Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Race Driver: GRID (PC)

Race Driver: GRID - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Race Driver: GRID

Czas dodania: 11.05.2008, 20:28
gra wgniata w fotel może być trudniejszą arkadówką jakm i wymagającym symulatorem jak się wyłączy wszystkie drive asisty i włączy się pro mode. grałem w demko było super optymalizacja kodu dóżo lepsza niż dirt na moim 6-letnim kompie z wymienionom grafiką na 6600 dobrze chodziło. gra nawet na niskich detalach wygląda lepiej niż toca 3 no i ten genialny sytem zniszczeń czegośtakiego jeszcze w żadnej grze na pc nie widziałem jedmym słowem realizm. o dźwięku raczej trudo mi się wypowiadać bo nie mam dobrej karty dźwiękowej tylko zaintegrowanego realteka alc202 a audigy1 się spalił ale po mimo tego samchody ładnie warczały a dźwięk giętego metalu i pękającego karbonu był naprawde fajny
game play jest naprawdę fajny nawet na klawiaturze da się pograć choć nie są tak dobre doznania jak na dobrej kierownicy ale da się to przeboleć. jeszcze jednymm plusem gry są licencje na samochody jak np. bmw ford i nissan ale i wyposarzenie np. sparco pirelli champion castrol. czekam napełną wersje a demko można pobrać z gamespot.com
Czas dodania: 12.05.2008, 01:46
Nie podoba mi się ta gra :/ syf, kiła i mogiła :/ kolejny pro street o.O
Czas dodania: 16.05.2008, 16:50
Demo miażdży!! Jak dla mnie rewelacja..trasa w San Francisco i GTR-y po prostu wymiatają!! Będziecie zbierać gałki oczne z dywanu, a szczękę z kolan :-P A powtórki to po prostu mistrzostwo świata-jedyna samochodówka, w której nie jestem w stanie odmówić sobie obejrzenia powtórki po wyścigu. Pamiętacie DiRTa? Przy najwyższych detalach dławił każdy sprzęt niemiłosiernie, o ile nie mieliście na pokłądzie jakiegoś 8800GTX. JEśli chodzi natomiast o GRID, to u mnie na Pentium Dual Core E2140@3GHz + 8600GTS i 2GB RAM 1024/768,2xAA, wszystko na High + motion blur działa ok. 35fps(!) przy czym jest to dla tej gry płynna rozgrywka (na X360 i PS3 działa z 30 fps). Pro Street wygląda przy GRID jak jakaś budżetówka, a działa mniej płynnie-brawa dla Codies za optymalizację silnika gry.POLECAM!!
Czas dodania: 17.05.2008, 21:41
spawn napisał: "Nie podoba mi się ta gra :/ syf, kiła i mogiła :/ kolejny pro street o.O"

Tekst miesiąca chłopie:D Większej bzdury w życiu nie czytałem. Weź ty sobie zagraj w Pro Street a potem w demo GRIDa z wyłączonymi drive assistami i wtedy dopiero wypowiedz się jeszcze raz.
Zobacz sobie chociażby drift, który jest tu pieruńsko trudny i by wyjść za pierwszym razem z punktacją powyżej 400 000 pkt. trzeba się nieźle namęczyć.

