Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Ojciec chrzestny (The Godfather) (PS2)

Ojciec chrzestny - zajawka tematu

Ten temat zawiera komentarze do materiału: Ojciec chrzestny

Czas dodania: 24.03.2006, 14:30
gra jest delikatnie mówiąc średnia. w wersji pctowej widać że jest to zżyna z konsoli właśnie po jakości wykonania. efekty kolizji, gołe ściany budynków, nieotexturowane samochody, wszystko to sprawia że gra mi się w wersje pctową baaaaaardzo średnio. klimatem nie moze sie rownac z mafią a przeciez to kilka lat różnicy :/ kolejny zawód ze strony EA
Czas dodania: 24.03.2006, 20:18
Będę mówić o wersji na PS2 grę oceniam na 70%. Dla gry należy się szacunek gdyż dotyczy rodziny Corleone. Ta wersja jest lepsza niż na komputer gdyż do tej pory gra mi się nie przycięła przy: strzelaniu, wypadkach, jeździe samochodem. Zaletą gry jest to że nie jest trudna. Przeszedłem całą grę i miałem problem tylko z dwoma misjami ale zaliczyłem je pod trzecim podejściem. Sądzę że największa ofiara
losu zaliczyła by całą grę. Są niewielkie różnice w grze niż w filmie czy w książce. Szczególnymi zaletami jest zakupiony głos Mernona Brando i polska wersja językowa.
Czas dodania: 25.03.2006, 01:03
Czy naprawde jest ona taka "słaba"... ??? Czekalem na nia jak pies z wywieszonym jezorem a tu widze ze jest tzw. kupa... Bo fakt faktem ze jezeli chodzi o filmowa rodzine Corleone to ciezkobyloby oddac pelnie gry ale czy znajdzie sie ktos kto oceni ja w bardziej pozytywnym punkcie widzenia ?:) Pozdrawiam all
Czas dodania: 25.03.2006, 09:16
hym ... a miała być gra wszechczasów anatomiast wyszło ... jak zwykle :-)
Czas dodania: 25.03.2006, 10:15
Cóż... niestety jedyne najlepiej zrobione przez EA gry to Medal of Honor, FIFA i wszystkie Need For Speed'y. Niestety widzę że inne gry im poprostu nie wychodzą. Myślałem że skoro tak długo czekaliśmy na tę grę będzie lepsza. Nie mam PS2, ani nie grałem jeszcze na PC, ale już po recenzji i screenach widać że niestety gra nie wychodzi najlepiej. Mafia była najlepsza. Mimo upływu lat można w nią grać cały czas. Nie podobają mi się samochody w Ojcu. Są zbyt gładkie i mydełkowate. Nie ma odblasków, zniszczeń, większość jest do siebie podobna (przynajmniej te na screenach) i jeszcze te bagażniki... Przecież w Mafii bagażnik nie wyglądał jak szafa na ubrania! Skoro Ojciec się nie udał, to czekamy na pierwsze informacje na temat Mafii 2. Aha i mała rada dla EA. Nie należy jedynie kupić prawa do filmu i postaci, należy jeszcze dopracować grę.
Czas dodania: 26.03.2006, 14:31
mnokos --> no więc wyobraź sobie, że podszedłem do tej gry bardzo łagodnie :) gdybym chciał być bardzo krytyczny, ocena nie byłaby wyższa niż 7/10. Tak naprawdę gdyby nie prawie pełna licencja na film wszech czasów i polska wersja, byłoby właśnie tyle, jeśli nie mniej.

