Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Richard Burns Rally (PC)

Richard Burns Rally - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Richard Burns Rally

Czas dodania: 26.12.2003, 13:13
Gra będzie full wypass. Poważny konkurent dla Colina :] Już się doczekać tej gierki:D:D Fotki są zaj**** , jednak marzenia się spełniają:D:D.. Nara All
Czas dodania: 06.01.2004, 10:48
no, no co my tu mamy >> :) wieeeelki konkurent dla slawnego colina oby byl lepszy niz colin ja juz raczki zacieram !!!!!!!!!! :D
Czas dodania: 14.01.2004, 19:16
myśle że richard burns rally miło mnie zaskoczy i powali na łopatki colin macrae rally3.oczywiscie nic nie mam do colina ale po obejzeniu galerii i przeczytaniu zapowiedzi o richard burns rally mysle ze bedzie duzo lepszy.ale jest pytanie czy dorowna colin macrae4?czas pokaze.
Czas dodania: 03.02.2004, 12:31
nie wiem czy widzieliscie filmik ale ja po obejrzeniu go rozczarowałem się mocno... samochód na każdej nawierzchni zachowuje się jakby ślizgał się po lodzie!!! jeśli tak ma wyglądać ostateczna wersja to słabo to widzę... grywalność zerowa.
Czas dodania: 03.02.2004, 17:48
Moim zdaniem po obejrzenio fotek i filmu gra prezentoje sie swietnie. Samochody są bardzo szczegołowe trasy też. Chyba Colinowi czas powiedziec (Emerytora) zwłaszcza ze ju niejezdzi w WRC. Po screnach widac ze trasy są wąskie co moze powodowac, że gra będzie trodna ale to wyjdzie jej tylko na +. Wkońco rajby to nie bierki a gry aspiroją do symulowania żeczywistości. Jeśli gra będzie taka JAk nascrenach A model jazdy dopracowanych to ja chcem to miec na kompie!!!! Pozdrowienia dla tworcow
Czas dodania: 06.02.2004, 10:36
coś mi tu zaśmierdziało arcadówką :/ z tych screenów i z fimiku tak wywnioskowałem...najśmieszniejszy jest screen numer 30 :D jeśli mnie oczy nie mylą to samochód leci tam ładne 50 metrów, ale to taki mały szczegół HAHA. Ale nie ma co przekreślać gry po obejrzeniu screenów i filmu, trzeba w nią zagrać a może okaże sie lepsza od Colina.
Czas dodania: 20.02.2004, 12:54
Może jakiś hacker wykradłby wersje beta co?! Bo już doczekać się nie mogę!!! ;)
Czas dodania: 29.02.2004, 10:57
no widac ze oprawa graficzna ladna itp. ale jelsi ktos mwil ze samochod sie slizga jak na lodzie to bedzie gorsze od Colina. A ten skok z zdjecia 20 co to skoki mamusie a gdzie Małysz jak takie cos moze przeciez po wylondowaniu samochod idzie na złooooooom całkowity tego nic nie wytrzymam widac ze ktos przesadzil troche z trasa :) ale no coz niech bedzie zobaczymy co to wyjdzie z tego :) narka ziomki
Czas dodania: 03.03.2004, 19:47
moze wie ktos kiedy RBR trafi do polskich sklepow bo na tej stronce jest wszystko oprocz najwazniejszego-daty premiery
Czas dodania: 05.09.2004, 00:39
Powiem juz tylko jedna wlasnie skoncyzlem grac w Richarda i od moje momentalne wrazenie, niech lepiej Coliun 5 bedzie bo to co prezentuje Richard powala 1000 krotnie Colina 5 narax zycze mije gry
Czas dodania: 05.09.2004, 14:17
Musze powiedziec ze takiej gry to ja sie nie spodziewalem. Prawdziwy symulator. Mamy narescie do dyspozycji konrole sprzegla!!!.Jestem w ciezkim szoku. Ale gra na klawiaturze jest po prostu nie mozliwa. Probowalem grac ale po prostu jest za trudno. Niestety dla jednej raczej nie kupie kierownicy :( wiec czekam na Colina 5 :)
Czas dodania: 05.09.2004, 18:52
Elo, właśnie grałęm w tego Riczarda no i grafa b. ładna zgadza się, ale model jazdy - padaczka!! Jazda jakby na slikach w kazdej trasie : ( Modelem jazdy to nawet nie dorównuje Colinowi 4, a to jest najważniejsze dla mnie jeśli chodzi o wyścigi!
