Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Warhammer 40.000: Dawn of War (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Warhammer 40.000: Dawn of War |
|
Czas dodania: 21.06.2004, 01:36
W porównaniu z starym ale jakze jeszcze jarym dla mnie WH40k jest to krok stumilowy. Zapowiada sie bardzo milo i mam nadzieje ze rónie miło mi będzie pograć. Pozostaje tylko pytanie kiedy...?
|
|
|
Czas dodania: 04.08.2004, 12:36
Jak dla mnie bomba! Chociaż nadal wersja figórkowa jest dla mnie ważniejsza, to ta gra daje niesamowitą możliwość natychmiastowego rozegrania potyczki na arenie internetowej, co czyni ją w pewnym stopniu lepszą... Efekty i dźwięki, dodają tego czegoś czego nie ma w (turowej) wersji figórkowej... A sam fakt że gra jest RTSem dodaje dużo dynamiki do rozgrywki. Szkoda tylko że niemoge wyciągnąć ręki i chwycić tych Space Marinów przez Monitor, ehhh uzupełnim bym sobie Armie o jakiś Devastator Squad. NAPEWNO KUPIE oryginał, nie ma co szczędzić groszy na tej grze, beta robi takie wrażenie, że finałowa wersja pewnie wgniecie mnie wielkim pancernym buciorem w glebę na dobre 5 metrów. POLECAM! LOTR wcale go nie zdeklasuje.
PS. Jeżeli komuś się spodobało Ground Controll I i II to w tą grę też musi zagrać. |
|
|
Czas dodania: 10.09.2004, 12:53
te demko zawiera blad przy 99% blad zip, wirar nie dziala?? sciagalem- Ex, DAP
|
|
|
Czas dodania: 10.09.2004, 13:03
ten plik ma blad przy 99 error winrar i zip ????help???
|
|
|
Czas dodania: 10.09.2004, 23:26
Gralem w demo i powiem szczerze pelen wypas mimo ze nie jestem wielkim fanem WARHAMMERA.Na poczatku jest super intro przedstawiajace walke SPACEMARINES z ORKAMI (fajny ork z cygarem sie tam pojawia :) ).
W faq gry jest napisane ze minimale wymagania to procek 1.4 GHZ big lol. Na moim DURONIE 900 ,256 RAM i gf 2mx64 mb gra w minimalnych detalach i rozdzielczosci 800x600 chodzi niezle tzn niemuli jak warcraft3.Co do silnika jest super mozna fajnie zoomowac obracac kamery znacznie lepiej niz w WARCRAFCIE3. POLECAM GIERKE bardzo lepsza niz przereklamowany w3 !!!! |
|
|
|
|
|
Czas dodania: 13.09.2004, 14:45
Gra jest ekstra, możliwość uzbrajania jednostek ilość jednostek, efekty specjalne a zwłaszcza wyrzutnia rakiet, lot rakiety i trafienie w cel mówie wam przepiękne i jedyną wadą a raczej troche denerwującą rzeczą jest kolor jednostek w kampanii(demo) Bloody Ravens są bordowi i np walcząc z orkami, gdy podnosi się kurz, leci dym z pił i silników, ognień z luf ciężko odróżnić kto jest kto dlatego mam nadzieje że będzie możliwość zmiany klanu lub chociaż nie będziemy grać tylko jednym...
|
|
|
Czas dodania: 13.10.2004, 00:43
Jedyna wada tej gry to to, że jest za krótki single player. Jak się dorywasz to tłuczesz i tłuczesz i po dwóch wieczorach masz grę skończoną na HARD. Jedna kampania to zdecydowanie za mało. Poza tym chylę czoła. Oprawa audiowizualna MIIIIISTRZ!!! Grywalność MIIIIIISTRZ!!! Jak dla mnie pierwszy w miarę "strategiczny" a nie zręcznościowy RTS. Dla miłośników WH:40K pozycja obowiązkowa. Dla miłośników RTS'ów też. Naprawdę świetna gra. Wspomniana już kampania jest doskonała. Gra jest SUUUUPER!!!
