Czytasz dyskusję w temacie: Gra: Might & Magic IX: Writ of Fate (PC)
|
|
Ten temat zawiera komentarze do materiału: Might & Magic IX: Writ of Fate |
|
Czas dodania: 28.04.2002, 16:32
Ja wole gry od mojego ukochanego pirata z tczewa pierdole te wasze pirackie orginały
|
|
|
Czas dodania: 14.05.2002, 10:32
Grałem - a nawet skończyłem!
Spodziewałem sie czegoś troszkę innego ale to co powstalo jest na przyzwoitym poziomie. Kilka interesujących pomyslow - (szczegolnie w fabule pod koniec). Grafika i muzyka to moze nie Morrowind ale dzieki temu da sie grac nawet na 366MHz (minimum to podobno 400MHz). Rzowój postaci, ilość dostepnych czarów i skilli jest ciekawie zrobione lecz większa liczba czarków napewno by niezaszkodziła. Kilka drobnych bug-ów w grze jest do obejscia (w sumie nie wykasował mi z rejestru jednego questa po zaliczeniu). Zastrzeżeń nie mam do poziomu trudnoći gry (sila potworkow itp.). Pomimo że nasze postacie można uznać za bohaterów to nie będzie kilowanie stada smoków czy pielgrzymek tytanów, a brak czrku FLY załamie pewno niejednego zagorzałego fana tej serri to mimo wszystko polecam tę grę każdemu rolplejowcowi. |
|
|
Czas dodania: 18.05.2002, 15:04
Zarombista gra.
|
|
|
Czas dodania: 24.05.2002, 00:19
Grałem, skończyłem i jestem bardzo zadowolony. od tej gierki tylko wizardry 8 były lepsze. jest naprawdę niezła w swojej klasie(rpg).
|
|
|
Czas dodania: 24.05.2002, 22:38
Jest to najgorsza część serii! jeśli mam coś doradzić, to zamiast marnować na nią czas, lepiej odkurzyć m&m6. tam przynajmniej miecz nie wygląda jak wykałaczka, a tarcza na pierwszy rzut oka różni się od pinezki!.
|
|
|
|
|
|
Czas dodania: 25.05.2002, 18:53
Niestety porażka-znikł ten dawny klimat,to nie to samoo. .
zrobiło się ztego jakieś action-rpg,co z grafiki,jak reszta kicha. |
|
|
Czas dodania: 27.05.2002, 15:55
Gralem od wersji 6 i wsiaklem. de best byla vii bo moglem spokojnie zagrac dwa razy - jako dobry i zly (inne klesty). mm9 nie jets juz tak grywalne - ale dalej wciaga - kwestja przekonania do engin'u i interfejsu ale czaru latania brak! narazie powolutku sune do przodu prubujac dojsc do priest, lich, ranger, paladin. .
|
|
|
Czas dodania: 17.06.2002, 09:08
Baaaaaarrdzzzzooooooo denna gra!!! wolę już m&m x. .
|
|
|
Czas dodania: 18.06.2002, 14:46
W miarę. .
|
|
|
Czas dodania: 01.07.2002, 16:14
No cóż rewelacja to nie jest. obrzydliwa grafika, a sterowanie grą pozostawiam bez komentarza. liczyłem na coś więcej, bo jak wyjęłem z pudełka viii i siadłem przed kompem, to stracił mnie świat na około 2 miesiące. do tej na razie się mocno przybieram jak przysłowiowy pies do jeża. resztę już powiedzieliście. andrew .
|
|
|
Czas dodania: 02.07.2002, 14:24
M&m schodzi na psy. 6 i 7 czesc sa najlepsze i nic tego nie zmieni. gdyby twoorcom chcialo sie popracowac nad 9 czescia gry to moze odniosla by sukces. juz i tak dziwne wizardry8 jest lepsze od mightena 9.
|
|
|
Czas dodania: 16.07.2002, 09:15
Wielki zawód. Poprzednie wersje były o niebo lepsze. Ludzie z new world coputing mają wyrażne tedecje do cofania się (w tym wypadku o jakieś dwa lata). Zniszczenić taką grę. . . Hańba.