Czas dodania: 07.09.2004, 12:10
Hello UWAGA!!!!! bez kierownicy nie dotykać, na klawiaturze nie da sie jechać totalna porażka, Czyżby Richard Burns podzieli los Rally Trophy.No i ustawienia samochodu to moze dotykac tylko prawdziwy serwis rally team. Pomijając fizyke jazdy gra powala na kolana.
Czas dodania: 08.09.2004, 13:38
Witam właśnie miałem okazje przetestować ową grę. Gra na pierwszy rzut oka wygląda dośc ładnie.Ładne intro i interfejs,lecz po chwili klapa. Ta gra to „kiszka” Model jazdy tragiczny,samochód przy najmniejszym dodaniu gazu i skręceniu szaleje,jakby jechał po lodzie z gołymi oponami.Lekkie dodanie gazu kończy się na najbliższym drzewie i to z totalnie rozbitym wozem.To prawda na klawiaturze nie ma mowy o jakimkolwiek graniu.Co do odgłosów są dość archaiczne.Samochód burczy,skrzeczy i wydaje naprawdę nieprzyjemne dla uszu odgłosy.Grafika stoi na dość niskim poziomie.Krajobraz wygląda jeszcze jako tako.Wygląd samochodów również mógł być bardziej dopracowany.Model zniszczeń również nie zachwyca.Na sprzęcie z prockiem 1,7Ghz ,512 RAM DDR grafie Radku 9600 Pro 128 ramu gra śmiga przy rozdzielczości 1024/768 na full detalach.Polecam ją tylko totalnym zapaleńcom którym niestraszne takie błędy.
Tak więc nie spodziewajcie się że ta gra pobije a nawet zagrozi Colinowi 04 bo jak na razie to nie dorasta tej grze do piet:) Pozdro ALL.
Czas dodania: 10.09.2004, 12:30
ta gra to jakas pomylka owszem wyglada spoko ale grywalnosc zerowa a wszystko za sprawa fizyki samochodu trzyma sie drogi jak pojazd kosmiczny na planecie melmak ciekawi mnie jeden fakt czy richard burns ukonczyl mistrzostwa buheeh bo cos mi sie nie wydaje sorry winetu ale colin rox
Czas dodania: 12.09.2004, 11:59
Co niektorzy z Was jeszcze nie grali a juz krytykuja. Inni mowia, ze fizyka jazdy to padaczka bo nie umieja grac! Taka jest prawda. Zostancie przy tym swoim beznadziejnym colinie. Od cmr3-5 wersji jest to samo. Fakt w RBR ciezko jest sie utrzymac na drodze ale to jest prawdziwy symulator a nie arcade (czyt. cmr). Na klawiaturze da sie grac, bo ja wlasnie tak gram. Najlepiej jezdzi mi sie po asflatach Francji. Ale teraz tez ucze sie jezdzic na szutrach, szczegolnie lubie USA. Po to jest szkola jazdy w RBR zeby sie nauczyc jezdzic i poznac techniki pokonywania zakretow. Grafika stroi na dobrym poziomie, chodz mogla by byc lepsza. Nie podoba mi sie model zniszczen, nigdy nie odpadajace przednie lampy i szyby sie nie tłuka.
Czas dodania: 12.09.2004, 19:03
Gra jest piekna,fotorealistyczna i to daje efekt,troche przesadzili z ustawieniami auta,zeby wiedziec co to wszystko jest knm,kpa,npa,nm i jakies takie to trzeba byc mechanikiem w teame rajdowym,model jazdy jest najtrudniejszy jaki spotkałem,choc raz udało mi sie ustawic auto sam niewiem jak i wtedy zaczeła sie piekna jazda,auto trzymało sie drogi i mozna było jechac na maxa.Faktem jest to ze kto zagra pierwszy raz to skonczy odcinek na pierwszym zakrecie,ale niema co siezniechecac,trzeba trenowac bo gra naprawde wciąga a wygrana daje duzą satysfakcje.