ludwik56-09-90 --> FIFA dobra???!! :o Nie żartuj, albo zagraj w Pro Evo. A EA wydaje też dobre gry, ale większość pochodzi od EA Big (NBA Street, SSX, itd) więc są to produkty czysto konsolowe - jak zresztą boski Burnout czy Black.
Czas dodania: 22.04.2006, 22:07
Gra full wypas serwis ale pod wzgledem rozbudowania liczne triki walki sztelanin. Wymuszania, mozliwosc glebokiego patrzenia sie w oczy,duszenie, rozwalanie mienia, na grafike tez nie mozna nazekac, elementy takie jak golebie itd. wprowadzaja w nastroj. jedynie co mnie smuci to dosyc niedopracowane sterowanie.Gra bardzo ciekawa polecam
Czas dodania: 26.04.2006, 18:47
Gra jest mocno przeciętna. Jak dla mnie strata pieniędzy. Grafika jest na fatalnym poziomie bo takich hitach jak Splinter Cell 3, czy FEAR i wiele innych spodziewałem się że za przeniesienie fabuły Ojca Chrzestnego na konsole i pecety wezmą się najlepsi z najlepszych. A tu zaraz na początku widze taką beznadzieję jak nie przeźroczyste szyby czy przenikanie bochaterów przez ściany. No i fabuła, totalne dno. Niby wzorowana na książce ale każda akcja wymaga od nas zabicia przynajmniej 20 ludzi na ulicy co jest czystym absurdem. Albo fakt iż będąc juz na poziomie Capo musimy szantażować zwykłych sklepikaży. A gdzie ludzi podlegli osobie na takim stanowisku jak nasze?? Jak dla mnie przeciętna gra z grafiką z przed kilku lat i nieszczegolna fabula której nie ratują wstawki z filmu.
Czas dodania: 26.04.2006, 19:07
gra ma kozacki klimat i oglonie jest spoko tylko wkurza powtarzalnosc pomieszczen i rozkladu przeciwnikow no i malo rodzajow samochodow ale i tak polecam
Czas dodania: 04.05.2006, 14:18
tramwajaz ty to chyba masz kompa z przed 10 lat jak ci grafika nieodpowiada. Grafika jest całkiem dobra, nie mozna muwić tu o rewelacji ale przystoji. A fabuła jest bardzo dobra. Wspaniale przeplata się z filmem . Wspomniałeś że na wysokim poziomie w rodzinnie nadal musisz robić wymuszenia na zwykłych sklepikarzach, to co jak jesteś na wysokim stanowisku to masz siedzieć w fotelu. Albo moze powinna być minigiereka typu symulator picia herbaty. W tedy ty beś sie tym zajoł a ziomale z ekipy by odwalali brudną robotę? ehhhhh.....
Czas dodania: 22.07.2006, 07:30
Ojciec Chrzestny to jest super gierka. Uczy jak można postępować z inną Rodziną :]
Czas dodania: 30.07.2006, 17:17
Gierka jest warta kupienia. Klimat jest niesamowity, grywalność stoi na bardzo wysokim poziomie. Grafika-cóż FEAR to fps, a te mają zawszę lepszą grafikę niż inne gry. Kiedy odpalisz sobie maksymalne detale, wykląda bardzo dobrze (jak na taką produkcję). Gra gubi nieco dystyngowany klimat filmu, ale zyskuje na dynamice. Będąc Donem musisz coś robić, żeby się nie nudzić. Popieram przedmówcę, że np. minigierka "planowanie wojny mafijnej" czy coś podobnego nie byłoby zbyt fajne.
Czas dodania: 15.04.2007, 20:55
Gracze! Nie słuchajcie tych wszystkich pzdetów że ta gra jest słabą. Ta gra jest dobra a nawet bardzo dobra. Może brakuje troche grywalności, grafiki czy wiekszego poziomu trudnosci. Ale ona ma owiele wiecej atutów. Świetna fabuła, dzwięk ( w którym zachwyca postać Marlona Brando, ale też inni aktorzy ), polskie napisy, klimat. Ta gra jest naprawde bardzo dobra. Aby przejść wszystkie misje, przejąć wszyskie rezydencje i meliny, a na koncu zostać DONEM NOWEGO JORKU potrzeba 15 godz. grania. Życzę miłego grania.
Czas dodania: 06.05.2007, 19:33
zapowiadało się bardzo dobrze... tworzenie i rozwój postaci, przejmowanie interesów, zarobki...
jednak po pewnym czasie okazuje sie, ze zarobionych pieniedzy nie ma na co wydawac, a wszystkie przejmowane lokale wygladaja wewnatrz tak samo, nawet wrogowie zawsze stoja w tych samych miejscach. do tego dochodzi kamera i sterowanie rodem z GTA, głupawy respawn wroga (np. nagle za plecami) i jedyne co pozostaje to wystawienie gry na serwisie aukcyjnym :P
Czas dodania: 03.06.2007, 15:54
Gra Ojciec chrzestny to gra na 6+ dlatego że:
-Jestem przy misji końska sprawa
-Bardzo ale to bardzo lubię w tę grę grać.
Czas dodania: 25.07.2007, 14:09
Wogule wy w to graliście bo chyb a nie jak na pleya 2 to gra jest świetna wy tylko po zdjeciach kurwa oceniacie .....
Czas dodania: 12.08.2007, 19:24
mam tą gre na Ps-2 :) i przeszłem ją całą i oceniam ja 10/10 super gra.Nie wiem co jeszcze powiedzieć o tej grze jest poprostu SUPER !!!
Czas dodania: 25.10.2007, 14:38
super gra . Znacznie lepsza niż głupi GTA
Czas dodania: 13.11.2007, 16:29
