Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Vagrant Story (PSX)

Vagrant Story - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Vagrant Story

Czas dodania: 27.04.2002, 23:22
Be there, or be square! ;)
Czas dodania: 02.05.2002, 16:57
GRA JEST POPROSTU WYJEBANA W KOSMOS.
Czas dodania: 27.07.2002, 02:20
Gra jest naprawdę warta podziwu. Jest super. .
Czas dodania: 04.08.2002, 15:57
Gra jest jedyna w swoim wydaniu . . . oj dalbym wiele za to zeby sie ukazla w wersji na pc !!.
Czas dodania: 30.08.2002, 02:52
Za grafike 9. 5???
a co wy chcielybyscie z psx jeszcze wyciagnac???.
użytkownik nie posiada awatara
ADI
Czas dodania: 30.08.2002, 14:00
am w domu ok 250 gier a ta jest wyjatkowa po prostu genialna!. .
Czas dodania: 15.12.2002, 22:16
MIESZANKA DIABLO,PARASITE EVE,SOUL BLADE,Z FABUŁĄ ALA METAL GEAR SOLID.
TWÓRCY FINAL FANTASY TACIS
NIE MOGLI ZROBIĆ GRY SŁABEJ-MUSIELI STWORZYĆ HIT.A WIĘC HIT POWSTAŁ A JEGO IMIĘ TO VAGRANT STORY.