Czas dodania: 14.09.2004, 12:18
Gra ma naprawde super grafike wg mnie ładniejszą niż CMR4, ale niestety fizyka jazdy :( próbowalem kilka godzin grać przeszedłem cały trening na Perfect i co z tego, wyjezdzam na nowa trase i koniec nie jestem w stanie opanowac samochodu i nie sadze zeby koledzy tak dobrze jeździli ze na sredniej trudnosci z dmg red. zeby przejechali trasy na czolowych miejscach. Podsumowujac gra jest bardzo ladna i ciekawsza niz colin ale niestety z fizyka jazdy przesadzili
Czas dodania: 14.09.2004, 14:01
Witam!Pogralem w te gre kilka godzin i powiem tak: (chce podkreslic ze nie opuscialem zadnej serii CMR i ta gra byla dla mnie cudem) do tych co mowia ze fizyka jazdy jest do bani - panowie!!! zastanowcie sie co wy wogole za bzdury gadacie!Wsiadzcie kiedys do samochodu WRC dodajcie gazu i wykonajcie skret! Samochod zachowa sie tak samo jak w grze!To ze sie nie trzyma drogi to wlasnie jest piekno tej gry - wreszcie prawdziwy symulator WRC! a nie colin ktory nie oszukujmy sie ale blizej mu do "arcade" niz do symulatora! Te wszystkie wyskoki - puszczanie gazu przed zakretem itp - tak wlasnie powinna wygladac prawdziwa gra WRC a nie taki CMR gdzie przy polowie skretow nie oszukujmy sie ale nie trzeba hamowac a malo tego wystarczy zredukowac bieg i wchodzi sie w zakret jak w maslo! Tam fizyka jest do bani w porownaniu z tym co jest w RBR!Nie wspomne o zderzeniu w drzewo w CMR - jedziemy dalej i zajmujemy spokojnie pierwsze miejsce a, a w RBR ? Uderzymy przeodem w drzewo i zegnaj skrzynio biegow!Gra 9/10 najmarniej!Grafika samochodow mogla by byc troche poprawiona i troche lepsze zgniecenia itp. Colin 5 moim zdaniem nie da rady...(PS granie w RBR na klawiaturze to MEGA wyzwanie ;-) )
Czas dodania: 16.09.2004, 09:33
Wkoncu ktos sie wypowiedzial kto ma pojecie o grach rajdowych. remik i xeo wiedza co dobre. Jezeli ktos nie wierzy, ze mozna wykrecic dobry czas na klawiaturze to moge przeslac replaya na ktorym wykrecilem rekord (5:36:61) trasy na fracji 2 (rbr 5:39:00) i nie mialem ani jednego dzwona, tylko raz mnie obrucilo przed nawrotem, tak to bym mial ponizej 5:30:00.
Czas dodania: 19.09.2004, 00:57
Słuchaj Xeo00. To że niby WRC jeździ tak samo to może i prawda, ale zwróć uwagę na to, że gra powinna dawać radość z grania w nią a nie powodować pot na rękach z powodu poraz 100 przejeżdżanego odcinka. Wdg mnie ten model jazdy i na kierownice jest trochę zbyt "symulacyjny". Kierownica z force feedback`iem może i by była ok, ale ja mam zwykła kierownice i jeździ sie podobnie jak na klawiaturze, a pruboweałem wielu ustawień. Szczerze mówiąc to ta gra przez ten model jazdy mnie znudziła i poprostu w nią nie gram. Zresztą po CMR 5 też nie spodziewam sie cudów. Jak dla mnie prawdziwy symulator to był NFS Porshe. Na kierownicy i manulanej skrzyni jeździło sie jak w bajce. Pozdro wszystkim.
Czas dodania: 19.09.2004, 00:59
i co za gościu w wymaganiach napisał 32MB karte. Przecież ta gra nie pójdzie bez 64MB i pixel shader 2.0. Tak przynajmniej pisze w instrukcji gry. PS to tak na marginesie ;p
Czas dodania: 23.09.2004, 11:31
CMR i RBR - nie porównujcie tych dwóch gier - jedna to zabawa dla dzieci do lat 6-ciu, druga to najbardziej realistyczny symulator WRC jaki BYL!!!!. Bez kierownicy z FF nie siadajcie do tej gry, po prostu się jej nie czuje. A może którys z Was spróbuje pojedzić na rolkach po lodowisku - to właściwie to samo co gra w RBR klawiszami:). CMR 05 niech się schowa - po demie widac co chłopcy z CM kombinują - dadzą Wam kolejną arcadówke na klawisze i dziwię się tylko że Colin nadal to firmuje.
