Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Thief: The Dark Project (PC)

Thief: The Dark Project - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Thief: The Dark Project

Czas dodania: 02.05.2002, 19:57
Demko gry ujrzałem na początku 1999 roku i już wtedy było jasne, że muszę ją mieć. I stało się - w lipcu giera była moja...
W Thiefie urzekło mnie po prostu wszystko - grafika, dźwięk, a przede wszystkim klimat. Żadna gra, która do tej pory ujrzała światło dzienne nie ma takiego klimatu, tego mroku charakterystycznego tylko dla tej jedynej gry... Tak, Thief to gra kultowa, pod względem wspomnianego już klimatu bije nawet słynnego Half-Life'a, którego atmosferą zachwycało się tylu graczy... To jednak nie to. Najbardziej ekscytujące i przerażające misje to
-Down to the bonehoard - buszujemy po antycznych katakumbach. Początek jeszcze w miarę spokojny, ale szok czeka nas pod sam koniec, kiedy to dochodzimy do "Korytarzy powtarzającego się odpoczynku" czyli Halls of echoing repose na mapce. Po drodze do Rogu Quintusów spotykamy ciała współpracowników niejakiego Felixa, którego znamy z poprzedniej misji. Pod koniec jak już mówiłem szok - masa zombich, pułapek itp. Kto przechodził na poziomie expert, wie o co chodzi... Misja chyba najlepsza pod względem klimatu.
-The haunted cathedral - kolejne opuszczone ruiny. Kiedyś była to normalna część miasta, ale zaczęły się tam wydarzać różne kataklizmy. My zaczynamy misję 50 lat po nich i spotykamy sporo zombiaków. Cała misja jest mocno pokręcona, obszar gry duży, mapa mało dokładna. Do samej katedry na razie nie wejdziemy, ale jeszcze tu wrócimy...
-Return to the Cathedral - zaczynamy przed samą katedrą, wchodzimy do środka i zaczyna się zadyma, bo wszystko, co najgorsze jest właśnie tutaj. Potem pomagamy duchowi pewnego mnicha, który w zamian umożliwia nam wyjście z całego kompleksu.