|
|
|
Czas dodania: 16.10.2004, 22:08
Dla mnie ta gra jest spoko :D naprawde bardzo mi sie podoba grałem narazie tylko w demko ale ta gra pokazala klase szczegolnie w bitwach przy zoomie :D A najdziwniejsze w tej grze jest to ze chwilami przypomina mi Warcrafta 3 :D (moze przez to ze sa tam orki a space marines przypominaja piechorów z Wara 3 :D )
|
|
|
Czas dodania: 17.10.2004, 22:30
Doprawdy kiedy doszla do mnie paczka z niemiec z Warhammerem moje emocje siegnely zenitu , po niewypale jakim sie okazal warhammer fire warior bylem pewny , ze to sie nie powtorzy z dawn of war . Oczywiscie mialem racje , Gra wywarla na mnie wielkie wrazenie , animacje oraz otoczenie jednostek byly bardzo dopracowane , a gra ? Taki sam smaczek jak podczas gry figurkowej warhammera , ta gra ma w sobie wiele podobienstwa do swgo figokowego pierwowzoru . Jedynym rozczarowaniem dla mnie byly ustawienia kamer . Jest ona zbyt sztywna i nie mozna robic idealnych przyblizen postaci aby ogladac jej walory jak np : w Warc`u blizzarda Ostateczne wrazenie jest takjie , ze wszystkie inne RTS 3d sie umywaja daleko z wisla
|
|
|
Czas dodania: 18.10.2004, 15:15
W zasadzie z tego co widzialem na skirinach gra wygląda fajnie.Ale mam pytanie mam kompa _pentium III 733 mhz, 128 ram,karte grafiki riva tnt 2 32mb,
i nie wiem czy mam jakies szanse zeby pograc w te gre na takim kompie.i jeszcze jedno, jaki instaluje demo to w tym pierwszym malym okienku leci taki pasek i tam pisze ze cos system konfiguruje i pujdzie mi pare kratek i konie komp mysli i nic sie dalej niedzieje!!!!!.Pomurzcie mi i odpowiedzci na moje pytania. |
|
|
Czas dodania: 28.10.2004, 15:55
hmmmm moze jak wlanczales gre to walneles odrazu exe ? powinienes wejsc przez start programy .... wybrac safe mode i gra powinna pojsc :P
|
|
|
Czas dodania: 28.10.2004, 21:23
gra jest naprawde świetna ale wymaga 256 MB RAM a nie tak jak piszecie ze 128 :)
|
|
|
Czas dodania: 31.10.2004, 18:26
Ściągnąłem plik i nie chce się zainstalować. tzn. zacina się w momencie jak wyskakuje to pierwsze okienko ładowania instalacji. Co jest nie tak? pomocy ludzie (Admini)
|
|
|
Czas dodania: 01.11.2004, 10:21
dlaczego za kazdym razem jak sciagne gre w czasie instalacji pokazuje mi sie data1.cab (czy cos takiego) i pisze ze nie mozna odczytac ?? sciagnalem juz ta gre 7 razy z gry.wp.pl i ciagle to samo (mam konto imperium na miecha) i nie wiem co mam zrobic z tym fantem pomocy bo bardzo bym chcial zobaczyc ta gre bo zastanawiam sie nad kupnem oryginalki.
pozdro P.S mam nadzieje ze ktos pomoze |
|
|
Czas dodania: 01.11.2004, 15:55
Fenomenalna Gra. Bra mi słów. Tylko wstawki animowane sa na poziomie 99-00r. A tak to sam mniód :D
|
|
|
Czas dodania: 07.11.2004, 15:08
Cześć! Mam ogólnie takie zapytanie co do wymagań tej gry... Mianowicie: na oficjalnej stronie znacznie różnią się od podanych w tym portalu, ale także orientuje się, że na oficjalnych zazwyczaj zawyżają wymagania... Ściągnąłem demo, aby zobaczyć czy bedzie u mnie działać i okazało się, iż nie działa wrrr... może ktoś z was mam kompa o podobnej konfiguracji jak moja oraz jest szczęśliwym posiadaczem tejże gry... Prosze o odp. Mój sprzęt: Athlon 1,8+-256 RAM-GeForce4 MX420... Z góry thx... gygy:4573384
|
|
|
Czas dodania: 09.11.2004, 23:12
Naprawde pierwsza gra strategiczna od czasów Warcrafta, a przedtem Starcrafta, która potrafi mnie przykuć do monitora na długie godziny. Świetnie się chłopcy spisali. Szczerze polecam.
|
|
|
Czas dodania: 10.11.2004, 09:28
Nie jestem fanem gry figurkowej Warhammer (ze wzgledu na koszty), ale ta gra wciągnęła mnie niesamowicie. Grafika jest dopieszczona na maxa, patrzenie na walczących wręcz Space Marines i Orków to sama przyjemność. Udźwiękowienie także stoi na wysokom poziome, szczególnie odgłosy bitew. Natomiast wielką pomyłką jest kamania Single player. Dlaczego nie zrobiono po jednej kampani na każdą z ras,tak, aby wydarzenia się uzupełniały i tworzyły logiczny ciąg, jak w Warcrafcie 3?? Nie wszyscy gracze mają dostęp do szybkiego internetu, więc nie pograją sobie w tą gre zbyt długo.
|
|
|
Czas dodania: 11.11.2004, 09:10
Całkowicie mi się nie podoba. Po 2 godzinach grania w Dawn of War dałem spokój. Widać, że w gre włożono dużo pracy ale dla mnie się liczy jakość nie ilość. Brak temu tytułowi najważniejszego - grywalności. Wogóle nie chce się w to grać, zero miodności. Już lepiej mogli stworzyć coś na wzóz wiekowego-genialnego:) Dark Omen. I to ma być strategia, toż to kolejna gra "stwórz jak najwięcej jednostek i zalej nimi wroga"
|
|
|
Czas dodania: 14.11.2004, 23:15
Troche za malo misji. Gra jest ciekawa ale zdecydowanie nalezy do gatunku zwanego z hamerykanska "hack and slash". Obowiazkowa pozycja dla milosnikow Warhammer'a 40K. Najbardziej nieszczesliwe w calej grze wykonanie to rasa Eldarow, ktorzy wyszli jakos tak karykaturalnie.