Chłopcom z SCI i Warthog GRATULACJE i oby zrobili RBR05 :) W koncu zobaczyliście że nie kazdy z Was jest Kuzajem, Hołkiem bo jazda autem rajdowym to nie naciskanie strzalek na klawiaturze - tylko cieżka praca i lata treningu.Pozdrawiam wszystkich na których gra wywarła takie wrażenie jak na mnie - POŁAMAŁEM wszystkie płytki z CMR ;) - żartuje oddałem synkowi - choć juz narzeka że cieńkata gra w porównaniu z moją a ma 7 lat :)
Czas dodania: 23.09.2004, 11:56
Mayster33 przecież nikt Cie nie zmusza do grania w RBR - model jazdy w RBR to to na co większość czekała - prawdziwy samochód (prawie) zamknięty w pececie :).Z NFS Porsche sprawa wygląda tak że rzeczywiście było to trochę przypominające jazdę takim autem - ale nie do końca - wierz bie tak łatwo prowadzi się 300 konnego potwora z napędem na tył.A Burns - auto WRC kosmiczna technologia na asfalcie i nie objawia się ona niestety tym, że auto jedzie jak po szynach bo to nie tramwaj:)
Czas dodania: 23.09.2004, 13:57
Witam!
Na poczatku chcialbym zaznaczyc jak bardzo sie oburzylem wypowiedziami takich gosci ktorzy pisza recke w stylu "GRA TO PORAZKA FIZYKA JAZDY JAK Z MARSA" ... ludzie ta gra to prawdziwy sumulator... tutaj jadac z gorki 100/h nie wejdziesz w zakret "medium right" bo
1) jedziesz zbyt szybko
2) jedziesz z gorki co wplywa zupelnie na zachowanie sie samochodu po zdjeciu nogi z gazu...
Tu wszystko jest INNE! (czyt. realistyczne)!!!
Nie bylo jeszcze gry z taka realistyka...
A taki ziomek wejdzie Ci na strone i pisze ze gra jest do d***. - Jezeli nie wiesz dlaczego ta gra jest taka trudna to daje Ci na to teraz odpowiedz: BO TAKA MIALA BYC!
Colin 2005? To ma byc symulator? ludzie! tej gry nie wazyl bym sie porownywac do "Richarda" poniewaz ... nie ma Z CZYM POROWNYWAC!!!
Ta gra wyznaczyla nowy kierunek w grach komputerowych ... teraz kazdy szanujący sie symulator ktory nie bedzie mial takiej fizyki jak Richard Burns bedzie odrazu skreslony z listy!!!
...
I chcialbym jeszcze doscj do tych osob ktore pograly w ta giere i wkuzaja sie na jej fizyke ...
GRAJCIE GRAJCIE i GRAJCIE bo trening czyni mistrza!!! Pograjcie z tydzien i sami zobaczycie PRZYJEMNOSC plynaca z tego jak w tej grze sie codownie jezdzi rajdowa bryka!!!!!
_________
Pozdrawiam - pLayer
Czas dodania: 23.09.2004, 18:05
Gra jest super!!! Uwazam ze to najlepszy symulator jazdy samochodem WRC !!! A COLIN TO DNO !!!! I nawet nie porownujcie go do RBR. W tj grze wszystko jest dopracowane trasy sa poprostu boskie samochody tez wygladaja super no ale najlepiej to mi sie podoba to uszkodzenia, sa bardzo realistyczne, jezeli pojedziesz w tej grze na realistycznych uszkodzeniach to po pierwszym moznym uderzeniu w jakas bande to twoj samochod nigdzie juz nie pojedzie :) Hehehe nie ma szans wszystkkie wgniecenia super wygladaja a co najelpsze to mi sie tu lepiej jezdzi niz w colinie coprawda jest trdniej ale jezeli przejdziecie caly trening to juz umiecie wszystko. Fizyka jazdy : 10/10 no to teraz opowiem o bledach. NArazie znalazlem tylko 2 i mam nadzieje ze na tym poprzestane 1. Gdy odpadnie ci z przodu zdezak to widac chlodnice i przednie swiatla ktore wygladaja jakby sie nie trzymaly niczego tylko tak sobie wisialy bo miedzy maska a swiatlami widac spory odstep 2. Na replayach nie wiem moze sie tego nie dopatrzylem ale nie widac jak samochod skreca kolami. I to tyle jezeli chodzi bledy mam nadzieje ze ich wiecej nie znajde :) Wspomne jeszcze o treningu. Mozna sie w nim nauczyc podstaw jazdy oraz wszystkich zaawansowanych manewrow takich jak wchodzenie w zakret bokiem itd. TO wszytko co chcialem powiedziec o tej grze chcecie jzadac jakies pytanie to piszcie frycu3@wp.pl NARX !!!