. |
|
|
Czas dodania: 20.07.2002, 16:04
Jest to najbardziej pop***ona gra jaką kiedykolwiek widziałem. .
|
|
|
Czas dodania: 27.07.2002, 19:57
Jeszcze w nią nie grałem ale jak czytam wasze opinie to widze ze jestescie jacys przedpotopowi jakis andrew czepia sie grafiki która jest lepsza niz ta w 8 czesci ale i tak mu sie podobaja poprzednie nie jestem iernym fanem m&m wiec nie wiem dlaczego gra z lepsza grafika nie podoba wam sie bardziej niz te starocie czy to wina zbyt mało skaplikowanej fabuły noze sterowanie albo klimat? a jak chcecie zagrac w naprawde rewelacyjna gre rpg to polecam "planescape torment" z***ista fabuła i klimat naprawde super giera.
|
|
|
Czas dodania: 03.08.2002, 15:40
Grałem w vi część might & magic, ale niestety zepsuła się. nie mogąc w żaden sposób zdobyć nowej, postanowiłem zrekompensować sobie stratę kupując might & magic ix. niestety nie spełniła moich oczekiwań! jeśli więc ktoś z was ma trochę litości dla tak dotkniętego przez los człowieka, mieszka gdzieś niedaleko bydgoszczy i co najważniejsze posiada m&m 6 to proszę!!! - niech napisze. .
|
|
|
Czas dodania: 06.08.2002, 22:01
Takie sobie tylko grafa lepsza.
|
|
|
Czas dodania: 16.08.2002, 19:57
Grałem w części 6,7,8 natomiast 9 to skandal, nic dziwnego że podziękowano towarzystwu ją tworzącemu zwolnieniami
. |
|
|
Czas dodania: 22.08.2002, 14:09
Ta gra jest przykładem aplikacji, w której główny nacisk postawiono na zmianę enginu, nie zwracając jednocześnie uwagi na wady takiego kroku. .
gra straciła bardzo dużo jednocześnie niewiele w sumie zyskując. . zredukowano liczbę postaci w krainie (nie licząc npc) - zaskoczą nas może w sumie z 20-30 potworów na planszę, a o interfejsie lepiej w ogóle nie mówić: w 6,7,8 można było nacieszyć oczy ładnymi przedmiotami, tutaj mamy maleńką ikonkę bodajże 2cm x 2cm. w sumie kicz i to wielkiego kalibru. . dobrze, że chociaż dołączane jest w pudełku m&m8 - zainstalujcie, a sami zobaczycie różnice! m&m 9 to jeden krok do przodu, ale dziewięć w tył :d. namawiam do kupna - dla m&m 8 :) . |
|
|
Czas dodania: 26.08.2002, 11:39
Grałem w m&m vi , vii ,viii . niestety o ile szóstka była doskonała o tyle następne części wiały nudą . teraz gdy skonczyłem m&m ix mogę powiedzieć jedno : ta gra jest doskonała ! jak dla mnie jedyna która dorównała m&m vi ! .
|
|
|
Czas dodania: 11.09.2002, 19:10
Pierwsza gra z tej serii jaką kupiłem i w jaką zagrałem i stwierdzam, że oprócz ogromnej ilości błędów (w polskiej wersji) nie oferuje nic nadzwyczajnego. grafika tragiczna! (to już wizardry 8 ma dużo lepszą)
jej wspólne cechy z unrealem to wszechogarniająca samotność. npc zrobieni tragicznie(prawie wszyscy te same wzory postaci, jak tu ich odróżnić?), choć questy są niegłupie. warto może pograć dla dowcipnych elementów wkomponowanych w grę (duży plus dla autorów) . |
|
|
Czas dodania: 17.09.2002, 17:14
świetna gra, złodziej czasu, grafika mogła by byc lepsza, ale pozatym polecam i mam pytanie ktos wie jak przejść ruchome mosty - w etap w krainie umarlych? jesli ktos wie prosze przeslac rozwiazanie na niedzwiadek999@wp. Pl z gory dziekuje.