Najlepiej poszlo oczywiscie ze Space Marines. Calosc pachnie woda po Warcraft 3. |
|
|
Czas dodania: 15.11.2004, 03:19
Zdecydowanie popieram opinię Arkadyma - faktycznie gra sprowadza się do zbudowania maxymalnej ilości jednostek i spacyfikowania nimi mapy. Niestety praktycznie cały gatunek RTS jest taki. A jedyne chlubne wyjątki, to tak jak wspomina Arkadym - Warhammer:Shadow Of The Horned Rat i Warhammer: Dark Omen. Zupełnie nie rozumiem, czemu producenci wogóle nie robią już takich gier. Tam naprawdę liczyła się taktyka. Istotne było na przykład czy się szarżuje, czy z flanki, czy z tyłu, artyleria była zabójcza tak dla wrogów jak i dla swoich, a wróg jak atakował, to wszystkim co miał, a nie kilkoma jednostkami skazanym na rzeź. No i nie było tam jednostek dobrych na wszystko - tymczasem tutaj dwa oddziały terminatorów pokonają absolutnie wszystko. Oczywiście to są uwagi tylko do singleplayera.
A poza tym, to Dawn of War rządzi - jednostki, grafika, świat 40k - super! |
|
|
Czas dodania: 15.11.2004, 10:57
Zapomniałem dodać, że intro zasługuje na range "Jedno z najlepszych jakie widziałem w życiu". Troche krótkie, ale moment kiedy przechodzą do bezpośredniego starcia, zrył mi beret.
PS. Zaczełem grać w Singlu i muszę powiedzieć, że nawet nawet :) PS.2 JA CHCE DARK OMEN 2... |
|
|
Czas dodania: 20.11.2004, 14:15
gierka wymiata na singlu ale to nic przy tym co sie dzieje jak sie zagra choc raz na multi... po prostu sam miooood :D btw po co sciagac demo skoro mozna full'a ?? ktos mi odpowie na to pytanie ?? ... jedyny minus pirata to to ze multi jest tylko na host'a :/
|
|
|
Czas dodania: 04.12.2004, 17:48
Uwarzam ze gra jest wypaśista lecz nurtuje mnie jedno jak miećterminatora.
Odpowież na azdres Kazik828@wp/pl |
|
|
Czas dodania: 10.12.2004, 20:48
Mam bardzo ważne pytanko (przynajmniej dla mnie). Czy ktoś wie skąd można ściągnąć listę IP hostów. Bardzo chciałbym zagrać w W40k :DoW na On-line lecz niemam Ip. Prosze o pomoc. Mój e-mail norbry@wp.pl
|
|
|
Czas dodania: 25.12.2004, 20:30
Świetna giera! Jeszcze nigdy nie miałem takich możliwości taktycznych w rts-ach. Grafa pierwsza klasa.
|
|
|
Czas dodania: 01.01.2005, 14:48
Siema. Mam juz pełną wersje i mi sie podoba. Grafika super.
|
|
|
Czas dodania: 03.01.2005, 22:04
Gra jest w***dowa i z przydupem.Orki są siara a demon jest śliczniutki jak Zioblo.Nie ma tu jak w przereklamowqanym Total War:Rome przeintelektualizowanej bzdury(np zdobycie Kartaginy przed 146 r.p.n.e)Jest jedno: search & destroy,jak na strategię łatwe.Ale jakie przyjemne!polecam.
|
|
|
Czas dodania: 05.01.2005, 12:38
Dla wszystkich którzy publikują jakieś ćwierć - inteligentne opinie o tym jak to wystarczy wyprodukować masę jednostek i zalać nimi mapę - stuknijcie siem, ino mocno. I spróbujcie to zrobić w multipleju a dostaniecie w cztery litery i to nie raz, ale każdy raz, a wasi przeciwnicy będą się z was nalewać na forum jeszcze ze swoimi wnukami. WH40k to jedna z najbardziej taktycznych rts-ów jakie widziałem, ilość taktyk i odpowiedzi na nie jest ogromna, jednostki mają specjalizacje, wykorzystują teren i osłony, można je rozwijać według swojej strategii...a leciwe girki w stylu shadow of the horned rat lub dark omen, które nie przeczę, były fajne w swoim czasie, nawet nie porównują się gameplayem. ja wiem, że najfajniejszy w ogóle jest pac-man, ale na miłość boską, przestańcie szlochać za bezpowrotnie utraconą młodością. A klimat po prostu rzadzi.
|
|
|
Czas dodania: 17.01.2005, 22:57
No fajna gierka...
|
|