Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Pharaoh (Faraon) (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Faraon |
|
Czas dodania: 29.09.2002, 23:34
Gra mimo iz jest na rynku jakis czas to wciaz jest swietna.Polecam ja goraca.Moze wciagnac na wiele godzin wspanialej rozgrywki!
|
|
|
Czas dodania: 24.03.2003, 20:14
ta gra jest the best jest czadowa.Polecam
|
|
|
Czas dodania: 10.04.2003, 13:54
Ta gra to doskonała pozycja dla wszystkich, którzy cenią inteligentną
i wyszukaną rozrywkę.Uważam za świetną rzecz to, że zarówno wygląd miast jak i realia gry, są zgodne z faktami historycznymi. Czuję wstręt do wszystkich, którzy krytykują Faraona, bo nie umieją w niego grać. CZŁOWIEKU, NIE BLUZGAJ NA COŚ, NA CZYM SIĘ NIE ZNASZ !!!!!!! P.S. Staram się o kontakt, ze wszystkimi fanami [lub ] |
|
|
Czas dodania: 10.07.2003, 10:39
Gra Faraon jest Fajna dosyć ładna grafika ale szkoda że niewyszła 3 cześć Faraona pa.
|
|
|
Czas dodania: 06.08.2003, 20:09
Gra jest absolutnie rewelacyjna. Fakty zgadzają się z autentycznymi, poza tym należy wziąć pod uwagę, że niedoskonałosci grafiki i dźwięku nie rzucają się w oczy maskowane pomysłowością autorów. Trzeba przyznać też iż gra dokształca i pozwala poznać dokładnie realja życia w starożytnym Egipcje. Objaśnia funkcjonowanie, wielkich miast i objawia ich historię w sposób tak prosty, że nawet dziecko 9 letnie może śmiało wygłosić przemowę o Egipcie na kilka stron. Każdy w mig zakoch***e się w tej grze. Zadziwiająco proste podręczniki do nauki gry, fascynująca fabuła... Tak, ta gra przejdzie do historii, ale za kilkanaście lat!
|
|
|
|
|
|
Czas dodania: 03.05.2004, 15:40
Gra faraon jest doskonał, a budowanie
monumentów przebiega zgodnie z faktami historycznymi.polecił bym tę gre nawet uczącym się egiptologom |
|
|
Czas dodania: 31.10.2004, 15:35
Gra jest bombowa!! polecam każdemu tutaj są bardzo dokładne szczegóły dawniejszego Egiptu... są monumenty (sfinks, piramidy itd.) w tej grze jest nawet coś takiego jak wylew nilu! co prawda grafika ma wiele do życzenia ale nadrabia tą zaległość muzyka i grywalność!! to wszystko mam nadzieje że was zachęciłem.
|
|
|
Czas dodania: 01.04.2005, 10:22
Mojim skromnym zdaniem ta gra nie ma sobie rwnych jeśli chodzi o strategie ekonomoczne, jeszcze jej nie przeszedłem bo gram dopiero kilka dni, po pare godzin. Ta gra naprawdę wciąga, będzie chyba pierwszą strategią ktrą przejdę w całości :), bo nie jestem fanatykiem gier strategicznych, ale Faraon połknął mnie w całości, od tej gry trudno jest sie oderwać :, satysfakcja z udanej misi jest ogromna, gra cieszy nas masa swojich genialnie dopracowanych detali i możliwości rozwinięcia czterech domw w ogromne egipskie miasto! :), w tej grze jest dosłownie wszystko, jesli ktoś grał w Cezara a nie grał w Faraona, to niech żałuje, bo Faraon jest dużo bardziej rozbudowany i dokładniejszy. Mimo iż nie jestem specjalista ani nawet gieromanem (zwłaszcza gier strategicznych), to szczerze polecam tę grę bo warto ja zobaczyć :). Pozdrawiam!
|
|
|
Czas dodania: 04.06.2005, 23:48
Moim zdaniem jest to najlepsza gra jaką kiedykolwiek. Jest prosta. Stara ale Jara. Lubie gry strategiczne a do tej gry mam sentyment :)
|
|
|
Czas dodania: 12.07.2005, 17:22
Graj jest super!! Wciągająca, realistyczna, i jak na gre która już tyle lat istnieje na rynku jej grafika jest zarąbista......co do ceny nie wiem czemu w ofercie wp.pl ta gra kosztuje aż 49.90 skoro w jakimś supermarkecie widziałem ją za 20zł!!!