Dla mnie GRID jest mistrzostwem świata. Kolega wyżej wymienił wszystko co praktycznie chciałem powiedzieć. :)
Czas dodania: 19.05.2008, 10:14
Zgadzam się z opinią kolegów wyżej, z małym wyjątkiem ' tbh_spawn' :D. Co do wymagań... na configu Asus M2N32-sli, Amd x2 5200@6000, ram 2Gb, 8600Gts 256 mb ( 750, 200 ) gra chodzi 28 klatek/s w rozdziałce 1280x960, 8XMSAA, Wszystko na najwyższych ustawieniach oprócz cieni które są na medium.
Gra warta polecenia ze względu na niezwykłą grywalność:)
Czas dodania: 03.06.2008, 10:27
Jak słyszę teksty takie jak napisał tbh_spawn, to mi się nasuwa na język takie pytanko, czy jest jakiś niedorozwinięty, czy po prostu nie potrafi grać, chcesz coś lepszego, to pozostaje ci tylko kupno dobrego samochodu i dostosowanie go do danego wyścigu i pojechanie w takowym, ja się ścigałem jeszcze rok temu zanim i się skończyła licencja na torze poznań, jako tester toru itd. dla automobil klubu W porównaniu z czymś takim to jest obecnie najlepsza gra. PS. a może twój sprzęt nie domaga hehe
Czas dodania: 04.06.2008, 09:14
Nie dziwiłbym się nawet,
Sprzęt spawna pewnie nie domaga i ten nie potrafiąc przyjąć godnie porażki zaczyna walić bzdury.
Trudno panie spawn. W dzisiejszych czasach komp, który uciągnie Crysisa to już niestety jest potrzeba jeśli chcesz grać w tytuły teraźniejsze jak i te, które dopiero się pojawią.
Czas dodania: 04.06.2008, 21:26
Czy Wam też chodzą fury do TRZECIEGO BIEGU MAX ??? Czy to fake ? Na klawce jak i na kierownicy w manualu mam tylko 2 pełne biegi.
Czas dodania: 05.06.2008, 13:49
Ja nie mam żadnych problemów, gre mam w pełnej wersji z za oceanu. Jest niesamowita, a możliwości jest ogrom. Pozdro
Czas dodania: 05.06.2008, 16:50
Wypas !!!! Ta gra zabija !!!! Wciągnęła mnie jak zelmer !!!! A jak to wygląda !!!! SZoK !!!! Na moim konfigu : ATHLON 64 X2 5600+, 2GB RAM, GIGABYTE GEFORCE 8800GT 512MB giera szaleje w 1280*1024 ze wszystkimi detalami na maxa (łącznie z AA) bez najmniejszej przycinki..... Miód wylewa się wiadrami z ekranu, a gałki oczne wariacko latają po ekranie by móc w pośpiechu ogarnąć to co się tam dzieje - maski i zderzaki malowniczo latają w powietrzu, szyby tłuką się namiętnie, a zgubione przed chwilą drzwi pięknie uderzają o asfalt.... pycha.. brawa dla panów z Codemasters za optymalizację kodu. Pozdro
Czas dodania: 05.06.2008, 20:39
Chodziło mi, że w wersji DEMO z wp.pl mam tylko max 2 biegi! w autach ??? jak jest z tym u innych... ?