Witam wszystkich. The Godfather jest grą niewątpliwie ciekawą(ja grałem na PC). Aczkolwiek według mnie trochę (pojęcie względne) niedopracowaną... Jest to gra podobna do Mafii, która mi się bardzo podoba. Na Ojca Chrzestnego czekałem jakiś czas z niecierpliwością.. Nie mogłem się wprost doczekać. Pierwsze moja reakcja: super gra! Ale po kilku godzinach spędzonych przed komputerem doszedłem do wniosku, że tak na prawdę gra nie jest tak ekscytująca jak przewidywałem. Po pierwsze mamy do dyspozycji tylko 5 samochodów (licząc taxi i policje to 7). Niewiele jak na tak duże miasto..(w Mafii mieliśmy kilkanaście różnych aut!). Kolejną rzeczą, która mnie niemiło zaskoczyła były pojawiające się nagle samochody(widać czarny cień a potem nagle auto). Czasem pojawiały się dosłownie kilka kroków od mojej postaci.. (Nie jest to wina kompa). Kolejną rzeczą są tory, tzn. tory są, ale pociągów nie widać(chodzi o tory nad ulicą). Broni czepiał się nie będę, bo uważam, że jest wystarczająca różnorodność.. Ja głównie używałem 3 rodzajów. Ostatnią rzeczą, na którą chciałem zwrócić uwagę, to bardzo schematyczne misje tj. spotykamy jakiegoś członka rodziny Corleone, on mówi kogo mamy sprzątnąć, jedziemy i zabijamy jakiegoś mafiosa z innej rodziny.. (oczywiście kilku ochroniarzy, których też musimy zabić). Koniec misji. Jak dla mnie za mało urozmaiceń. A, jeszcze don Corleone. No właśnie, co z nim i co z jego synem? Na końcu stajemy się donem Nowego Jorku, a co się stało ze starym donem i jego synem? Liczyłem, że będę musiał ich zabić, ale nic podobnego nie miało miejsca.. Po prostu zająłem ich miejsce. Tu też mi coś nie pasuje... Poza tym wszystkim gra ogólnie przyjemna na parę godzinek:). Przejmowanie sklepów, ściąganie haraczy, skoki na bank, to mi się podobało i sprawiało, że się nie nudziłem jeżdżąc po mieście. Poza tym z każdym na ulicy możemy zamienić kilka słów. Kupowanie broni na czarnym rynku też jest ciekawym rozwiązaniem. Jeszcze jednym bardzo fajnym elementem jest możliwość stworzenia postaci, mi się bardzo podobało:) Podsumowując. Gra według mnie jest ciekawa, choć nie jest taka super jak ją przedstawiano, ale poleciłbym ją. Myślę, że warto zagrać, choć nie zdziwcie się jak was nie wciągnie na 100%. Miłej zabawy.
Czas dodania: 01.02.2008, 20:52
Witam mi sie podoba gra, lecz mam pewne pytanie jak zrobic screena z gry?, prosze o odpowiedz 9514038 gg. Arrivederci
Czas dodania: 06.02.2008, 13:47
gra jest super. wiele możliwości. porównując z GTA troche mało broni i samochodów. , za to ciekawy pomysł z chowaniem się za ścianami i skrzyniami. i zbyt mało misji :(
Czas dodania: 10.02.2008, 13:47
ja mam ta gre i uwazam ze jest wyrabista i wogle! jak sie komus nie podoba to niech nie kupuje! ale mi sie bardzo podoba!moj kolega ktoremu niedawno pozyczylem ta gre juz ja prawie pzreszedl!
Czas dodania: 10.02.2008, 13:54
do karlegracz:czemu uwazasz ze gra jest niedopracowana? wez ty mi powiedz czemu tak gadasz?ja tam mysle ze ta gra ma 1 miejsce egzekfo z gta! no moze zeczywiscie malo broni czy cos ale jest zarebista!!!!!:D a propo gta wie ktos zskad sciagnac gta 3 albo vice city?no wie ktos?!!!!!!!
Czas dodania: 19.02.2008, 18:54
mam na sprzedasz ojca chrzestnego pl na ps2 gra uzywana doslownie 30h wiecej info pod gg 3613793
Czas dodania: 13.04.2008, 01:27
ja dzis kupilem ta gre i po pierwszych godzinach z nia wydaje mi sie dosc udanym produktem
Czas dodania: 13.04.2008, 01:30
PS: No i jeszcze ta cena. Kupilem grę w Media Expert za 59.90 i myśle że jak na taki produkt cena nie jest ceną wygórowaną.
Czas dodania: 21.08.2008, 22:42
witam. Mam pytanko. Do odkrywania filmików z archiwum potrzebuję szpul filmowych gdzie mam ich szukać? Nie jestem obiektywny, ale dla mnie Ojciec Chrzestny nie jest słabą grą tylko trochę za krótką.. przeszedłem ją 2 razy i robię to 3 raz, gdyby nie to że trzeba przejąć wszystkie meliny i lokale to zajęło by mi to ok. 10 godz. Słyszałem że Godfather2 w lutym wyjdzie. Niestety na PS3, którego nie posiadam, ale słyszałem że gra ta zapewni 15-25 godzin rozrywki to również mało, ale cóż gra jest oparta przynajmniej 1 część na 1 części filmu, i myślę, że w grze występują wszystkie misje jakie są pokazane w filmie. Pozdrawiam
Czas dodania: 27.12.2008, 21:13
szczerze to ta gra jest do dupy nic prawie sie nie zmienia te same budynki itp............mafie polecam jest wyjebana
użytkownik nie posiada awatara
lukash (Gość)
Czas dodania: 31.12.2009, 20:13
dsddsadasda
użytkownik nie posiada awatara
lukash (Gość)
Czas dodania: 31.12.2009, 20:14
mam problem z zainstalowaniem tej gry przosze o kontakt gg 2180922
obrazek
Copyright © 1995-2012 Wirtualna Polska

Proszę czekać - ładowanie treści...