to mimo usilnych starań nie można jej przegrać. i jeszcze jedno: sephiroth po wyłapanieu omnislasha powinien być bardziej zakrwawiony...
|
|
|
Czas dodania: 04.06.2003, 17:27
heh ... nie da sie przegrac ?! .... ja czekałem az mnie zaatakuje i gdy mnie dziabnoł mieczem scisnełem wszystkie guziki z nerwów i jakos poszło ... :P
|
|
|
Czas dodania: 21.06.2003, 10:12
Zgadzam sie z Wami. FF VII RULEZ! To było pierwsze mije spotkanie z takim gatunkiem RPG na PSX. Do dziś jak tylko sobie o tym wspomne to łezka kręci się w oku. Męczyłem tę gierke przez całe wakacje prawie po 18h dziennie Jaka satysfakcja kiedy ja ukończyłem! I to bez opisu!! Wyobrażacie sobie!!! Ach.. mało powstaje już takich gier z takim klimatem i wogóle.
FF VIII też mi sie podobało - szczególnie filmiki < INTRO THE BEST > Reszty niestety nie było mi dane widzieć na Live - tylko opisy :( Seria Final Fantasy to najlepsza rzecz jaka mogła spotkać gracza! Polecam BARDZO serdecznie wszystkim - nawet wrogom gatunku! I LOVE THIS GAME !! |
|
|
Czas dodania: 21.06.2003, 10:19
Jeśli miałbym wybierać to FFVII bo tylko w ta cześć grałem i dodatkowo było to demo... Ale tak to za mangowym cRPG nie przepadam...
|
|
|
Czas dodania: 13.07.2003, 14:04
Mi najbardziej przypadła do gustu VIII ale VII tez była spoko. Mnie nurtuje zaś jedno pytanie czy kiedykolwiek wyjdzie na kompa FINAL FANTASY IX lub X???
|
|
|
Czas dodania: 26.08.2003, 16:38
Jak już pisałem dla mnie FF7 rządzi. Nie wiele za nią pozostaje FF9 i...FF8(gra której do niedawna nie lubiałem, niedawno kupiłem ją sobie i mogłem ją w spokoju przejść. przekonałem się że i ona jest świetna). FFX też jest spoko(Rikku rulez!!!). Dalej zostają starsze finale które w swoim czasie były najlepsze.
|
|