Giera faktycznie wymiata grafiką!!, zwłaszcza na pażmie 42" HD ;)) i ustawce na ultra, już nie wiele brakuje aby auta wygladały jak prawdziwe, super, że są powtórki! Giera będzie tak grywalna jak FlatOut 2, troche, sterowanie jest skopane, jakby giera nie była robiona pod moją kiere G25 ? może to sie poprawi w pełnej wersji ;) zobaczymy nie długo ;))
Czas dodania: 06.06.2008, 19:26
Przyznam szczerze jak odpaliłem demko to sie zesr......he he.trzeba przyznac że gra wymiata,doczekaliśmy się czasów w których można zrobić dobrą grę z dobrą grafą, która pójdzie na średnio wypasionym sprzęcie i tu pokłony dla producentów gry!na moim blaszaku wyposażonym w athlona 64 3700+ 2.2 ghz ati radeon x1600 pro (trochę podkręconym) i 1,5 giga ramu gra wygląda naprawde nieżle.Grubo sie dzieje na ekranie, choć grałem na klawiatorze to i tak jestem pod miłym zaskoczeniem.powtórki jakie są takie są obsługa replay jest wręcz zajefajna ale można przyczepić sie troche do ustawienia kamer (żadnej innowacji tu nie ma:(.)Drift wymiata!!!!naprawdę rewelacja.10\10
użytkownik nie posiada awatara
fwz
Czas dodania: 08.06.2008, 16:44
ja się z tbh_spawn jak najbardziej zgadzam! i zeby nie bylo nieścisłości mój sprzęt jak najbardziej domaga (jeden i drugi).
ta gra to straszna porażka, jak ktoś chce mieć fajną grafikę to bardzo proszę, niech sobie ogląda gameplay na youtubie. zgadzam się że jest równie denny jak pro street, który nie miał nic wspólnego z jazdą samochodem. codemasters robił mi wielkie nadzieje informacją o pracach nad GRIDem ale na całe szczęście nie kupiłem tego gniota i nie wyrzuciłem tylu pieniędzy, było blisko ponieważ byłem fanem race drivera 3 który dawał dużo radości, poza wyścigami rallycross, których zwyczajnie nie lubiłem. dla prawdziwego wyścigowego zwierza jak ja i pewnie spawn pozostaje GTR, rFactor, GT Legends i Race, tam jest prawdziwa fizyka jazdy.
Czas dodania: 09.06.2008, 22:54
To już zależy od punktu widzenia. Nie zależy mi czy dana gra jest bardziej realistyczna czy też nie. Ważne, że dobrze mi się w nią gra i mi się podoba.
Tu już jednak nie o to chodzi.
Wypowiedź spawna mnie zirytowała, ponieważ wkurzają mnie osoby, które wystawiają świadectwo czemuś z czym się się jeszcze nie zetknęły, no chyba że ma piracką wersję a takich ludzi to już w ogóle mam w głębokim poważaniu.
W GTR'a nie grałem, w Race nie grałem a jednak nie komentuję ich w żaden sposób, że to syf itp. bo po co skoro nawet nie miałem okazji ich ocenić.
Gra komuś może się podobać a komuś nie ale do jasnej cholery niech nikt jej nie ocenia nim w nią nie zagra!
Czas dodania: 11.06.2008, 17:06
[11.06] 16:30 - Ta gra jest dla mnie super, bo gram pełną wersję, ja lubię jak
niszczą się samochody, po prostu mają fascynującą grafikę, gra ma ładną
grafikę, dla mnie to są prawie najlepsze samochody, lepsze od need for
speed: Pro Street, grze GRID lepiej się zakręca, łatwo można wyprzedzić
przeciwników
Czas dodania: 12.06.2008, 08:20
Zależy na jakim stopniu trudności grasz i czy masz wyłączone drive assisty.
Spróbuj na "serious", od razu zauważysz różnicę. Grając w demo utrzymanie się na dobrej pozycji przy tym stopniu trudności już było trudniejsze.
Czas dodania: 15.06.2008, 22:27
Gra jest ekstra .Bardzo fajnie zrobiona . Jako "arkadówka" jest naprawdę w tej chwili nie do pobicia. I szczerze mówiąc nie rozumiem komentarzy ludzi którzy oceniaja ta grę porównując ja z symulatorami. Osobiście mam Race07 , GTL, i rFactor i bardzo je lubie . Jako symulatory są świetne i chętnie w nie gram właśnie ze względu na realną fizyke a zwłaszcza w Race 07 . Natomiast ta gra jest grą w którą sie gra bardzo przyjemnie i wcale nie jest łatwo, chcąc robić dobre czasy w sieci ;) POLECAM grę jest bardzo fajna :)
Czas dodania: 20.06.2008, 12:46
A więc...
3x Z
Zakupiłem. Zagrałem. Zakochałem się.
Rewelka to mało powiedziane