Czas dodania: 24.09.2004, 02:12
Witam! Mam problem. Uruchamiam grę na win xp, a ona po przejechaniu ok. 2 odcinków wychodzi do windowsa. Natomiast na win 98 migają mi domy, drzewa, płoty itd. Wie może ktoś, w czym tkwi problem, bo z miłą chęcią bym sobie pograł w tą grę bez denerwowania się. Pozdro. Mój e-meil: cichyy00@wp.pl
Czas dodania: 24.09.2004, 14:10
Witam ponownie !!! MAM dla was dobra wiadomosc. Mozecie miec gre Richard Burns Rally po polsku !!!! JAZDAAA !!! trzeba zmeinic tylko jedna rzecz w rejestrze windows. 1. NAcisnac na start 2. Wybrac URUCHOM 3.wpisac regedit 4 Nastepnie wybrac wpis HKEY_LOCAL_MACHINE nastepnie SOFTWARE potem SCI Games potem Richard Burns Rally a nastepnie Language - klikace na niego i modyfikuj tam gdzie jest napisane English zmienicie to na Polish i kliknijcie OK i gotowe !!! UWAGA !!! wszystkie bezmyslne modyfikacje rejestru windows moga doprowadzic do awari systemu operacyjnego nie odpowiadam za szkody ktore wyzadzicie INFORMACJE o spolszczeniu gry Richar Burns Rally pobralem ze strony www.****pl
Cieszcie sie z polskiej wersji jezykowej i grajcie !!! jezeli macie pytania to na email frycu3@wp.pl NARTA !!!
Czas dodania: 26.09.2004, 02:45
Witanko!
Podziele sie opinia po kilku jazdach w RBR. Gralem na kierownicy z FF i na klawiszach jak dla mnie latwiej jest mi klawiszami ale ogolnie przegieli z fizyka jazdy. Gdyby faktycznie samochod WRC tak slizgal sie po drodze i byl nie do opanowania to zaden kierowca rajdowy nie dozylby nawet do pit-stopu. Napewno ciezko jest nam gadac o jezdzie takim samochodem bo nikt tu nie mial pewnie okazji ale mam samochod wlasny mam 167 koni pod maska i marne pojecie ale mam jak samochod sie zachowuje w realu. Jeszcze raz powiem gdyby normalnie tak sie fury zachowywaly to rajdowcy dawno by wigineli jak dinozaury. W ta gre ciezko grac i nie ma zadnej przyjemnosci a Rally Trophy to byl pikus przy tym. Zniechecilem sie i odstawiam to na polke nie bawi mnie jazda poduszkowcem. Natomiast colin 2005 zapowiada sie po demku calkiem znosnie chociaz nadal jest burak styku opony z podlozem szczegolnie jak powoli jedziemy do tylu samochodem i skrecimy to widac jak wogole nie jedzie po nawierzchni tylko wykonuje cos w sobie jedynie znanej przestrzeni, ale jest lepiej niz w CMR 4. Moze codemasters kiedys to zauwazy i poprawi. Co do grafy to colin ma lepiej wymodelowane wozy i tekstury na nich natomiast burns ma lepsze otoczenie ale to akurat malo wazne w graniu. Koncze tym ze colin dla ludzi a burns dla marsjan i tyle papa
Czas dodania: 26.09.2004, 09:27
witam mam mały problemik z grą kiedy ją odpalam dochodzi do intro ( które jest super ) a później monitor robi się czarny i gra nie chodzi
nadmieniam iż mam amd durona 1,0 G
karta gforce2 i ram 400
co moiże być przyczyną takiego stanu rzeczy
( brak sterowników do gry 0
jakiego wymaga direxta?
pozdrawiam
arek.ronin@wp.pl
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...