|
|
|
Czas dodania: 15.11.2002, 23:40
Jeśli w tej grze można było cokolwiek zepsuć to zepsuto wszystko.Poczynając od mapy,investory,czarach,po bronie.W stosunku do poprzednich gier VI-VIII można ją ocenić wyłącznie na 2+.
|
|
|
Czas dodania: 19.11.2002, 19:25
Kto ma negatywną opinię o tej grze, ten na pewno nie poczuł tej satysfakcji, kiedy osiągasz liszem poziom 100.
|
|
|
Czas dodania: 01.12.2002, 20:24
Takie sobie. MM6 - 8 byly duzo lepsze. Musze biegac po calej krainie, bo nauczyciele juz nie przebywaja w domach!
|
|
|
Czas dodania: 03.12.2002, 17:47
Ma super intro ale chyba nie znaczy rze jest fajna?????co nie?????ma u mnie ocene 5.5 morze troche jest fajna tylko ma słabom grafike i gosici/gosiciów m.a.m.8 już ją pokonują.Ocena ogólna 6.5
|
|
|
Czas dodania: 16.12.2002, 18:54
Wiele osób może się ze mną nie zgodzić, ale według mnie żeby gra była dobra musi ona "wciągać" i mieć to "coś" =). Przy takiej grze nieważna jest grafika, ale sam jej pomysł jest najważniejszy. Seria "Might and Magic" po pierwsze: "wciąga" (przynajmiej według mnie) po drugie: ma to "coś" (przynajmiej według mnie) a jej słaba (jak na te czasy) grafika jest jedyną i zarazem maleńką wadą tej gry (przynajmiej według mnie) ale i tak nie zmieni mojego poglądu na tą gre.
Daje jej 10.0 |
|
|
Czas dodania: 01.01.2003, 04:57
Postaram napisać krótko...
Gra jest po prostu w "pyte" jak by to ują mój qumpel z Krakowa. W porównaniu do innych części to ta jest ZDECYDOWANIE najlepsza... Ten któremu nie spodobały się poprzednie części tej serji a lubi RPG-i powinien być usatusfakcjonowany tą grą... To tyle :))) |
|
|
Czas dodania: 06.03.2003, 15:43
ta gierka jest super!!!
Gram od nie dawna, ale MM6, MM7,były dobre, ale MM9 jest the best!!! Mam mały kłopot... jak zrobić awans na paladyna i lisza??? a jeżeli ktoś ma opis tej wspaniałej gry(poradnik przejscia) to byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi go przesłał na adres: pershing17@wp.pl. Nara bracia Mocy i Magii!!! PS. Ma ktoś łatkę do MM7 żeby zrobić pięknego lisza??? Podajcie chociaż stronę, na której jest!!! Do następnej części!!! |
|
|
Czas dodania: 22.03.2003, 15:17
mm9 jest obecnie najlepsza ze wszystkich. mm6 gralem i bylo bardzo dobre. mm7 slabsze bo krotsze. mm8 to...juz nie powinno w koncu byc te pelne 3D? mm9 spelnilo to 3d. gra sie swietnie i to wciaga. co z tego ze niszcza cie jak masz slaba druzyne? wracasz i probujesz znow...i znow...grafika jest lepsza niz poprzednie czesci. intro nie jest tak wazne jak wazna ma byc gra. nauczyciele nie siedza w domach? i co z tego? to normalni ludzie wiec musza gdzies wyjsc. identyfikujesz sie z druzyna. chodzisz, zbierasz, walczysz, czarujesz. gra zaczarowala mnie:). ide grac:))))
|
|
|
Czas dodania: 21.04.2003, 10:18
gra jest spoko choc dla tych co po raz pierwszy graja w Might and Magic na p[oczatku moze sprawiac spore klopoty. moja ocena: 8.5
|
|