Oczywiście misji w grze jest dwanaście, wszystkie są zróżnicowane pod względem zadań, jakie mamy wykonać, jak i poziomu trudności. Thief jest najlepszą grą, w jaką grałem, na drugim miejscu jest Z (1996), na trzecim Unreal Tournament. Ja już czekam na Thiefa III, a wy?
Czas dodania: 03.05.2002, 12:53
Lepszej gry ozłodzejach niema i niebędzie !!
Czas dodania: 05.05.2002, 13:50
Hmm...
Tu nie ma co dodawać. Trzeba w to zagrać, najlepiej w nocy i poczuć ten klimat. Coś wspaniałego, najlepsza gra (no może oprócz Final Fantasy).
Czas dodania: 02.07.2002, 16:34
Taaaaaaaaaaaaaaaaa. . .
w nocy to sie prędzej sezrasz ze strachu niż przejdziesz jakąs misje:d)p.
Czas dodania: 10.09.2002, 12:51
Gra jest wielka i basta. Moim zdsaniej klimatem dorównuje jej tylko avp2 :p .
Czas dodania: 16.09.2002, 22:27
Thief, thief 2 a potem w innej scenerii ale tez powalający system shock 2 to gry z mojej gorącej dziesiątki. tego nie da sie opisać w to trzeba zagrać. nawet teraz mimo postepu w grafice te gry są warte tego żeby w nie zagrać. polecam !!.
Czas dodania: 03.10.2002, 10:34
Gra jest wspaniala, trudna, ale sprawia wiele satyfakcji. jest piekna. 6/6
Czas dodania: 03.10.2002, 15:50
No co ja mam mówić gra mi się podoba bardzo i jak ktoś mówił najlepiej gra się w nocy. Gra jest troche stara ale to niezmienia faktu żeby w nią niegrać!
Czas dodania: 05.10.2002, 10:06
Genialna gra, gdyby nie kilka drobnych bugów byłaby doskonała. Muzyka (a raczej jakies fajne wycia), klimat, tyo czajenie się... Gra jest cool!
Czas dodania: 06.10.2002, 19:25
Seria Thief jest najlepszą (po HOMM) w jaką grałem!
Czas dodania: 27.10.2002, 17:24
Zgadzam się z Generalem ZOD. Gra jest w......... z.........!!!!!!!!!!! Klimat, muza, grafa (teraz ma już swoje lata ale itak bardzo ładna). Nie mogę doczekać się Thief III. Do wszystkich fanów thiefa i nie fanów "Nie lękaj się ciemności, obawiaj się raczej tego co ona skrywa" -Thief
Czas dodania: 16.11.2002, 21:30
Gra Jest mega grywalna i ciekawa! Ten, który uważa że ona jest pierwszą pozycją do wywalenia na śmietnik niech będzie, cytuję, "Niech będzie przeklęty, i dręczony sumieniem przez wieki" (koniec cytatu). Jedyne co mi siem nie podobuje w tej gierze, to to, że ciągle trzeba usuwać te durne ślady krwi. A po za tym, to koniec jest BAAARDZO trudny, bo walka z Centiposem, czy jak mu tam, jest ultra trudna. Jest po tobie, jeśli zwietrzy twoją obecność. Ja pokonałem go, ciepając w niego ostrymi strzałami, i ciągle zmieniając pozycję. Mówię wam, cholernie trudne, trzeba się wykazać takim refleksem i zwinnością, że hej! Ale przejście gry daje OGROOOMNĄ satysfakcję. A DarkLoader i edytor plansz do Thiefa dają nieskończoną zabawę. Dziękuje za przeczytanie mojej wyczerpującej wypowiedzi czytanej na jednym oddechu :) (czytać nawiasy jako otwarty i zamknięty nawias, uśmieszk uśmieszkami a kropki i przecinki kropkami i przecinkami :))
Czas dodania: 06.12.2002, 11:36
Niesamowity klimat,skradanie się
omijanie strażników,jednym słowem gra
moich marzeń.No może grafa nie najlepsza,ale ta klima!!!!!Czekam na 3
Czas dodania: 17.01.2003, 08:19
Tak, zgadzam się w 200% z poprzednimi opiniami... Thief jest SUPER!!!!!!!!
użytkownik nie posiada awatara
ja
Czas dodania: 17.01.2003, 11:17
jak się dostać do katedry w 6 misji czekam na odpowiedż POMÓŻCIE
Czas dodania: 27.02.2003, 09:48
Giera jest super
Czas dodania: 07.04.2003, 13:39
sUUUUUPER GRA jednak brak w niej trochę realizmu . Poza tym muzyka,misje
i sam Garrett są w porządku
Czas dodania: 09.04.2003, 22:19
Bajer EXTRA SUPER
Czas dodania: 04.07.2003, 13:20
Boshe te gra jest niedopobicia... Mam już ją od dawna... ale cał czas do niej wracam i przechodze ja od nowa...:] ... za każdym razem odkrywam jakiś nowy ciekawy zaułek... lub skrytke...:] ileż to razy niedostałem ataq serca ... a ile spadłem z krzesła to już niemowie...:] (heh tak to jest jak sie gra po noczach). raz sie zląkłem jak zobzczyłem niby starżnka przedemną...stojacego w mroq schowałem sie i sie zdziwiłem czemu mnie niezauwacył.. kilka minut myślałem jak go ominąć... dopiero jak go chciałem ogłuszyć to sie sqmałem ze to niestrażnik a posąg..:] heh ... gra ma taki świetny klimacik,że czasem widzi sie żeczy kture w żeczywistości jest czym innym...:D ... heh jeśli spodkaliście w grze kiedyś Tego kościotrupa... to wiecie o co chodzi... wydaje takie wyapaśnie dzwieki, że za pierwszym razem njak je usłyszałem to schowałem sie w cieniu i niewychodziłem z niego chyba przez 1/2 h :D. GRE POLECAM SERECZNIE... TO NIC ŻE JEST STARA ... ALE WYPAŚNA !!! JESZCZE RAZ POWIADAM WAM !! P O L E C A M !!!
Czas dodania: 19.01.2005, 23:47
Gra jest po prostu BOMBA! Przechodziłem ją już kilkadziesiąt razy i za każdym razem przy przechodzeniu towarzyszą wielkie emocje. Teraz też chciałem powrócić do tej gierki ale ZONK - wymieniłem kartę graficzną na GFORCE 3 Titanium 200 i gra nie chce ruszyć - diabli wiedzieć czemu! Jak wiecie to prosze pomóżcie mi!
Czas dodania: 26.07.2009, 12:00
Bardzo fajna gra polecam thief antologia
użytkownik nie posiada awatara
LIDER (Gość)
Czas dodania: 14.10.2010, 21:15
Trzeba było mieć dwa pc a nie stare gry ładować na nowy sprzęt , ja tak mam na nowym nowe gry , na starym starsze tytuły.Oczywiście nie ruchomi takich gier jak pył ale thief chodzi a jesli nie chula to wina codecków do filmów.
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...