Zachącam do kupna tej gry bo naprawde warto wydać pare złoty a mieć zabawe na wiele dni a nawet i miesięcy.......Pozdro |
|
|
Czas dodania: 24.10.2005, 17:00
ta gra jest super nieda śie jej opisać
|
|
|
Czas dodania: 22.12.2005, 15:41
Jestem w trakcie gry, okres archaiczny, miasto Saqqara. Buduję moją pierwszą piramidę, nie mam jednak skąd sprowadzić drewna niezbędnego do jej budowy(nie eksportuje go nawet miasto[Selima oasis] ktore juz przechodzilem i miaalem bardzo duzo drewna). Pomoc mile widziana czekam na maile [mordor28@wp.pl] lub wiadomości na gg [5433568]. Między innymi takie sytuację zmuszają do twórczego i wybiegającego w przyszłość myślenia. To jest to co nie pozwala mi się od niej oderwać.
|
|
|
Czas dodania: 13.02.2006, 19:08
Najlepsza gra z tej serii, gralam juz w Faraona, Kleopatre, Cesarza i wszystkie sa super
|
|
|
Czas dodania: 16.05.2006, 19:18
Jejku, strasznie mam ochotę pograć sobie w ta gierke, bo jest świetna, ale niestety nie mogę jej zainstalować. Fakt faktem nigdy nie przeszłam wszystkich misji, bo zabrakło mi wytrwałości (niektórym trzeba poświęcić naprawdę dużo czasu), ale mimo wszystko chciałabym spróbować jeszcze raz. Polecam wszystkim!!!
|
|
|
Czas dodania: 07.09.2007, 18:09
gra jest zajebista ale niech mnie ktos oswieci czemu jak powstaja mi dwory (najwyzszy poziom domów) to zaraz miasto traci pracowników i całe sie sypie HELP
|
|
|
Czas dodania: 07.02.2008, 16:46
Bardzo bym prosił o link do pobrania Faraona lub Kleopatry
mój adres:piter-noworyta@wp.pl |
|
|
Czas dodania: 25.03.2008, 18:56
Zapraszam na stronę o tej grze http://www.kemet.ziemek.webd.pl. Możesz uzyskać na niej dużo porad. Jeśli masz jakiś problem - pisz, a my postaramy się go rozwiązac na forum http://www.kemet.ziemek.webd.pl/forum.
|
|
|
Czas dodania: 17.09.2008, 19:15
A wiecie moze gdzie moge kupic ta gre?? Jest ona dosc stara a na allegro jej nie ma. Dodam ze gralam w nia kiedys ale moja stara plyta nie chodzi.. Prosze o odpowiedz, bo zalezy mi na tej grze
|
|
|
Czas dodania: 21.09.2008, 15:57
Kot wie co zrobić aby gra poszła na XP??
|
|
|
Czas dodania: 21.10.2008, 18:37
witam!! mam pytanko gdzie mogę ściągnąć ta gierkę??? odp. na moj mail agniesia649@wp.pl z góry dziękuje pozdrawiam agniesia649
|
|
|
Czas dodania: 05.06.2009, 10:40
JAK SCIĄGNĄĆ TĘ GRE
|
|
|
Patryk (Gość)
|
Czas dodania: 29.08.2009, 20:46
Cześć
Gdzie można ściągnąć tę grę powiedzcie na e-mailu patrx52@wp.pl |
|
Paaat- (Gość)
|
Czas dodania: 03.05.2010, 09:37
Jak dać komendę przewoźnikom z magazynu,aby wieźli cegły na budowę monumentu? ;)
|
|
ulagr (Gość)
|
Czas dodania: 23.10.2010, 14:41
czy istnieje możliwość ściągnięcia tej gry?
|
|
sins007 (Gość)
|
Czas dodania: 14.02.2011, 22:04
Jak dać komendę przewoźnikom z magazynu,aby wieźli cegły na budowę monumentu? ;) musisz wybudować obóz pracy gdzieś niedaleko placu budowy monumentu, albo nawet kilka t oprzyśpieszy budowę |
|
marcin 25 (Gość)
|
Czas dodania: 01.03.2011, 13:38
ta gre mozna sciagnac na aresie jest to obraz plyty i ja mam pytanie w 2 misji wyskakuje mi ze nie mam polaczenia z traktatem krolewskim prosze o pomoc pzdro.z gory dzieki
|
|
Mlody (Gość)
|
Czas dodania: 08.03.2011, 11:22
Hej wam gralem w ta gre z 4-5 lata temu super gra budowa piramidy jest najlepsza :) mam problem jeden mialem orginalna plytke i komus pozyczylem:( i nie odal mi ktos , teraz szukam linka do sciagniecia pomocy please moje gg 10699801
|
|
olqa (Gość)
|
Czas dodania: 28.06.2011, 13:22
skąd wziąć drewno pod budowę pierwszej piramidy schodkowej? z miasta sellima oasis się nie da niestety i nw w ostateczności skąd je brać.. prosze o odp:) moze byc na gg: 9502952
|
|
max 12 (Gość)
|
Czas dodania: 19.08.2011, 14:58
gdzie mogę kupić gre faraon w jakim sklepie w białymstoku
|
|
Anomen (Gość)
|
Czas dodania: 26.09.2011, 19:55
Witam,
mam nadzieję, że ktoś mi odpowie na pytanie odnośnie budowy kompleksu piramid. Nie mogę nigdzie zacząć jej budowy, ponieważ wyskakuje mi komunikat, że Budowla potrzebuje dostępu do źródła wody. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, o jaki rodzaj dostepu do wody jest tu wymagany? |