10/10
Czas dodania: 20.06.2008, 17:23
Wszystko super tylko czemu premiera w polsce będzie dopiero 26 czerwca? To jakieśprzegięcie. Czekam już miesiąc na ten preorder :/
Czas dodania: 20.06.2008, 18:01
j**** tego spowna .... panowie kierwonica g25 logitecha do tej gry wymiata to jest niesamowite gralem na niej w inne pozycje pseudo symulatorów?wyścigówek i powiem otwarcie od momentu premiery COLINA:DIRT nie widziałem lepszej gry Codemaster trafił w 10 pełen realizm megadopracowana fizyka jazdy oraz grafika.Jak dla mnie najlepsza propozycja, jeżeli chodzi o gry, w tym roku.
Czas dodania: 20.06.2008, 21:22
jak wielu z was wypowiedz spawn'a tez nie przypadła mi do gustu .
Osobiscie uwazam ze to moze byc gra jakiej jeszcze nie było, bo zapowiada sie grafa i grywalnosc poprostu miód, malina :P
tylko szkoda ze ma takie wysokie jak na mojego 5-miesiecznego kompa wymagania bo znowu bede musiał w nim karte na namocniejsza wymienic i zobacze tez co z prockiem
ale ogólnie jak juz wszystko pozmieniam to odrazu kupuje te gre :P
i pozdro
Czas dodania: 21.06.2008, 13:37
Pójdzie mi chociaż demko??
AMD Athlon XP 2600
2.08 GHz
1256 mb ram
PLZ prosze o odpowieć
Czas dodania: 22.06.2008, 20:15
hehe ;] co niektórzy mają już pełne wersje tej gry ;]
i cholernie mi się podobają powtórki gdy skończysz (dojedziesz do mety a nie rozpierniczysz się) wyścig to że czeka cie nagroda ;] mianowicie emocjonujący REPLAY :D
Qrde jak nielubiłem wyścigówek tak ta jest wypaśna ;]
Czas dodania: 27.06.2008, 16:15
Calkiem fajna gierka. Sciagnelem ja sobie z tydzien temu. Gralem jakies 2 dni, w pierwszym z 12h w drugim juz mniej. Grafa bardzo ladna, do sterowania trzeba sie przyzwyczaic. Nierozumiem tylko po co kupowac oryginal za 100 zl zeby pograc w jakas gre max tydzien. To juz strata pieniedzy :p
Czas dodania: 27.06.2008, 22:29
Fajna grafa i efekty ;] TYLKO PROSZĘ niech ktoś mi powie co zrobić, żeby się łatwiej sterowało, lekko nadusze klawisz, a samochód skręca jak oszalały, grzebałem w ustawieniach, ale to nic nie dało... W ProStreecie nie miałem takich problemów ;(
Czas dodania: 27.06.2008, 22:51
piterek070 napisał " Sciagnelem ja sobie z tydzien temu. Nierozumiem tylko po co kupowac oryginal za 100 zl zeby pograc w jakas gre max tydzien. To juz strata pieniedzy :p"

A ja nie rozumiem po co zniżać się w szczeblach moralności posuwając się do tak prymitywnych ruchów jak ściąganie gier z neta. To jest kradzież, kradzieżą było i kradzieżą będzie.
Nie kapuję tego. Czy masz aż tak wielkie problemy z kasą czy jesteś totalnym sknerą skoro nie chcesz wydać tych 79zł.
Nic mnie tak nie irytuje jak piraci. Rozumiem te kilka lat temu kiedy to gry kosztowały minimum 99zł do 160zł a teraz to dostajecie gry za taniochę bo nie dość, że świeżynki są tanie to też wiele gier bardzo szybko trafia do kategorii klasyki i macie je jeszcze taniej ale nie. Po co mam wydać pieniądze jak mogę coś ukraść?
Pfu!!
Czas dodania: 28.06.2008, 13:37
do expert 28: Twoje problemy ze sterowaniem wynikają z tego że ta gra jest zaprojektowana do gry na padzie Xbox 360 i kierownice....gra na klawiaturze jest totalna porazką...i nie zmienia tu nic zadne ustawienia w grze....kiedy nie miałem tego pada i grałem chwile na klawie chciałem ta gre wyrzucic do kosza....gdzy podłaczyłem pada do xboxa--- ohh my good!!!!ta gra niszczy wszystko, włacznie z moim wolnym czasem hehhehe...nie jest to klasyczny symulator ale bez właczonych driver assist jest nieźle...a grafa i to wszystko co dzieje sie na torze kompletnie wbija w fotel
GRID rządzi!!!!
Czas dodania: 28.06.2008, 13:43
miodzio najlepsza scigalka na rynku!
Czas dodania: 29.06.2008, 22:20
wszystko ladnie pieknie chodzi, ale jakos te sterowanie mnie odrzuca :/ nie moge sie przyzwyczaic a z ustawieniem mam problem :(
Czas dodania: 01.07.2008, 09:48
Hehehe nie wiem czemu ale ta gierka troszku przypomina mi Gran Turismo na Playstation :]
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...