Zaprawde dawno nie widziałem tak dobrej fabuły mroczne korytarze pełne żywych trupów,demonów i dzikich
besti-tam oto smoki zakładają swoje legowiska a posępni rycerze ścierają posokę za swych oburęcznych mieczy.
Tak oto można krótko przedstawić tą świetną grę.Jeśli ktoś lubi dobry klimat mam tu ma myśli SOUL REAVER,
METAL GEAR SOLID czy też RESIDENT EVIL
to ta gra jest właśnie dla niego!!!
Czas dodania: 15.12.2002, 22:20
Dlaczego nie macie na swojej stronie opisu tej gry.Przecierz sam się męczyłem i wiem że bez opisu tylko szczęściarze mogą ją ukończyć.
aha czy mam o wam wysłać ?
Czas dodania: 28.12.2002, 14:30
Co tu sie rozpisywać! Piękna ta gierka i tyle! Jednak warto dodać, że w Vagrancie są tylko teksty i jedna płytka, MGS to ciągłe rozmowy i dwie płytki a morał z tego taki, że MGS to góra 6 godzin a Vagrant Story? Jak dla mnie z 50 godzin aby wszystko zdobyć. No!
Czas dodania: 05.01.2003, 21:49
VagrantStory ... piękna gra , bardzo miło się w nią gra,odwzorowywóje swój klimat mroku w jakim właśnie jest tak gra.Szkoda tylko ze już niemoge w nia grac bo niestety mam PC a kasole sprzedalem i wiele bym dal zeby znowu zasiasc przed telewizorem i odpalic swoja ulubiona gre jaka jest VagrantStory PIEKNA GRA polecam wszystkim ktorzy lubia gry RPG w stylu wlasnie takiego sredniowiecza,grafika jaka dysponuje gra oraz "szarak" no wiecie jak to jest ale daje 10 bo i tak wiecej sie nieda z porownaniem do PC niema porownania niegralem jeszcze na PC w lepsza gre niz ta ! :) Dzwiek poprostu poezja :) klasyczny RPG ktory zaslugoje na uznanie jak najlepszej gry stulecia POLECAM RAZ JESZCZE kto niegral niech zaluje ...
Czas dodania: 08.01.2003, 11:12
gralem w to u kolegi na konsoli z***ista gra szkoda ze na pc tego nie ma :-((
Czas dodania: 09.01.2003, 10:16
świetna gra, tylko szkoda ża nie słyszymy dialogów. Ogólnie wpoorzo, mój rekord kombosów to 31. jak ktoś to pobije to niech się pochwali.
Czas dodania: 09.01.2003, 10:16
świetna gra, tylko szkoda ża nie słyszymy dialogów. Ogólnie wpoorzo, mój rekord kombosów to 31. jak ktoś to pobije to niech się pochwali.
Czas dodania: 16.01.2003, 11:34
Gierka jedna z the best a co do kombosow to mam na koncie 64 kto pobije??
Czas dodania: 21.02.2003, 08:55
Gram w nią stosunkowo od niedawna
nie odkryłem jeszcze wszystkich opcji i man tylko ok 40% odkrytaj mapy ale jurz z całą pewnością moge stwierdzić żę to debeściak!!!!
Czas dodania: 26.02.2003, 14:43
Świetna giera, wciągająca.Mój rekord w kombosach, albo raczej w łańcuchach, to 61.Ponadto mam wszystkie zbroję w damascusie, oczywiście dread, 999 Hp,879 Mp.jeśji macie coś ciekawego, to napiszcie!!!!!!!
Czas dodania: 27.02.2003, 15:21
Super jatka doskonały system walk i równie dobra grafika
Czas dodania: 07.03.2003, 09:24
jak na razie mam wszystkie bronie w damascusie, zaliczylem 100%. swietna gra, łeb urywa. podoba mi sie styl akihiko yoshidy, a aszli to real madafaka!!jak macie jakie arty, rysunki i inne takie to mozecie mi wyslac na maila. od3wdzięczę się
użytkownik nie posiada awatara
Elo
Czas dodania: 27.03.2003, 08:25
Gra jest wypas przechodzę ją już 3raz zapraszam wszystkich po sięgnięcie tej gry mnie wciągneła od razu jak na szaraka to najlepszy tytuł
Czas dodania: 02.04.2003, 22:56
Ocena imperium stanowczo za niska.
Każdy kto grał się ze mną zgodzi.
Czas dodania: 06.07.2003, 01:26
hmmmm.... wszyscy narzekaja na brak VSa na PC i ... zle robia, bo akuratnie z tym nie ma problemu i... w dodatku mozna pograc lepiej niz na PSX. Aby w 100% legalnie w to grac musimy posiadac: a. plytke z Vagrant Story w wersji na PSX b. sredniej klasy PC (Duron 600/128 mb ramcu + gf 2 mx 400 wystarczy spokojnie) c. zepsutego PSXa (a wlasciwie tylko jego kawalek - tzw kosc BIOS - to wlasnie ten dodatek zeby bylo 'legalnie'). Teraz po roznych stronkach szukamy BIOSu z takiej konsoli jak mamy (i znowu ma byc legalnie) czyli np w google wpisujemy SCPH1002.rom lub SCPH1002.bin (ja mam akurat 1002 plejaska na szafie tylko ze bez laserka). Jak juz to zdobedziemy to ... wgrywamy pluginy tam gdzie trzeba - bios tez tam gdzie trzeba wkladamy plytke do cd'ka i odpalamy ePSXe - po malej konfiguracji dajemy run CD-ROM i .... gierka smiga jak trzeba. Ale to nie koniec bo ... jak w to mozna grac na klawiaturze a fuj. Wiec tym razem bierzemy lutownice + troche drutu, kabel od starej drukarki na LPT, 5 diodek 1n4148 (hmmm cena z 10 gr/szt) i ... biednemu pleyaskowi po rozkreceniu demontujemy gniazdka. do gniazdek(jednego tylko ;) ) dolutowujemy kabelki i laczymy z wtyczka od LPTa przy pomocy tych diodek - ktore to mieszcza sie we wtyczce od lpta (kto chce schemat i driverki to niech napisze mi maila na priv - adres podam potem). Teraz wyrywamy z jakiegos starego np pilota taki kabelek do podlaczenia baterii "9V" i dolutowujemy go tez do gniazdka w odpowiednie miejsce - calosc zamykamy w jakims estetycznym pudelu (bateyjke oczywiscie tez podlaczamy) i ... podlaczamy kochanego Dual Shocka ktory juz w szafie lezal. No i jest super bo ... wszystko chodzi - gra sie jak na psx - tylko ... ze grafika lepsza bo GeForce/Radek + monitorek to nie telewizor i lepiej fyfko widac. Wibra chodzi piknie w padzie a do tego ....... tak podlaczony pad z PSXa chodzi nam w !!! kazdej !!! grze na PC. Cala zabawa z tym czyms zajela mi 20 minut i powiem ze nawet ktos kto w zyciu nie mial lutownicy w rekach sobie poradzi. Dalsze info na priv: screemer1@wp.pl ;P - oczywiscie wszelkie info udostepnie ZA DARMO - to nie jest reklama panowie - to powrot do korzeni ;P Pozdrowka
Czas dodania: 30.06.2008, 18:41
czy ktoś mi może pomoc? chciałbym kupić grę orginalną Vagrant Story ale nigdzie nie mogę jej znaleźć! może ktoś mi podpowie gdzie można ją kupić?
Czas dodania: 28.10.2009, 19:08
Witam. Mam lekkie zastrzeżenie co do wersji językowej tejże gry. hehe. Jakże mi miło poinformować ze istnieje polska (nieoficjalna) wersja stworzona przez fanów VS. Swietna sprawa. Polecam. info --> google :-)
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...